Şimdi Ara

DVB-T & DVB-T2 Ana Konu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.271
Cevap
31
Favori
156.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • karasal yayına il il geçiş tarihleri(DVB-T2)
    http://www.rtuk.org.tr/upload/File/%284%29DVBT2%20.pdf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efem-35 -- 20 Ocak 2013; 18:35:10 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anten gitti USB geldi
    18 Nisan 2013

    TÜRKİYE genelinde ücretsiz olarak izlenebilen karasal yayın, 300 milyon Euro’luk yatırımla yerini yüksek görüntü ve ses kalitesine sahip ‘sayısal karasal yayın’a bırakıyor. Herhangi bir antene gerek duymadan izlenebilecek sayısal karasal yayın, televizyon modeline bağlı olarak USB bellek boyutlarındaki bir aparat sayesinde seyredilecek.


    TÜRKİYE’de ‘çubuk’, ‘kılçık’ veya ‘çatı anteni’ olarak tabir edilen alıcılarla izlenebilen karasal yayın, yerini antensiz ‘sayısal karasal yayına’ bırakıyor. Sayısal karasal yayınla birlikte 11’i yüksek çözünürlüklü (HD) olmak üzere toplamda 33 ulusal televizyon kanalı ücretsiz olarak izlenebilecek. ‘In-door reception’ (kapalı alan erişim) özelliği sayesinde evin dışında herhangi bir antene gerek duymadan sinyal alınmasına imkan tanıyan sayısal karasal yayın, USB bellek boyutlarındaki bir kutu sayesinde seyredilecek. ‘DVB-T 2 Embedded’ özelliği bulunan televizyonlar ise hiç bir aparata gerek duymadan bu yayına ulaşabilecek. Ancak televizyonunda bu özellik bulunmayanlar, fiyatları 50-100 lira arasında değişen aparatlarla sayısal yayını izleyebilecek.

    300 MİLYON EURO YATIRIM

    Turksat’a yaptığı 500 milyon dolarlık yatırımla iki uydu fırlatan devlet, sayısal yayının ihtiyaç duyduğu 300 milyon Euro’luk yatırım için özel sektöre ‘elini taşın altına koy’ dedi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) talebi doğrultusunda TRT ve özel televizyon kanallarının da ortağı olduğu Anten TV adında yeni bir şirket kurulduğunu anlatan Doğan TV Holding Teknik Grup Başkanı Hakan Tümer, “İhale tamamlandıktan sonra, yayının başlaması için Anten TV 300 milyon euroluk bir yatırım yapacak. İhale sonuçlandıktan 1.5 ay sonra sıralamaya giren kanallar analog yayınlarını kapatacak. 2013 yılı sonundan itibaren kademeli olarak dijital yayına geçilecek. 2015 Mart ayına kadar analog yayın bitecek” diye konuştu.

    600 MİLYON LİRA KAZANACAK

    ABD ve AB’nin de aynı yayın için gereken yatırımları devlet bütçesinden karşıladığını hatırlatan Hakan Tümer, şu değerlendirmeyi yaptı: “Sayısal yayın ihalesiyle birlikte devletin kasasına 600 milyon lira girecek. Karasal yayından boşalacak frekans da mobil operatör şirketlerinin 4G ihalesi için kullanılacak. Devlet burada gereçekleştireceği ihaleden de para kazanacak.”

    Uydu kullanımı üçe katlanacak

    SAYISAL karasal yayının ücretsiz kullanımı nedeniyle uydu yayınlarının tehlikeye girmeyeceğini savunan Türkiye Uydu Elektronik İletişim İş İnsanları Derneği (TUYAD) Başkanı Hayrettin Özaydın ise şunları söyledi: “Turksat 500 milyon dolarlık yatırımla 2 uydu fırlattı. 2014 yılında iki uydu da devreye girerek şu anki uydu kullanımını 3’e katlayacak. Her yıl 1.5 milyon kutunun yenilendiği Türkiye uydu sistemleri sektörü hem iç pazara hem de ihracatta büyüyor. Bugün 35 liraya uydu alıcısı alıp 3 bin kanal izleyebiliyorsunuz. Turksat kanal güncelleme sistemiyle artık bütün yeni çıkan kanallar, otomatik olarak uydudan güncelleniyor. Uydu kullanımı daha da kolay hale getiriliyor.” Çanak antenlerin yarattığı çirkin görüntünün ortadan kaldırılması ve doğru, uygulanabilir bir yöntem için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Hayrettin Özaydın, şöyle konuştu: “Türkiye olarak Dünya Uydu Birliği’nin başkanlığını yürütüyoruz. ‘Tek anten, tek kutu’ hedefimiz var. Fransa’da toplantı yaptık. Çanak antenler çatıya konup sigortalı olacak. Binalarda kurulacak olan sistemin doğru kişiler tarafından yapılıp yapılmadığını kontrol etmek için de çalışıyoruz. Ancak bugün ruhsat aşamasındaki binanın tv tesisatının onayını PTT yapıyor. Halbuki bunun artık sektörü temsil eden kurumlarca yapılması gerekiyor.”

    100 evden 65’i uydu kullanıyor

    * Her 100 evden 65’inde uydu sistemleri kullanılıyor.
    * 2012 yılında 3 milyon 816 bin adet uydu alıcısı satıldı.
    * 281 bin uydu alıcısı adedi ithal edildi.
    * Türkiye’deki 17 üretici firma yılda 11 milyon uydu alıcısı üretiyor
    * 48 ülkeye yıllık 430 milyon dolarlık ihracat yapılıyor
    * Pazarın yüzde 80’ini yerli oyuncular temsil ediyor
    * Her yıl 1.5 milyon kutu yenileniyor.
    * Her yıl uydu kullanıcısı 1.8 milyon artıyor.
    * Bu da her yıl 1.8 milyon kişi uyduya geçiyor.

    İlk tercih Kanal D’nin

    RTÜK, ulusal karasal sayısal televizyon yayın lisansı sıralama ihalesinin ilk gününde, genel yayın türünde HD yayın yapma lisansı alan 8 yayıncı kuruluş ile bu kuruluşların kumanda üzerindeki sıralamalarını belirledi. TRT kumandanın bir numarasında yeralırken Kanal D ise kumanda üzerinde sıralama için ilk tercih yapma hakkını kazandı. Dün düzenlenen ikinci ihalede ise 11 standart çözünürlüklü yayın tekniğiyle genel türde ulusal televizyon yayın lisansı için teklif verildi. Bugün ise 11 standart çözünürlüklü yayın tekniğiyle tematik türde ulusal televizyon yayın lisansı ve 3 yüksek çözünürlüklü yayın tekniğiyle tematik türde ulusal
    televizyon yayın lisansı için teklifler alınacak.

    Hareket halinde HD kalitesinde TV keyfi

    * Türkiye’nin yüzde 10’u karasal yayın izliyor.
    * Karasal sayısal yayın 1 kanalın kapladığı alana 8 kanalın sığmasını sağlıyor.
    * Türkiye’nin 370 noktasında, her kuruluşun kendisine ait birer vericisi varken, sayısal yayınla birlikte 370 noktada tek verici anten olacak.
    * Sayısal yayın, ücretsiz olmasının yanında hareketli ve kesintisiz sinyal alma özelliğine de sahip. Bu sayede otomobil ve otobüs yolculuklarında kesintisiz ve yüksek kalitede televizyon izlemek mümkün hale gelecek.
    * Alıcısı olmayan dizüstü bilgisayarlara takılacak USB sayesine artık her yerden TV izlenebilecek.

    Dijital platformda yerli kullanılıyor

    TÜRKİYE’de dijital uydu üretiminin hızla geliştiğini, D-Smart ve Dijitürk gibi dijital platformlarının 2010 yılından bu yana yerli üreticileri tercih etmeye başladığını belirten Hayrettin Özaydın, “Yaklaşık 5 milyon dijital platform kullanıcısı var. Bu platformlar da her geçen gün kullanıcı sayısını arttırıyor” diye konuştu.


    Hürriyet




  • herkesin kafasına girmiş artık uydular kalkıyor bence canak antenleri kökten kaldıramazlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony 2013 model tv lerin W8 ve W9 serilerinde dvb-t2 varmış.İsteyen sony.com.tr den inceleyebilir.Sanırım 2013 model sony tv ler yakında piyasaya verilecek.
  • merhaba ,sadece karasal yayın hizmet veren kanallar sayısal karasal yayına zorunlu geçicek. uydu ve kablo yayınları devam edecek.canak antenleri kaldıramaz ve yasaklayamazlar.sonuçta canak anten üzerinden sadece tv yayını değil internet ve ses hizmeti de alınmakta.kaldıki uydu yayınlarını türksat veriyor.ama şu olabilir kablo tv yayın ve internet,ses hizmeti veren kuruluş çok fazla müşteri kaybına uğrayacaktır.
  • Çanak anten yasaklanamaz. Ama üstü kapalı sansür şöyle olur. Görüntü kirliliği oluyor diye çanak vergisi diye bir şey icat ederlerse şaşırmam. Bu vergiyi belediyeler toplar ve üç beş kuruş da yandaşlara düşer.
  • balkondaki çanak antenleri kaldırlar diye düşünüyorum ayrıca apartmanın tepesine merkezi uyduya izin verirler ve de bu karasal yayın başlarsa 13 veya 14 hd kanal yayına geçerse uydunun pek cazibesinin kalacağını düşünmüyorum, bu arada digitürk ve dsmart gibi uydu üzerinden yayın yapan kanalarda belgesel kanalları hd, full hd, 4k, 3 boyutlu diyerek yoluna devam edeceğini düşünüyorum
    arz talep ve zaman bu üç faktör birşeyleri yerine oturtacak ama baştan söylediğim gibi karasal yayın başlayınca balkonda binanın duvarına asılı uydu anteni beledeyiler tarafından kaldıracağını eminim çünkü görüntü kirliği oluşturduğu için

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Beyler merak etmeyin UYDU YAYINCILIĞI da yayıncılık sistemlerinden biridir. Bu sistem avrupadada vardır karasal yayında vardır kablolu yayında vardır. Türkiyede uydu yayıncılığı en fazla tercih edilen sistemdir. Çünkü kanal sayısı karasal yayın gibi sınırlı değildir. Binlerce kanal özğürlüğü UYDU da var ve alternatifide yok. Ayrıca TÜRSAT da devletin ticari bir kuruluşu oldu artık . uydu yayıncılığını bitirmesi Türksatı bitirmesi anlamına da gelebeilir o nedenle bunun alternatifi yok. Yakında atılacak uydularla UYDU daki kanal sayıları daha da artacak bırakın küçük yerel bölgesel kanalları karasal daki sınırlı kanallarda lisan alamayan TV8, KANAL A gibi ulusal formatta yayın yapan kanallar bile var. Bunları ve çok daha fazlasını uydudan izlemeye devam edeceğiz. Saygıllar.
  • Canaklari kaldircaz dedikleri balkonlardan kaldiracaklar apartmanlar merkezi sisteme gececrk.Hatta yeni yapilan binalara merkezi sistemi zorunlu tutuyorlardi.Zaten isteselerde kaldiramazlar dvb-t2 kac kanal aliyor sanki ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karsal Yayın neden İSRAF ve GEREKSİZDİR!

    Lütfen Bu Linki OKUYUN!!!!....

    http://forum.donanimhaber.com/m_73612494/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uysalistan -- 30 Nisan 2013; 10:36:06 >
  • Bu tartışmalar beyhude çünkü bu işler batılılar tarafından yıllar öncesinden planlanır ve zamanı geldiğinde uygulanır.Buraya yorum yapanların çoğu bilmez Turkiye 1968 de Ankarada 1971 de İstanbulda siyah beyaz tv yayınına başladığı zaman hangi şehrin hangi kanaldan yayın yapacağı ve vericilerin alan şiddeti (yani vericilerin gücü)ta 1941 stockholm anlaşması ile belirlenmişti.16 haziran 2006 da 118 ülkenin katıldığı uluslararası cenevre toplantısında Anolog yayınların 17 haziran 2015 te sonlandırılmasına karar verildi ve imzalar atıldı.Olaya bir de şu gözle bakın DVB-T2 avrupalıların bulduğu bir sistem yani TV yi koreliler bile üretse eğer içinde dvb-t2 decoder varsa lisans hakkı nedeniyle bir miktar para Avrupa ülkelerine gidecek .Ayrıca yüzlerce yeni verici Avrupa ülkelerinden alınacak(Rohde Schwarz ,sgs Thomson vs ellerini ovuşturup bekliyor).Vericileri avrupa dışından bile alsanız yine patent hakkı var.Şimdi diyor ki bazıları dvb-t2 ye ne gerek var.Eee şimdi Avrupalı mühendisler boşuna mı uğraştı dvb-t2 sistemini buldu.Hele hele Avrupanın paraya çok ihtiyacı oldugu bir dönemde.Avrupalılar bu işleri çok iyi bilir .1966 da Almanyada renkli yayın başlayınca eldeki siyah-beyaz malzemeyi ne yapalım diye düşündüler ve Ankaraya bir küçük verici ve 1 studyoluk malzemeyi hibe ettiler ve Ankarada 1968 de siyah-beyaz tv yayını başladı.Bu yayını gören herkes kendi şehirlerine de tv yayını istedi sonra ne oldu dersiniz Almanya elindeki çöpe atacağı eski siyah beyaz kamera ,naklen yayın arabası vs bütün techizatı Turkiyeye sattı .İşin sadece verici tarafı değil Alman TV üreticilerinin elindeki siyah-beyaz malzeme de Turkiyeye gazlandı.Aynı şeyi koreli ve japonlar da yapıyor demode olmuş HD ready tv leri de Turkiyeye gazladılar .Hiçbir şeyden habersiz yurdum insanı düz panel tv diye bu tv leri kapış kapış aldı.Yani bu işin özeti yabancılar isterse bu yayınlar başlar.Milyonlarca dvb-t2 li tv satılınca milyonlarca euro, patent parası için avrupaya gideceğinden bu yayınlar mutlaka başlayacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tom wong -- 2 Mayıs 2013; 2:08:09 >




  • adanada kullanan varmı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sat1

    Ankara'daki testlerden görüntüler:http://www.uydudanevar.com/2013/05/ankara-dvb-t2-karasal-saysal-tv-test.html

    ankara'daki testlerde tv8 de varmış, tv8 karasal yayında yok diye biliyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tematik türde ulusal televizyon yayın lisansı sıralama ihalesiyle ilgili işlemler devam edecektir


    Bilindiği üzere Radyo ve Televizyon Üst Kurulu 22 Mayıs 2013 tarihli toplantısında, Ankara 1. İdare Mahkemesinin, 09.05.2013 tarihli yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle tematik türde, standart çözünürlüklü (SD) ve yüksek çözünürlüklü (HD) ulusal televizyon yayın lisansı sıralama ihalesiyle ilgili işlemlerin durdurulmasına karar vermiştir.

    Anılan mahkeme kararına Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından itirazda bulunulmuş ve itiraz talebi Ankara Bölge İdare Mahkemesinin 29.05.2013 tarih ve 2013/2700 YD itiraz nolu kararı ile yerinde bulunarak, Ankara 1. İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı kaldırılmıştır.

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu 25 Haziran 2013 tarihli toplantısında, Ankara Bölge İdare Mahkemesinin kararı gereğince, tematik türde, standart çözünürlüklü (SD) ve yüksek çözünürlüklü (HD) ulusal televizyon yayın lisansı sıralama ihalesiyle ilgili işlemlerin sürdürülmesine oy birliğiyle karar vermiştir.

    Söz konusu ihaleleri kazanan kuruluşların kesin teminatlarını yatırmaları gerekmekte olup, diğer işlemlerle ilgili olarak kuruluşlara tebligat yapılacaktır.

    İlgililerin dikkatine önemle sunulur.
    http://www.rtuk.org.tr/sayfalar/IcerikGoster.aspx?icerik_id=3586876d-48a2-485c-9ecb-b08ff388e2b2

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  •  DVB-T & DVB-T2 Ana Konu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu yeni sistem gelse bile 30 kanal kime yetecek? binlerce yerel tv ler, yabancı tv ler vs ne olacak? uyduya devam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mu5tafa

    bu yeni sistem gelse bile 30 kanal kime yetecek? binlerce yerel tv ler, yabancı tv ler vs ne olacak? uyduya devam.

    ulusal kanalların hd yayınlarını uydu vermeyeceğini düşünüyorum ama karasal yayında 13 adet hd yayın olacak ayrıca yeni alacağın tv'larda dvb-t2 olacağı için anten derdi olmayacak, tv evin herhangi bir köşesine götür pırıl pırıl hd seyredeceksin ayrıca pc,tablet,laptop ve cep'lerden hd tv seyredeceksin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mu5tafa

    bu yeni sistem gelse bile 30 kanal kime yetecek? binlerce yerel tv ler, yabancı tv ler vs ne olacak? uyduya devam.

    Yanlış biliyorsun.
    Dışardan yaklaşık 60 kanal verilebilir bu da max 60X8=480 kanal yapar full SD de.
  • o zaman bu d smartı digiturk u karasal yayına yönlendirseler olmaz mı? yani modüllü üye gibi. tv nin arkasına takacağımız aparatla d smartı falan izlesek. yine uydu çanak kablo vs olmadan yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mu5tafa -- 16 Temmuz 2013; 13:17:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.