Şimdi Ara

Elektrik hattından internet aktarın! 'TP-Link TL-PA7010 incelemesi'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
2.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Evde, işte bir tadilat çıkarmadan elektrik veya internet hattı döşemek zahmetli hale gelebiliyor, TL-PA7010 bu zahmeti ortadan kaldıran bir çözüm.
     
    Elektrik hattından internet aktarın! 'TP-Link TL-PA7010 incelemesi'

    Sade bir kutusu var, içinden cihazların kendisi, 2 tane 2 metre RJ-45 kablosu ve alışılageldik dökümantasyonlar çıkıyor, 3 yıl garantili.
     
    Elektrik hattından internet aktarın! 'TP-Link TL-PA7010 incelemesi' 

    9.8CM boyunda 6CM eninde ve 3.6CM kalınlığında bir cihaz bu, çoklu prizde diğer arkadaşları engelliyor genelde. Beyaz, sert plastikten bir gövdesi, sade bir tasarımı var. Üstünde havalandırma ızgarası altında logo, yazı derken etrafıyla uyum içinde diyebilirim. Sağında güç, cihazlar arası bağlantı ve internet durumu için LED’ler var, eşleştirme tuşuna ihtiyaç kalmıyor bile, takar takmaz otomatik eşleşiyorlar.
     
    Elektrik hattından internet aktarın! 'TP-Link TL-PA7010 incelemesi' 

    Üstündeki RJ-45 portu 1 Gigabit yani 1000Mbit destekli, potansiyel olarak 125MB/saniye demek oluyor bu. Cihazın elektrik hattına, elektrik hattının da cihaza, bağlantıya bir zararı yok, bunu da vurgulayalım ama evdeki hatta göre, kabloların kalitesine göre aldığınız verim değişir tabii. Bağlantıyı 300 metrelik bir hatta sağlayabiliyor, aynı hat üzerinde olması gerek tabii.
     
    Elektrik hattından internet aktarın! 'TP-Link TL-PA7010 incelemesi' 
     
    Bahsedilmesi gereken kritik bir konu var, aynı hatta olsa bile devre/güç korumalı prizlere taktığınızda, bu prizler filtreleme yaptıklarından cihazlar birbirlerini görmüyorlar, normal çoklu prizde ise sorun yok.
     
    Elektrik hattından internet aktarın! 'TP-Link TL-PA7010 incelemesi'

    Kuruluma dediğim gibi ihtiyacınız kalmıyor, tak çalıştır, LED’den eşlendiklerini görebiliyorsunuz. Bundan sonra yapmanız gereken tek şey cihaza RJ-45 üzerinden internet aktaracaksanız internet bağlantısı sağlamak. Masaüstü, dizüstü ekstra bir şey yapmanıza, yüklemenize gerek yok.
     
    Elektrik hattından internet aktarın! 'TP-Link TL-PA7010 incelemesi'

    Nerelerde kullanabilirsiniz bunu, mesela evin bir ucundaki medya sunucusundan TV’ye 4K içerik sağlarsınız veyahut bir bilgisayar vardır, oyun oynayacaksınız, kablosuz iyi bir kurulumunuz yoktur, bununla gecikme süresi sıkıntısı yaşamadan kablolu bağlantı yaparsınız.
     
    Elektrik hattından internet aktarın! 'TP-Link TL-PA7010 incelemesi'
     
    Ev iki katlıdır, üst kattaki router’a, ki ben kaynak olarak TP-Link Archer VR2600’ü kullandım, VR2800’ü de router olarak görevlendirdim, kablolu bağlantı ulaştırıp oradan kablosuz bağlantı sağlarsınız gibi gibi. Kabloyla yapılabilecek, Wireless’in imkanlarını aşan her şeyi yapabiliyorsunuz kısacası, bu kitin avantajı hat çekmekle uğraştırmaması, zira tadilatsız internet kablosu döşemek kötü görünüm demek olabiliyor.
     
    Elektrik hattından internet aktarın! 'TP-Link TL-PA7010 incelemesi' 

    HomePlug AV2 standardında bu cihazlar, hem AV2 hem de sadece AV standardı cihazlarla marka model ayırt etmeksizin çalışabiliyor, eşlemekte zorlanabilirsiniz belki o yüzden uğraşmamak için tercihi aynı markadan yana yapmak lazım bence, e tabii sonradan ekledikleriz de hızlı olanların hızları frenlenmesin diye en az onlar kadar hızlı olmalı.
     
    Elektrik hattından internet aktarın! 'TP-Link TL-PA7010 incelemesi' 

    Elde ettiğim hıza geçelim, QNAP TS431P medya sunucumdan Asus Maximus X Hero anakartta Intel I219V ethernet yongalı sisteme 40-50MB/saniye yani 320-400Mbit civarında bir hızla aktarım yapabildim. 1 Gigabit içerisindeki donanımın desteklediği hız. Kabloların, hattın kalitesi, o anda o hattan çekilen elektrik, alıcı cihazların hız kapasites, bunlar hep etken faktörler ama ortalama bir ortamda elde ettiğim hız bu oldu.

    Tüketimi beklemede 0.5W, ortalama bir kullanımda 2.3W, maksimum 2.7W. Yeşilci bir arkadaş denebilir zira yük durumuna göre güç modunu belirliyor, tüketimi %85’e kadar düşürebiliyor.
     
    Elektrik hattından internet aktarın! 'TP-Link TL-PA7010 incelemesi' 

    TP-Link TL-PA7010. Tüm detaylarına değindik arkadaşlar, tasarımı sırıtmayan, eşlemesi kolay, zahmet ve görüntü kirliliğini ortadan kaldıran bir çözüm, kablolar üzerinden çalıştığı için internet, büyük dosya aktarımları, 4K içerik bunlar bu cihaz için bir sorun teşkil etmiyor. Videonun çekildiği tarih itibarıyla fiyatı deyip fiyat vermek isterdim ama kurlar, TL’nin değeri sürekli değişiyor, güncel fiyatına kendiniz bakın derim. İşini yapan, takılmayan, durmayan bir cihaz, bir kurulum, bir kolaylık TL-PA7010.
     



  • Bu üründen iki adet alsak yani bir kutuda 2 adet var zaten, birini modeme bağladım diğerini de salonda tv ye. bir kutu ürün daha alıp 1 adetinide yatak odasında tv ye bağlasam çalışacakmı yoksa ikinci set içinde modeme bağlamak mı gerekiyor?

  • Evet kullanabilirsiniz. Dairedeki herhangi prize takabilirsiniz farketmez

  • Hocam merhaba
    Baştan sona kadar okudum. Konuyu anlayamadım. Şimdi Bizim binada internet alt yapısı yok bunu alsak internet kullanabilir miyiz ?
  • ben bu cihazı almak istiyorumda sorun şu, direk prize takınca bilgisayarı nasıl çalıştırcam ? pc nin kasası var monitör prizi var ?

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Evet kutu içeriğinden çıkan 2 adaptör den birisi modeme, 2.si ise internet kullanmak istediğiniz odada herhangi bir prize takıyorsunuz.. Ama 2 farklı cihazla kullanmak için 3 adaptöre ihtiyacınız olur.. Bu işin babası Devolo.. Farklı modellerle değişik hızlarda İnternet aktarımı yapıyor..

    1- bu modelde ki gibi kablo ile..

    2- Prizden Wi-Fi internet ağını genişleterek..



    Kablo vs. Çekmek yerine pratik bir çözüm.. Devolo'nun internet aktarma hızı oldukça iyi.. Eğer TP-Link 'te hız düşürmeden aktarma yapabilirse, güzel..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profondeur -- 25 Temmuz 2018; 12:06:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir outlet mağazasından yarı fiyatına ikili bir set almıştım, kablosuz olarak yeterli hızda bağlanamayan TV'yi bu adaptörlerle kablolu olarak bağladım. TV'de Netflix 4K'yı sorunsuzca ve takılmadan oynatmayı başardı. Sistemin güzel yanı bağlantı sistemi belli bir standartta olduğu için farklı marka/model bir adaptör alıp sisteme ekleyebiliyorsunuz, tek yapmanız gereken modeme takılı olan adaptördeki şifreleme düğmesine basarak yeni adaptörün de şifre almasını sağlamak. Migros'ta kutusu açılmış tek bir adaptörü 15TL civarına satıyorlardı, alıp onu da mutfağa taktım, onunla eski bir laptopu Youtube oynatıcı olarak kullanıyorum.
  • hayır, bu cihaz evde var olan interneti modemden alarak dağıtmaya yarıyor.

  • Ben nvidia shield tv'ye oyunları 4k'da oynamak için tp-link'in 1300mbit olanını almıştım. 4k oyun oynatırken hiç stabil değil bunlar bağlantı hızı sürekli dalgalanıyor görüntünün kalitesi çözünürlüğü filan otomatik düşüyordu. Evde elektirikle çalışan ne varsada etkiliyor bunları. Başta kablo çekmekle uğraşmayayım diye almıştım ama daha sonra 30 metre bi cat7 kablo aldım onla zerre sorun olmadı. Yalnız bu arada şunuda belirteyim cat7 almadan önce evde eski dandik bir cat5 vardı onla bağladığımda o eski cat5 kablo tp-link'den çok daha kötü bir bağlantı veriyordu görüntü tam çöptü.

    Normal 4k video oynatırken sıkıntı yaşamadım ama yükset bitrateli videoda denememiştim. Yüksek bitrate 4k videoda da sıkıntı yaratabilir belki.
  • patren kullanıcısına yanıt
    Merhaba, size şu tip ürün faydalı olacaktır (örnek olması açısından verdim, ihtiyaçlarınıza göre farklı marka ve modellere de bakabilirsiniz):

    https://www.tp-link.com/us/products/details/cat-5509_TL-PA4020P-KIT.html#overview
  • Buna bu kadar para vermeye gerek yıllardır tp linkin wa855re modelini kullanıyorum 90 metrekare evde evin bi ucundan diğer ucuna kayıpsız iletiyor interneti
    https://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-wa855re-300mbps-2-harici-antenli-kompakt-access-point-ve-menzil-genisletici-p-BD804834
  • tp link mi? Tövbe...

  • Burak. 2 katlı evden bahsetmişsin ve 300 metre aynı hat demişsin ama merak ettiğim şu:

    Diyelim benim evdeki İnterneti, aynı apartmanda ama 2 kat alttaki karşı daire ile paylaşacağım. Arada 300 metre yok tabi ama aynı hat üzerinde derken aynı apatmandaki hat mı geçerli, yoksa bir dairenin sigorta kutusuna kadar olan aynı hat mı?

    Yani 2 kat altımın karşısındaki daireye de taksak görev yapar mı acaba?

    Sonuçta 300 metreden çok daha az. Hepi topu 20 metre anca vardır...
  • aynen merak edilen soru

  • bu evindeki bir odadaki interneti başka bir odaya kablolu taşınmak için

  • kardeşim uzatma, 3lü priz vs. alacaksın

  • hayır, evde var olan interneti dağıtmaya yarıyor bu cihaz

  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    monofaze ve trifaze meselesi var, yeni binalarda trifaze yani 3 ayrı fazdan elektrik gelmekte ve ayrı hatlar bunlar; karşındaki, üstündeki daire aynı faz üzerindeyse (ki yeni binalarda sanmıyorum öyle olacağını) bu cihazı kullanabilirsin.

    Menzil uzadıkça hat kalitesi, elektrik tüketimi, bağlı cihazlar, bu gibi faktörler artacaktır, cihazın verimi değişecektir; haliyle kesin bir şey söylemek güç, menzilden emin olduktan sonra deneyerek görülmesi gerekecektir. Bu arada, 300 metre kablo uzunluğuyla alakalı.
  • tp-link modem almıştım baya ısınmıştı.Bundada aynı problem var mı
  • Şu anda incelenen ürün nasıldır bilemem, ama 4 sene önce aldığım iyi bir marka prizden internet dağıtan ürünü iade etmiştim. Çünkü 50 mbit internetim olmasına rağmen, bir odadan diğerine 1 mbit' in altında internet aktarımı oluyordu. Bunun sebebi, ürünün kötü olması değil, evimde ki sigorta bağlantılarının bu ürüne uyum sağlayamamasıydı. Anında iade ettim.
    Prizden internet aktarımı sağlayan ürünlerin reklamına aldanmayın, herkes de aynı neticeyi vermiyor. Bazıları iyi netice alıyor, bazıları kötü. Yani anlatmaya çalıştığım, bu ürünün iyi ya da kötü olması evinizin odalarında ki elektrik-sigorta bağlantılarının durumuna göre değişiyor. Ancak evinizde nasıl bir elektrik şeması olması lazımdır, elektrik mühendisi olmadığım için açıklayamıyorum.

    Daha sonra üşenmedim, evimde bir odadan diğerine duvar delerek CAT6 kablo çekerek 1000 mbit lik bir ağ kurdum. internetimin hakkını vererek kullanıyorum, bir oda dan diğerine dosya transferlerini yüksek hızda yapıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 25 Temmuz 2018; 18:53:58 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.