Şimdi Ara

Elektronik aletlerinize çok iyi sahip çıkın (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
5
Favori
33.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
275 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Amacı oyun olan adamın önüne 50 milyar koy 10 sene öncede bitirirdi şimdi çok daha rahat bitirir.

    Geçen sene bilgisayar toplamaya karar verdiğimde buraya bir konu açmıştım rx480 koyacağım dediğimde 1070 aşağısı oyunda çöp diyen birçok insan oldu.Asus rog Rx480 strix'i geçen sene 1250 liraya aldım.
    Hala o insanlar benim yanlış yaptığımı düşünebilir ama bende 2k yada 4k bir monitör yok. Şuan için almayada niyetim yok.

    i7 6700k+ asrock z170 k6+ zalman z11 neo+ high power 750w+ 1 tb wd blue hdd+ 250 gb samsung 960 evo m2 ssd+ high level 250 gb sata 3 ssd+ 1 tb seagate hdd+ Cooler Master 240v seidon sıvı soğutma + 16 gb gskill ripjaws 3000mhz ram burayı an itibariyle 6500 liraya mal ettim yaklaşık bir sene oluyor. Pubg de orta ayarlarda 60-70 fps arası sabit alabiliyorum.

    Şimdi kuracak olsam r7 1700+ b350 anakart+ 16 gb ram+ gtx 1060

    Alışverişte sabırlı olan, piyasayı iyi takip eden, en önemlisi ihtiyacını net belirleyen birine dolar 5 lira dahi olsa sıkıntı yapmaz...




  • İkinci el rem bile alamıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes burda orta veya ust gelirli asgari ucretli napsin onlarin colugu cocugu yok mu yazik gunah vallahi onlar pc toplayamiyor bide avrupa bizi kiskaniyormus bunlar yemin ederim insan degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısa basit örneklemek gerekirse 2 sene önce aldığım en yüksek android telefon olan Samsung Galaxy Note 5 cep telefonum 2.300 lirayken bugün samsung un son model telefonu 4.900 lira bu fark iki senede gelinen nokta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslanoto


    quote:

    Orijinalden alıntı: ***Respect***

    Ocak 2013'de Vatan Bilgisayar'dan 1900 TL'ye iPhone 5 almıştım. Düşünün o dönemin son model iPhone'u 1900 TL'ye satılıyordu. Millet ona bile pahalı diyordu. Şimdi ise fiyatlar İKİ KATINDAN daha pahalı ve hala ekonomi çok iyi diyecek kadar yüzsüz olanlar var...

    iPhone 5 ile iPhone 7 aynı cihazmı, aynı kapasitemi ?

    hayır fiyatda farklı o nedenle ?

    daha hızlı daha iyisi daha pahalı

    iPhone 5 şimdi kaç onunla kıyaslarsın.

    Buna bayağı bir güldüm...

    Iphone 5'in ABD'de ilk çıktığı 3'üncü ayında (ilk aylarda saçma fiyatlar çıkabiliyor) dolar satış fiyatı ile Iphone 7'nin 3'üncü ayındaki satış fiyatını karşılaştırmanız lazım. Bildiğimden konuşmuyorum. Telefonla hiç ilgilenmiyorum. Sevmiyorum. Para da vermiyorum. Bana enayilik gibi geliyor. Ancak teknolojik ürünleri çıktığı dönemki durumuna göre ölçmeniz doğru olur.

    Sizin yaptığınız şey P200 bilgisayar ile i7 bilgisayarı 2017 şartlarında karşılaştırmak gibi. Zır saçma. İlk çıktığı yıl 1996'da p200 canavar gibi aletti. Fiyatı da o günün şartlarında belliydi.

    En basitinden, ekran kartı. Orta-üst oyun ekran kartları ben kendimi bildim bileli 200-250$ seviyesindeydi. Yani, 2001 yılında bir Ge-Force2 ekran kartını 200$'a almış olabilirsiniz. Aradan 5 yıl geçer, 8800GTX ekran kartını 200$'a alırsınız. Aradan 5 yıl geçer, sıkıyorum, 550ti ekran kartını 200$'a alırsınız. Şimdi zamanda geriye dönelim. Ge-Force2 ekran kartı 550ti'ın yaptığı işin yüzde birini zor yapar. Ama o zaman ona 200$ vermiştin? Neden? Teknoloji bebeğim. O zamanın iyisi oydu. Ederi oydu. Yıllar sonrasının iyisi de öbürü... Teknoloji gelişti. O zamanın Ge-Force2'si neyse 2008'in 550ti'ı o. O yüzden kabaca satıldığı dönemde aynı para ederler.

    Iphone 5 de öyle. O zamanın parası ile kaça aldın? Bugün dengi olan 7 kaç para? Ben iddia ediyorum, Iphone 5 ilk çıktığında ABD'de kaç paraya satılıyordu ise, 7 de ilk çıktığında benzer bir paraya satılıyordur (ABD dolarının da yıllık %3 civarı enflasyonunun olduğunu unutmayınız. 5 ile 7 arasında toplamda %10-12'lik fiyat farkı zaten enflasyona gitmiştir dolayısı ile). Onca rekabet içinde fiyatının ciddi arttığını sanmıyorum. Hatta bakın ne buldum. Linkte unlocked yazan kısma gidin. Orada fiyatlara bakın. Iphone 4, 4s, 5, 5s ve 6'nın baz modelleri hep 649$'dan çıkmış. Enflasyonu da kendilerine yazmışlar yani. Tüketiciye yansıtmamışlar.http://aaplinvestors.net/stats/iphone/pricing/

    Ancak senin paran daha hızlı değer kaybediyor. Soru şu: Maaşın TL'nin değer kaybı kadar artıyor mu? Yani, eşim bundan 4 yıl önce 2000TL kazanıyordu. Dolar 2 TL idi. 1000$ kazanıyormuş. Bugün 2700TL kazanıyor. Dolar 3.65. Yani eşim bugün 739$ kazanıyor. Buna bir de artan vergileri koyun. Bize koymayın gerçi. Biz almıyoruz, aptal değiliz. Zorunda kalırsak yurt dışından ikinci el alıp birilerine getirtiyoruz falan da, genel tüketici için koyun siz artan vergileri. Herkesin yurt dışı alışveriş imkanı yok. Taksitsiz tiko para alma imkanı da yok. Durum ortada. Eşimin 4 yılda eriyen aylık 261$'ı var. Ek olarak da satılan çoğu üründeki vergi arttı. Ne oldu şimdi?

    Ben söyleyeyim, benim canım yanmıyor. Ben ihracatçıyım. Yerli üretiyorum. Dünyaya satıyorum. Düşük TL yüksek kur bana yarıyor. Yaramasa bile koymuyor. Döviz ile kazanıyorum. Uzun vadede siz üzülürsünüz. Bana bir şey değişmez. İşime bile gelebilir. Düşen satın alma gücü araba, ev fiyatlarını falan göçertebilir. İşime gelir. Emlak balonu patlarsa bir ev sahibi olmak isterim, neden olmasın? Ama siz üzülürsünüz. Satın alma gücü düşünce, arabasının lastiğini 4 yıl kullanan adam, kanırtır 6 yıl kullanır. Lastikçi de aç kalır. Bana bir şey olmaz. Benim müşterim yurt dışında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 19 Ekim 2017; 23:33:18 >




  • Elektronik ürünler ülkemizde neden bu kadar pahali. KKTC de bile daha ucuz, onlarda TL kullanmiyorarmi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iamburak

    quote:

    Orijinalden alıntı: aslanoto


    quote:

    Orijinalden alıntı: iamburak

    Arkadaşın 1 - 1.5 sene önce 180 liraya aldığı ram şuan 370tl. Başka da birşey demiyorum.

    o ürünlerin modası geçmiş oluyor üretimi yok ondan pahalı, yeni çıkana yönel, anakart + rem iki katı yeni kapasite alıyosun o fiyata

    Yo hayır gskill 8 gb ram. Bir tek mhz farkediyor. Kapasitesi ve cl değeri aynı. Arkadaşın birebir aynı rami 340 tl civarında vatanda satışta.

    Edit : arkadaştaki 365 tl gözüküyor şuan.
    3000 mhz olanı 391 tl.

    Cevap verdiğiniz kişi zaten troll,

    Bilgisayar bilgisi de rEm kadar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Doları euro su olanlar düşünsün ve maaşı dolarla almıyoruzcular gelmeden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslanoto

    kasalı pc kullanımı riskli, arada bir çöker, bende 3 yıldır laptop kullanalı hiç çökmedi, hiç sıkıntı çıkarmadı, bunda etken ani elektirik kesilmesinden etkilenmiyor pilden çalıştığı için bundan sonra hep laptop

    Bu arkadaş neden banlanmıyor? 9 Yaşındaki kuzenime gösterdim bu yazıyı çıktısını alıp, aşıklar duvarına yapıştırdı bakıp bakıp güldü.
  • Gözünüz doysun gözünüz.Hep değiştirme,yenileme,daha iyisini alma isteği.Sonra çok para lazımmış.Gelmiş dolardan bahsediyo.
    10 yıl önce klavyeyi anca devlet dairelerinde görüyodun evinde bilgisayar olduğuna şükret.
  • Boş boş konuşan bir sürü velet var.Avrupalı 1080 bilmemneyle takılırken beyzade sürünüyormuş bak bak bak.Doların düşmesi tek bir lafa bakar ama o lafın bedelini bu ülkede kimse ödeyemez.O yüzden boş konuşacağınıza neyde iyiyseniz onda kendinizi geliştirin ve üretin, üretinki en azından yurtdışına komple muhtaç olmayalım.
  • bugün radyoda çok güzel bir terim kullandılar. OHAL'in uzatılmasının ardından "Türk Lirasının değer kaybetmesiyle dolar 3.67 TL ye yükseldi" diye. Olaya dolar artışı olarak bakmayın TL büyük değer kaybediyor. Dolar bizimki gibi ekonomisi kötü ülkelerde artık gösteriyor yoksa çoğu ülkede artış vs. yok.

    Neyse şimdi ekonomi büyüyor vs. vs. diyen gazete okurları gelir onlara lafım yok zaten.
  • Hocam belliki içinizde kalmış Benimde içimde G29 kaldı ne yazık ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oozed

    Gözünüz doysun gözünüz.Hep değiştirme,yenileme,daha iyisini alma isteği.Sonra çok para lazımmış.Gelmiş dolardan bahsediyo.
    10 yıl önce klavyeyi anca devlet dairelerinde görüyodun evinde bilgisayar olduğuna şükret.

    Yavrucuğum bu nasıl bi gerililiktir.Sen bmw ye tofaşın motorunu koyunca ne olur bilir misin ? Aynı kafadasın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veysigz -- 20 Ekim 2017; 0:56:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bozulan elektronik aletin en az 10 sefer servise uğraması lazım ne o öyle ilk bozulmada yenisini almaya koşmak !!!
  • 02.07.2016'da Sandisk SSD Plus 240GB almışım hepsiburada'dan 169 liraya, şimdi ise fiyatı yine hepsiburada'da 319 lira görünüyor.


    Benim gibi eski sata 2 bilgisayarı olanları idare eder ama yeni nesil bilgisayarlar için vasat altı kalan bir ssd için bu fiyat cidden çok fazla. Bir sene zarfında resmen 2 katına çıkmış fiyat.

    2015'in 8. ayında da KINGSTON KVR13S9S8-4 model 4 gb ram almışım, fiyatı 73 liraya. Şuanda ise aynı ürün 149 lira.


    1-2 sene içerisinde teknolojinin ilerleyip ürünlerin eskiyip fiyatlarını düşürmesi gerekirken 2 katına çıkmış. Peki cebimize giren bu kadar arttı mı tabii ki yok. Yazık vallahi.
  • CulvertonSmith kullanıcısına yanıt
    Lg g6 çıktı hatta satışları bitti:)baktıklarki yüksek fiyatlara satamicaz asus gibi uygun fiyatlı kaliteli tel üretelim dediler q6yı çıkardılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O değilde parayı birim olarak hesaplarsak 2400e adamlar en iyi bilgisayarı alıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün orestiada'daydım. (Yunan)



    Public diye bir teknoloji marketleri var. Girdim gezdim. 1 gb ramli, 8 gb hafızalı android telefonlar 49 euro. Lenovo, alcatel gibi markalar. Asgari ücret 700 euro.


    Fiyatlar ulaşılabilir. Alım gücü ne kadar üstte.

    Bizde ise en ucuz vestel venus 600 tl, asgari ücret 1400 tl.

    Ama deme öyle şimdi. Yunanistan batıyor!!111!1!11



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 20 Ekim 2017; 1:33:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir teknoloji firmasında çalışıyorum ve millet hala futursuzca para harcıyor kimsenin umrunda değil euro / dolar gerçi bizim mağazanın konumu godoman abilerin olduğu yer belkide ondandır

    ülkede orta sınıf diye bir şey yok ya fakirsin ya zengin
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.