Şimdi Ara

silinebilir teşekkür ederim.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi don quijote de la mancha -- 17 Şubat 2019; 12:41:31 >



  • Hiç yazılım öğrenmene gerek yok. Wordpress kurmayı bil. themeforest den tema almayı bil.
    Opencart kurmayı bil. Sonra git bunlarla cevrenden website işi al kur ver.

    İlla programlama dili öğrenceğim diyorsan onu alacağın işlere göre seç. Mobil app işi alırsan ona göre dil seç. Masaüstü app olursa ona göre. web ise vs.

    Pek programlama öğrenmeye istekli görmedim o yüzdne amaç freelance ise yukardaki öneriler para kazandırır.
  • Java ogrenip piyasadaki populer frameworkleri ogrenerek genis bir alana yayilabilirsin.



    Freelance is bulman zor olabilir ama, ucuza is yapan deneyimli insanlar var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WordPress sitesi uyarlama, üzerine tema giydirme, siteyi non-standard özellikler ekleme gibi işler yaygın. Yani PHP öğrenmen gerekebilir. PHP ve WordPress öğrenmeye karar verirsen ufak bir ipucu vereyim: PHP Perl'den, WordPress MovableType'tan esinlenerek geliştirilmiştir. Perl ve MovableType artık kullanılmıyor diyecek olursan: Amazon Perl ile geliştirildi, MovableType Japonya 'da en cok kullanılan CMS sistemi.

    PHP veya Perl ile back end tarafını öğrendikten sonra JavaScript ve Angular öğrenirsen front end tarafında da işlere bakabilirsin.
  • Pinescript
  • 4 yıl okuyacaksın, ve işe girmeMEk garanti, öyle mi? yav arkadaş siz niye okuyorsunuz? 4 yıl harcadığın şey için insanda biraz umut, hayal, plan falan olur yahu..
    Bak arkadaş: alaylı için böyle ham programlama öğrenip iş yapma devri artık kapandı. Makine okuyorsan Autocad öğren, harita kartoğrafya falan okuyorsan ArcGIS öğren, istatistik okuyorsan SPSS öğren, R öğren, Matlab öğren, endüstri üretim planlama okuyorsan SAP/ABAP öğren, hiçbiri uymuyorsa Office öğren VBA ile Excel/Word/Access automation öğren. Ham programlama dilleri ve framework'lerden uzak dur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyfi84

    4 yıl okuyacaksın, ve işe girmeMEk garanti, öyle mi? yav arkadaş siz niye okuyorsunuz? 4 yıl harcadığın şey için insanda biraz umut, hayal, plan falan olur yahu..
    Bak arkadaş: alaylı için böyle ham programlama öğrenip iş yapma devri artık kapandı. Makine okuyorsan Autocad öğren, harita kartoğrafya falan okuyorsan ArcGIS öğren, istatistik okuyorsan SPSS öğren, R öğren, Matlab öğren, endüstri üretim planlama okuyorsan SAP/ABAP öğren, hiçbiri uymuyorsa Office öğren VBA ile Excel/Word/Access automation öğren. Ham programlama dilleri ve framework'lerden uzak dur.
    Ham programlama dilleri ve frameworklerden uzak dur ne demek? Bilgisayar mühendisi ne yapar? Hiç iş ilanlarına baktınız mı?
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    zaten bu ucuza iş yapanların yüzünden sogumadıkmı mesleğe
  • def init kullanıcısına yanıt
    sen kime cevap yazdığıma bakıyor musun? niye üzerine alındın? hani kim bilgisayar mühendisiyimiş?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yerde okumuştum hoşuma gitmişti. "Yol kısa ödül büyükse vazgeçin". Yazılım işi sabır isteyen bir iş. Ancak temel mantığını öğrendiğinde diğer dilleri öğrenmek zor değil. Ancak şunu bilmek gerekiyor ki, hangi malzemeyle ne yapmalısın. Bu işte kısa sürede para kazanılmıyor maalesef. Sebebi ise artık piyasada binlerce bu işi yapan küçük orta yazılımcı var.
  • Bu işte ufak paralar kazanmak istiyorsan web alanına yönelebilirsin.Freelance sitesinde onlarca websitesi isteyen insanlar var.Tabi bazıları biraz uçuk projeler yaptırabiliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Javascript, özelliklede NodeJS

    Memlekette programcılıkla modayı karıştıran parasa hibi çok adam var. NodeJS ile backend programlama yapabilirsin.

    Talep var herkes yapamadığı için ücretler de yüksek.
  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    Yorumu +1 'leyen benim. Hocam bu Node.js'i firmalar neden talep ediyor yani backend de standartlaşmış onca güçlü dil varken (PHP Java C# RoR gibi) Node.js gibi yeni birşeye neden ilgi gösteriyorlar?

    Node.js asenkron çalıştığı için sunucuda cok az RAM harcayarak aynı anda milyonlarca bağlantıyı kaldırıyor diyorlar iyi de Nginx de asenkron ve az RAm harcıyor. Nginx'e bağlanmış bir Tomcat ile de aynı şeyi yapmak mümkün; belki biraz daha RAM harcar; çok araştırmadım ama aynı seyi yapar ve sunucuda Node.js gibi yeni birşey değil, bildiğimiz Java platformu çalışır ve daha kolay eleman bulunur.

    Yanlış anlama olmasın, Node.js'in tasarımını ve yenilikçi özelliklerini begeniyorum, fakat firmalar neden bu kadar ilgi gösteriyor onu bir türlü çözemedim.
  • Kendilerini ikna etmişler de ondan.

    Piyasada bir tavrı havası var. Basit işler için PHP den hızlı çalışıyor. (NodeJS, MongoDB vb)

    Gerçek performans için Golang, Rust öğrenecek kapasite, bilen adamı çalıştıracak para yok.

    Birde hem ön hem arkası Javascript olduğu için teoride daha az adamla daha çok iş.

    Ufak tefek projelerde işi götürüyor, her taraf PHP bildiğini idda eden adamlarla dolu. Bunu kullanınca bir farkın oluyor. Paket yönetimi güzel, bir sürü paket var falan fıstık.

    Tomcat ile NodeJS karşılaştırmak doğru olmaz. Aynı şey değiller.

    Yani Tomcat vs Express veya NodeJS vs JRE gibi düşün.
  • teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi don quijote de la mancha -- 17 Şubat 2019; 12:41:2 >
  • Konuya silinsin diye başlık atınca forum yöneticileri silmez.
    Ve konuyu kendiniz silseniz de birçok arama motorları cache 'sinde orjinal konu kalır:

    Merhaba
    Yazılım ile ilgilenen arkadaşların duymaktan bıktığı bir sorum olacak. Biraz hazırcılık biraz araştırmaktan kaçınmış gibi gözükecek biliyorum ancak ben işin içinde olan kişilerden doğrudan arıyorum bu bilgiyi. Hali hazırda bir mühendislik öğrencisiyim (yazılım değil). İlerisi ve öğrencilik hayatım için ufak paralar kazanmak için bir programlama dili öğrenmek istiyorum. Belki mezun olduktan sonra bölümüm ile ilgili bir tam zamanlı işe girememem söz konusu ailevi durumlardan o yüzden şimdiden bir yol belirleyip o yolda ilerleyip, aileme yük olmadan ufak paralar kazanmamı sağlayacak bir freelance şim olsun istiyorum. Bir dönem boyumca c# dersi almış olduğumun dışında hiçbir bilgim yok. Sizce hangi programlama dilini öğrenmem gerek tüm yazdıklarımdan sonra ? Yada sadece belirli bir dil ile mi sınırlı kalınmalı ? Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?


    İşbu mesajı, yapmak istediğiniz şeyin beyhude olduğunu göstermek için yazdım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.