Şimdi Ara

E.C.A. Confeo Plus Kombi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
959
Cevap
28
Favori
309.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, kombiniz hayırlı olsun.. Deneme yapmaya başladıysanız birde bunu deneyiniz..Evin bütün radyatörleri açık olacak..Kollektörden radyatör kapama yok...Kombiyi 38 C ye ayarlayıp bırakın...Hiç el sürmeyin..Kombi 24 saat açık olacak....Bir ay sonra saate bakınız...Saygılarımla..
  • Sayın taşkafa confeo pluslarda 38 derece ayarı yok minumum 40 max.80 derece sizin 38 confeo da kaç dereceye denk geliyor.saygılarımla.
  • bende confeo plus kombi kullanmaya başladım,

    evim izmirde 100 m2, apartman dairesi tek blok, 4. kat, en üst daire, üstte kiremit çatı var,

    petek toplamı 7,30 mt. + havlupan

    eger takip edebilirsem,
    her gün sabah günlük kullanım miktarini yazıp almayı düşünenlere faydalı olsun,

    iyi günler,

    03-01-2011 tarih 09:00 saat sayaç 58 m3
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekostu@mynet.com

    slm.benim confeo plus 40 derecede + - 9 derece toleransla çalışıyor.bütün confeolar öylemi acaba.kombi arızalı çıktığtnda servis açılış esnasında anakartı değiştirdi.31 derecede yanmaya başlıyor 49 derecede sönüyor.diğer plus larda böylemi.yoksa servis farklı kartmı taktı.saygılarımla

    Bende Plus olmayan Confeo var. 36 derece ye ayarladığımda 46 dereceye kadar çalışıyor, 47 olduğu an brülör sönüyor. Geriye doğru gidip 35 e düştüğü anda tekrar çalışıyor. Ama bu 35 ve 47 değerleri anlık, saniyelik görünüyor, bazen de görünmeyebiliyor.

    Plus olanlarda durum biraz değişmiş gibi. Sizin confeo plus 40 a ayarladığınızda 49 u gördüğü anda mı sönüyor yoksa 49 da bir süre daha yanıyor da 50 olduğu an mı sönüyor acaba. 50 derece yukarıdaki gibi saniyelik görünebilir hatta bazen ekranda görünmeden de kapatabilir.




  • sayın ege evet plus modelinde 40 ayarladığında 49 olduğunda alev sönüyor.lcd ekranda 49 rakamı görünüyor.gene su sıcaklığı 41 e düştüğünde kombi gene ateşliyor.annemde beretta diye bacalı bir kombi var.oda kaça ayarlarsan +9 derece yükseliyor.sonra durup ayarladığın değere gelince gene ateşliyor.beretta 1,5 dak.yanıyor.4,5 dak.dinleniyor.plus 6 dak yanıyor 20 dak dinleniyor.nemi fark ediyor.annemin petekler hep ılık.confeo da düşük sıcaklıkta kombi yandığında petekler sıcak ateşleme yapma anına gelene kadar ör.31 derece petekler soğuyor.saygılarımla
  • Merhaba arkadaşlar,
    Ben de ECA Confeo kombi almayı düşünüyorum ama özellikle kombinin sabit sıcaklıkta su performansı hakkında kullanan arkadaşların izlenimini merak ediyorum.

    http://www.hizlial.com/beyaz-esya/kombiler/eca-confeo-24-kw-20-000-kcal-h-hermetik-kombi_04.012.4599.0002.htm

    Banyo sırasında aniden suyun soğuması ve kombinin keyfine göre 2-3 dk boyunca suyun ısınmaması gibi bir durum bu kombide var mıdır? Şu anda kullandığım Baymak kombide ilk aldığımız günden beri bu sorun var ve bu kış aylarında çok sinir bozucu oluyor. Cevaplarınıza göre kombi konusunda son kararımı vereceğim...




  • benim kombide su soğuması olmuyor.çeşme devamlı açıkken herşey süper.çeşmeyi kapatıp açınsa kısa bir süre su soğuyor sonra gene sıcak.bence bu da normal bir durum.banyo kombi arası 10 metre var
  • Cevabınız için teşekkürler. Eğer ECA Confeo plus kombilerin özelliği sizin söylediğiniz gibiyse tam aradığım gibi bir özellik diyebilirim. Aksi deneyimleri olan arkadaşlar varsa yorumlarını esirgemesinler diyorum...

    Bizde kombi ile banyo arası mesafe 1m'den bile az. Kombi, banyo duvarının hemen öbür tarafında olduğu için...
  • Arkadaşlar benim kombide şöyle bir durum var.kalolifer devresi aktif değilken su basıncı 1 rakamını gösteriyor.Aktif ettiğim zaman ise 1,4-1,5 gösteriyor bu normalmidir?.banyodaki peteğimden su sesi geliyor daha önce böyle bir ses yoktu neden olabilir.sadece 2 petek açık olduğu zaman peteklerden veya termostatik vanadan bir tıslama sesi geliyor.3. peteği açtığım zaman biraz azalıyor.bu ses 2 petek açık olmasındanmı kaynaklanır.bilen arkadaşlar yanıtlarlarsa sevinirim.
  • Merhabalar,

    Yaptığım uzun araştırmalar sonucunda fiyat ve yapılan iyi yorum parametrelerindeki artısı nedeniyle ECA Confeo Plus tercih etmeye çok yakınım..

    Kullanan birçok kişi var, ben o arkadaşlardan güncel yorumlarını alabilir miyim?
    Banyoda sıcak su kullanımı esnasında peteklerin soğuması ya da duş alırken suyun bir soğuk bir sıcak sonra yine soğuk sonra yine sıcak akması gibi sorunları var mıdır?

    Ayıracağınız birkaç saniye benim için çok önemli..

    Saygılar, selamlar..
    Anıl..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anilaksac

    Merhabalar,

    Yaptığım uzun araştırmalar sonucunda fiyat ve yapılan iyi yorum parametrelerindeki artısı nedeniyle ECA Confeo Plus tercih etmeye çok yakınım..

    Kullanan birçok kişi var, ben o arkadaşlardan güncel yorumlarını alabilir miyim?
    Banyoda sıcak su kullanımı esnasında peteklerin soğuması ya da duş alırken suyun bir soğuk bir sıcak sonra yine soğuk sonra yine sıcak akması gibi sorunları var mıdır?

    Ayıracağınız birkaç saniye benim için çok önemli..

    Saygılar, selamlar..
    Anıl..



    Yorum yok mu arkadaşlar?
  • Beğendiğiniz kombiyi alıp iyi günlerde kullanın. Banyoda sıcak su akarken peteklerin soğuması her kombide mevcut.. Kusur değil..Sıcak su bataryası açılınca Üç yollu vana peteklere giden sıcak suyu kesip banyoya gönderiyor..Banyo tüketimi bitince petekler ısınıyor..Saygılarımla..Fiyat almak için buralara bakınız..www. aydinisi.com.tr bir başkasıwww.hosver.com.tr kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 4 Şubat 2011; 18:51:35 >
  • Çok teşekkürler taşkafa.. Bugün 1100 TL'ye aldım.. Projesi falan çizilecek evin, gaz açılması için.. Daha sıfır bina..

    Artık ben de ECA Confeo Plus kullananlar grubundayım.. Hayırlısı olsun diyelim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekostu@mynet.com

    sayın ege evet plus modelinde 40 ayarladığında 49 olduğunda alev sönüyor.lcd ekranda 49 rakamı görünüyor.gene su sıcaklığı 41 e düştüğünde kombi gene ateşliyor.annemde beretta diye bacalı bir kombi var.oda kaça ayarlarsan +9 derece yükseliyor.sonra durup ayarladığın değere gelince gene ateşliyor.beretta 1,5 dak.yanıyor.4,5 dak.dinleniyor.plus 6 dak yanıyor 20 dak dinleniyor.nemi fark ediyor.annemin petekler hep ılık.confeo da düşük sıcaklıkta kombi yandığında petekler sıcak ateşleme yapma anına gelene kadar ör.31 derece petekler soğuyor.saygılarımla

    plus 6 dak yanıyor 20 dak dinleniyor demenizi tam olarak anlayamadım. Nasıl oluyor, yukarıda 40 a ayarladığınızda 49 olduğunda alev sönüyor, su sıcaklığı 41 e düştüğünde kombi gene ateşliyor demişsiniz. 41 e düştüğü halde yanmıyor mu o zaman da 31 dereceye kadar düşüyor bu sıcaklık. Oda termostadı varsa bu termostad oda sıcaklığı yeterli olduğu için kombinin açılmasını mı engelliyor acaba diye düşünüyorum. Yoksa normalde dediğiniz gibi 41 e düştüğünde yanması ve peteklerinde soğumaması lazım.




  • pardon 49da sönüyor.31 de ateşliyor.40 ayarlı. artı eksi 9 prensibi ile çalışıyor.saygılarımla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekostu@mynet.com

    pardon 49da sönüyor.31 de ateşliyor.40 ayarlı. artı eksi 9 prensibi ile çalışıyor.saygılarımla.

    Tamam şimdi anladım, teşekkürler.. Confeo premix deki gibi olmuş, asıl amaç tasarruf ama dediğiniz gibi bu durumda da petekler sıcaklığını kaybediyor. 45-46 gibi ayarlarsanız peteklerin soğumasını engellersiniz. Aralık fazla olduğundan yakıt da çok farketmeyecektir...
  • Kombimden çok memnunum, iyi ki ECA Confeo Plus almışım vallahi..

    Yalnız ufak bir sorum var:

    Hanım da ben de çalışıyoruz, sabah 8'de çıkıyoruz evden, akşam 6 buçuk 7 gibi gelliyoruz..
    Ev yeni diye, ısınsın diye şimdiye kadar kombiyi hiç söndürmedik..

    Acaba bu kombiyi evden çıkarken söndürelim mi? Yoksa bu şekilde mi devam etsin?
    Nedir tavsiyeleriniz ustalar..??
  • Ben Temmuz gibi dayıma aldığım Confeo Plus kombiden hiç memnun kalmadım.

    Öncelikle kombi içine alındığı dolaba sığmadı, ebatları standarttan büyük ve kasası kabaca tasarlanmış. Ayrıca arıza durumunda sökmek için kenarlarında belirli pay bırakılmak durumunda. Diğer kendini kanıtlamış kombilerde böyle bir durum yok, yanlarda pay olmasa dahi ön kasada söküm yapılarak müdahale edilebiliyor.

    Kombi ısınma amaçlı olarak hiç kullanılmamışken arıza verdi. 4 kodu vererek ateşleme yapmıyor.

    Servis elemanları da uzman gibi değiller; kendini beğenmiş, müşteriyi düzgü dinlemeyen klasik tamirci modundalar.

    Servisi tekrar çağırdım bakalım, aynı tipte elemanlar gelmezler inşallah.

    Kombi nasılsa ısıtmada pek kullanılmayacak, bari sıcak suda iş görsün. Fiyat/performansı iyi olsun dedik ama daha senesini doldurmadan yarı yolda bıraktı. İyi ki geçenlerde amcama Viessmann almışım. Vaillant'ın da servis kalitesi çok iyi,(kendi kombime bakıma her sene farklı elemanlar geliyor ama sistemi çok iyi oturtmuşlar) varsın parçaları pahalı olsun, zaten bakım paketi yapınca parça değişimi de ücretsiz oluyor.

    Bundan böyle ECA'yı listemden çıkardım. Tercihim bir istisna olmadıkça Viessmann ya da Vaillant olacak.

    Kombi alacakların iyice araştırmasını tavsiye ederim, benimki biraz aceleye geldiğinden ayak üstü aldım ama Viessmann'ı amcama iyi araştırarak almıştım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: anilaksac

    Kombimden çok memnunum, iyi ki ECA Confeo Plus almışım vallahi..

    Yalnız ufak bir sorum var:

    Hanım da ben de çalışıyoruz, sabah 8'de çıkıyoruz evden, akşam 6 buçuk 7 gibi gelliyoruz..
    Ev yeni diye, ısınsın diye şimdiye kadar kombiyi hiç söndürmedik..

    Acaba bu kombiyi evden çıkarken söndürelim mi? Yoksa bu şekilde mi devam etsin?
    Nedir tavsiyeleriniz ustalar..??


    Bu sorunun tek çözümü; program saatli oda termostatı almaktır. Böylece kombinin, oda sıcaklığını ne kadar istediğinize bağlı olarak ve hangi zamanlarda yanmasına karar verebilirsiniz. Yada akşam geldiğinizde oda termostatı ısısını 23 derece yapar sabah işe giderken 20-21 e indirirsiniz. Evin ısısına göre, kombi azami ısısını siz karışmadan azaltır arttırır. Bahar aylarında harcadığınız paranın yarısını çıkartır.
    Montaj için 50 TL alırlar. Termostat ise peşin 178 TL dir. Kombinize tam uyumludur.
    Kombiyi sabah işe giderken kapatıp akşam geldiğinizde açarsanız, evin tekrar istenilen ısıya gelmesi zaman alacağı gibi sarfiyatta artacaktır.
    ECA CON.PLS. MOD.ODA TER. FİYAT BİLGİ LİNKİ





  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    Merhaba, kombiniz hayırlı olsun.. Deneme yapmaya başladıysanız birde bunu deneyiniz..Evin bütün radyatörleri açık olacak..Kollektörden radyatör kapama yok...Kombiyi 38 C ye ayarlayıp bırakın...Hiç el sürmeyin..Kombi 24 saat açık olacak....Bir ay sonra saate bakınız...Saygılarımla..


    teşekkür ederim taşkafa geç olsu biraz kusura bakma

    kombimizi yaklaşık iki buçuk aydır kullanıyoruz. genelde 40 derecede sürekli açık. çok soğuk olduğunda biraz dereceyi artırıyoruz. 45 veya 50ye getirince gayet güzel oluyor en soğuk zamanda bile. tüm odalara termostatik vana taktırdım birinci ayın sonunda. gelen faturalardan bahsedeyim biraz. ilk faturam 20 günlüktü. 96 lira geldi (158m3). ikincisinde havalar çok çok soğuktu 208 lira geldi (342m3). termostatik vanaları aktif ve bence verimli olarak kullanmaya başladıktan sonra (kendi kullanım şeklimizi ancak belirleyebildik ) bu ay 150 civarı gelecek (şuan 237m3 bugun yarın fatura gelir). kısacası ben kombimden memnunum. biraz sesli çalışıyor ama bizi rahatsız etmiyor.

    sıcak su konusunda ilk başlarda haliyle soğuk, sonra ısınınca birkaç saniye sonra soğuyor. ancak hemen geri ısınıyor sonrasında devamlı sıcak su verebiliyor. sıcak su performansından gayet memnunuz. kombideki konfor özelliğini kullanmıyoruz.

    bunları bu kombiyi almayı düşünenler için yol göstersin diye yazıyorum. tabiki kimsenin şartları benimkiyle eşdeğer değil. yine de fikir olması açısından faydalı olabilir diye düşünüyorum.

    herkese saygılarımla




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.