Şimdi Ara

Dücane Cündioğlu gerçek bir hazine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dücane hocayı uzun yıllardır bilirim ara ara denk gelirsem kesitler halinde bakarım. Son iki haftadır katıldığı programları, konferansları izledim. Aman yarabbi adam bir derya deniz kavramlar üzerine o kadar evrensel ve akılcı konuşuyor ki tam anlamıyla entelektüel bir kişi. Bu adam Cemil Meriç üzerine kitapta yazmış. Bana 10 kitap seç deseler 9undan emin değilim ama bir tanesi, Cemil Meriç'in "Bu Ülke" adlı kitabı olurdu, bu kitap evrensele hitap etmez ama sırf şunun için seçerim birincisi ülkem adına ikincisi de yaptığı tespitlerin doğru adınadır. Cemil Meriç'i büyük entelektüel sayarım ama Dücane Cündioğlu'da büyük bir hazinedir. Konuşmalarını dinlemenizi şiddetle tavsiye ederim. En kısa zamanda kitaplarını da temin edeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkurt02 -- 13 Ocak 2019; 22:40:47 >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-EB772A469

    Bu mesaj silindi.
    Nedenini öğrenebilir miyim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-EB772A469

    Bu mesaj silindi.
    Batı doğu ayrımı yapılması kökencilik tozu sürülmüş mistisizm oksidentalizmi.Oryantalistler neyse bunlar da o
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-EB772A469

    Bu mesaj silindi.
    Hemen konuya gireyim. Evet koyu bir islamcıdır ama dozunu hiçbir zaman kaçırmaz genellikle bu coğrafyadaki kültür bozulmasından yakınır. Atatürk hakkında bir şey duymadım ama dönemi hakkında söylediklerini biliyorum ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem ama eleştiriye her zaman açıktır. Yalnız Cemil Meriç batıyı yerdiği kadar doğuyuda yerer. Hatırladığım bir yazısı şöyle diyordu biz batıdan pozitivizmin kırıntılarını aldık Avrupa yarımsa biz yarım bile değiliz. Yani bunu söyleyen bir adamın en önemli özelliği bence yobaz olmaması iki taraf arasında bir çıkarım yapabiliyor olmasıdır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cündioğlu yanlış hatırlamıyorsam alman filozofları orjinalinden okumak için almanya'ya dil öğrenmeye gitmişti. önemli bir şey. bilgisi derinleştikçe müslümanların içinde bulunduğu rezil durumu çok daha iyi teşhis edebiliyor sanki. mehmet akif'e benziyor bu açıdan. yalnız kalmaya mahkum.
  • Kıta felsefesinden önce

    Hakikat ve hurafe

    Kıta felsefesinden sonra

    Youtube sayıklamaları

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.