Şimdi Ara

E6550, E6750, E6850 ve Core 2 Quad Q6600, Q6700, QX6800, QX6850 CPU'ları Performans İncelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
0
Favori
13.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaw ben Q6600 ile E6850 arasinda çikiştim kaldim bir türlü kara veremiorum. Oyun ağirlik kullanacam ama ne bilim. Birde 22 temmuz indirim ve çikiş tarihleri peki bu Cpu lar ne zaman türkiye olur tahminen. 1 hafta mi? 1 ay mi??
  • Benim tahminim 1 hafta çünkü E21X0 serisinde durum böyle olmuştu.
  • Bir sorum daha var.

    Şimdi Q6600 2,4
    E6850 3,0

    Acaba Q6600 2,4 oluşu oyunlarda ne kadar kısıtlama yapar onu merak ediyorum. yoksa gözüm Q6600 de. AMa 3,0 2.4 e göre fark eder diyorsanız E6850 alacam. Bu kartlarin yayınlanan performanslarinida inceledim ama gene kadar veremedim. Yani Q6600 ün 2,4 oluşu oyunlarda bir problem çikartirmi? Mesela 3,2 isteyen bir oyunda performans düşermi veya ne kadar düşer. Kafamdaki soru bu eğer hiç fark etmezsin diyorsanız Q6600 alacam yok fark eder diyorsanız E6850 alacam. Mesela oyun incelemesinde E6700 bile Prey adli oyunda Q6600 ü az bir farkla geçmiş. Bu nasil oluyor onu anlamıyorum. Oyun testlerinde Q6600 geride gidiyor. Ama Masaüstü testlerine gelince ileri firliyor bu sefer E serisi geri düşüyor. Sanırım oyun oynayacağim için E6850 almak daha mantıklı olacak diye düşünmeye başladim. Ne dersiniz. Yukarda sorduğum soruya cevap verirsenizde sevinirim. Saygilar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan1986 -- 19 Temmuz 2007; 20:55:02 >




  • E6850 E6750 duruma göre gercekten Q6600 ü oyunlarda geride bırakıyor. ama fark o kadar da abartılıcak kadar diil. Q6600 ün getirisi çoklu programlarla çalışmada rahatlığı bence. yani aynı anda photoshop , winamp, dreamweaver, 3dsmax açıp keyif yapıcaksın. oyun oynucaklar E6850 den şaşmamalı bence. ama genel kullanıcaksanız Q6600 bu fiyata kaçırılımamalı (şu anki TR fiyatı min.. 295 USD) . Artı yeni nesil oyunların çoklu çekirdeklere göre optimize ediliceği . yada desteği olucağı yazılıp çiziliyor hep. bakınız Crysis.

    CoolnQuiet abi saolasın yine çok yararlı bilgiler. Çok Teşekkürler...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hasan1986

    Acaba Q6600 2,4 oluşu oyunlarda ne kadar kısıtlama yapar onu merak ediyorum. yoksa gözüm Q6600 de. AMa 3,0 2.4 e göre fark eder diyorsanız E6850 alacam. Bu kartlarin yayınlanan performanslarinida inceledim ama gene kadar veremedim. Yani Q6600 ün 2,4 oluşu oyunlarda bir problem çikartirmi? Mesela 3,2 isteyen bir oyunda performans düşermi veya ne kadar düşer. Kafamdaki soru bu eğer hiç fark etmezsin diyorsanız Q6600 alacam yok fark eder diyorsanız E6850 alacam. Mesela oyun incelemesinde E6700 bile Prey adli oyunda Q6600 ü az bir farkla geçmiş. Bu nasil oluyor onu anlamıyorum. Oyun testlerinde Q6600 geride gidiyor. Ama Masaüstü testlerine gelince ileri firliyor bu sefer E serisi geri düşüyor. Sanırım oyun oynayacağim için E6850 almak daha mantıklı olacak diye düşünmeye başladim. Ne dersiniz. Yukarda sorduğum soruya cevap verirsenizde sevinirim. Saygilar.

    Sorduğun sorunun cevabı makalemde var ama ben yine anlatmaya çalışayım. Farklı birçok uygulamayı baz alırsan Q6600 önde ama oyunlarda E6850'nin önde olduğu oyunlar var, bunun nedenide oyunların henüz tam olarak çoklu çekirdekli CPU'lar için optimize edilmemiş olması. Bu sorununda ileride çözüleceğini bekliyoruz, yani 1-2 sene diyelim kısaca. Eğer sıkı bir oyuncu iseniz, yani sabah akşam oyun oynamaktan başka PC'nizi başka bir amaçla kullanmıyorsanız E6850 mantıklı bir seçim olur. (Gerçi bu türde bir PC kullanıcısı niye PS3 almaz o da ayrı bir tartışmanın konusudur.) Fakat benim gibi arada sırada oyun oynuyorsanız, ofis uygulamaları ile çok vakit geçiriyor, divx, mp3 yapıyorsanız, o durumda aynı parayla satılacağı için q6600 sizin için daha iyi bir seçim. Ancak bu durumda da O/C yapacaksanız G0 revizyonunu beklemeniz, yaptığınız alışverişten maximum fayda sağlamanız açısından önemli.

    Oyun mevzuunu biraz daha detaylandıracak olursam, E6850 bütün oyunlarda q6600'ü geçemiyor, örneğin supreme commander gibi veya gelecekte çıkacak oyunlarda kullanılacağı belirtilen partikül simülasyonlarında yine q6600 önde ki bunu yukarıda verdiğim xbitlabs sitesinin incelemesindeki valve partikul benchmark sonucunda görebilirsiniz. Buradan hareketle oyun açısından düşünseniz bile, ileride çıkacak oyunlarda q6600, e6850 ile olan farkı kapatacaktır tahminime göre, tabii bu durumda q6600'ü aldıktan sonra birkaç yıl kullanacağınızı varsayıyorum.




  • Şimdi ben sistemin tüm parçalarını topladım sadece işlemci bekliyorum (Q6600) ancak alacağım yerdeki işlemci G0 revizyon değilse ne kaybederim illa G0 revizyonu mu beklemeliyim? Ortalama yüzde kaçlık bir performans kaybım olur?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

    Şimdi ben sistemin tüm parçalarını topladım sadece işlemci bekliyorum (Q6600) ancak alacağım yerdeki işlemci G0 revizyon değilse ne kaybederim illa G0 revizyonu mu beklemeliyim? Ortalama yüzde kaçlık bir performans kaybım olur?


     E6550, E6750, E6850 ve Core 2 Quad Q6600, Q6700, QX6800, QX6850 CPU'ları Performans İncelemesi


    Grafik üzerinden anlatmak daha açıklayıcı olacaktır. Yukarıdaki grafik. Farklı revizyona sahip E6300 işlemcisinin tam yükte çalışma süresini ve ulaştığı sıcaklığı gösteren grafiktir. Açık mavi renkte olan bu seri işlemciler için geliştirilmiş L2 steppinge sahip CPU'nun grafiği, bordo renk ise önceki revizyon olan B2 revizyonuna sahip bir CPU'nun ısıl karakteristik grafiğidir.

    Grafikte görüleceği üzere eski stepping olan B2'ye sahip CPU 3 dak. 15 sn. içerisinde daha çabuk ısınarak 85 derece santigrat barajını aşmış ve işlemcinin gelişmiş ısıl koruma özelliği nedeniyle bu sıcaklığı aşınca kendini korumak amacıyla CPU kendini underclock etmiş ve sıcaklığını sabit tutmayı başarmıştır. Gelişmiş L2 revizyonuna sahip CPU ise 3 dak. 15 sn. sonra yaklaşık olarak 71-72 derecelerde olduğundan kendini kapatmamış ve tam performansta çalışmaya devam etmiştir. 5 dak. sonrasında maximum değer olan 85 dereceye ulaşmıştır.

    Buradan hareketle, sadece G0 revizyonu için değil genel olarak konuşmak gerekirse: Yeni revizyon daha az ısındığından işlemcinizi tam yükte daha uzun süre maximum performansta kullanabilir ve doğal olarak aynı paraya daha fazla performans veren bir işlemci satın almış olursunuz, bu olayın O/C yapmayı düşünmeyen kullanıcıları ilgilendiren boyutu. Birde O/C yapacaklar açısından olaya yaklaşırsak, yeni revizyon işlemciler daha fazla sıcaklığa dayanabildiklerinden daha fazla GHz değerlerine ulaşması mümkündür ve O/C çuların bana göre mutlaka yeni revizyona sahip işlemcileri almaları yapacakları en doğru hareketlerden biri olacaktır.

    Ortalama performans kaybının sayısal değerine gelince ise henüz bu konuda yapılmış bir test bulunmamakta o yüzden sayısal olarak bunu ifade etmem mümkün değil fakat grafiğin gösterdiği üzere belirgin bir performans kaybı ortadadır.

    edit: son paragraf eklendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 20 Temmuz 2007; 11:45:10 >




  • internet üzerinden alıcaklar nasıl anlıyabilir G0 olduğunu...mecburen elden mi almak lazım???
  • İnternetten satış yapan siteler henüz s-spec kodunun öneminin farkına varmış değiller o yüzden ürün bilgi sayfalarında s-spec koduna yer vermiyorlar ya da bunu bilerek yapıyorlar son kullanıcı yeni revizyona yüklenmesin diye (bu benim yorumum tabii ki). Öncelikle telefon açıp sormakta fayda var eğer telefonla söylüyorlarsa internetten alabilirsiniz fakat bana göre en sağlamı gidip görerek sizin almanız.
  • Peki yeni G0 revizyon için ne kadar beklememiz gerekecek sence?
  • O konuyu hep birlikte bekleyip göreceğiz, kesin birşey söylemem mümkün değil o konuda ancak beklentim, ağustos sonuna kadar ülkemizde de yeni revizyon cpu'ları göreceğimiz yönünde.
  • yeni işlemci almayı düşünen biri olduğumdan baya bilgilendirici oldu.gerçekten güzel bir çalışma tebrikler ve teşekkürler.
  • CoolnQuite hocam eline sağlık yalnız ben sistemin işlemci ve ekran kartı hariç tüm parçalarını aldım sadece bu ikisini bekliyorum. Ağustos sonuna kadarda bekleyemem ki anladığım kadarıyla o zamanda geleceği kesin değil. Peki bu eski revizyonda mevcut olan dezavantajı iyi bir soğutmayla kapatamaz mıyız olurda eski revizyon alırsak? Çünkü anladığım kadarıyla sorun işlemcinin yenil revizyonlara göre fazla güç tüketmesinden ileri geliyor ve buna mukabil olarak fazla ısınmasından.
  • Ağustos sonuna kadar derken, en geç o zaman demek istemiştim yani daha erkende girebilir ama daha geç olacağını zannetmiyorum. Daha iyi bir soğutmayla tabiiki bu mümkün ama diğerleri fanla soğuturken işlemciyi sizin aynı O/C değerlerini almak için su soğutma kullanmanız gerekebilir.
  • Teşekkürler Biraz bekleyelim bakalım zaman ne gösterecek
  • Yaw ben Q6600 almaya kadar verdim sanırım. O-c Yapmayacağim içinde heralde go revizyonu beklememe gerek yok diye düşünüyorum. Anakartida Msi P35 neo-f düşüyorum. Bu anakart Bu cpu yu kaldirabilecek düzeyde bir anakart mi? Eğer değilse Ne marka anakart önerebilirsiniz? Ama 150 doalr civarinda fazla para vermeyi düşünmüyorum. GTX ekran kartida alacağim için artık bütçemi fazlasiyla doldurdum. Yardımcı olursanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan1986 -- 20 Temmuz 2007; 19:17:27 >
  • Bu son sorduğunuz sistem tavsiyesine giriyor, onuda diğer arkadaşlar cevaplasın isterseniz.
  • Zaten sana birşey söylemiyorum. Cevaplamak isteyen varsa zaten cevaplar. Sanada vediğin cevaplar için tşkler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hasan1986

    Yaw ben Q6600 almaya kadar verdim sanırım. O-c Yapmayacağim içinde heralde go revizyonu beklememe gerek yok diye düşünüyorum. Anakartida Msi P35 neo-f düşüyorum. Bu anakart Bu cpu yu kaldirabilecek düzeyde bir anakart mi? Eğer değilse Ne marka anakart önerebilirsiniz? Ama 150 doalr civarinda fazla para vermeyi düşünmüyorum. GTX ekran kartida alacağim için artık bütçemi fazlasiyla doldurdum. Yardımcı olursanız sevinirim.


    Msi ankartlar tv kartı ile çakıştığını duydum , menun olanda var olmayanda @Hirotaro nickli arkadaşa sor o kullandı son olarak msi den memnun kalmayıp satan @gokhanweb bu abimizinde görüşünü alabilirsin kendisi şu an DS3 kullanıyor ve memnun olduğunun ifade etmekte...

    Q6600 4 çekirdek destekli uygulama ve oyun olmadığından almanın bi anlamı yok şimdi arkadaşlar geleceğe yatırım diyecekler arkadaşlar E6600 öıkalı daha 1 yıl olmadı ama şimdiden demode oldu gibi 2 sene sonra 4 çekirdeklilerin kıralını çıkartacak bu adamlar diyecekler Q6600 ün üretimine son veriyoruz sende ne güzel geleceğe yatırım yaptım dersin kendi kendine...

    No: DH reklamlar yüzünden yazıları okuyamıyoruz , çözüm lütfen!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minimalist -- 20 Temmuz 2007; 21:25:55 >




  • güzel bilgiler dahasını bekliyoruz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.