Şimdi Ara

Duvar tipi smart touch lar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    evimdeki duvar ışık anahtarlarında N hattı yok sadece tek fazlı
    baktığım wifi destekli akıllı anahtar modelleri arasında N desteği olmadan tek fazla bağlantı yapabileceğim bir model bulamadım.
    N desteği olmayanlar sanırım sadece RF destekli oluyor.

    wifi özelliği olan böyle bir model var mıdır ?

    Nötr hattını bağlatmak zor bir işlem mi dir ?

    Teşekkürler



  • Öncelikle merhaba umarım doğru anlamışımdır evde nötr olmadan olmaz yani Türkiye şartlarında en azından proje onaydan geçmez geçtiyse hayret ederim nötr hattı çekmesi kolay bir işlem buattan ek almanız yeterli olacaktır bir nötr hattı mutlaka vardır kısa özet geçmem gerekirse dünya da en fazla kullanılan akım türü AC (alternatif akım (current)) bu akım türü faz faz arası 380 V AC Faz Nötr arası 220 V AC olarak gerilim bulundurur çok fazla teknik detaya girmek istemiyorum. Nötr olmadan evdeki bir çok aletin çalışmaz çünkü 220 V AC sağlamadan için nötr gerekli dünya standartlarında genellikle elektrikli aletler 220 V AC ve ya 110 V AC şeklinde yanlışım varsa düzeltin olayın eğer işçilik kısmına gelecek olursan nötr hattını dediğim gibi buattan bularak ek yapmanız yeterli olur ama dikkat edin faz döngüsü olabilir ölçüm yapın mümkünse kablo çirkin gözükmesin diye kablo kanalından geçirirsiniz . Ama nötrsüz proje olmaz tecrübe ile sabit toprak hatsız olabilir onlar farklı şeyler.




  • problemiminizi çözebildiniz mi? bende de aynı sorun var. sonoff marka wifi duvar anahtarı aldım ama nötr hat da gerekli. buattan nötr çekmeye cesaret edemedim, o kadar elektrik bilgim yok. elektrikçi de yarım metre kablo çekmek için 50 tl istiyor.
  • Anahtarlarda nötr olmayabilir. Nötr direk lambaya gidiyor, faz ise anahtardn dolaşıp gidiyor olabilir. Muhtemelen evinizde altyapı budur. Nötr için en yakın buattan kablo çekilmesi gerekir. WIFI destekli anahtarınız hangi marka-modeldir?
  • vukleus kullanıcısına yanıt
    benimki sonoff. elektrikçi çağırıp buattan anahtara nötr kablo çektirerek sonunu çözdüm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.