Şimdi Ara

Durduk yere hız düşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • herkese selamlar,

    çok uzun yıllar adsl2+ modunda 16mbps hızını sıkıntı olmadan kullandığım hattımda hızım ilk önce 13mbps'ye düştü, müşteri hizmetlerini aradığımda eve kadar gelen veriyi uzaktan kontrol ettiler santrale/saha dolabına yeni abone eklendiği için hız düşmüş olabilir dediler, bende steam üzerinden download yaparken halen 1.6mb gördüğümden tivibu iptv ile birlikte kullanırken bile donma takılma olmadığından kaderime razı oldum, o zamanki modem değerim.

    Durduk yere hız düşmesi

    son 1 haftadır hızım 7mbps'ye kadar düştü tivibu açınca doğal olarak 4mbs'ye kadar düşüyor(sd paket 3mbps iyiyor), bağlantı sürekli kopuyor, snr değerim modem ip aldıktan sonra düşüyor ve tekrar bağlantı gidiyor.

    direkt hattı takınca modem değerim
    Durduk yere hız düşmesi

    modem ilk açıldığında değerim(daha sonra kademeli olarak düşüyor)

    Durduk yere hız düşmesi

    sadece 2-5 dk sonra bu hale gelip bağlantı kopuyor.
    Durduk yere hız düşmesi

    ayrıca telefonda gürültü var


    hem telefon için, hem de internet için arıza kayıdı oluşturdum santralden hattıma bakmalarını istedim teknik ekibe iletildi 48 saat içinde cevap gelecek dendi ama muhtemelen gene sorun yok diyecekler.

    sizce sorun ne olabilir? benim hattımın olduğu karta abone eklendiyse benim suçum ne? port değişimi yapılmasını söyledim telefonla söylemek yeter mi santrale gitmem gerekir mi?

    yıllardır sorunsuz kullanıyorum diye gidip 2 yıl daha sözleşme yaptım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C8C79990A -- 12 Ocak 2019; 21:42:38 >



  • splittere bak ve başka bir modemle dene oda olmazsa bina içi tesisat sorun olabilir
  • inceoktay İ kullanıcısına yanıt
    denedim sonuç aynı.
  • ilginç bir şekilde snr değerim 15 oldu şu an her şey eskisi gibi ama hızımı 8'e sabitlemişler aradım eskisi gibi 16 yapın diye kadın "biz yapamıyoruz" dedi klasik teknik ekibe iletildi mesajı geldi, demek bir yerde yoğunluk var ve beni etkiliyor ya bina içi ya da dışı, Maximum Veri Oranı biraz oyuyor modem sayfasını yenileyince bazen 15 bazen 17 oluyor.

    @Ö1f1

    siz ne diyorsunuz bu konuya wotmp'den yazışmıştık, durum enteresan demiştiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C8C79990A -- 12 Ocak 2019; 23:37:53 >
  • bina ankastre kutusundan hattını bul modeme bagla dene bakalım hat değerlerin nasıl evdekiyle aynımı
  • bir sürü kablo var hangisi benim bilmiyorum, sadece bir kişinin kablosunda isim yazıyor, kalın kablodan çıkıp modüle takılan kablolar incecik elimde kalır zaten çok karışık, bakalım pazartesiyi bekliyorum, 1 saattir tivibu açık sorunsuz kullanıyorum.
  • Özelden mi yazışmıştık. Eski değerleri hatırlamadığım için bakayım diyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimde modeme gelen 16 mbit hız var, fakat indirmelerde 13 mbitte kalıyorum. kısa süre de olsa başka modemle test ettiğimde hız 16 mbiti alır hale gelmişti, sizede tavsiyem başka bir modemle test etmeniz, modemimiz aynı, t9970 v3, çok dandik bir modem

    sorun tahminimce ya modemdedir yada bina içi kablolarda (bina eskiyse)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Texassm0ke kullanıcısına yanıt
    ilk ekran görüntüsü eski değerim, sorun ilk çıktığında size göndermiştim oradan buldum, bugün twitter'dan telekoma yazınca 1 dakika içinde aradılar, 16'ya yükseltin kopma vs olursa bina kutunsdna ölçüm yapsınlar duruma göre cat kablo çekeceğim dedim not aldılar hızı gene yükseltmediler incelemedeymiş, yarın belli olur, port değiştirin dedim not aldılar ama müdürlüğe gitmem daha iyi olurmuş, sorunun kaynağını bulsak gerisi kolay, 4mbps net ile 2 cihaz nete girilmiyor, forumda bu hızı almaya mecbur kullanıcılar var, Allah onlara sabır versin.

    @Texassm0ke

    mevcut modemde sıkıntı yok daha yeni sayılır ama ben yine de başka modemle(tdw8961-n) denedim değerler aynı, şu an snr düzeldi 14-16 arası değişiyor arada bağlantı gidiyor geri gelince telekomdan sorununuz çözülyse çözüldü çözülmediyse devam yazıp 6606'ya yollar mesajı geliyor, bina eski kutudaki kablolar kıl gibi incecik, yeni taşınan biri için o kutuda işlem yapılmış kablo ağlayıp daire no yazmışlar, kesin benim kabloya bir şey yaptılar, telefonda da aşırı gürültü var.

    2 gün daha mesai süresi beklerim sorun devam ederse direktörün şu meşhur mail adresine mail atacağım.

    yardımlarınız için teşekkürler, konu çözüme kavuşursa ne olduğunu yazarım benzer sorunu yaşanlar araştırırken konuyu görür, dün bütün gün forumda konu okudum, benle aynı soruna sahip olan birinin bina içindeki kablosunun yerini değiştirmişler o yüzden bu sorun olmuş.
  • az önce aradılar santrale mesafe 750 metreymiş, külliyen yalan düz olarak hesaplayınca 350 metre kablolar dolaşsa o kadar mesafe etmez çünkü ana kablo düz bir şekilde gidiyor çok net biliyorum,hattım 13mbit ile çıkıyormuş ben hep 16 aldım 13'e çıkıp 10'a akdar nedne zayıflıyor diyorum gene cevap yok,, tivibu sd paket hızımı düşürüyor iyice yavaşlıyor diyorum adam tivibu hız düşürmez diyor kotadan ! yemez diyor, gelin iç tesisatta ölçüm yapın sorun varsa elit ekip gelsin kabloları yenilesinler diyorum,ölçüme de elit ekip gelecekmiş, sövecektim vazgeçtim, kapattım telefonu.
  • hat değerlerine bakın 12 MBps sabitlediler ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hat interleaved moduna geçirmişler

    https://mobile.twitter.com/pauldoany yazın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kusura bakmayın, çok özür dilerim, bir kaç gündür foruma girmedim, ancak cevaplama imkanı buldum, şimdi hat zayıflaması aynı, ancak SNR'da cddi bir düşüş var. Ancak bu kadar düşüş için onlarca abone bağlamaları lazım DSLAM'a. Normal bir durum değil.

    sabit telefonunuz varsa şu adresten bir sorgu yapabilir misiniz ne çıkıyor?www.fixnet.com.tr

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    ne demek efendim.

    verdiğiniz linkten sorgu yaptım vdsl var diyor, ayrıca dün netgalaksi firmasıyla görüştüm vdsl olduğunu 25 civarı bir hız alabileceğimi söyledi, 3 defa inanamayarak sordum, telekom hattını kullanıyorlarmış ama santralden sonrası onlara aitmiş, 650tl cayma bedeli çıkınca vazgeçtim.

    size çok daha önce wotmp'den değerimi atmıştım vdsl var demiştiniz.

    ev telefonunu açınca yüksek bir cızırtı var kayıt açtırdım çözüldü dediler ama halen var, apartman içi kutuya gelip ölçüm yapın kablolarda sıkıntı varsa parası neyse verip elit hizmete kablo döşettireyim dedim, o ölçüm için elit hizmet çağırmam lazımmış.

    boş bir günümde santrali basıp adam getirecğeim bir zahmet 2 sokak öteye gelsinler.

    şu anki değerim bu kopma sorunum ortadan kalktı.

    Mevcut Veri Oranı (Kbps) 591 11472
    Maximum Veri Oranı (Kbps) 850 16080
    INP (Sembol) 0.5 1
    Çapraz ON ON
    Hat Zayıflaması (dB) 9.9 16
    Hatalar (Pkts) 0 0
    Gecikme (ms) 4 8
    Alım Gücü (dBm) 12.4 18.1
    SNR Marjı (dB) 18.7 14.6



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C8C79990A -- 17 Ocak 2019; 1:23:58 >
  • vdsl alırsın 24 MBps sıkıntı olmaz
  • Prki fibernet kısmında yok mu diyor yoksa FTTC mi diyor ?



    Cızırtı varsa eğer kablolar hasarlı olabilir. Tabi bunun dışında değerlerin bu kadar oynak olması bir ihtimal acaba kart hatası mı var diye de sorduruyor adama.



    Ben de aynı dertten muzdaribim, Elitt hizmet talep edeceğim müşteri hizmetleri anlamıyor. Artık santraldeki elemanı arayıp rica edeceğim, gelip ölçüm yapsınlar diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiber yok diyor, arkada caddeyi santralin olduğu sokağı bile sorguladım yok hep vdsl/adsl çıkıyor.

    şu an böyle, 2dk sonra giriyorum veya f5 yapıyorum değerler düzeliyor, şu direktöre bir mail atayım olmadı mecbur santrale gideceğim almazlarsa ya dayak yerim ya da dayak atarım, durumu çözünce yazarım daha fazla rahatsızlık vermeyeyim.

    Gönderme Hızı İndirme Hızı
    Mevcut Veri Oranı (Kbps) 591 11472
    Maximum Veri Oranı (Kbps) 850 12664
    INP (Sembol) 0.5 1
    Çapraz ON ON
    Hat Zayıflaması (dB) 9.9 16
    Hatalar (Pkts) 0 0
    Gecikme (ms) 4 8
    Alım Gücü (dBm) 12.4 18
    SNR Marjı (dB) 18.4 8.3



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C8C79990A -- 17 Ocak 2019; 2:53:17 >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    dün hız 2'ye düşünce şu meşhur Ediz Bey'e mail attım saat 9'da aradılar,

    sonra santralci aradı oraya en fazla 10 veriyoruz deyince atar gider yaptım adam hemen geldi iç biri dış kutuda bekledi 3-5 4-5 felan atlak denediler, hız 14 olarak düzeldi, modem değeri tekrar 17 oldu, yalnız iddia ettiğim şey doğruymuş.

    40tl kitledier bir şey diyemedim.
  • Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı şey şu günlerde benimde başıma geliyor ve bende arkadaş gibi altyapısal bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum çünkü yenileneli henüz 2 yıl bile olmadı. bunu türk telekomunun planlı olarak yaptığını düşünüyorum ve düzeltmezlerse en yakın zamanda ttnetten ayrılacağım. insanları resmen aptal yerine koyuyorlar. günlerdir arıyorum inceledik binaya kadar sorun yok diyor isterseniz ücretli elit ekibimizi evinize yönlendirelim diyorlar onun sadece randevusu bile 50 tl imiş. kendilerine yolunacak bir kaz bulsunlar. en basit tabiriyle bu dolandırıcılıktır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.