Şimdi Ara

DSG Şanzıman (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.702
Cevap
66
Favori
132.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Deep Hypnosis kullanıcısına yanıt
    36.000 km'de tam otomatik şanzıman kucağımızda kaldı ? 50.000 kmde yağ değişimine 15k km varken hemide :( Opel'lerde de kullanılan aynı şanzıman. Cruze 2011.
  • Söz konusu otomobil ise , #çare #toyota ... otomatik manuel dizel benzinli neyli istiyorsan arkana bakmadan al (sadece küçük motor almamaya dikkat et)
  • Merhabalar;

    6 ileri ıslak tip olanını 2008 model a3'te 115 bin km kullandım, kuru tip 7 ileri olanını 2014 a3 sedan'da 70 bin kilometredir kullanıyorum kafasına bu şanzımanın iki türü için de bir şeyler takılan olursa dilim döndüğünce cevaplamaya çalışırım.

    teşekkürler.
  • Bakın arkadaşlar Bizler muz cumhuriyetınde yaşıyoruz hepimiz biliyoruz.Şöyle anlatayım size Bu olay ABD de olsa bir vatandaş bu mahkeme kararıyla dogusa öyle bir dava acarkı inanamazsınız 500.000 dolarda alır 1 mılyon dolarda alır ABd de satısı yasaklanır.ABd de woswos garantısını bılıyormusunuz.DSg ler kalabalık trafıkde ve yuksek engebeli yerlere göre dizayn edılmemiş bunu zaten söyluyorlar .Almanyaya göre dizayn ettıler abd ye gore dızayn ettıler .Bakın hata veren dsg ler hangi şehirlerde cıkıyor.Kımızı işikda beklerken N konuma alıcaksın .Park ederken dıkkat edıceksın .Yokuslarda dıkkat edıceksın :)))))dsg lerın %650 hata verıyor veya megatronigi erıyor Neden dıyen bir kişi bile yok:))) 30.000 km sanzıman beynı neden erir.Yakınım polo acıcaktı dedimki düz vıtes al gitti dsg aldı şimdi sorup duruyor arastırmaya başladı parcası işciligi nedir diye:))))Bende araca söylıcek lafım yok ama sanzımanı hatalı.Bu arada almaya köln dogumluyum alman vatandaşıyım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixx -- 2 Haziran 2017; 23:54:35 >
  • Beyler, 2. el temiz golf alma arifesindeyim. 20 bin km de 2012 model bi araç buldum. Merak ettiğim konu ise şu: DSG arızası yıl ile mi bağlantılıdır km ile mi?
    Çünkü alacağım aracı 5 sene kullanmak istiyorum ve ortalama ben de bi o kadar km yapsam araç 10. yaşında 45 bin km civarında olacak. 45 bin km ye sorun çıkarma durumuna düşük bi ihtimal verirsek yaşı gereği DSG başıma iş açma ihtimali nedir?
  • ihsnlky kullanıcısına yanıt
    2012 model dsg ki araç alacaksan Allah yar ve yardımcın olsun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ihsnlky

    Beyler, 2. el temiz golf alma arifesindeyim. 20 bin km de 2012 model bi araç buldum. Merak ettiğim konu ise şu: DSG arızası yıl ile mi bağlantılıdır km ile mi?
    Çünkü alacağım aracı 5 sene kullanmak istiyorum ve ortalama ben de bi o kadar km yapsam araç 10. yaşında 45 bin km civarında olacak. 45 bin km ye sorun çıkarma durumuna düşük bi ihtimal verirsek yaşı gereği DSG başıma iş açma ihtimali nedir?

    Burdan saglikli bilgi elde edemezsin vw kullanicilarinin takildigi forumlara yazmani oneririm..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar arızaya, servisin o kadar hakaret vari konuşmasına , garantili olmasına rağmen para alınmasına, psikolojik onca tahribata ragmen millet aç gibi hem sıfirina hem de ikinci eline deli gibi saldırıyor.



    Birde 10.000 oldu 20.000 oldu arıza vermedi diye sevinenler var Allah akıl fikir versin!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhdmr -- 25 Haziran 2017; 8:18:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalan ya DSG ariza vermiyor hep fetocularin yalanlari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O degil de 2.el dsg almak isteyen adamin aklindan cidden şüphe ederim. Ya da dsg arizasi zaten Allahin emri diyip aruza aşamasına gelmeden bilmeyen vatandaslara satmaya calisanlara da yazıklar olsun derim. Boyle insanlar 10 numara cakaldir benim gözümde.



    Manuel candir. Adamlar simdiki manuellerde hala sahin debriyaji var zannedip manuel hamalliktir diyolar. 2014 captur aracim var tüy kadar hafif bir debriyaj ve yokus kalkış destegi ile istanbul trafiğinde hic sikayet etmedeb 3 yila yakindir kullanıyorum ve uzun yillarda kullanmaya devam edecegim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eat6 ve Active Select varken rus ruleti oynamayı sevenlerin seçtiği şanzımandır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sıkışık bir yerde polo ile gezerken park yeri arıyoruz. Nihayetinde bulduk. Büyük bir çeviklikle pozisyon aldık ama geri geri girmemiz gerek. Ve şok!!!! Araç geri vitese geçmiyor!!! Bir kaç deneme yapıyoruz belki geçer diye ama nafile!!! Tabi bu sırada arkadan korna sesleri... Arkadaşın kulakları çınlamaya başlayınca mecbur ilerlemek zorunda kaldık ve düz girep geri geri çıkmamaıza gerek olmayacak bir yere park ettik. Araç 2014 model. Tek kelime ile ÇÖP
  • zcustun Z kullanıcısına yanıt
    Valla rezillik. Bir de diğer araclar kornaya basınca iyice sinir stress olur insan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gran Turismo 7 kullanıcısına yanıt
    Satmaya çalışan değil, almaya çalışan. Hala 2. Elde dsg 'ye birşey olmaz deyip almaya çalışan varsa, satılığa çıkartanda suç aramam ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zcustun Z kullanıcısına yanıt
    Benzinli mi dizel mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • phatron_23 kullanıcısına yanıt
    Benzinliydi
  • zcustun Z kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Benzinli DSG den daha uzak durmak gerekiyor o halde.
  • Dur Sakın Gelme...
    Dinle Seni Gıdıklayacaklar...
    Durmadan Servise Gideceksin...
    Duydum Saçmalamış Golfün...
    Derhal Sat Gülümse...
    Dün Sanayideydin Gördüm...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuru tip 7 ileri olanını istanbul trafiğinde 2 yıldır kullanıyorum aracım 75 bin km'de, 1.6 dizel a3 sedan
    önceki aracım ıslak tip 6 ileri olanındandı 1.6 benzinli a3 sportback, onu da 115 bin km kullandım İstanbul trafiğinde, araç akrabamda şu an ben sattıktan sonra lpg takıldı kilometresi 150 bin oldu henüz bir sorun çıkarmadı çıkaracağını da sanmıyorum açıkçası, ben bir sorun yaşamadım sanırım biraz da şans işi bu.
    çok ironik biçimde bu araçlardan önceki iki aracımda da şanzıman sorunu yaşadım, opel astra 1.6 twinport easytronic'te şanzıman arızalanmıştı 10 bin km'deyken, pek kullanamadım bu sorun yüzünden satıldı gitti.
    ondan da önce fiat palio vardı 1.4 benzinli onun da vitesleri geçmezdi, geçerken çok ses çıkarırdı, yağını falan değiştirmiştik biraz düzelip sonra yine eski haline gelirdi, o da satıldı gitti alan adam ne yaptı bilmiyorum.

    diyeceğim o ki; dsg klasik tip tork konvertörlü kadar sağlam mıdır emin değilim ama iki farklı tipiyle toplamda geçirdiğim 7 yıl ve yaklaşık 200 bin km ardından beni hiç üzmedi.

    bir şey arızalanacaksa arızalanıyor buna diyecek bir şey yok risk her alet için her zaman var.

    çift kavrama sistemi hızlı geçiş ve yakıt için iyi ama dilinden anlamak gerekiyor sanırım, hangi markanın hangi çift kavramasını kullanıyor olursanız olun elbette özellikle büyük şehirlerde trafikte uzun saatler geçireceksiniz ama arabayı yarım debriyajdan uzak tutmak gerekiyor, bu da kullanıcının elinde, bir ayağınız frende yavaş yavaş gitmek, özellikle yokuşta gaza frene basmadan arabanın ufak ufak ilerlediği durumda bırakmak, kavramalara zarar veriyor aşırı ısı ortaya çıkartıyor.

    ben manuel kullanırken de yarım debriyaj kullanmazdım hiç bu sebeple olsa gerek 110 bindeki arabamı satarken üzerinde fabrikanın taktığı baskı balata duruyordu ve kavramadan sorunu yoktu. bu durum birazda şoförlük alışkanlıklarınızla ilgili, manuel de kullansam dsg'de kullansam özellikle eğimli yerde öndeki arabayla aramızda biraz mesafe açılmadan ilerlemem, hele arabayı yarım debriyajla dengede hiç tutmam, bu tür alışkanlıklar manuel viteste de balatanın yanmasına kokmasına sebep oluyor çünkü. aslında işin anahtarı manuel şanzımana yapmaktan imtina edeceğiniz şeyleri çift kavramaya da yapmayın, hatta tork konvertörlü araçta da yapılmamalı, orada da yağın aşırı ısınmasına ve elektronik aksamın ömrüne etki edebiliyor. arabaların en hassas noktası aktarma organları, çok az dikkat ile uzun vadede iyi sonuç alabilirsiniz. elbette siz gözünüz gibi bakarsınız yinede bozulur bu ihtimal her araç her şanzıman için var.

    ben biraz haksızlık yapıldığını düşünüyorum bu şanzımana o yüzden kullanıcısı olarak dilim döndüğünce deneyimlerimi ve fikirlerimi aktarmaya çalıştım.
  • Toplum olarak otomatik vitese çok hızlı geçtik. Bu yüzden adapte olamadan kullanıyoruz.

    Ben bayi olsam 10 saat kurs verm den otomatik araç satmam, marka itibarı için 😳



    Ani kalkışlar ve spor kullanacam diye sert hızlanmalar tüm otomatiklerin can düşmanıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.