Şimdi Ara

Elektronik Mühendisliği mi? Programcılık mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, içinde bulunduğum durumu size anlatacağım ve önerilerinizi bekliyorum.

    Yıllardır Elektrik-Elektronik Mühendisliği okumaktayım. Bitmesine yaklaşık 1.5 sene falan var daha. Açıkcası pek zevk alarak, isteyerek okuduğum bir bölüm değil, çünkü; Uludağ' da okuyorum ve bölümde gördüğüm çok şey amelilikten ibaret. Yani derslerde güncel kullanılan teknolojilerden ziyade işin teoriğini öyle bir anlatıyorlar ki kimse bunu neden öğreniyoruz nerede işimize yarayacak vs anlamadan ders bitiyor. Neyse belki de ben yanlış görüyorumdur.

    İlk sınıflarda C ve C# dersleri gördük. Az çok programlama mantığını temelini vs. biliyorum. Programlama giriş, Mantık devreleri, Plc dersi aldım. Mikroişlemci dersini önümüzdeki dönem alıcağım inşallah. Bölümümüz aslında programlamanın temellerini içeriyor. Assembly ile gömülü sistem programcılığı konusunda ilerlenebilir.

    Her ne kadar bölümümü bitirmek istesem de ben programcılıkta ilerlemek istiyorum. Son zamanlar HTML5, CSS, PHP, JavaScript vs öğrendim biraz. Şuan ciddi bir proje yapabilecek seviyede değilsem de herhangi bir web sitesi yapabilirim sanırım. Aslında ciddi projeler için PHP de derinleşmeye karar vermiştim fakat son zamanlar kafam karıştı baya ve Python öğrenmeye karar verdim. Çünkü öğrendiğim kadarıyla Pyhton' da bir çok konuda iş yapabilmek mümkün. Onun dışında Django framework e başladım ufaktan.

    Şimdi size sorum şu ben python' da ilerleyip machine learning, görüntü işleme, yapay zeka vs gibi bölümümü de ilgilendiren projelere mi ağırlık vermeliyim? Yoksa ilgi ve merak alanım olan web projelerine mi? Aslında burda amacım gerçekten bir mesleğe sahip olmak.

    Son olarak da şunu soracağım, yani programcılıkta ilerlemek evde tek başına yapılabilecek bir şey mi? Yoksa ekip şart mı? Bana ekip olsa işler çok daha kısa sürede halledilebilir geliyor. Bir araya gelip bir proje hakkında kafa patlatmak. Neler öğrenileceğine karar vermek. Araştırma yapıp başka mesleklerdeki insanların fikirlerini almak vs. Ben Türkiye' de ki çalışma şartlarını hiç sevmedim. Bir patron var ve herşey onun kafası etrafında dönüyor. Yani bence her çalışan yeteneklerini kısıtlamadan, giriş çıkış saatlerine çok bakmadan, zevk alarak kendi işini yapabilmeli. Biraz farklı konulara daldım biliyorum ama her türlü yoruma açığım :))







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.