Şimdi Ara

Edward Snowden'dan şanına yakışır bir Android uygulaması: Haven

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
2
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı NSA'in dinleme ve istihbarat faaliyetlerini ortaya seren Edward Snowden eski akıllı telefonları bir gözetleme cihazına dönüştürebilen Android uygulamasını yayınladı. Haven isimli uygulama evde atıl duran telefonunuzun kamera ve mikrofon gibi mevcut donanımlarını kullanarak davetsiz misafirleri gözetleyebilmenize olanak sağlıyor. Uygulamanın tipik bir güvenlik kamerasından daha fazla gözetleme seçeneği sunduğunu belirtelim.

     

    Ayrıca Bkz.Dünyanın en büyük uçağı sonunda piste çıktı
    Haven ev, ofis, otel odası veya kendine ait diğer özel alanları gözetlemek isteyenlere çözüm sunma amacıyla geliştirildi. Aslına bakılırsa bunun yeni bir fikir olduğu söylenemez. Akıllı telefonları güvenlik sistemine dönüştüren başka uygulamalar da var ancak Haven cihazdaki tüm sensörleri kullanarak hanesine bir artı yazdırmayı başarıyor.

     


    Olay yaşandığında kullanıcı bildirim alıyor


    Haven ile birleşen telefon sensörleri hareket izlemeye ek olarak cihazın ışık, ses ve titreşimi algılamasını da sağlıyor. Kayıt altına alınan görüntü ve sesler lokal olarak cihazda saklandığı gibi telefon birşey algıladığı anda kullanıcı bildirimle haberdar ediliyor. Olay günlüğüne uzaktan erişebilen kullanıcılar bu sayede kaç kez olay yaşadığını ve hangi saatlerde gerçekleştirildiğini de görebiliyor.

     

    Haven'in ucuz ve basit Android telefonlarla kullanılmak üzere tasarlandığını belirtelim. Yani telefon birisi tarafından çalınsa veya zarar görse bile muhtemelen çok fazla dert etmeyeceksiniz. Artık kullanmadığınız eski akıllı telefonunuzun ivmeölçer, kamera, mikrofon ve ışık sensörünü kullanarak onu bir güvenlik sistemine dönüştüren Haven uygulamasını buraya tıklayarak Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

     




  • amerikanın hain ilan ettiği adamın uygulaması ''amerikalı google''ın işletim sisteminin marketinde... süper zekalı kardeşlerimizin cevabı: google evrensel bir şirkettir

  • Biri de demiyor mu ne iş.. Bu yeni mi mümkün oluyor yoksa zaten var olan bişey miydi¿

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Belki de bu uygulamanın yüklü olduğu her telefon arkasında ki ekip tarafından dünyayı izlemek için kullanılacak kim bilir. Gerçi zaten izlendiğimizi düşünüyorum da neyse.

  • You have been watch,

    Person of interest.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert1907

    Belki de bu uygulamanın yüklü olduğu her telefon arkasında ki ekip tarafından dünyayı izlemek için kullanılacak kim bilir. Gerçi zaten izlendiğimizi düşünüyorum da neyse.

    GitHub da kaynak kodları yayınlamış adamlar. İzlemek için kullanılan kodları temizleyip tekrar derle öyle kullan
  • thunderstruck7 kullanıcısına yanıt
    Onu yapcak kadar kodlama bilsem programı kendim yazarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • obsesoz kullanıcısına yanıt
    verici olan herşey çok kolay bir şekilde alıcıya dönüştürülebilir ki telefonlar hem verici hem alıcı zaten emin ol istenirse attığın adım izlenebilir durumda şuan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi creative13 -- 24 Aralık 2017; 21:18:5 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LambayaFunfDe

    Onu yapcak kadar kodlama bilsem programı kendim yazarım

    Anlatmaya çalıştığım şey adamlar zaten milletin verilerini çalmak istese birileri bunu farkeder ve ortaya çıkarırdı. Açık kaynaklı yazılımlarda böyle bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum
  • creative13 kullanıcısına yanıt
    aynen zaten trafik verileri gibi birsürü veri böyle çıkarılıyor neden başka şeyler olmasın?

  • Sanırım Cerberus programının biraz daha kapsamlısı.

    İsim epey inceymiş yalnız
  • Cerberus vardı zaten gayet zengin bir içerikle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.