Şimdi Ara

Ekran kartı kullanımı çok düşük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba geçenlerde i3 3240 8 gb 1330 mhz ram 350w psu lu sistemime bir upgrade yapiyim dedim ve gtx 750 ti aldim butun driverleri kurdum hallettim herseyi sorunsuz bir sekilde. Daha sonra bf1 mp de test ediyim dedim ama ekran karti kullanimi 20 ile 60 arasinda saka gibi 1440x900 ayarinda low ayarlarda genelde yuzde 20 kullabiliyor yazilimsalmi islemciylemi alakali cozemedim ramimde iki kanalli 4 gb 4gb yani



  • Güc kaynagın nedir?

    Marka model yanındaki etiketi fotografını atarmısın 12v 5v 3v gibi degerler yazar!!?

    Ne zaman alındı güç kaynagı?

    Ekran kartın msi marka degilse afterburner gpu kullanım veriyisini anlık okuyamıyor olabilir bu bir yazılımsal bir sorun!

    İşlemcin 2.nesil i3 ve battlefield 1 işlemci isteyen bir oyun darboğaz var!!

    Bende i7 4770 var battlefield 1 de arada bir bütün cekirdeklerin %100 olduğunu görüyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • monitörün doğal çözünürlüğü mü 1440x900 yoksa siz mi düşürdünüz?yükseltme imkanınız varsa yükseltin ama o işlemci ile BF1 multi oynanmaz.
  • ekranımın doğal çözünürlüğü 1400x900 ve internetten bu sistemin testlerine baktığımda gayet güzel değerler alıyorlardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://youtu.be/tGGcLqOE-ws test böyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba; psu sitesinde 12 volt kanalı için ==> +12 V1/16 A yazıyor.



    şimdi bu kanaldan ekran kartı + anakart + işlemci besleniyor. 12*16 = 192 watt toplamda çıkış gücü, kaba taslak ucu ucuna yetmesi lazım aslında.



    msi afterburner indirip, power yazan yeri %50 falan yaptığınızda ekran kartı performansı değişmiyorsa, yüksek ihtimalle PSU kaynaklı.



    ama önce yazılım kaynaklı riskleri bertaraf etmek gerekir ( yeniden driver + anakart driver yüklemek gibi)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • terminatorea T kullanıcısına yanıt
    yanlış görmüyorsam işlemci kendinden geçmiş darboğaz var
  • İşlemcin o oyun için yetersiz.
  • terminatorea T kullanıcısına yanıt
    İşlemcin yetersiz. Ekran kartını darboğaza sokuyor.
  • CPU kullanımına bak %100 ise işlemcin yetersizdir. Yoksa kart yeterince güç alamıyor mu acaba? 350 watt az mı geliyor bilmiyorum.
  • ben ha deyince hem islemciyi hem psu yu alamam zaten para biriktirip aliyorum parcalari birde zaten psu yu yeni degistirdim ekran kartina fazla guc verip deniyicem psu dan kaynakli oldugunu sanmiyorum ama internetteki testlere gore islemci beslemesi lazim donanim arsivi dostlar grubundada sordugumda herkez kaldirmasi lazim o islemcinin o ekran kartini dedi ama anlayamiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sorun bazı oyunlarda oluyor, bazılarında olmuyor... işlemci yetersiz denir fakat aynı işlemciyle başka bir güçlü oyunda sıkıntısız oyun oynayabiliyorsunuz. ben güçlü bir işlemcili pc de ekran kartını test edip sonra iyi bir işlemci almayı düşünüyorum.. sorunum sizinkiyle aynı.. gpu inanılmaz düşük kullanıyor. fakat bazı oyunlarda sürekli %99 kullandığı oluyor ve oyun sorunsuz.

    gta5 te çok takılmalar oluyor takılma olduğunda cpu kullanımı %100 değil, takılmanın nedeni gpu kullanımının düşmesi. darboğaz da işlemci genelde %100 kullanılır ama bende öyle bir durum yok.

    sizin videoyu izledim darboğaz çok açık işlemci sürekli %100 kullanıyor işlemci değişimiyle bence sorun çözülür. bf1 demek ki işlemciye çok yüklenen bir oyun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 5 Şubat 2019; 15:30:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.