Şimdi Ara

ELECTROLUX EDH 3897 SDE 9 kg IRONAID KURUTMA MAKİNESİ İNCELEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
17
Favori
35.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.
    Epey süren araştırmalarım, Bosch mu, Miele mi Electrolux mu derken, en sonunda Electrolux EDH 3897 SDE modelini satın alarak, kurutma makinesi kullananlardan biri oldum. Bekar yaşayan birisi olarak dahi en nefret ettiğim işlerden biri yıkanan çamaşırları asmak, kurumasını beklemek, arkasından gömleklerimi ütülemekti. Diğer bir sorun da, odamın bir tanesini çamaşır asmaya ayırıp, odayı doğru dürüst kullanamamaktı. Her gün ütülü temiz gömlek giymek durumunda olmamın da kurutma makinesi alma kararımda etkisi oldu. Miele alıp almamak arasında da kaldım. Lakin, almak istediğim Miele 8 bin TL'ye yakındı. Ve ben, 2,500 TL bandını bile kurutma makinesi için yüksek görürken, 8 bin TL'ye gidip de Miele almaya elim varmadı.
    neden Electrolux?
    *2 yöne dönerek kurutması,
    *buharlı programları ile ütüye kolaylık sağlaması,
    *sektördeki tecrübesi,
    *istendiği takdirde suyun gidere bağlanarak tahliye edebilme özelliğinin olması,
    *10 yıl garantili inverter motorlu olması,
    *Buzdolabımın da Electrolux olması ve memnun olmam (ENB 52810 X),
    *Çamaşır makinemin Bosch olması (Bosch was 28840 idos) ve 4 yıllık zaman diliminde 2 defa sıvı deterjan contalarının yalama yaparak aşınması ve neticesinde deterjanın makinenin iç aksamına, yerlere akması, ön panelin değişmesi, tuşların kilitlenerek açılmaması ve yeniden programlanarak düzelmesi neticesinde Bosch markasından soğumam,
    * Bosch Bulaşık makinemin kurutma performansından aldığımdan beri memnun olmamam (SMS 69 T 68 EU),
    *Candoğan beyin Mieleden sonra alınabilecek en iyi kurutma makinesi şeklinde olumlu referansı
    beni Electrolux almaya yöneltti.
    Cihaz, 10 yıl garantili Inverter motor denilen bir motor yapısına sahip. Çok anlamam teknik şeylerden ama eski tip makinelere göre, daha düşük sıcaklıkta kurutma yaptığından daha az yıprattığı belirtildi. Bunun yanında bir de buhar jeneratörüne sahip. Bu sayede giysilere buharlı tazeleme yapılabildiği gibi (örneğin sigara, is vb gibi etkenlerle kötü kokan çamaşırların kokusunun giderilebileceği iddia ediliyor) pamuklu ve sentetik kırışmış çamaşırların kırışıklıkları da açılabiliyor. Ayrıca makinede woolmark sertifikası da mevcut. Bu sayede, diğer markaların kurutma sepetiyle kuruttuğu yünlüler, bu makinede sepete gerek kalmaksızın kurutulabiliyor.
    Makine, 9 kg kuru pamuklu çamaşır kurutma kapasitesine sahip. bunun için tambur hacmi geniş tutulmuş. Tam 118 lt. 3'ü buharlı olmak üzere 14 program bulunmakta. Bana oldukça yeterli geldi. Bunun yanında, sadece pamuklu ve sentetik programlarında seçebileceğimiz 4 kurutma seçeneği mevcut:
    i.ütülük kurutma
    ii. dolaplık kurutma
    iii. dolaplık kurutma +
    iv. extra kurutma
    Programlar ise kısaca şöyle:
    1. Pamuklu (cotton): 9 kg kapasiteye sahip 3 programdan birisi. 4 kurutma seçeneğini de seçebiliyoruz.
    2. Karışık (mixed): Pamuklu ve sentetik kumaşların daha düşük sıcaklıkta, daha hassas şekilde kurutulduğu program. Kapasitesi 3 kg.
    3. Sentetik: Dolaplık kurutma hariç 3 seviye de seçilebiliyor. Kapasitesi 3.5 kg.
    4. Kolay ütü: Kurutuma seviyesi seçilemiyor. Kapasitesi 1 kg. bu da yaklaşık 5 gömlek ediyor.
    5. Hızlı: kurutma seviyesi seçilemiyor. Pamuklu ve sentetik çamaşırların daha düşük sıcaklıkta kurutulmasını sağlıyor. Kapasitesi 2 kg.
    6. Kurutma süresi: 10 dk.dan başlayan zaman dilimleriyle kurutma süresini kendimiz ayarlıyoruz. örneğin, otomatik programlardan birini seçtiniz. ama program sonunda baktınız ki bazıları nemli. 10 dk-20 dk-30 dk.-... seçenekleri ile ilave kurutma yapabiliyoruz. kapasitesi 9 kg. kurutma seviyesi seçilemiyor.
    7. Yünlü: kapasite 1 kg. kurutma seviyeleri seçilemiyor.
    8. Hassas giysiler: kapasite 2 kg. kurutma seviyeleri seçilemiyor.
    9.Yorgan: elyaf ya da kaztüyü tek kişilik yorgan ya da 2 yastık kurutulabilirmiş. servis, çift kişilik denemeyin, fazla gelir dedi. kapasitesi 3 kg. kurutma seviyesi seçilemiyor.
    10. Spor giysiler: Mikrofiber, polyester kumaşlı giysilere içinmiş. Kapasitesi 2 kg. Kurutma seviyesi seçilemiyor.
    11. Kot kumaşlar: Farklı kalınlardaki kotlar, sweatshirtler gibi günlük giysiler için. Kapasitesi 9 kg. Kurutma seviyesi seçilemiyor.
    12. Havalandırma: Sadece kuru giysiler için. Daha önce de yazdığım gibi giysileri kokudan arındırmak, ya da uzun süre giyilmemiş giysleri giymeden önce kullanılabilir. en fazla 2 parça eşya için. 1 takım elbise ya da 2 pantolon gibi.
    13. Pamuklu kırışıklık açma: 0.5 kg ile 3 kg arasında değişen kapasitelerde, kuru çamaşırların kırışıklıkların açmaya yarayan bir program. 3 buhar seviyesi mevcut. parça adedine, kırışıklığın seviyesine göre bu seviyeleri seçebiliriz. Biraz deneme yanılma yöntemi ile doğru ayarlar bulunacaktır.
    14. Sentetkik kırışık açma: 0.2 kg-1.5 kg arası çamaşır kullanılabilir. yine 3 buhar seviyesi kullanabiliyoruz.

    Electrolux EDH 3897 SDE'de bunun yanında;
    * zaman erteleme,
    *yünlü çamaşırlar için kurutma derecesini artırma-azaltma,
    *kırışık önleme (program bitiminde standart 30 dk olan kırışık önleme aşamasına extradan 60 dk ilave ediyor)
    *yalnızca sentetik programlarda kullanmak üzere, tamburun hem sağa hem sola dönmesini sağlayann ve bunu da farklı ayarlarla yapabilen tersine plus,
    *en çok kullandığınız programları hafızaya almaya yarayan my favorite
    opsiyonlarına sahip.

    Makineyi çok fazla kullanmadım. 2-3 kez pamuklu programını, 1 kez sentetikleri programını, 1 kez de refresh programını, 1 kez de kolay ütü programını kullandım.
    Pamuklu programında tamamı iç çamaşırlarından oluşan çamaşırlar, dolap kuruluğu seviyesinde kurutuldu. Tamamı kupkuru çıktı.
    Sentetikler programında farklı kumaş türleri kuruttuğum için özellikle kalın çoraplar nemli çıktı. Bunları tekrar attım makineye.
    Refresh programında ise, yoğun ızgara dumanına maruz kalmış sweatshirtüm denendi. ve kokudan eser kalmadı. Bu bağlamda oldukça başarılı buldum.
    Kolay ütü programı ise pek verimli bulmadım. 600 devirde sıkılmış 5 adet gömleği bu programa attım. 20 dk kadar sonra program bitti. Ama pek de kurumuş çıkmadı. Hemen çıkartıp astım ve peşi sıra ütülediğim için çok sıkıntı olmadı. Ben program çeşitliliği, özelliklerine göre fiyatının Bosch ve Siemensten daha uygun olması yönünden makineyi başarılı buldum. Ancak plastik malzeme kalitesinin çok üst düzeyde olmaması, işçiliğin eh işte olması (üst tablanın etrafındaki çerçeve örneğin makinenin alt tarafında tam birleşmiyordu), cam kapak sandığım kapağın sert akrilik olmasını yakıştıramadım Electrolux'e.

    Cihazı Bosch Idos'un üzerine monte ettirdim. Bunu da, yine Electrolux'ten 190 TL'ye temin ettiğim aparatla sağladım. 2 çeşit aparat var. Ben AEG markalı olanı istedim. Aparatın içinden çıkan kılavuzda, uyumlu olduğu markalar var. İçinde BSH grubu yok. Buna rağmen sorunsuz bir şekilde montaj gerçekleşti.

    Kendi çektiğim fotolar, bahsedilen aparat ve kutusu ile pamuklu programına ait kısa bir videoyu aşağıda bulabilirsiniz.

    Bilmediğim ve merak ettiğim bir konu da var. Her ne kadar kullanma kılavuzunda kompresörden gelen sesler normaldir dese de, bana çok yüksek geldi. Cihaz çalışmaya başladıktan bir süre sonra arkadan, sanki eski tip buzdolaplarının çalışma sesi gibi bir ses geliyor. Bu cihazı kullanan arkadaşlardan ricam, sizden de benzer seslerin gelip gelmediğini paylaşmanız.
    Bu arada 2007 yılından beri foruma üyeyim ama ilk defa bir ürün incelemesi yapmaya kalktım. Eksik, hatalı ya da yetersiz bilgi paylaşmış olabilirim. Şimdiden affola. Şayet hatalı bir bilgi varsa hemen uyarın, düzelteyim. Ya da sizin ilave edeceğiniz şeyler varsa, mutlaka belirtin, paylaşın.

    İlk önce ön izlemeli olarak buraya ekleyemedim maalesef.Sürekli bekletti. Ben de link vermek zorunda kaldım. Sonradan başarınca, linkleri de silmedim.

    Makine fotoları:

    http://i.hizliresim.com/v8NybO.jpg
    http://i.hizliresim.com/1DZ7L1.jpg
    http://i.hizliresim.com/7X1QNm.jpg
    http://i.hizliresim.com/P6aGrv.jpg
    http://i.hizliresim.com/gVYbWL.jpg
    http://i.hizliresim.com/MgBRv6.jpg

    ELECTROLUX EDH 3897 SDE 9 kg IRONAID KURUTMA MAKİNESİ İNCELEME


    ELECTROLUX EDH 3897 SDE 9 kg IRONAID KURUTMA MAKİNESİ İNCELEME


    ELECTROLUX EDH 3897 SDE 9 kg IRONAID KURUTMA MAKİNESİ İNCELEME


    ELECTROLUX EDH 3897 SDE 9 kg IRONAID KURUTMA MAKİNESİ İNCELEME


    ELECTROLUX EDH 3897 SDE 9 kg IRONAID KURUTMA MAKİNESİ İNCELEME


    ELECTROLUX EDH 3897 SDE 9 kg IRONAID KURUTMA MAKİNESİ İNCELEME


    ELECTROLUX EDH 3897 SDE 9 kg IRONAID KURUTMA MAKİNESİ İNCELEME


    Video:
    https://youtu.be/D1NvdHg4J1s
    https://youtu.be/kG5MqOANMEU
    https://youtu.be/2okg3oKaSeE

    Aparat:

    ELECTROLUX EDH 3897 SDE 9 kg IRONAID KURUTMA MAKİNESİ İNCELEME


    ELECTROLUX EDH 3897 SDE 9 kg IRONAID KURUTMA MAKİNESİ İNCELEME


    ELECTROLUX EDH 3897 SDE 9 kg IRONAID KURUTMA MAKİNESİ İNCELEME


    Bu da aparatların linki:

    http://www.electrolux-servis.com/servis/Scripts/prodView.asp?idproduct=6105

    http://www.electrolux-servis.com/servis/Scripts/prodView.asp?idproduct=6103

    3 yıl sonra gelen güncelleme:

    Makineyi yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum. Şimdiye kadar elimden geldiğince objektif bir değerlendirme yapmaya çalıştım. Bu nedenle aşağıdaki hususları da mutlaka belirtmem gerekiyor yoksa vicdanen rahat edemem.

    Makine, çamaşırları yıpratıyor, eskitiyor ve bir zaman sonra da bu çamaşırlar sökülmeye, yırtılmaya başlıyor. Ben bu sorunları, özellikle iç çamaşırlarında gözlemledim. Malum iç çamaşırları en sık giyilen ve yıkanan çamaşırlar. Dolayısıyla da daha sık kurutmaya tabi oluyorlar. Geçen bu 3 yıl süre zarfında, atlet ve fanilaların koltuk altı ve yaka kısımlarının, boxerların lastik kısımlarının aşındığını, bir süre sonra ise sökülmeye ve yırtılmaya başladığını gözlemledim. Ama bu olay öyle 3-5-10 kurutmayla değil, uzuuunca bir süre, 2-3 yıl sonunda görülmeye başlıyor. Ayrıca, kumaşlar da incelmeye başlıyor. Hatta bazı lycralı boxerlarım transparan hale geldi Zaten her kurutma sonrası bir dolu hav çıkıyor. Bu havlar, sadece kumaş üzerinde toz, kıl, tüy değil, kumaşın kendi dokusu da...Dolayısıyla zaten beklenen sonuç.

    Ha böyle oldu diye kullanmayı bıraktım mı? Tabi ki hayır. Verdiği konfor ve rahatlık, çamaşırların yumuşatıcı kullanmadan yumuşacık çıkması, üzerindeki tozu, kılı, tüyü toplamasının yanında iç çamaşırlarım da 3 yılda bozuluversin ne yapayım.

    Ancak hassas, pahalı fiyatlara aldığınız t-shirt, pantolon vb giysilerinizi atacaksanız mutlaka hassas programda kurutun. Bu programın süresi 52 dk. Ama şöyle bir sorun var. Makinede nem sensörü olduğu için, şayet bu sürede kurumazsa çamaşırlar, program otomatik olarak uzuyor ve 1.5-2 saatleri bulabiliyor. Bu yüzden program bitmeden açmayı deneyebilirsiniz. Yani 40-50 dk.yı geçirmeyin.

    ya da risk almayım diyorsanız bu giysilerinizi kurutmaya atmayın.

    şunu da belirteyim. Yukarıda yazdığım sorunlar, sadece benim makineme, bu modele ya da bu markaya özgü değil. Her kurutma makinesinin yaptığı bir sıkıntı. Aynı makineden bir arkadaşıma da aldırdım ve o da aynı şeyleri yaşıyor. Başka bir arkadaşımda Arçelik, başka bir arkadaşımda da Siemens inverterli makineler var. Onlar da benzer durumdalar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 20 Ekim 2018; 11:9:57 >







  • problem çözüldü. ileride okuyacaklara da yol göstersin.

    müşteri hizmetlerine mail attım. teknik servisi tekrar yönlendirdiler ama bu sefer teknik servis elinde yedek parçayla geldi. ısı pompası ve sensörleri değiştirdi. problem bıçak gibi kesildi. :)

    benzer problemi yaşayan olursa bilginiz olsun.
  • Ben beğendim ama kapağın cam değil sert plastik olması beni şaşırttı. Mağazalarda incelerken hiç dikkat etmemiştim aklıma da gelmezdi sert plastik olacağı. Onun dışında makine benim de aklımda. Alırsam bunu alırım dediğim bir model. Nedenlerim ise sizin saydıklarınızda aynı yalnız makineleri bağladığınız priz dikkatimi çekti, tekli sıva üstü prize 3 lü priz takmışsınız. Bu yöntem bu tarz güçlü aletlerde tehlikeli oluyor. Ben 2li sıva üstü priz almanızı öneririm. Ses olarak ta dikkatimi çeken anormal bir ses yok ısı pompalı bir cihaz; çıkan eski buzdolabı sesi normal yani . Hatta düşündüğüm den de az bir ses güle güle kullanın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
    Priz olayı şöyle: banyoda kurutma makinesi için ayrı bir yer yaptırdım. Gördüğünüz yerin tam karşısında. Ancak orda priz olmadığı için mevcut gördüğünüz prizden banyonun diğer tarafına hat çektirdim. Ancak servis montaj için gelince bosch çmnin üzerine koyabilir miyim diye soruverdim. Servis de çmnin arkasına baktı. Bağlantı kitiyle olur deyince son anda karar değiştirdim ve üst üste koydum. Aslında sıva üstü bağlantı, diğer priz içindi. Mevcut durumda duvarın kendisinde olan priz kullanılıyor. Yine de 2li priz mi almak gerekir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada + 4 yıl için 279 TL ödedim. Rakip firmaların çok çok üzerinde ne yazık ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    Teşekkürler.
    Priz olayı şöyle: banyoda kurutma makinesi için ayrı bir yer yaptırdım. Gördüğünüz yerin tam karşısında. Ancak orda priz olmadığı için mevcut gördüğünüz prizden banyonun diğer tarafına hat çektirdim. Ancak servis montaj için gelince bosch çmnin üzerine koyabilir miyim diye soruverdim. Servis de çmnin arkasına baktı. Bağlantı kitiyle olur deyince son anda karar değiştirdim ve üst üste koydum. Aslında sıva üstü bağlantı, diğer priz içindi. Mevcut durumda duvarın kendisinde olan priz kullanılıyor. Yine de 2li priz mi almak gerekir?

    Aslında sıva üstü tekli priz teknik olarak iki makineyi de aynı anda taşıyabilir. Ancak üstüne taktığınız 3 lü priz de sorun var. Daha önce komşumuz da sadece bulaşık makinesini çalıştırdığı halde tamamen yanıp eridiğine şahit olduk. Duvardaki prizle bütünleşmişti duvarı kırıp ikisini birden sökmek zorunda kalmıştık. O yüzden resimdeki gibi kendisi 2 li olan bir sıva üstü priz kullanmanız bence daha güvenli olur.




    ELECTROLUX EDH 3897 SDE 9 kg IRONAID KURUTMA MAKİNESİ İNCELEME



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 9 Aralık 2015; 10:05:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    Aynı anda iki makineyi, dediğiniz prizi takana kadar kullanmasak sorun olmaz di mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    Aynı anda iki makineyi, dediğiniz prizi takana kadar kullanmasak sorun olmaz di mi?

    Makineleri tek tek direk prize takarsanız sorun olmaz. Dediğim gibi o tip çoklu prizler tek makinede bile sorun çıkarabiliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İncelemeniz çok güzel olmuş Emrah bey. Bu makinelerdeki kompresör bir buzdolabına göre 4-5 kat daha kuvvetli olduğundan devreye girdiği anda duyduğunuz ses normal. Mesela bir buzdolabı 150 watt civarında, kurutma ise 900.

    Plastik kapak konusunda ben de sizinle hemfikirim. Neden cam kapak varken böyle bir şeye ihtiyaç duymuşlar bilmem, bence de saçma.

    Ancak cihaz Inverter motor teknolojisi, buhar sistemi, tambur yapısı, filtre sistemi gibi yönleriyle epey iyi. Böyle görünce gözüm kaldı şimdi :)) Bende 3284 var, çok memnunum.
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim Candoğan Bey.
    Acaba önceki seride kapak cam mıydı, rde ile bitiyordu sanırım. Onu merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    ...
    Cihazı Bosch Idos'un üzerine monte ettirdim. Bunu da, yine Electrolux'ten 190 TL'ye temin ettiğim aparatla sağladım (Web sitesinde 181 TL yazıyordu ama sesimi çıkarmadım).
    ...


    Emrah Bey,
    Ben de geçen sene aldığım kurutmayı çamaşır makinesinin üzerine koydurma imkanım olmadığı için bu aparatı servis getirmesine rağmen almamıştım. O gün için bana 250 TL demişti. Rica etsem web sitesindeki linkini paylaşabilir misiniz? Yakında ev değiştirme durumu olabilir ve o zaman bu aparata ihtiyaç gerekebilir.

    Ayrıca incelemeniz için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan84 -- 10 Aralık 2015; 15:16:41 >
  • atakan84 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim Atakan Bey.

    Linkler aşağıda:

    http://www.electrolux-servis.com/servis/Scripts/prodView.asp?idproduct=6103

    http://www.electrolux-servis.com/servis/Scripts/prodView.asp?idproduct=6105

    Yalnız ben de şimdi farkettim. Servisin bana getirdiği aparat SKP11. Yani 200 TL olan. Ben de 9 TL fazla verdim sanıyordum. :)

    Bu arada, sizin makineni kapağı cam mı, plastik mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    Bu arada + 4 yıl için 279 TL ödedim. Rakip firmaların çok çok üzerinde ne yazık ki.

    Electrolux servisi ile çok saçma bir muhabbetimiz oldu. Montaj sırasında servis, daha önce dememe rağmen ek garanti belgesini getirmemiş. Yokmuş çünkü. Size kargo ile gönderilecek dendi. Aradan 10 gün geçti. Servis aradı. Ek garanti belgeniz geldi, ev adresinize karşı taraf ödemeli olarak Yurtiçi kargo ile gönderiyoruz, evde birileri var mı diye sordu. Karşı taraf ödemeli ne demek, sizin zaten göndermeniz gereken kağıdın kargo parasını ben niye ödeyim, dedim. Sistem böyle beyefendi dedi. Hiç tartışmadan electrolux müşteri hizmetlerine email attım. Zaten rakip firmaların çok çok üzerinde bir meblağ ile ek garanti yapıyorlar, bir de kargo bedelini müşteriye ödetmeleri bana çok terbiyesizce geldi. Neyse ki, gelen cevap, belgenin bana ücretsiz olarak ulaştırılacağı şeklinde idi. Mesela böyle bir davranışı ne BSH grubu, ne de Arçelik grubu yapardı diye tahmin ediyorum.




  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Linkler için teşekkür ederim.

    Bu arada benim makinenin de kapağının cam olmadığını gördüm ve şaşırdım.

    Evet electrolux servisleri maalesef diğerleri gibi kurumsal davranmıyorlar. 1286LEW Çamaşır makinesinin garanti uzatımı konusunda benden de fazla ücret alacaklardı, ancak ben daha önce müşteri temsilcilerinden fiyat aldığım için fazla ücret alamadılar.

    Makineden şimdilik memnunum ama servisin eline de düşmek istemem açıkçası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan84 -- 10 Aralık 2015; 18:20:22 >
  • güzel inceleme
  • Hayırlı olsun guzel cihaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı olsun
  • bilalkendisin0606 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba, yazıklarınızı uzun zamandır takip ediyorum. Ben de ELECTROLUX EDH3897SDE almak istiyorum fakat bebek beklediğimiz için masraflarımız oldukça yüksek bu nedenle edh3686 modelini almak konusunda kararsız kalmıştım , diğer sayfalarda da yazılanları okurken candoğan beyin bir kullanıcıya elektroluxedh3686 yerine AEG T76385AH3 A+ 8 Kg Kurutma Makinesi tavsiye ettiğini gördüm. teknosada indirim var eğer çok ciddi fark varsa açıkçası şartları biraz zorlayıp ELECTROLUX EDH3897SDE almayı düşünüyorum yaklaşık 800 tl fark var , aeg alsam çok şey kaybetmiş olur muyum özellikle yünlü programları ve buharla temizleme özelliği açısından merak ediyorum. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim :)
  • caglarshn C kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Bı sorunuza cvp vermem için diğer ik makinenin özelliklerine bakmam lazım. Ama aradaki fiyat farkı değer mi değmez mi çok subjektif bir konu. Bn ekran ışığı kırmızı olsun diye siemens yerine bosch bulaşık makinesine aynı model için 500 tl fazla vermiş biriyim :) bu sorunuza nasıl cevap veririm bilmiyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.