Şimdi Ara

Electrolux EWF1497CDW2 9Kg Çamaşır Makinasi Nasıl? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
2
Favori
7.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aeg grubunun servisleri malesef sıkıntılı bunu göz önünde bulundursun alacak olanlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62


    quote:

    Orijinalden alıntı: bgmeu

    candoğan62 bey bende bundan söz ediyorum. ben felsefe öğretmeniyim. yaşım 42. markafanatizminden de yada herhangi bir fanatizimden hayli rahatsız olurum. bir makinanın önü arkası değil sorunumuz. sizden geçmiş paylaşımlarınızıda izlediğimde evin esas çocuğu aeg-elektrolux tavrı görüyorum ve bunu yanlış buluyorum. insanlar sizlerin yönlendirmelerini ciddiye alıyorlar. bunu çok anlamlı ve doğru buluyorum. sizlerin cihazlar konusundaki yardımları yatsınamaz. indesit ariston vestel vs. makinalardan aynı paralara daha kaliteli cihazlar tavsiye etmenizi anliyor ve alkışlıyorum. ama bosch siemens home profesyonal cihazlar ile herhangi bir aeg elektroluxu kıyaslayıp elektrolüx tavsiye etmenizi adil bulmuyorum. iki cihazı da gördüm kullandım. hemde iki markanın ikişer farklı modelini gördüm kullandım aradaki kalite farkını net olarak gördüm. bunu görmek için tamirci yada beyaz eşya uzmanı olmanıza gerek yok. sadece dış sac kalınlığı, kapağın aşağı yukarı esnettiğinizde ortaya çıkan görüntü vs. o kadar çok şey sayabilirimki. kaldığı bak hep yeni yeni aklıma geliyor elektroluxun ağırlığına aldanmıstım mesela 80-81 kgdı ama öyle değil emin olun 75kglık siemens daha ağır. bunu 3 kişi tespit ve teyit ettik.
    evet dediğiniz gibi miele de bile kusur bulunabiliyorken aeg elektrolüx kesinlikle kusurlu ürünler yapıyor. sizinde bu markanın eksiklerini dile getirmeniz ve bunu insanlarla paylaşmanız gerektiğini düşünüyorum. çünkü insanlar sizin yönlendirmelerinizden etkileniyorsa ortaya çıkabilecek olumsuzluklarda sizin vebaliniz olmuş olacak. su jeti denen şey çok mukemmel bir şey olsa miele ve siemenste de olurdu. sürekli bir hafif uğultuyla yaşıyorsunuz evde. ve çamaşır makinası banyoda yani açık mutfak filan değil. iki oda ierisine uğultusu geliyor. ama bunu insanların bilebilmesi için evindebu cihazı kullanması lazım. aldıktan sonra da değişim zor oluyor elbette. ayrıca sensörler demişsiniz ama makina tam otomatik filan değil. yhıkama süreleri ve kullandığı su miktarı fix. hiç değişmiyor. örneğin pamuklu ekoda ister 5 kg ister 1,5 kg çamaşır olsun sürekli aynı miktarda su ve zaman kullanıyor..siemenslerde böyle değil.artı orta yerde ewf1408wdl elektrolux modeli 10kglık diye satılıyor ama alakası yok. mümkün değil 10kg sığdırmak ki sığsa bile yıkayamaz bizzat test etti eşimle..
    özetle aeg elektrolux veya bosch siemens grupları benim akrabam yada rant aracım filan değiller.. o yüzden rahatça eleştirip savunabilirim.. dha düne kadar elektrolüx evimde kullanıyodum ve hep olumlu taraflarını görmeye çalışıyordum. ama olay öyle değilmiş. sizde bence ben olsam böyle yapardım önerilerinizde aeg-elektrolux tavsiyelerinizde siemens bosch home profesyonal kullanan arkadaşlarınızın cihazlarını kullanın ve ondan sonra aeg elektrolux tavsiyelerinde bulunun diye salık veririm.. iyi günler. (size hakaret etmiyorum. sizden de bu tür bir davranış beklemiyorum. usulünce konusuyoruz hepsi bu..)

    Merhaba, ben öncelikle hiçbir açıklamanızı hakaret olarak algılamadım. Öyle algılasam zaten size detaylı açıklama yapmazdım sanırım. Bu konuda içiniz rahat olsun.

    Ürünü beğenip beğenmemek veya önerip önermemek elbette sizin takdiriniz, buna da sözüm yok. Benim size bu konuyla alakalı yazmamnım sebebi 1408 ile kıyasladığınız cihazın hangi model olduğunun belli olmaması. Bildiğim Siemens cihazlarda daha üstün olmadığını düşündüğüm konularda bariz bir fark olduğunu belirtmeniz. Bir de cihazın iddialı olduğu ve gerçekten bariz olarak üstün olduğunu düşündüğüm konularda fazla eleştirdiğinizi düşünmemdir.

    Örneğin pamuklu eko programı tüm makinelerde tam ve yarım yüke göre düzenlenen ve enerji etiketi değerlerini bildirmek için kullanılan programdır. Bu program minimum tüketimi sağlamak adına süresi uzundur. Dolayısıyla makinenin süre kısaltma özelliğini en dar aralıkta görebileceğiniz seviyede olan programdır. Bu programda yıkama süresinde bariz düşüşler görmezsiniz. Bu konuda neden size katılmadığımı Siemens WM14W560TR ile yaptığım kıyaslamada net olarak görebilirsiniz. Electrolux'te olmadığını söylediğiniz ve kötülediğiniz fonksiyon aşağıda göreceğiniz gibi olmakla beraber aksine Siemens'e kıyasla bariz olarak daha üstün.
    Electrolux EWF1497CDW2 9Kg Çamaşır Makinasi Nasıl?
    Gördüğünüz gibi eko programda Siemens yarım yüklemede süreyi sadece 15 dakika kısaltabilirken Electrolux tam 1 saat 22 dakika süre tasarrufu sağlayabiliyor. Bu konuyla alakalı başka açıklama yapmama gerek yok sanırım.

    Su jeti bariz olarak daha iyi sonuçlar veren bir özellik. Miele de sizin söylediğinizin aksine iyi bir teknoloji olduğunu farketti ki son birkaç senedir "Powerwash" olarak adlandırdığı su püskürtmeli yıkama teknolojisini kullanıyor. Ondan önce de aldığı suyu direkt çamaşırlara püskürten bir sistem kullanıyordu. Siemens ise bu özelliği kullanmadığından Pamuklu Eko program sürelerini hep uzun tutmak zorunda kalıyor. Çünkü Miele ve Electrolux alternatif çözümlerle enerji tasarrufu sağlarken Siemens sadece ısıyı azaltıp süreyi uzatarak çözüm sağlıyor şu anda.

    Makineye şu an sahip değilsiniz sanırım. Ancak pamuklu programında 1,5 2 kg yüklemelerde 3 saate yakın program süresini nasıl 1 saat civarına çektiğini. Ayrıca yıkama süresine ilaveten durulama sayısından su seviyesine, hatta sıkma şekline kadar tüm detayları nasıl değiştirdiğini video çekerek gösterebilirim.

    Sac kalınlığı konusunda size katılmıyorum. Ağırlık konusunu da makineleri tartmadan bilemeyiz. Sonuçta size göre ağır olan bana göre hafif olabilir. Bu doğru bir kıyaslama tabiri değil. Hangi makine ile kıyasladığınızı da halen bilmiyorum. Bilseydim teknik verilerden bakabilirdik. Plastik konusunda Siemens profesyonel serileri çamaşır doldurma kapağında Electrolux'e kıyasla dediğiniz gibi daha iyi. Ancak Electrolux de deterjan çekmecesi konusunda çok daha iyi.

    Kısacası girişte belirttiğim gibi ben eleştirilerinizin teknik verilerle olan çelişmesinden ve üstün olduğunu düşündüğüm konularda eleştiri getirmenizden dolayı bu açıklamaları yapmak durumunda kaldım. Örneğin ses konusuna bir şey demiyorum, daha iyi olabilir tabi ki, bunu zaten incelemelerimde de belirtmiştim. Okuma şansınız oldu mu bilmiyorum. Ayrıca farkındaysanız mükemmel de demiyorum, mükemmelin sonu yoktur. Yalnızca kıyaslama yaparak "x makineye göre daha iyi" veya "piyasada f/p olarak en iyisi", "bu fiyata daha iyisi yok" vs. diyebiliyorum. Dolayısıyla ortada bir fanatizm olduğunu düşünmüyorum. Daha iyisi ne ise onu öneriyorum.



    evimde siemens wm12y7x0tr 8kg 1200 devir makina kullanıyorum candogan bey. 60 derece 8kg 2.45dak. normal, 4.05dak. eko, 1.05 dakika da speedperfecte yıkıyor. yarım yüktede bu zaman 1.40 civarına iniyor. durulama sayısını kendisi belirliyor yada 3 durulamaya kadar ben ekliyorum ama şimdiye kadar ihtiyaç duymadım.sadece köpüğü eritmek için dertlenmiyor aynı zamanda durulayıp temizleme derdine de düşüyor. elektrolüxte bu sekilde ekstra kendisi durulama yapmazdı ve sadece tek durulama ilave edebiliyorduk. elektrolüxün tek artısı tartısının daha hassas ve rakamsal olmasıydı. siemenste çizgi ve yüzde şeklinde. neyse ben polemik yaratıp huzursuz adam olmayayım. dileyenlere eski cihazımın ewf1408wdl yada yeni cihazım(ikinci el) wm12y7x0trnin foto ve videolarını atabilirim. satın alıcılar her zaman söylediğim gibi kesinlikle iki cihazı yan yana görsünler hatta tanıdıklarında varsa gözlemlesinler..bende herkesin huzurunda tekrar candoğan beye teşekkür ederim forumdaki katkılarından dolayı. bütün samimiyetimle iyi niyetli olduğunuzu düşünüyorum. sadece aeg konusunda biraz daha rasyonel olmanızı rica ediyorum..
  • Merhaba;

    Sizi kesinlikle huzursuz ilan etmek gibi bir niyetim olmadı. Aksine bilgilerinizi paylaşmanız güzel ve bundan rahatsız değilim. Dediğim gibi sadece ben teknik verilerle çelişen kısımları düzeltme gereği duydum, bir de cihazı tamamen çok kötü olarak nitelemenizden dolayı savunma gereği hissettim. Kişisel olarak hiçbir sorunum yok, çünkü üslubunuzda bir problem görmüyorum. Keşke diğer kullanıcılar da sizin üslubunuzu kullansa.

    Electrolux'te durulama sensörü yok dediğiniz gibi. Ancak ek bilgi olarak ileteyim, Electrolux'teki ek durulama butonu +1 değil, +2 durulama ekliyor. Hatta bu ekstra durulama özelliğini kalıcı hale de getirebiliyorsunuz. Geçmişte durulama sensörlü Siemens IQ1633 ve Gorenje WA65205 kullandım. Dozunda deterjan kullanıyor olmalıyım ki bu iki makinenin ölçüm sonrası durulama eklediğine şahit olmadım, olmuşsam da 1 kez olmuşumdur. Bu yüzden bu özelliği çok önemsemiyorum, bir de çamaşır gibi su emen üründe bu sensörün birebir çalışacağından kuşkuluyum. Benim için önemli olan makinenin ara durulamalarda yüksek devirde sıkması. Electrolux pamulu programında tahminimce 1200 civarına kadar hızlandığından durulama konusunda da tatmin edici. Siemens de öyle. O konuda fukara olan marka da Arçelik'tir mesela.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bgmeu

    Elektrolux makinaniz hayırlı olsun. Umarım memnun kalırsınız. Su jeti sesi sizi rahatsız etmesin. Hacı Şakir granül sabunu 30derecede biz eritemedik umarım eritirsiniz. Leke çıkarma ve özellikle de durulama konusunda umarım mutlu olursunuz. Bahsi geçen su jeti ve deterjan mixleme konusunda Türkiye ve yurt dışı sitelerinde araştırmış sınırdır umarım. 2006-2007 den beri forumdaki bütün süreci iyi kötü takip ediyorum ve ilk kez candogan62 arkadaşa guven sorunu yaşadım üzülerek. Bosch Siemens yine profesyonel cihazlar ile Elektrolux cihazları bir tutmak ve Elektrolux daha iyi demek... Ekonomik gücün olsa iki cihazı satın alır yıkama performanslarını, teknik detaylarını, müşteri hizmetlerini, teknik servislerini bir bir karşılaştırarak insanları bilgilendirirdim. Durulama sensörü 15dk yıkama performansı vs daha bir çok şey. Pompa ses farkliligi. Bu cihazın amortisörleri plastik yerlere monte demedimki ben. Arkası ve altı plastik dedim. Amortisörler alttaki metal kenarlara monte elbette. Ama altı ve arkası plastik. Siemenste metal kapalı. Çok üzülerek söylüyorum ama gerçekten forumda ekonomik kaygılarla sanırım insanlar manipüle ediliyor..Son bir söz foruma ve otoritelere güvenerek arkadasimada AEG 87695 ti sanırım kurutmali cam.makinasi aldırdım. Kısa programlarda leke çıkarmaması, koku temizlememesi, gece pompa sesinden komşular rahatsız olacak diye çalıştırmaları, ayakların tam oturmayip vibrasyon oluşması, altının ve erkanının plastik olması gibi problemlerden dolayı o da pişman. Ve tabi servisin cahil isbilmez olması. Bütün Elektrolux AEG servislerinin tek bildiği cümle çok sağlam makina asla bozulmuyor cümlesi. Onun dışında cihazlar konusunda en ufak bilgiye sahip değiller. 0212 2931020 Bolu telden 1240 ti sanırsam baglanabilirseniz teknik bilgi belki alabilirsiniz.. alinmisin kötüsü olmaz. Alanlara birşey demem ama almayı düşünenler mutlaka Bosch Siemens grubu ürünlerini Elektrolux ürünleri ile birebir kıyaslama dan forumlardaki ustaların yönlendirmesine göre hareket etmesinler

    .

    Hocam, kendi evimde bosch was serisi idos var. Onda da erimiyor 30 derecede hacişakir granül sabun. O yüzden bıraktım granül sabunu. Gerçi ben elde yıkama/yünlü programında kullanmıştım. Sabun attığım gibi çıkmıştı :)
  • Merhabalar,

    Kurutma Makinesi
    Electrolux EDH3897SDE vs Siemens WT45W561TR
    Çamaşır Makinesi
    Electrolux EWF1497CDW2 vs Siemens WM14W560TR
    Buzdolabı
    Electrolux EN5284KOX vs Siemens KG76NAI32N

    Ayrıca bugün bu ürünleri gördüm ve gerçekten gerek dış görünüşü gerekse pratik sağladığı çözümleri ile çok hoşuma gitti.

    LG GN-D702HLAM Buzdolabı
    LG FH4U1JBSK2 Çamaşır Makinesi

    LG ürünleri sağladığı çözümler ve görüntüleri ile sanki 2021 deki bir ürün gibi duruyor. Fakat içindeki mekanik aksamda gerçekten öyle mi ? Bunlara aldanmayın bozulur ya da sorun yaşarsınız siemens'e yönelin der misiniz? Kurutmayı Electrolux ya da Siemens olarak alacağım.

    Sizin tavsiyeniz nedir ? @emrahsnr
  • tavsiye etmem
  • Sonuç olarak ne aldınız?

    Ve sonuç nasıl oldu acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mavrich M kullanıcısına yanıt
    Hocam electrolux aldım. Aileme aldığım için inceleme fırsatım olmamıştı ben kendim 2. el aldığım bosch çamaşır makinesini kullanıyorum. Bugün memlekete geldim sizin yorumunuzuda görünce kendim çalıştırdım ve izlemeye başladım. Annem bana '' oğlum bu makine nasıl böyle susuz yıkıyor '' diyip duruyordu çalıştırıp 15 dakika izledim ses bana göre fazla değil ve annemin dediği gibi suyu çok az kullandı ayrıca su üstten hortumla akar gibi gibi geliyor buda kendi haznesinde karıştırıp suyu kullanmasıyla alakalı galiba üstten gelmesi garibime gitti benim kendi makinem gibi cap cup yıkamıyor ve su çok azdı yani , az görünce insan bukadar suyla çamasırmı yıkanır diyor daha sonra gidip baktığımda ise biraz daha çoğalmıştı, incelerkende bir anda durdu annem ilk defa olduğunu söyledi EHO hatası verdi nazar deydirdik makineye oda düşük voltajdanmış. Makineden memnunuz şimdilik sorun çıkartmazsa güzel bir makine. Siemens kullanmadığım için ikisi arasında karşılaştırma yapayacağım size bu makineyide alın demem neden derseniz siemensi kullanıp öyle sonuca varmak lazım onuda alıp kullanmak mümkün değil. Bir sürü modu var kullanma kılavuzunda annem hepsini kullanmış makineden memnun olduğunu söyledi unuttuk söylemeyi daha sonradan kalkıp baktım kilosuna göre zamanı 20-25 dakika kadar birden düşürdü.
  • Mazenidd kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim ilgi ve alakanıza.
    10 gün oldu internet üzerinden Electrolux EWF1497CDW2 aldık.
    Almadan önce Electrolux satıcısı bir mağazayı aradım fiyat almak için, tesadüf ki Siemens te satıyormuş.
    Electrolux için 2900 Siemens içinde 3150 TL dedi.
    İkiside iyi ama hiç düşünmeden Electrolux derim dedi, ben işinde olan biri olarak iki hafta önce kendi evime de aynısından çıkardım dedi.
    Hadi hayırlısı.
    Bundan sonrasını takip edeceğiz artık ; oda hanımda :)
    Sordum var mı sıkıntısı diye yok dedi:)
  • mavrich M kullanıcısına yanıt
    bende var çok memnunum
  • Ben de çok memnunum, özellikle yıkamasından. Ultrawash 1 saat programı dahi güzel yıkıyor ve yüksek devirde 2-3 dakika kaldığından güzel sıkıyor. Başka makinelerde 1 saatlik programlarda sıkma yetersiz kalıyor. Bir de bu programda ekstra durulama ekleyebiliyorsunuz. Zaten durulama şekli de çok değişik bu programın.



    Bunun dışında tam kapasite yıkamada time managerın 4. Kademesi ile 30 derecede yıkıyorum siyahları. 2 saat civarında ideal sürede mis gibi yıkıyor.



    Aynı zamanda yıkama devrinin değişken olması da yıkama performansını yüksek kılıyor. Hızlı-yavaş-hızlı-yavaş dönmesi sayesinde çitileme ve sıkma hareketini aynı anda gerçekleştiriyor. Su tüketimi bence az değil, 80 küsür litre olması lazım. Yük tespiti aşamasında suyu çok yavaş ve azar azar alıyor belli bu durum öyle bir izlenim yaratmış olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Merhaba;

    Sizi kesinlikle huzursuz ilan etmek gibi bir niyetim olmadı. Aksine bilgilerinizi paylaşmanız güzel ve bundan rahatsız değilim. Dediğim gibi sadece ben teknik verilerle çelişen kısımları düzeltme gereği duydum, bir de cihazı tamamen çok kötü olarak nitelemenizden dolayı savunma gereği hissettim. Kişisel olarak hiçbir sorunum yok, çünkü üslubunuzda bir problem görmüyorum. Keşke diğer kullanıcılar da sizin üslubunuzu kullansa.

    Electrolux'te durulama sensörü yok dediğiniz gibi. Ancak ek bilgi olarak ileteyim, Electrolux'teki ek durulama butonu +1 değil, +2 durulama ekliyor. Hatta bu ekstra durulama özelliğini kalıcı hale de getirebiliyorsunuz. Geçmişte durulama sensörlü Siemens IQ1633 ve Gorenje WA65205 kullandım. Dozunda deterjan kullanıyor olmalıyım ki bu iki makinenin ölçüm sonrası durulama eklediğine şahit olmadım, olmuşsam da 1 kez olmuşumdur. Bu yüzden bu özelliği çok önemsemiyorum, bir de çamaşır gibi su emen üründe bu sensörün birebir çalışacağından kuşkuluyum. Benim için önemli olan makinenin ara durulamalarda yüksek devirde sıkması. Electrolux pamulu programında tahminimce 1200 civarına kadar hızlandığından durulama konusunda da tatmin edici. Siemens de öyle. O konuda fukara olan marka da Arçelik'tir mesela.

    tartışmayı alevlendirmiş gibi olmayım da, benzer bir şeyi ben de yaşadım, forumdan araştırıp kayınvalideye profilo cm120tr gibi bir model almıştık, almanya üretimi, A+++ etiketli. ya evladım iyi hoş az enerji harcıyor da 3 saatte yıkıyor, eski makine daha kısa sürede yıkıyo, aynı şey değil mi sonuçta dedi, bir şey diyemedim
  • Makinenin uzun olan eko programı normal programların yarısı kadar enerji harcar. Makinenin beyni ve motorunun vs. enerji tüketimi çok düşüktür. Makinenin asıl enerji tüketen parçası rezistanstır. Ekonomik programlarda, ki bu süre sizin aldığınız makinede 4,5 saattir, makine suyu ayarladığınızdan daha az ısıtır ama süreyi uzatarak az ısıttığı suyun yıkama etkisini aynı seviyede tutmuş olur. Böylece uzun çalıştığı için çok tükettiğini düşündüğünüz makine aslında kısa programların yarısı kadar elektrik harcar.

    Aynı zamanda makinenin standart programda gösterdiği süre tam kapasiteli kullanım içindir, normal yüklemede 3 saat süre gösteren makinenin 10 dk kadar sonra daha başına giderseniz 3 saat olarak görünen sürenin otomatik olarak 2 saat civarlarına indirildiğini görürsünüz. Başta 3 saat görmeniz makinenin her zaman o kadar süre yıkadığı anlamına gelmez.

    30-40 derecelerde ise programın süresini uzun veya kısa olması pek bir şey değiştirmez. Makinenin program süresini Jetplus ile 1 saate kadar kısaltabilir veya ekspres 30-15 dk programlarını da kullanabilirsiniz.

    Önemli olan 40 derece üzerindeki sıcaklıklarda mümkün olduğunca süreyi kısaltmamak, süreyi kısaltmazsanız enerjiden ciddi oranda tasarruf edersiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mavrich

    teşekkür ederim ilgi ve alakanıza.
    10 gün oldu internet üzerinden Electrolux EWF1497CDW2 aldık.
    Almadan önce Electrolux satıcısı bir mağazayı aradım fiyat almak için, tesadüf ki Siemens te satıyormuş.
    Electrolux için 2900 Siemens içinde 3150 TL dedi.
    İkiside iyi ama hiç düşünmeden Electrolux derim dedi, ben işinde olan biri olarak iki hafta önce kendi evime de aynısından çıkardım dedi.
    Hadi hayırlısı.
    Bundan sonrasını takip edeceğiz artık ; oda hanımda :)
    Sordum var mı sıkıntısı diye yok dedi:)


    makine o kadar pahalandı mı bu modeli 1850 tl ye yetkili servisten almıştım

    ülke ekonomisi batık olduğu buradan anlaşılıyor

    2 yıldır kullanıyoruz güzel makine su elektrik olarak makinenin fiyatı çıktı

    2 yıl önce su 160 tl elektrik 150 tl geliyordu şimdi zamlara rağmen su 150 elektrik 90 - 110 tl geliyor

    makineyi ilk aldığımda elektrik 65 - 70 tl su 100 -110 tl geldiğinde makine 1 yılda kendisini çıkardı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 27 Mart 2018; 1:44:42 >
  • electrolux ürünlerinin fiyatları aldı başını gitti ve hep şişirme fiyat hele ki kendi siteleri iyice saçmalamış geçen kış 5644baz buharlı fırın 1600 liraydı şimdi olmuş en ucuz 2250 lira ve bazı modelleri 2013 2014 yılı üretim seriden kalkacak adamlar 2000 lira çekiyor.
    ocak filan baktım 1000 lira gecen sene 750 liraydı
    1497cdw2 çamaşır makinesi 1850 liralardan 3000 lere fırladı.
    bayiler arası fiyat aralıkları çok uçuk. bir bayideki fiyat 2300 diyor başka bir bayi 2800 diyor.
    ülkede dolar euro kurları yüzünden beyaz eşya elektronik mallar başta olmak üzere çok zamlandı
    20 tane bayi ile görüştüm en ucuz fiyatları izmirde bir magazada buldum hatta bazı ürünler internetten bile ucuz
    izmirde olan varsa pm atsın tarif ederim.
    bu sene evleneceklere Allah kolaylık versin.
  • Firma çalışanlarının sözlerine inanıp ürün almayın arkadaşlar yok siemens 30 derecede leke çıkarmıyormuş aeg çıkartıyormuş ben kendi evimde şuan dandik olarak tanımlanan hoover VT 1012 D12 modelini kullanıyorum 30 derecede defalarca çamaşır yıkadım üstelik 101'den aldığım wind matik ile hiç leke çıkarmama gibi bir durum söz konusu olmadı kaldı ki bosch grubu cihazların performansı daha iyidir leke çıkarmama gibi bir durum ancak deterjan ile ilgilidir ürünü sattırmak için abartmayın isterseniz daha öncede kullandığı gorenje gibi makineleri yere göğe sığdıramayıp herkese tavsiye ediyordu.
  • Merhabalar. Son zamanlarda ciddi anlamda candogan62 adlı üyeye karşıt bir tavır takınılmış durumda. Bunu çağrıştıracak ne gördünüz bilemiyorum ancak takip ettiğim kadarıyla kendisi kişilere bütçesiyle alabileceği en iyi makineleri öneriyor. Satıcı ilan edilmesine bir türlü anlam veremiyorum. Bana kalırsa kendisine karşı yapılanlar bir karalama kampanyası gibi görünmekte. Evet ben de Gorenje makinesi olduğu günden beri kendisinin yorumlarını okurum ve takip ederim. Kullanmış olduğu ürünlerdeki artıları ve eksileri yazıyor olması bana kalırsa yerilecek değil övülecek bir durumdur. Bahsettiğiniz gibi bir yere göğe sığdıramama durumu görmediğimi de belirtmek isterim. Problem yaşanma ihtimali her marka / modelde olduğu gibi örneğinizdeki gibi oldukça memnun bir şekilde kullanım sağlayanlarda mevcut. Beklenti ve tatminkarlık noktasında kişilerin tercihlerine saygı duymak gerekir tabii ki ancak kendisine yapılanları üzüntüyle takip ediyorum. Umarım tartışmanın olmadığı, eski günlerdeki gibi kullanıcıların deneyimlerini paylaştığı şekilde devam edebiliriz. ( Sözlerim bizzat size değil, bu şekilde yorum yapan herkes için geçerli) Mümkün oldukça düzgün yazmaya çalıştım ancak sizi kıran bir bölüm olduysa şimdiden özür dilerim. İyi günler.
  • biostrike kullanıcısına yanıt
    2008 yılından beri foruma üyeyim mesajlarını ve konularını uzunca bir süredir takip ediyorum kendisinin yorumlarını faydalı bulup bir çok arkadaş gibi bilgi sahibi oluyordum ancak bu düşüncem zamanla değişmeye başladı bir zamanlar bosch grubunu şiddetle tavsiye ederken gorenje marka makineyi satın aldıktan sonra bosch grubu hakkında ki düşünceleri olumsuz yönde değişmeye başladı daha sonra ise aeg grubuna geçtikten sonra ise şiddetle bu marka grubuna ait ürünleri önermeye başladı en basitinden örnek vermek gerekirse 30 derecede bosch grubu makinenin çamaşırları temiz yıkamadığından bahsederken aeg grubu için ise tam tersi çok başarılı olduğunu öne sürüyor ben kendi evimde kalite olarak düşük hoover marka giriş seviyesi bir model kullanıyorum o bile 30 derecede çamaşırları temiz çıkarırken bosch grubu makinenin çıkaramaması trajikomik bir durum doğrusu ayrıca malum şahsın aeg satış temsilcisi olduğu da forumda ki bazı arkadaşlar tarafından tespit edildi kendisi hala çalıştığı teknoloji mağazasında bu görevini sürdürüyor mu bilemiyorum ancak yaptığı yorumlar arasında büyük çelişkiler var bu da samimiyetsizliğini kanıtlar nitelikte aeg grubu ile ciddi sorunlar yaşayan kullanıcılar varken bunları görmezden gelip diğer cihazlardan üstün tutması da durumun tezatlığını açıkça belirtir durumda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Paul Hausser

    2008 yılından beri foruma üyeyim mesajlarını ve konularını uzunca bir süredir takip ediyorum kendisinin yorumlarını faydalı bulup bir çok arkadaş gibi bilgi sahibi oluyordum ancak bu düşüncem zamanla değişmeye başladı bir zamanlar bosch grubunu şiddetle tavsiye ederken gorenje marka makineyi satın aldıktan sonra bosch grubu hakkında ki düşünceleri olumsuz yönde değişmeye başladı daha sonra ise aeg grubuna geçtikten sonra ise şiddetle bu marka grubuna ait ürünleri önermeye başladı en basitinden örnek vermek gerekirse 30 derecede bosch grubu makinenin çamaşırları temiz yıkamadığından bahsederken aeg grubu için ise tam tersi çok başarılı olduğunu öne sürüyor ben kendi evimde kalite olarak düşük hoover marka giriş seviyesi bir model kullanıyorum o bile 30 derecede çamaşırları temiz çıkarırken bosch grubu makinenin çıkaramaması trajikomik bir durum doğrusu ayrıca malum şahsın aeg satış temsilcisi olduğu da forumda ki bazı arkadaşlar tarafından tespit edildi kendisi hala çalıştığı teknoloji mağazasında bu görevini sürdürüyor mu bilemiyorum ancak yaptığı yorumlar arasında büyük çelişkiler var bu da samimiyetsizliğini kanıtlar nitelikte aeg grubu ile ciddi sorunlar yaşayan kullanıcılar varken bunları görmezden gelip diğer cihazlardan üstün tutması da durumun tezatlığını açıkça belirtir durumda.

    Boschun son 10 yıldır hep yerinde saydığını, hatta son serilerde ciddi kalite düşürdüğünü görmüyor musunuz? Bosch aynı şeylerin şeklini değiştirip değiştirip Pazar'a sunarken electrolux te her sezon bir yenilik gördük. Ben şahsen kendi adıma bu yüzden electroluxe ısınmaya başladım son zamanlarda. Bosch vidalı kazan sistemini kullanırken ciddi farkla öndeydi ancak komple bütün modelleri yapıştırma kazan yapınca oldukça geriye düştü. Bu benim şahsi fikrimdir.

    Bir de eklemek istiyorum; o CIA ajanı kılıklı kullanıcı(lar) var ya hani herşeyi tespit eden, onlara bir sorun bakalım zamanında kimin sayesinde hangi markanın ekmeğini yemişler ?

    Ayrıca candoğan62 isimli üyenin electrolux satış görevlisi olduğunu, benim de onun avukatı olduğumu resmî bir belgeyle ispatlamanızı istiyorum. Her kim bu iddada bulunuyorsa...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 5 Nisan 2018; 19:43:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.