Şimdi Ara

EKEN H9 Aksiyon kamera firmware recovery (kurtarma)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
6
Favori
17.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar piyasada satılmakta olan EKEN H9 modeli aksiyon kameraların anladığım kadarı ile 2-3 çeşit board ve farklı firmware sahip , hepsi dış görünüş ve kullanım olarak aynı görünse de anakartları farklı olduğu için farklı yazılımlara sahipler, şimdi bahsedeceğim konu yanlışlıkla yazılım güncelleme ( firmware update ) yapılırken yarıda kalma yada yanlış sürüm yükleme sebebiyle , hiç açılmaz hale gelen yada mavi yada beyaz ekranda kalan EKEN H9 LY modeli kameraları kurtarma prosedürüdür (SJ modeline uyumlu değildir),anlatacaklarımı çalışan kameralarınızda kesinlikle denemeyiniz yapmayınız,sadece gözden çıkardığınız açılmayan kameralarınızı kurtarmak için kullanın, anlatacaklarımın uygulanması sırasında olabilecek aksilikler veya işletim sistemi çökmesi gibi oluşabilecek problemlerde bütün sorumluluk kendinize aittir.


    Kamerası siyah yada mavi ekranda kalan ve açılmayanlar için kurtarma ve daha sonra beyaz ekran sorununu çözmek için yapılması gerekenler

    Öncelikle aşağıdaki linkteki programı indirmeniz gerekiyor

    indiremeyenler için link yenilendi
    https://drive.google.com/drive/folders/1M3YmjQs2U4J_jr-rDj5gjO51haNQdRJ2?usp=sharing

    bu dosyayı indirip dosyayı açtığınızda Driver ve Program isminde iki klasör göreceksiniz. Driver isimli klasörün içinde Eken H9 u kurtarma modunda açabilmeniz için gerekli usb sürücüleri mevcut bu klasördeki SPCA6350_v1001 isimli dosyayı çalıştırın ve yükleyin, yükleme sırasında size bu driver uyumlu olmayabilir ama yinede yükleyeyim mi şeklinde sorabilir, yinede yükle diyerek bütün sürücülerin yüklenmesini sağlayın, eğer bilgisayar XP işletim sistemi kullanıyorsa sorunsuz şekilde yüklenecektir ama Windows 7 ve 8 kullanıcıları dijital imzasız sürücü yükleme hatası alabilirsiniz bunun çözümünü Google da biraz araştırma yaparak çözebilirsiniz, konu hakkındaki bir kaç makalenin linkini yazının en alt kısmında paylaşacağım, sürücüleri yükledikten sonra kameranın SD kartı ve pilini çıkartın ve yandaki yukarı ok tuşuna basılı tutarak usb kablo ile bilgisayarınıza bağlayın , bağlantı sonrası usb bağlantı sesi gelecektir ,gelen ses sonrası tuşu bırakıp ve kamerayı bir kenara koyabilirsiniz,otomatik olarak sürücüleri yükleyecektir eğer sürücü yüklemesi sırasında bazıları için yüklenemedi hatası verirse bu daha önce bahsettiğim dijital imzasız sürücü yükleme hatasından kaynaklanmaktadır,çözüm için en altta verdiğim linklere bakınız,sürücüler doğru yüklendikten sonra program klasörü içerisindeki FRM isimli dosyayı çalıştırın,açılırken usb bağlantısı bulunamadı gibi bir hata verebilir ama bu önemli değil, program açıldıktan sonra hiçbir değişiklik yapmadan ISP(F5) yazan butona basın , bu işlem 4-5 dk kadar sürecektir ve kameranızın yazılımı tekrar yüklenecektir.Yükleme bittikten sonra kameranızı bilgisayardan ayırıp tekrar çalıştırın, bazı modellerde direkt olarak görüntü gelecektir,bazı modellerde ise beyaz ekran gelecektir,beyaz ekranı aşmak için aşağıdaki linkteki firmware i indirip açtıktan sonra içindeki SPHOST.BRN isimli dosyayı SD kartınıza kopyalayın
    https://accounts.google.com/ServiceLogin?service=wise&passive=1209600&continue=https://drive.google.com/file/d/0B5fFTwgcGxsEb1VnZW5qZVZSNFE/view?usp%3Dsharing&followup=https://drive.google.com/file/d/0B5fFTwgcGxsEb1VnZW5qZVZSNFE/view?usp%3Dsharing

    ve SD kartı kameraya takıp kamerayı açın ve kamerayı beyaz ekran açık şekilde bırakın,4-5 dk sonra kamera kendiliğinden kapanacaktır, kapandıktan sonra SD kartı çıkartın ve tekrar kameranızı açın,görüntü gelecektir, bu işlem sonrası SD kartınızı kameraya takmadan önce formatlamayı unutmayın yoksa tekrar aynı firmware i yükleyecektir.



    Dijital imzasız sürücü sorunu hakkındaki çözümler

    Windows 7 için

    http://www.forumefor.com/?topic=21745.0

    Windows 8 için

    https://www.dark.com.tr/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolme -- 19 Mart 2022; 16:59:7 >







  • tolme kullanıcısına yanıt
    güzel konu olmuş teşekkürler, benim kamerada geliyor güncelleme yapmaya gerek var mı?
  • eğer kameranızda herhangi bir sorun yoksa güncelleme yapmayın içindeki yazılımına göre güncelleme yapmak gerekiyor eğer yanlış versiyon yüklerseniz cihaz kilitlenebiliyor, sonra yukardaki prosedürle uğraşmak zorunda kalırsınız :)
  • tolme verdiğin bilgiler çok faydalı olmuş gerçekten. bende forum da eken h9 ana başlığındaki verilen firmware yi yükledim ve cihaz gitti. bir rus sitesinden konunun çözümüne ulaşıp çözümledim.
    ayrıca firmware güncellemek isteyenler; sd card ile aşağıdaki kendine uygun son 2016 versiyonlarını güncelleyebilirler.
    Firmware Eken H9 160108SJ (bu sürüm mevcut sürümü 150914 ve 151015 olanlar için uygun değildir.) farklı sürümler için
    Firmware Eken H9 160108LY mevcut sürümü 150914 olanlar yükleyebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drug -- 24 Şubat 2016; 21:57:44 >




  • drug D kullanıcısına yanıt
    evet aynı söylediğin gibi oluyor, firmware yükleyecekler versiyonlara dikkat etmek zorunda birde 2016 firmware lerde 720p kayıt kaldırılmış , 151015 olanlarda 160108LY şeklinde firmware i yükleyebilirler ben denedim sorunsuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolme

    evet aynı söylediğin gibi oluyor, firmware yükleyecekler versiyonlara dikkat etmek zorunda birde 2016 firmware lerde 720p kayıt kaldırılmış , 151015 olanlarda 160108LY şeklinde firmware i yükleyebilirler ben denedim sorunsuz.

    hocam söylenenleri aynen uygulamama rağmen programı açıp tıkladığımda check ips core hatası veriyor...
  • tolme kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar bende ISPCore hatası alıyorum win 10 ve win 8 de denedim ama kurtaramadım bilen veya deneyen biri varsa adım adım yardımcı olabilirmi.
  • tolme kullanıcısına yanıt
    benim sürümde 151015 hiç sıkıntı yok ama sürüm güncellenince çekim kalitesi artıyor mu ona göre güncelliycem
  • SPCA6350 driveri kurman gerek. driver certification onayını disable yapman gerek windows ta.
    ayrıca pili ve sd kartı çıkartman gerek tüm bu işlere başlamadan önce.
    kolay gelsin.
  • bence güncelleme derim. kullandığın sürüm en stabil. 720p 120hz önemli.
    ayrıca olaki güncelleme yaparsan tekrar 151015 e geri dönemezsin. en azından sd kart ile yüklenen bir dosyası yok. rus sitelerinde programlama dosyaları dile bilgisayardan tekrar programlanıyor. oda karmaşık biraz.
  • drug D kullanıcısına yanıt
    en stabil sürüm dediğinize göre kalsın peki güncellemenin pek bi artısı var mı bu sürüme göre?
    çünkü bazı videolarda eken 4k 15 fps , 2.7k 24 fps ye çıkmış birde raw formatında fotoğraf çekiyor eğer bu özellikler geliyorsa benim için güncellemeye değer



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurt_Kaya -- 4 Mart 2016; 20:51:20 >
  • Raw formatını denemedim ama video kayıtta attıları var ve eksilerini de belirttim. sizin için önemli ise LY versiyonu yükleyin. ben geri döndüm drone ile kullanacağım için yüksek fps tercih sebebim oldu.
  • hocam bende drone ile kullanıcam 1080p 60fps yeterli olmuyor mu?
    raw varda denemediniz mi yoksa olup olmadığını mı bilmiyorsunuz güncellemede?
  • raw olduğunu yazmışlar facebook grubunda ama ben denemedim. 1080p 60fps benim için yeterli.

    This is the 2.7k 24fps update.

    Youtube loses a lot of quality so I include here the raw file if you want to see true quality at 2.7k 24fps

    Much better quality with this update and 2.7k is now a real useable option.

    Raw file at this link -https://www.dropbox.com/s/mrxfm8r20toqjxw/2.7k%2024fps.MOV
  • drug D kullanıcısına yanıt
    facebook sayfasına baktım videoyuda izledim hocam benim için bir Türkün yorumu önemliydi ama çok sıkıntı olmuş herhalde o yüzden riske atmamaya karar verdim
  • Natsukaw.S kullanıcısına yanıt
    dijital imzasız driver yükleme hatasından kaynaklanıyor sorunu çözebilmek için yazımda paylaştığım linkleri incele
    eğer windows 7 kullanıyorsan işin basit açılışta f8 e basarak gelen menude sürücü imzası zorlamayı devre dışı bırak ı seçerek aç bilgisayarını ozaman bu hatayı almayacaksın, birde usb porttan bağlarkan yandaki yukarı ok tuşuna basılı tutmayı unutma
  • bence hiç yükleme birtek 4k kayıtta 15 kare çekim modu ekleniyor ama 720p de çekim seçenekleri kalkıyor,değmez
  • nafti N kullanıcısına yanıt
    windows 8 için dijital sürücü imza zorlamasını kapatman gerekiyor yazımda verdiğim linklerden faydalanabilirsin.
    bu konuyada göz at eminimki faydalı olacaktır


    http://forum.donanimhaber.com/m_64741691/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolme -- 6 Mart 2016; 1:33:57 >
  • Merhaba Arkadaşlar sorunu çözdüm win7 kurulu makinde arkadaşların anlatığı sekilde pc açıp eski sürüme döndüm yardımı geçen herkese teşekkür ederim.
  • tolme kardes eline emeğine saglık... bazı modellerde yukarı tusa degil asagı basmak gerekli sanırım. defalarca nededim kamerayı pc bulamadı. en sonunda asagı tusa basarak acıldı.
    Arkadaslar eger kameranız calısıyorsa sakın güncelleme yapmayın. cok ugrastırıyor. :D
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.