Şimdi Ara

DSL ışığı var,internet yok? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
141.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • akşam aynı sorun bende de oldu. gecenin tam yarısında alo diyecektim sabır çektim muhtemelen arıza ya da bakıma girişmişlerdir diye
    bekledim. bir saat sonra geldi. sorun konuda belirtilen sorun ile aynı. dsl ışığı var, internet ışığı da var ama kırmızı.
    modemde gateway dahil ip namına eser yoktu. bu yüzden beklemeyi yeğledim. yalnız en son pppoe yi pppoa yaptım kaldı öyle.
    az denemdim ama bir ona bir buna değişik varyasyonlar. en son oturdum tv nin başına film izledim. az kalsın savaş ilan ediyorum..
  • ben bu tür sık sık kopma sorunları ve internete çıkış alamam sorunlarıyla tam 2 ay uğraştım...hep sonunda problem onlarda çıktı...anlatılan sorunda kesinlikle ttnet kökenlidir
  • santral adsl2 ye geçmiş, ayarlardan mutli mode değilde gdtm seçecen son sürat ün ternette uçmaya devam edicen. smile çözemedi bu sorun bendede vuku buldu kendim çözdüm.
  • Bu problemi yaşayan arkadaşlar için eğer ki ayarlarının doğru olduğunu biliyor ve eminse, kısaca problem internet servis sağlayıcınızdan kaynaklanmaktadır, fazla söze gerek yok.. Problemin kaynağını kabaca bir örnekle anlatacak olursak, TTNET servis sağlayıcısı olarak 3 ana port reflikatörü kullanır. Nec, Huwai, Alcatel. Bunların en eskisi NEC olduğu için, TTNET'in servis sağladığı bir çok bölgede eski altyapıya sahip alanlar NEC tipi port reflikatörü üzerinden bağlantı sağlar. Dolayısıyla reflikatörlerin eski olması bir çok kopma ve bağlantı probleminin yanı sıra sinyal problemleride yaşatabilir. Huwai ve Alcatel reflikatörler daha güçlü, daha hızlı ve daha yüksek performansta çalışırlar. Yapmanız gereken internet hızınızı ve sinyal kalitenizi servis sağlayıcınızı sıkıştırarak yükseltmeniz, ve servis sağlayıcınızında NEC'in destekleyemeyeceğini düşündüğü hız ve performanstaki talebinizi destekleyebilecek başka bir reflikatöre aktarması işlemiyle çözülecektir. Bazen sadece reflikatör değil, saçma sapan hatalardan bile kaynaklandığı olabiliyor, servis sağlayıcınız şifre ve kullanıcı adınızı değiştirebiliyor. Eğer ayarlarınızı eksiksiz yaptığınızdan eminseniz, servis sağlayıcınıza net bir şekilde bunu belirtin. Aksi halde uzun süre bu problemi çözmek için kimse topa girmez. Mağdur olan siz olursunuz.




  • Burack17 B kullanıcısına yanıt
    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün akşam film indirip izlediğim internetim yok oldu bugün. Herhangi birşeyle onanılmadı. Servis sağlayıcısında büyük ihtimal problem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.