Şimdi Ara

Elektrik-Elektronik Bölüm Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bartın Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi 10. sınıf Elektrik Elektronik bölümü öğrencisiyim. Bu yıl sonu dal seçimimiz olacak
    Bölümdeki dallar:
    Endüstriyel Bakım Onarım
    Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü
    Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servisi
    Görüntü ve Ses Sistemleri
    Bölümdeki dallar bu şekilde sizce hangi dalı seçmeliyim? bu dallar arasında geleceğe yönelik dal hangisidir? önerilerinizi bekliyorum.



  • endüstriyel bakım onarım ile tesisat ve pano monitörlüğü arasındaki fark, ilkinde daha fazla elektronik konularının içermesidir. kendini akıllı evler konusunda geliştirmeyi düşünüyorsan ve dükkan açma planların varsa, tesisat ve pano monitörlüğü olabilir. endüstriyel bakım onarım daha çok fabrikalara yönelik olsa da aynı şeyler onun içinde geçelidir. elektrikli ev aletleri teknik servisi için açıklamaya gerek yok. kendi dükkanı açmayı planlıyorsan ve iyi bir firmanın sertifika veya yetki belgesini alırsan, iyi bir geleceğin olur.(ama çalışan olarak kalmanı tavsiye etmem.) görüntü ve ses sistemlerininde geleceği parlak. şovlar ve konserlerde çalışabilir yada televizyon ve sinema sektörüne geçiş yapabilirsin. ama her şey sana kalmış. alacağın diploma bir çek benzer. karşılığı beceri, bilgi ve kendini geliştirebilmektir. bunları yapabilirsen, bu dalların tümü sana gelecek sağlar. diğer türlü, amele olarak çalışmaya devam edersin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dergul

    endüstriyel bakım onarım ile tesisat ve pano monitörlüğü arasındaki fark, ilkinde daha fazla elektronik konularının içermesidir. kendini akıllı evler konusunda geliştirmeyi düşünüyorsan ve dükkan açma planların varsa, tesisat ve pano monitörlüğü olabilir. endüstriyel bakım onarım daha çok fabrikalara yönelik olsa da aynı şeyler onun içinde geçelidir. elektrikli ev aletleri teknik servisi için açıklamaya gerek yok. kendi dükkanı açmayı planlıyorsan ve iyi bir firmanın sertifika veya yetki belgesini alırsan, iyi bir geleceğin olur.(ama çalışan olarak kalmanı tavsiye etmem.) görüntü ve ses sistemlerininde geleceği parlak. şovlar ve konserlerde çalışabilir yada televizyon ve sinema sektörüne geçiş yapabilirsin. ama her şey sana kalmış. alacağın diploma bir çek benzer. karşılığı beceri, bilgi ve kendini geliştirebilmektir. bunları yapabilirsen, bu dalların tümü sana gelecek sağlar. diğer türlü, amele olarak çalışmaya devam edersin.
    Üniversite okumadan bu dalların iş imkanları varmıdır? aralarında geleceğe yönelik dal hangisidir? cevaplarınız için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LunaticFringe -- 31 Ekim 2018; 15:16:13 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LunaticFringe

    Üniversite okumadan bu dalların iş imkanları varmıdır? aralarında geleceğe yönelik dal hangisidir? cevaplarınız için teşekkürler.

    Alıntıları Göster
    pano monitörlğü, mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen meslekler arasına girdi. belgesi olmayanlar, bu alanda çalışamayacaklar. uzun vadede, iş olanağını arttıran bir düzenleme. onun dışında ekleyeceğim başka bir şey yok. kendini geliştirir ve çevre edinirsen, üniversite okumadan hepsi sana iş imkanı sağlar. piyasa yer alan ve kendi işin kuran herkes, üniversite mezunu olacak diye bir kural yok.herkes seçtiği alanda yetişerek, pişerek, kendini geliştirerek, yerini sağlamlaştırıyor veya kendi işin kurabiliyorlar.

    meslekî yeterlilik kurumu meslekî yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen mesleklere ilişkin tebliğ

    liste

    görüntü ses sistemleri için ayrıca bir tavsiye vereyim. müzik, televizyon veya sinema sektöründe çevre edinirsen, iyi bir kariyer yapabilirsin. seminer, gösteri ve konser gibi işleri de takip edebilirsin. ama dediğim gibi, her şey edineceğin çevreye bakar.

    ister yüksek öğretim olsun, ister orta öğretim olsun, hiç bir diploma tek başına iş garantisi vermez. her şey gene sana kalmış. başkalarının vereceği tavsiyeler geneli bağlar ama bireysel olarak uygun düşüceği belirsizdir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.