Şimdi Ara

EDC OTOMATİK VİTESLİ RENAULT (MEGANE FLUENCE ) KULLANICI YORUMLARI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
798
Cevap
14
Favori
280.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oquzdag
    tam otomatik vites düşük hızlarda kavramayı tam bırakmadığından veya bıraksa bile çok çabuk kavrama yapabildiğinden. debriyajlı otomatik sistemler konforsuzluk yaşatmıyor.

    tgezer sence hangisi?
    a- düşük hız konforu, yüksek tüketim ve düşük performans mı? TAM OTOMATİK
    b- düşük hız konforsuzluğu, düşük tüketim ve yüksek performans mı? DSG, EDC

    daha önceki mesajında dsg nin düşük hızlarda edc den çok daha iyi olduğunu belirtmişsin ancak kendi aracını kullandığın aynı güzergahta denedim mi?

    onun için aracın birkaç gün bende kalması lazım .
    Ama madem teknolojiden bahsediliyor . her geçen gün üzerine koyması lazım . kafalarda soru işareti kalmaması lazım . neyse servise henüz gitmedim . gerçi oradakiler başlarından savmak adına normal olduğunu söyleyecekler . sonra gelişmeleri aktarırım .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tgezer -- 2 Şubat 2011; 12:00:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zbawn

    quote:

    Cuma akşamı DSG li golf kullanan biri olarak konfor olarak kesinlikle DSG derim . Vitesin geçtiğini göstergeden anlıyorsunuz resmen .. hafif bir pişmanlık duymadım değil :) İmkanını zorlayabilenlere DSG derim ..

    Bir aydır fluence edc kullanıcısı olarak aracın vites grubunu beğendim diyebilirim. (Daha önce toyota ve hondanın triptoniklerini kullanan biri olarak). Yine de yorumuna içim cız etti . Ama o kadar paramız yok be hocam


    Merhaba caddy 1.6 dsg 7 vites kullanıcısıyım... sistemler aşşağı yukarı aynı... Yani vw buna DSG Direct Shift Gearbox( Direk vites değiştiren şanzıman) Reno ise EDC Efficient Dual Clucth (Etkili-Hızlı çift debrajlı sistem ) diyor...

    DSG den çok memnunum.Bizimki 7 vitesli... Ayrıca göstergemizde D deyken de Sport moddayken de Manueldeyken de kaçıncı vitesde olduğunu görebiliyoruz..

    Bazen kararsızlık yaşayabiliyor şöyleki kickdown(vites küçültme) yapsammı yapmasammı gibisinden..ama 4000 kmde belki 2-3 defa denk gelmiştir.. Bu kararsızlık hemen hızlanmanız gerekirse sorun yaratabiliyor... çünkü hızlanmadan önce devir yükseltiyor ve yüksek hızla hızlanma başlıyor..

    şunu izleyin...

    http://img89.imageshack.us/i/jop.mp4/


    Yokuş çıkarken yığılma ise otomatik vitesin karakteri.. Önceleri benimde garibime gitti park yerinden çıkışta dik yokuşa girerken araç D2 deydi.. sonra yokuşun ortasında hız düşmeye başladı.. panik oldum ve sonra
    D 1'e attı ve hızlanarak çıktım.. Zaten otomatik vitesin özelliği araç belli hıza düşünce vites değiştirmesi değilmi? bu normal olarak karşılanmalı...

    Direk yokuşta kalkışlarda caddylerde hillhold standart olduğu için sorun yaşamıyoruz.. ama bir keresinde deneme amacıyla hillholdu devredışı bıraktım yani 3-4 saniye bekledim sonra gaza bastım (hill hold aracı sadece 2 saniye tutar)araç hafif kaydı sonra hızlanmaya başladı...sorun yaşamadım..

    Geri vitese attığımızda eğer araç öne doğru meğilliyse ozaman biraz öne kaçma olabiliyor.. burda dikkatli olmak lazım.. yani geri kaçmayı engelleyen hill hold sistemi gibi , geri viteste öne kaçmayı engelleyen bir sistemde olsaydı iyi olurdu...

    DSG'den arnavut kaldırımlarda ses geldiği söyleniyordu.. Bu sesi taş yolda duydum(kendimi duymak için zorlayarak) ama bugünlerde nekadar zorlarsam zorlıyim o sesi duyamıyorum.. Bir arkadaşta demişti ses zamanla kayboluyor diye..

    Hızlanmalarımız çok iyi... sizinkinin de öyle olduğuna eminim. yani aracın vites değiştirdiğini göstergeye bakmadan anlamak mümkün değil Hız sabit bir biçimde artıyor... Sarsıntı diye hiçbirşey yaşamadım.. 4-5 vites geçişlerinde hiçbir sorun yaşamadm... acaba bu sorunu yaşayan arkadaş DSG 6 vitesli versiyonumu kullanıyor? tabiki bu sorun yaşanmayacağı anlamına gelmez..

    Şunu izleyin..

    http://img828.imageshack.us/i/x13.mp4/

    Pedalımızın altında bir düğme daha var.. Bu tık edince araba sanki daha performanslı gibi oluyor... Sport moddayken devir 3000 nin altına düşmüyor ve vites değişimleri redline dediğimiz bölgede yani 5000 devirlerde oluyor... D'deyken tam hızlanma halinde 4400 civarında vites değişim oluyor...

    Eğer gaza hafif basarsanız çok düşük devirlerde vites değiştiriyor.. Aracın çok düşük devirde gitmesi belki yakıt ekonomisi için iyi ama bizler arabadan motor sesi gelmesine alıştığımız için zaman zaman hoşumuza gitmiyor...

    DSG sisteminin okadar da kötü olduğunu düşünmüyorum. Zaten çok sorunlu bir sistem olsa Audi gibi bir markada da kullanılmazdı...

    Yine aklıma gelenler olursa karşılaştırma yapabilmeniz için yazarım..

    Corsa nın yarı otomatik vitesiyle ilgili bir soru olmuşdu herhalde... Babamın aracı Corsa MTA yani? Manuel Transmition Automated.. yani aslında düz vites şanzımanı var ama içerdeki robot aracılığıyla bu vites değişimi otomatikleştirilmiş... Bu yüzden yarı otomatik vites deniyor..

    Vites geçişlerinde yığılma yapabiliyor ve araç yokuşta geri kayıyor ama sonra topluyor... Bir de MTA'lı araçlarda akü değişiminde yazılımın sıfırlanmasına bağlı olarak otomatik şanzıman bozulabiliyor... Opeli ve yarı otomatik vitesi olan arkadaşların sıkıntı yaşamamaları için akü değişimini serviste yaptırmalarını öneririm...
  • edc şanzımanlı megane sport tourer çıkacak mı arkadaşlar?
  • bende bekliyorum
  • Burdaki bayideki arkadaşlar Edc'li Sport Tourerlar mart-nisan gibi çıkacak diyor.. Ben alırken Edc'lisi olsaydı tercihim kesinlikle Sport Tourer olurdu..

    Ayrıca son duyumlara göre 1,6 130 hp'likler 1 yıldan önce Türkiye'ye gelmiyormuş..
  • aracımı sattım, marta kadar bekliyebilirim sport tourer için ama yeni jetta da iyi bir seçenek olarak görünüyor.
  • http://www.youtube.com/watch?v=Iet24f_fDuI

    bu videoda edc baya konforlu görünüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oquzdag
    aracımı sattım, marta kadar bekliyebilirim sport tourer için ama yeni jetta da iyi bir seçenek olarak görünüyor.

    jetta daha doğru olur .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oquzdag
    http://www.youtube.com/watch?v=Iet24f_fDuI

    bu videoda edc baya konforlu görünüyor.

    o tür yollarda araçda sorun yok zaten .
  • 2011 MEGANE HB 1.5 DCI EDC (OTOMATİK VİTES) SPORT EDITION DONANIMLI ARABAYI SATIN ALDIK ÜZERİNE + KONFOR PAKETİ + NAVİGASYON + 6000 K LIK PHILIPS PHATON XENON FAR TAKTIRDIK.

    MALİYET OLARAK 47.600 LİRAMIZ GİTTİ COK SIKI PAZARLIGA EN SON BUNU YAPTILAR.

    MEGANE HB İLE İLGİLİ TÜM SORULARINIZA CEVAP VERMEYE CALISIRIM SEVGİLİ ARKADASLARIM FORUMDA DİKKAT ETTİĞİM BU ARABAYI ALAN 1 ARKADAS DAHA VAR.

    TOPLAM 30 TANE CİVARINDA ÜRETİLMİŞ BU ARABA SPORT EDİTİON + EDC (6 İLERİ OTOMATİK) VİTESLİ OLARAK YOKSA MANUEL DİZEL SECENEĞİ OLARAK VAR BU DONANIMDA

    EN ÖNEMLİ KONULARINA DEGİNMEK İSTERİM. ARABA 17 ALİMUNYUM JANTLA BERABER GELİYOR VE COUPE JANTINDAN VE FLUENCE İN 17 LİK JANTINDAN FARKLI HAFİF SİYAH RENGLİ ÇOK ŞIK BİR JANT ÖZELLİKLE SERVİSTE CIKARTIRDIM HAFİF BAYA.

    MEGANE HB LERDE SORULAN EN ÖNEMLİ SORULARA DEYİNMEK İSTERİM. ARABADA ESP + CSV + ASR + ACİL FREN DESTEĞİ (AFU) + ABS STANDART OLARAK GELİYOR. ESP TUSUNDAN BAHSEDİLMİŞ ESP TUSU YOK SEVGİLİ ARKADASLARIM PARK SENSÖRÜNÜN YANINDA YANİ DİREKSİYONUN SOL ALT KISMINDA FAR YÜKSEKLİĞİDE VAR ORDA ONUN HEMEN YANINDA ASR TUŞU VAR İŞTE ONA BASINCA ESP CSV VE ASR İPTAL OLUYOR AYNI ANDA TEKRAR BASTIGINDA AKTİF HALE GELİYOR. BU YOL BİLGİSAYARINDA DEVRE DISI VE DEVREDE SEKLİNDE MESAJLARLA GÖREBİLİYORSUNUZ AMA ESP OLARAK DEĞİL ANTİPATİNAJ SİSTEMİ DEVREDE YADA DEVREDE DEĞİL DİYOR.

    ESP BOSCH MARKA 8.0 YAZILIMI VAR ÜZERİNDE.

    VİTES GEÇİŞLERİNİ OTOMATİKTE (D) MODUNDA GİDERKEN ANLAMANIZ GERCEKTEN ZOR GÜZEL BİR İŞ YAPMISLAR YANİ COK PROF ARKADASLAR TABİKİDE ANLAR AMA COK COK AZ HİSSEDİLİYOR BAKMAZSANIZ DEVİRE ANLAMAZSINIZ.

    TRİPTONİĞE ALDIGINIZ ZAMAN Kİ VİTES GEÇİŞLERİ OLDUKÇA GÜZEL TEPKİME VERİYOR JETTA 1.4 TSI KULLANMISTIM 3 GÜN ÖNCE İNANIN FARKI COK YOK İÇİNİZ RAHAT OLSUN GERCEKTEN COK FARK YOK BEN ARABAYI ALIRKEN JETTA 1.6 TDI YADA BU ARABA ARASINDA KALMISTIM YENİ JETTALAR 56 MİLYAR 59 MİLYAR OLDU PARASINI HAKETMİYOR TABİKİDE GÖKDE ALLAH YERDE ALMAN BU BİR GERCEK AMA O ARABA İÇİN O PARA COK. SKODA OCTAVİA ALTERNATİFTİ ODA COK GÜZEL BİR ARABA AMA BİZ SERVİS SORUN OLABİLİR DÜŞÜNCESİ İLE DAHA UCUZA YAKIN DONANIMLARA SAHİP RENAULT U TERCİH ETTİK 3 SENE MEKANİK GARANTİ VERMESİ ÖNEMLİ BİR KRİTER BUNA DİKKAT EDİN SEVGİLİ ARKADAŞLARIM.

    GELELİM ARABADAKİ CONNECTİON BOX MUHABEETİNE :D ARABADA USB VARMI TAKILIRMI YADA EFENİM APARAT VARMI BU MODELDE USB KENDİLİĞİNDEN MEVCUT EXTRA OLARAK YANINDADA AUX CIKISI VAR. RESİMLERİ YAKINDA KOYCAM MERAK ETMEYİN.

    BLUETOOTH FONKSİYONU GÜZEL TANITTIKTAN SONRA CİHAZINIZI YOLDA GİDERKEN TELEFON CALDIGINDA HEMEN DİREKSİYONDA KISA YOL VAR MEGANE CILAR BİLİR MÜZİK SES ACMA KAPAMA KISMININ ORDA KÜÇÜK BİR TUS GELEN CAGRIYI ACIYOR YADA SONLANDIRIYOR BUNU SAGLAYAN KAFANIZIN ÜSTÜNE OKUMA ISIKLARININ ORDAKİ MİKROFON SAGLIYOR. AYRICA BLUETOOTH LA MÜZİK DİNLEMEK ZEVKİ TABİKİ USB Yİ DENEMEDİM DAHA. ÇOK GÜZEL OLAN BİR ÖZELLİK BLUETOOTHLA MÜZİK DİNLEDİĞİNİZDE TELEFONU HİÇ KULLANMANIZA GEREK YOK. TELDEKİ TÜM SARKILARINIZI DİREKSİYONUN ORDAN KONTROL EDEBİLİYORSUNUZ . YANİ TELDEN BİR SONRAKİ SARKI YI SEC YADA SARKIYI BULİM DİYE YOLDA GİDERKEN ARA DERDİ YOK :)

    YOL TUTUŞUNA GELELİM ARABANIN DİĞER MEGANE HB LERE GÖRE FARKI VAR 205/50/R17 ÖLÇÜLERİ. 50 YANAK OLMASI YOL TUTUSUNDA ETKİLİ ESP İLE BİRLEŞİNCE GAYET GÜZEL CADDEBOSTAN S VİRAJINI 116 İLE ALDIM İLK GÜNLER ZORLAMADIM KAYMADI ARABANIN ARKASI BU BİR ÖRNEK SADECE ARABANIN JANTININ BÜYÜK OLMASI YAKIT TÜKETİMİNİ ETKİLEMEZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM NORMALDE ETKİLER AMA BÖLE DÜŞÜNMEMİN SEBEBİ

    1 - ARABANIN JANTI HAFİF
    2 - LASTİKLER ZATEN 205 LİK LASTİK 215 YADA 225 DEĞİL 50 YANAK YOL TUTUSUNU ARTIYOR YERE DEGEN YÜZEY FAZLA DİYE ODA 17 JANT GÖRÜNÜMÜ SİZİN BİR ARTINIZ HEMDE OLDUKCA :)

    EN ÖNEMLİ SEYE GELDİM SIRADA YAKIT TÜKETİMİ ARABAYI İLK ALDIĞIMDA SERVİSTEKİ ARKADASLARA SORULAR SORDUM BİR TAKIM AMA KENDİ ARABA BİLGİME GÜVENDİĞİMDEN ONLARIN DEDİKLERİNE COK FAZLA ÖNEMSEMEDİM SADECE DUYMAK İÇİN MUHABBET ETTİK . ARABANIN SEHİR İÇİ DEĞERİ : 5.2 SEHİR DISI : 4 VE ORTALAMASI : 4. 4 DİYOR KATALOGTA TABİKİDE BU SUNU KESİNLİKLE UNUTMAYIN GÖBEĞİNİZDE CATLASIN ANCAK 30 İLE GİDERSENİZ BİR FİİL SEHİR İÇİNE BELKİ YAKLASIRSINIZ AMA BENCE MÜMKÜN DEĞİL SEHİR DISI TUTUYOR AMA ONA İNANIN. ŞİMDİ BEN COK PİMPİRİKLİ ARKADASLARA YAPMIS OLDUGUM TESTLERİ SÖYLEYECEĞİM SUANA KADAR SİZLERE YARDIM ETMEKTEN COK ZEVK ALIYORUM.

    1 - İSTANBULDA AKSAM KÖPRÜ DÖNÜŞÜ ORDAN E 5 TRAFİĞİ YANİ YOGUN TRAFİĞİN BİRAZ DAHA AZI DİYELİM ARABA ORTALAMASI: 7.2 - 7.5

    2 - BOS YOLDA SAHİLDE YADA TEM DE BASMADAN YANİ 80 90 1850-2100 DEVİRLERİ ARASINDA ORTALAMA 5.0 - 5.4

    3 - İSTANBUL-İZMİT İZMİT-İSTANBUL GİDERKEN ALLAH NE VERDİYSE BASARSANIZ 10.4 197 GÖRDÜM GİDERDİ BİRAZ DAHA KASMAK 210 A GELMEZDİ AMA EMİN OLUN 208 205 ARASI HAKKI DÖNERKEN HİÇ BASMADIM CRUZE A KOYDUM HATTA ARADA FANTEZİ OLSUN DİYE 4.6 YAKALADIM COK ZEVKLİ İDİ :)

    4 - KAPISMA ESNALARINDA YÜRÜR EN AZ LİMİT 50 İLE 120 ARASINDA 130 NADİR CIKILDIGINDA ARABANIN ORTALAMASI 7.6 DIR GECMEDİ HİÇ

    SEVGİLİ ARKADASLARIM ARABAMLA İLGİLİ EN ÖNEMLİ DETAYLARI ANLATTIM. YARDIMCI OLABİLDİYSEM NE MUTLU SORMAK İSTEDİĞİNİZ TÜM SORULARA CEVAP VEREBİLİRİM EN DOGRU SEKİLDE BİLEBİLDİĞİM SÜRECE .



    ARABANIN HİÇ Mİ EKSİSİ YOK VAR :

    1 - 50 YANAK OLMASI CUKARLARI TÜMSEKLERİ HİSSETTİRİR AMA BEN BUNU BİLEREK ALDIM. O GÖRÜNTÜ VARKEN ARABADA DAHA DİKKATLİ KULLANIRIM BİRAZCIK DAHA AMA BİNER GİDERİM.

    2 - TOMTOM EGER COK LAZIM DEĞİLSE SATIN ALMAYIN KLİP OYNATMIYOR İNANMAYIN KİMSEYE OYNATIYOR PROGRAM SU BU OYNATIO DİYE İSPATLASIN DOSTLARIM BEN İNCİK ETTİM CİNCİK ETTİM OYNATMIYOR. TOM TOM BASARILI NAVİGASYON AMA SADECE NAVİGASYON BU UNUTULMASIN GÜNCELLEME İŞLEMİ PARA İLE 53 DOLAR MIS DEDİ ADAM . İLK GÜNCELLEME BEDAVA 2 AY İÇİNDE GÜNCELLEYİN DEDİ YOKSA PARALI OLUYOR VE SD KARTI GÜNCELLEYEMİYORSUNUZ YAPMASANIZ DEDİ BUNA COK DİKKAT EDİN ALACAK ARKADASLAR.

    3 - SPEKARDA TWEETER VAR YOK DEĞİL ACTIM BAKTIM AMA MÜKEMMEL ÖTESİ BÖLE WAY DEDİRTCEK SES SİSTEMİ DEĞİL INSIGNIAYANIN SES KALİTESİNE COK BENZİYOR. MEGANE 2 LERE GÖRE COK COK İYİ BASS LAR ALLAH VAR

    4 - YAKIT TÜKETİMİ YOGUN TRAFİKTE HAYAL KIRIKLIGI OLABİLİR BENDE OLDU BEN O DEGERLERİ YAPMAK İÇİN GÖBEGİM CATLADI BUNUN SEBEBİ ARABA 3 GÜNLÜK PARCALAR DAHA YENİ ALISMASI LAZIM ARTI DAHA OLDU SURDA 300 400 KM VE COK ÖNEMLİ BİR ETKEN HAVALAR SOGUK ARABA DİZEL ARKADASLAR ISINMASI LAZIM MARKETE GİDİM EFENİM BİR SAHİLE İNİM 3 5 KM YOL KATEDİP EVE DÖNDÜĞÜNÜZDE O ARABA KATALOGDA SEHİR İÇİ : 3 YAZSIN GENE 8 DEN ASAGI İNMİYOR. 3000 KM DEN SONRA ARABA OTURUR YERLİ YERİNE

    5 - BENZİN HESABINDA YOL BİLGİSAYARINA GÜVENMEYİN TOTEL VE SHELL EN İYİSİDİR BANA GÖRE BİRDE HİÇ BUNLARI BULAMAZSANIZ TÜRKPETROL OPETİ TAVSİTE ETMİORM 1.4 TSİ 122 BG LİK JETTAMIZ VARDI BNZİNİ BİLE KOKUYORDU İLGİNC

    6 - ARABAYI FULLEDİK İLK DEPOSU HALEN İLK DEPODA 194 LİRAYA DOLDU 60 LİTRE YAZIYOR AMA KESİNLİKLE 60 DEĞİL EN FAZLA 59 LİTREDİR ONA GÖRE HESAP YAPIN 57 LİTRE ALDI ARABA BİZİMKİ BELKİDE ARABAYI İLK ALIRKEN 1 2 LİTRE İÇİNDE VARDI İLK GÖSTERGEDE 570 KM YOL GİDER DEDİ YOL BİLGSAYARI COK OLDUM TABİKİDE :) HALEN ÖLE GÖSTERİYOR AMA 300 400 ARASI BİR KM YAPTIM SUAN DA HALEN 570 İLK SEFERE GÖRE 800 850 ARASI BENİM İÇİN MÜKEMMEL SİZİ BİLEMEM.

    ŞİMDİLİK YORULDUM BU KADAR YAZACAKLARIM İLERDE DAHA COK SEYİ SİZLERE PAYLASIRIM DOSTLARIM SORULARINIZA ACIGIM .
  • aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın.

    bizimkilere fluence edc aldık, onlar da cok memnunlar, ozellikle de yakıtından :)


    quote:

    Orijinalden alıntı: renault_34EM6886

    2011 MEGANE HB 1.5 DCI EDC (OTOMATİK VİTES) SPORT EDITION DONANIMLI ARABAYI SATIN ALDIK ÜZERİNE + KONFOR PAKETİ + NAVİGASYON + 6000 K LIK PHILIPS PHATON XENON FAR TAKTIRDIK.

    MALİYET OLARAK 47.600 LİRAMIZ GİTTİ COK SIKI PAZARLIGA EN SON BUNU YAPTILAR.

    MEGANE HB İLE İLGİLİ TÜM SORULARINIZA CEVAP VERMEYE CALISIRIM SEVGİLİ ARKADASLARIM FORUMDA DİKKAT ETTİĞİM BU ARABAYI ALAN 1 ARKADAS DAHA VAR.

    TOPLAM 30 TANE CİVARINDA ÜRETİLMİŞ BU ARABA SPORT EDİTİON + EDC (6 İLERİ OTOMATİK) VİTESLİ OLARAK YOKSA MANUEL DİZEL SECENEĞİ OLARAK VAR BU DONANIMDA

    EN ÖNEMLİ KONULARINA DEGİNMEK İSTERİM. ARABA 17 ALİMUNYUM JANTLA BERABER GELİYOR VE COUPE JANTINDAN VE FLUENCE İN 17 LİK JANTINDAN FARKLI HAFİF SİYAH RENGLİ ÇOK ŞIK BİR JANT ÖZELLİKLE SERVİSTE CIKARTIRDIM HAFİF BAYA.

    MEGANE HB LERDE SORULAN EN ÖNEMLİ SORULARA DEYİNMEK İSTERİM. ARABADA ESP + CSV + ASR + ACİL FREN DESTEĞİ (AFU) + ABS STANDART OLARAK GELİYOR. ESP TUSUNDAN BAHSEDİLMİŞ ESP TUSU YOK SEVGİLİ ARKADASLARIM PARK SENSÖRÜNÜN YANINDA YANİ DİREKSİYONUN SOL ALT KISMINDA FAR YÜKSEKLİĞİDE VAR ORDA ONUN HEMEN YANINDA ASR TUŞU VAR İŞTE ONA BASINCA ESP CSV VE ASR İPTAL OLUYOR AYNI ANDA TEKRAR BASTIGINDA AKTİF HALE GELİYOR. BU YOL BİLGİSAYARINDA DEVRE DISI VE DEVREDE SEKLİNDE MESAJLARLA GÖREBİLİYORSUNUZ AMA ESP OLARAK DEĞİL ANTİPATİNAJ SİSTEMİ DEVREDE YADA DEVREDE DEĞİL DİYOR.

    ESP BOSCH MARKA 8.0 YAZILIMI VAR ÜZERİNDE.

    VİTES GEÇİŞLERİNİ OTOMATİKTE (D) MODUNDA GİDERKEN ANLAMANIZ GERCEKTEN ZOR GÜZEL BİR İŞ YAPMISLAR YANİ COK PROF ARKADASLAR TABİKİDE ANLAR AMA COK COK AZ HİSSEDİLİYOR BAKMAZSANIZ DEVİRE ANLAMAZSINIZ.

    TRİPTONİĞE ALDIGINIZ ZAMAN Kİ VİTES GEÇİŞLERİ OLDUKÇA GÜZEL TEPKİME VERİYOR JETTA 1.4 TSI KULLANMISTIM 3 GÜN ÖNCE İNANIN FARKI COK YOK İÇİNİZ RAHAT OLSUN GERCEKTEN COK FARK YOK BEN ARABAYI ALIRKEN JETTA 1.6 TDI YADA BU ARABA ARASINDA KALMISTIM YENİ JETTALAR 56 MİLYAR 59 MİLYAR OLDU PARASINI HAKETMİYOR TABİKİDE GÖKDE ALLAH YERDE ALMAN BU BİR GERCEK AMA O ARABA İÇİN O PARA COK. SKODA OCTAVİA ALTERNATİFTİ ODA COK GÜZEL BİR ARABA AMA BİZ SERVİS SORUN OLABİLİR DÜŞÜNCESİ İLE DAHA UCUZA YAKIN DONANIMLARA SAHİP RENAULT U TERCİH ETTİK 3 SENE MEKANİK GARANTİ VERMESİ ÖNEMLİ BİR KRİTER BUNA DİKKAT EDİN SEVGİLİ ARKADAŞLARIM.

    GELELİM ARABADAKİ CONNECTİON BOX MUHABEETİNE :D ARABADA USB VARMI TAKILIRMI YADA EFENİM APARAT VARMI BU MODELDE USB KENDİLİĞİNDEN MEVCUT EXTRA OLARAK YANINDADA AUX CIKISI VAR. RESİMLERİ YAKINDA KOYCAM MERAK ETMEYİN.

    BLUETOOTH FONKSİYONU GÜZEL TANITTIKTAN SONRA CİHAZINIZI YOLDA GİDERKEN TELEFON CALDIGINDA HEMEN DİREKSİYONDA KISA YOL VAR MEGANE CILAR BİLİR MÜZİK SES ACMA KAPAMA KISMININ ORDA KÜÇÜK BİR TUS GELEN CAGRIYI ACIYOR YADA SONLANDIRIYOR BUNU SAGLAYAN KAFANIZIN ÜSTÜNE OKUMA ISIKLARININ ORDAKİ MİKROFON SAGLIYOR. AYRICA BLUETOOTH LA MÜZİK DİNLEMEK ZEVKİ TABİKİ USB Yİ DENEMEDİM DAHA. ÇOK GÜZEL OLAN BİR ÖZELLİK BLUETOOTHLA MÜZİK DİNLEDİĞİNİZDE TELEFONU HİÇ KULLANMANIZA GEREK YOK. TELDEKİ TÜM SARKILARINIZI DİREKSİYONUN ORDAN KONTROL EDEBİLİYORSUNUZ . YANİ TELDEN BİR SONRAKİ SARKI YI SEC YADA SARKIYI BULİM DİYE YOLDA GİDERKEN ARA DERDİ YOK :)

    YOL TUTUŞUNA GELELİM ARABANIN DİĞER MEGANE HB LERE GÖRE FARKI VAR 205/50/R17 ÖLÇÜLERİ. 50 YANAK OLMASI YOL TUTUSUNDA ETKİLİ ESP İLE BİRLEŞİNCE GAYET GÜZEL CADDEBOSTAN S VİRAJINI 116 İLE ALDIM İLK GÜNLER ZORLAMADIM KAYMADI ARABANIN ARKASI BU BİR ÖRNEK SADECE ARABANIN JANTININ BÜYÜK OLMASI YAKIT TÜKETİMİNİ ETKİLEMEZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM NORMALDE ETKİLER AMA BÖLE DÜŞÜNMEMİN SEBEBİ

    1 - ARABANIN JANTI HAFİF
    2 - LASTİKLER ZATEN 205 LİK LASTİK 215 YADA 225 DEĞİL 50 YANAK YOL TUTUSUNU ARTIYOR YERE DEGEN YÜZEY FAZLA DİYE ODA 17 JANT GÖRÜNÜMÜ SİZİN BİR ARTINIZ HEMDE OLDUKCA :)

    EN ÖNEMLİ SEYE GELDİM SIRADA YAKIT TÜKETİMİ ARABAYI İLK ALDIĞIMDA SERVİSTEKİ ARKADASLARA SORULAR SORDUM BİR TAKIM AMA KENDİ ARABA BİLGİME GÜVENDİĞİMDEN ONLARIN DEDİKLERİNE COK FAZLA ÖNEMSEMEDİM SADECE DUYMAK İÇİN MUHABBET ETTİK . ARABANIN SEHİR İÇİ DEĞERİ : 5.2 SEHİR DISI : 4 VE ORTALAMASI : 4. 4 DİYOR KATALOGTA TABİKİDE BU SUNU KESİNLİKLE UNUTMAYIN GÖBEĞİNİZDE CATLASIN ANCAK 30 İLE GİDERSENİZ BİR FİİL SEHİR İÇİNE BELKİ YAKLASIRSINIZ AMA BENCE MÜMKÜN DEĞİL SEHİR DISI TUTUYOR AMA ONA İNANIN. ŞİMDİ BEN COK PİMPİRİKLİ ARKADASLARA YAPMIS OLDUGUM TESTLERİ SÖYLEYECEĞİM SUANA KADAR SİZLERE YARDIM ETMEKTEN COK ZEVK ALIYORUM.

    1 - İSTANBULDA AKSAM KÖPRÜ DÖNÜŞÜ ORDAN E 5 TRAFİĞİ YANİ YOGUN TRAFİĞİN BİRAZ DAHA AZI DİYELİM ARABA ORTALAMASI: 7.2 - 7.5

    2 - BOS YOLDA SAHİLDE YADA TEM DE BASMADAN YANİ 80 90 1850-2100 DEVİRLERİ ARASINDA ORTALAMA 5.0 - 5.4

    3 - İSTANBUL-İZMİT İZMİT-İSTANBUL GİDERKEN ALLAH NE VERDİYSE BASARSANIZ 10.4 197 GÖRDÜM GİDERDİ BİRAZ DAHA KASMAK 210 A GELMEZDİ AMA EMİN OLUN 208 205 ARASI HAKKI DÖNERKEN HİÇ BASMADIM CRUZE A KOYDUM HATTA ARADA FANTEZİ OLSUN DİYE 4.6 YAKALADIM COK ZEVKLİ İDİ :)

    4 - KAPISMA ESNALARINDA YÜRÜR EN AZ LİMİT 50 İLE 120 ARASINDA 130 NADİR CIKILDIGINDA ARABANIN ORTALAMASI 7.6 DIR GECMEDİ HİÇ

    SEVGİLİ ARKADASLARIM ARABAMLA İLGİLİ EN ÖNEMLİ DETAYLARI ANLATTIM. YARDIMCI OLABİLDİYSEM NE MUTLU SORMAK İSTEDİĞİNİZ TÜM SORULARA CEVAP VEREBİLİRİM EN DOGRU SEKİLDE BİLEBİLDİĞİM SÜRECE .



    ARABANIN HİÇ Mİ EKSİSİ YOK VAR :

    1 - 50 YANAK OLMASI CUKARLARI TÜMSEKLERİ HİSSETTİRİR AMA BEN BUNU BİLEREK ALDIM. O GÖRÜNTÜ VARKEN ARABADA DAHA DİKKATLİ KULLANIRIM BİRAZCIK DAHA AMA BİNER GİDERİM.

    2 - TOMTOM EGER COK LAZIM DEĞİLSE SATIN ALMAYIN KLİP OYNATMIYOR İNANMAYIN KİMSEYE OYNATIYOR PROGRAM SU BU OYNATIO DİYE İSPATLASIN DOSTLARIM BEN İNCİK ETTİM CİNCİK ETTİM OYNATMIYOR. TOM TOM BASARILI NAVİGASYON AMA SADECE NAVİGASYON BU UNUTULMASIN GÜNCELLEME İŞLEMİ PARA İLE 53 DOLAR MIS DEDİ ADAM . İLK GÜNCELLEME BEDAVA 2 AY İÇİNDE GÜNCELLEYİN DEDİ YOKSA PARALI OLUYOR VE SD KARTI GÜNCELLEYEMİYORSUNUZ YAPMASANIZ DEDİ BUNA COK DİKKAT EDİN ALACAK ARKADASLAR.

    3 - SPEKARDA TWEETER VAR YOK DEĞİL ACTIM BAKTIM AMA MÜKEMMEL ÖTESİ BÖLE WAY DEDİRTCEK SES SİSTEMİ DEĞİL INSIGNIAYANIN SES KALİTESİNE COK BENZİYOR. MEGANE 2 LERE GÖRE COK COK İYİ BASS LAR ALLAH VAR

    4 - YAKIT TÜKETİMİ YOGUN TRAFİKTE HAYAL KIRIKLIGI OLABİLİR BENDE OLDU BEN O DEGERLERİ YAPMAK İÇİN GÖBEGİM CATLADI BUNUN SEBEBİ ARABA 3 GÜNLÜK PARCALAR DAHA YENİ ALISMASI LAZIM ARTI DAHA OLDU SURDA 300 400 KM VE COK ÖNEMLİ BİR ETKEN HAVALAR SOGUK ARABA DİZEL ARKADASLAR ISINMASI LAZIM MARKETE GİDİM EFENİM BİR SAHİLE İNİM 3 5 KM YOL KATEDİP EVE DÖNDÜĞÜNÜZDE O ARABA KATALOGDA SEHİR İÇİ : 3 YAZSIN GENE 8 DEN ASAGI İNMİYOR. 3000 KM DEN SONRA ARABA OTURUR YERLİ YERİNE

    5 - BENZİN HESABINDA YOL BİLGİSAYARINA GÜVENMEYİN TOTEL VE SHELL EN İYİSİDİR BANA GÖRE BİRDE HİÇ BUNLARI BULAMAZSANIZ TÜRKPETROL OPETİ TAVSİTE ETMİORM 1.4 TSİ 122 BG LİK JETTAMIZ VARDI BNZİNİ BİLE KOKUYORDU İLGİNC

    6 - ARABAYI FULLEDİK İLK DEPOSU HALEN İLK DEPODA 194 LİRAYA DOLDU 60 LİTRE YAZIYOR AMA KESİNLİKLE 60 DEĞİL EN FAZLA 59 LİTREDİR ONA GÖRE HESAP YAPIN 57 LİTRE ALDI ARABA BİZİMKİ BELKİDE ARABAYI İLK ALIRKEN 1 2 LİTRE İÇİNDE VARDI İLK GÖSTERGEDE 570 KM YOL GİDER DEDİ YOL BİLGSAYARI COK OLDUM TABİKİDE :) HALEN ÖLE GÖSTERİYOR AMA 300 400 ARASI BİR KM YAPTIM SUAN DA HALEN 570 İLK SEFERE GÖRE 800 850 ARASI BENİM İÇİN MÜKEMMEL SİZİ BİLEMEM.

    ŞİMDİLİK YORULDUM BU KADAR YAZACAKLARIM İLERDE DAHA COK SEYİ SİZLERE PAYLASIRIM DOSTLARIM SORULARINIZA ACIGIM .

  • teşekkür ederim canım kardeşim araba yeni bugünde test ettim istanbul trafiği beşiktaş kasımpasa osmanbey de gezdim dur kalk dur kalk efenim sonra hafiften bastım falan ortamala 7.2 düşün yani tamam 5.2 sehir içi diyorda dur kalk bekle hafif bas falan 7.2 çok iyi bu arada kadran düzelmedi ama söle bir durum var. Arabayı aldım totalden 194 liraya 57 litre koydum yol bilgisayarında 570 km dedi 200 km oldu kalan yakıt bugün gösterdiğine göre 640 km ilk depo trafikte bu sekilde 840 hadi 40 ını at 800 km gitmesi en başta ilk depoda bu soguk havada çok iyi benim tahminim 3000 km de 3. 4. depoda 1000 km görürüm ortalamam düşer 6.4 falan maximum oda yakar 21 kurus :D yeterde artar kat kat

    Arabayı 3.gününde test ettim. Yol tutusu hakkında sunu diyebilirim araba 125 ten sonra kayıyor virajda nasıl bir viraj diyecekseniz caddebostan S virajı bilen arkadaşlar bilirler :) arabanın arkası attı. ESP yi hissetim cok küçük ters yönde direksiyon hamlesi yaptım sadece esp ile birlikte araba çok çok iyi toparladı savrulma normaldir diye düşünüyorum 125 az bir değer değil o araba için yay taksak demekki 140 145 göreceğiz araba gercekten yerden yüksek sport edition olsa bile :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: renault_34EM6886
    teşekkür ederim canım kardeşim araba yeni bugünde test ettim istanbul trafiği beşiktaş kasımpasa osmanbey de gezdim dur kalk dur kalk

    Dur kalklarda sorun yasamadın mı hiç ?? 20-30 la giderken slkeleme vs ??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tgezer -- 7 Şubat 2011; 20:05:13 >
  • Baba onu denedim herkes sormus onu söylemeyi unuttum bilerek yokus yukarsına hemde ama öle tsubasa yokusu gibi değil 60 derecelik bir acı düşün yaklasık 10 ile 20 arasında gittim inat olsun diye :) 10 da durdum cok az gaz verdim 19 20 de ayagımı cektim 10 düşsün gene bastım 20 ye cıksın arabada savurma titretme efenin motordan wuuu wuu tarzındaki biz buna vites den devir düşüklüğü ile boguldu deriz bilirsin. Yaşamadım ve cok memnunnum + dizel ama cok sessiz yemin ederim giderken hiç ses duymuyorsun bazen kafasımı güzel oluyor anlamadım dizelde gaza basarken küçük bir kamyon edasında ses verir çok küçük ben babam falan bugün test ettik Ses yok hacı yani auris miş yok astra ses konusunda traş alayına basar. En büyük etkenin EDC oldugunu düşünüyorum :) + turbosu değişmiş 2011 lerin eski megane 2deki motorun turbosu değil :)
  • Maşallah diyelim o zaman
  • Allah razı olsun. esp yi test etmedim ama 1 kere varlıgı hissetim sanki o S virajında 125 dönerken arabayı toparladı sanırım yada anlamadım ben mi toparladım bu kaygan araba işareti vardır ya esp için yada yol kaydan ken cıkar hani o araba acılırken yok ısıklar arasında yer almıyor sadece abs ısıgı var o tarz güvenlik ısıkları arasında anlamadım gitti esp var kesin de deniyor ama ispatlayınca rahatlayaacagım arabayı kaygan yolda kaydırmak ta istemiyorum kıyamıyorsun bismillah demeden :D

    tgezer baska sorun varsa kafanda takılan her türlü sor dostum bildiklerimi paylaşayim yakıt tüketimi hızlanmalar donanımsal olark herseyi biliyor gibiyim :)
  • Yok dostum kafama takılan bir şey . Allah kazasiz belasiz binmeyi nasip etsin.
  • CÜMLEMİZE
  • tgezer senin araca özel bir sorun olacağını sanmıyorum. büyük ihtimalle 34em6886, sizin bahs ettiğiniz şartlarda gaz-fren dengesinde kullanmamıştır. bir hata demiyorum denk gelmemiştir.

    megane3 hb ile fluence arasında fark olabilirmi? motor şanzıman aynı olması lazım
  • 100 kg fark var sadece.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.