Şimdi Ara

Elektronik Sigara - ANA KONU-

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.663
Cevap
229
Favori
507.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba sevgili arkadaşlar. Uzun zamandır DH ailesine dahil olup bir çok kullanıcıdan hem yardım almışımdır hemde yardım etmişimdir. Şimdi ise sigarayı bırakmak isteyipte bırakamayan kullanıcılara yardımcı olur düşüncesi ile bu konuyu başlatmak istiyorum umarım bu konu sigara kullananların bırakmasına vesile olur.

    Arkadaşlar ben 8 senedir sigara kullanıyorum ve sağlığa olan zararını anlatmaya gerek bile duymuyorum, maddi açıdan olan zararı hiç açmıyorum bile. Malesef elektronik sigara ülkemizde tanınmadığı için bir çok kişinin bu konuda bilgisi bulunmuyor konuyu açmamın asıl amacıda budur. Şimdi elektronik sigarayı tanıyalım.

    NEDİR BU ELEKTRONİK SİGARA

    Arkadaşlar elektronik sigaraların ana parçalarını size şöyle sıralıyayım;

    LİKİT: İçerisinde VG,PG ve aroma dediğimiz buharı (DUMANI DEĞİL) oluşturan ve tadını aldığımız sıvıdır, ağız tadımıza göre aroma seçebilir ve içtiğimiz sigara miktarına göre nikotin seviyesini belirleyebileceğimiz milyonlarca çeşidi vardır.. VG ve PG nin ne olduğunu merak eden arkadaşlar için şöyle açıklayalım.

    Vegetable Gliserol (VG) olarak da bilinen gliserin, sıvı halde bulunan ve trihidroksi yapılı bir bitkisel ve organik bir alkoldür. İnorganik bir madde olmadığı gibi kimyasal da değildir.Çoğu zaman tatlı olduğu için çocuklar tarafından yenen ve ailelerin korkmasına neden olan gliserin, sanılanın aksine zehirli olmayan bir maddedir. Bazı şeker hastalığı türlerinde yapay şeker olarak vücuda alınan ve hastanın kan şekerinin kontrol altına alınmasını da sağlayan gliserin, şeker hastalığının tedavisinde kullanıldığı için bilim adamlarının da hala üzerinde araştırma yaptığı bir maddedir.Bugüne kadar herhangi bir zararı tespit edilmemiştir..!

    Propilen glikol (PG), ticari endüstride birçok kullanım alanı olan petrol yağı türevi bir bileşiktir. Kokusuzdur ve belirli bir tat tarifi bulunmamaktadır.
    Genel Kullanımı
    Propilen glikol gıda, kozmetik, farmasötikal ve plastik endüstrilerinde kullanılmaktadır. Genellikle yapay duman ya da disko, tiyatro ve televizyonda görülen sisin yapımında kullanılır.
    Propilen glikol sigarada, suyu tutarak tütünü nemli tutan böylece sigaranın kurumasını önleyen “nem tutucu” olarak raporlanmıştır.
    Propilen glikol filtreye ya da tütüne eklenir ve bir sigarada kullanılan tütünün toplam ağırlığının %2.4’ünü teşkil eder (AB’de üretilen ve satılan sigaralar için). Hollanda’da sigaradaki tütünün toplam ağırlığının ortalama %1.3’ü, maksimum %5’i kadar eklendiği raporlanmıştır.


    COİL: Coil ateşleme sistemidir, cihazın üzerindeki düğmeye bastığımız anda cihaz pilden aldığı gücü coile verir ve coil likiti buharlaştırarak çekmemize olanak sağlar.

    ATOMİZER: Atomizer elektronik sigaranın en önemli parçasıdır. İçerisinden coil ve likit tankı bulunur üstünde ise ağızlık vardır. Coil likiti bu parçanın içinde buharlaştırır ve ağızlık kısmından çekeriz. Marka ve modele göre sigara içimi sağlayan atomizerlar ve nargile içimi sağlayan atomizerlar vardır.

    MOD : Modlar modellerine göre içerisinde batarya olan modlar ve piller ile çalışan modlar vardır. Elektronik sigaradaki göre pil ile atomizer arasındaki elektrik iletimini üstlenirler. Bir çok şekili vardır mekanik modlar, ısı kontrollü modlar, voltaj ayarlı modlar gibi. Elektronik sigaraya ilk başlayanlara mekanik modlar tavsiye edilir kullanması basittir düğmeye bastığınız anda pilden aldığı gücü atomizera verir olayı budur. Isı kontrollü ve voltaj ayarlı modlar orta-ileri seviye kullanıcılar içindir, bu modlarda dahili bir ekran bulunur ve isteğinize göre watt ayarları ile oynayabilirsizin.

    PİLLER 18650 dediğimiz piller kullanılır. Pil deyip geçmeyelim ünlü markalardan başka pil kesinlikle kullanmamanızı tavsiye eder patlama riski olduğu belirtmek isterim.



    Şimdi diyebilirsiniz hocam bunlar nedir bunlarlamı uğraşıcaz veya bukadar şeyle uğraşcağıma yakar sigarayı devam ederim diye hayır yakmayın. Bu kavramların aslında kafanızı karıştıracağı hiç birşey yok. Siz likitinizi ekleyip düğmeye basıp buharlamanın keyfine bakacaksınız. Bilmenizi istediğim birşey ise coil dediğimiz parçalar kullanıma bağlı olarak 20 gün civarında yanıyor ve yenisi alıp takılıyor buda oldukça basit bir işlem vida dişlisi bulunuyor eskisini sökerek yenisi takılıyor ileri seviye kullanıma geçene kadar sizi tek ilgilendiren konu budur

    Size şu resim ile üstte anlattım kavramları bir elektronik sigara modeli ile göstereyim

    Elektronik Sigara - ANA KONU-

    Umarım elektronik sigara hakkında merak edilenler ve başlamak isteyenler için yardımcı olur. Umarım sigarayı bırakır sağlıklı bir yaşama atılırsınız gönül isterki elektronik sigara bile içmemeniz fakat sizi sigaradan uzaklaştıracak iyi bir yardımcı arkadaş olacaktır.

    Soru olan arkadaşlara elektronik sigara dahilinde her konuda yardımcı olmaya çalışacağım. Sorularınızı sormaktan çekinmeyin.

    Ekleme:

    Arkadaşlar elektronik sigaraya yeni başlayan kullanıcılara ben dahil bir çok kişi üst seviye modları önermez ve bunun birçok nedeni vardır.


    Yeni Başlayanlar için önerebileceğim modları sorarsanız şöyle sıralamak isterim.

    1- Joyetech Ego Aio
    2- Eleaf Just 2
    3- Eleaf just S
    4- Kangertech Evod Pro
    5- Eleaf iStick Pico
    6- Kangertech SUBOX Mini-C
    7- Joyetech eGo AIO Box

    Özellikle Eleaf iStick Pico burda bir yıldızı hak ediyor oldukça küçük yapısına rağmen birçok iç başarıyor bende ilk başlarken bu mod ile başlayıp atomizerlar alıp coiller sarıp bu mod ile profesyonelliğe adım atmıştım.

    İleri düzey kullanıcılar için pek tavsiyeye gerek duymuyorum fakat yinede bir kaç cihaz yazmak isterim.

    1- Wismec RX 2/3
    2- Smok G-Priv
    3- Smok Alien
    4- Smok H-Priv
    5- Target Pro

    Arkadaşlar Atomizer, Likit, Pil vs tavsiyeler için Ekleme olarak not düşüp konuyu güncelleyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firatakdag -- 4 Ocak 2017; 18:37:54 >
  • normalde cevap yazmaktan usandım ama bir kere daha yazayım. patlayan cep telefonu haberi duyup cep telefonu kullanmaktan vaz geçen var mı? her elektronik ürünün kötü kalitelisi veya yanlış kullanılanı tehlikeli olabilir. en güvenilmez yerden alırsanız her şey tehlikelidir. iyi ve orijinal bir set alıp, kaliteli sony , lg pil alıp, nbase denilen içinde katkı olmayan likit ile kullanırsanız ve pillerinizi nitecore gibi kailteli li-ion şarj cihazı ile şarj ederseniz patlayacak hiç bir durum oluşmaz.
    Arkadaşlar iki üç günlük araştırmalarım sonucu sizlere naçizane bi kaç tavsiyem var

    1.kesinlikle yeni başlayacak olsanızda coil i değişmesi gereken ürünleri tavsiye etmiyorum zira bir coil türkiye de 20tl -15tl den satılıyor ve haftalık değişmesi gerekiyor çok uçuk bir maliyet olacaktır.
    İLLA COİL İ DEĞİŞEN ALCAM diyorsanız yurtdışından getirtmeyi düşünün.

    2.RDA - RBA - RTA hakkında google da sağlam bir araştırma yapın ve yenilenebilir (rebuildable) atamozizerlerden alın bir adet tel ve pamukla aylarca sıkıntısız değiştirip değiştirip kullanırsınız ve daha kaliteli işler elde edersiniz.

    3.MOD (yani pilin bulunduğu kısım) hakkında da araştırmalar yapın, değişebilir pilli (biraz maliyetli ancak uzun ömürlü olur) almaya bakın,

    4.Türkiye de ki çoğu internet sitesi DOLANDIRICI kesinlikle güvendiğiniz birinden referans olmayan yerlerden almayın ki zaten çok uçuk fiyatlar ben şahsen yurtdışı riskini almayı düşünün derim. 30-40 dolara satıcıyla anlaşıp meblağı ve paketi değişik göstertip sokturmaya çalışın (çok güzel atomizerler-modlar var)

    EDIT NOTU: Arkadaşlar yurt dışı gümrük sınırı 30 dolar oldu diye biliyorum 30 doları geçen ürünleriniz takılma ihtimali çok yüksek o yüzden 30 dolar üstünde olsa bile satıcıyla bir kaç mesajlaşma ile düşük göstertin 24dolar filan gibi veya daha az. Ayrıca mimlenmiş yabancı sitelerden almayın direk geri dönüyorlar bunlar kim derseniz PM atın söylerim. Ben bir kaç farklı yerden alışveriş yaptım sonuçlandığı zaman buraya yazıcam.

    5.Likitinizi kendinizi hazırlamaya alışın. Likitler inanılmaz pahalı eğer kendiniz hazırlarsanız maliyet olarak çok iyi sonuçlar elde edebilirsiniz ancak bunlar tecrübe işidir birden olamaz.

    (NBASE-BASE kavramlarını iyice araştırını yurtdışından base getirtmek çok çok ucuz türkiyede ki satıcılar dan bile 10tl ye 100ml NBASE-BASE alabilirsiniz, yanına aromalar alıp karıştırıp karıştırıp kullanırsınız bunlarla ilgili çok güzel forum siteleri açıklamalar var google a sorun veya bana pm atabilirsiniz..)


    6.Kesinlikle sabrınız ve araştırmacı yapınız olsun, yoksa kazık yemek içten bile değil. Türkiye de 50-60 tl ye satılan EGO tip (kalem tip) ürünler yurtdışında 3-4 dolarlık inanılmaz kalitesiz şeyler. Paranızı çöpe atmayın arkadaşlar.

    Son olarak cidden çok iyi araştırın arkadaşlar ben ilk araştırmaya başladığımdaki bilgilerimle hareket etsem 20 katı zararda olacaktım şu an. Acele etmeyin sabırlı gidin.

    Bir kaç taneden fazla (Smok Rpm, Nzo, Caliburn Koko, Caliburn G gibi) cihaz denemiş biri olarak söyleyebilirim ki bugüne kadar en sevdiğim cihaz Caliburn G oldu, bu tarz ürün alışverişlerimi internet yerine (internetten amazon vs alındığında teslimatta yaş kontrolü gerektiğinden evde olmanız gerekiyor) evime yakın bir vape shop tan yapıyorum bende internetteki yorumlara bakarak G2 almak için gitmiştim ama satıcı arkadaş aynı coil aynı tadı alırsın, bu hava ayarıyla vs uğraşma pili biraz daha büyük ama sızdırma problemi daha fazla diyerek G2 yerine G almamı tavsiye etti o gün bugün bir yıldan fazla süredir G kullanıyorum. Bu yazdıklarım satıcının bana tavsiyesi ve benim bu cihazdan memnun olmuş olmam G2 nin daha kötü bir cihaz olduğu anlamına gelmez belki G2 alsaydım bugün aynı şeyleri o cihaz için düşünüyor olabilirdim.


    Kişisel deneyimlerimden yola çıkarak şunları söyleyebilirim;


    -Bu tarz bir cihaz kullanarak sigarayı bırakmak istiyorsanız en başta kaliteli ürünler satın alın bir şeyi en başından sevmezseniz bu sigarayı bırakma sürecinizi zorlaştıracaktır. İlk e-sigarayı aldığımda rastgele bir vape shopa girip sigarayı bırakacağımı tütün aromalı bir salt likit tavsiyesi istediğimi söylediğimde adam bana bence sen tütün aromasından uzak durmalısın deyip caramel gibi bir likit göstermişti, haklıydı tütün den uzaklaşıp tütün tadı almak istemek bence de normal değil


    -Gene kendi deneyimlerime göre turta, kek, pasta, makaron, badem, krema, kahve vs gibi aromalı likitler ilk başlayacaklar için uygun olmayabilir.


    -Elinizde mutlaka yedek bir kaç pod bulundurun ve bunları temiz tutun, Caliburn için en iyi tadı 0.8 ohm mesh coille alırsınız ama coil ömrü ortalama 1 hafta civarıdır, dışarıda fazla takılıyorsanız günü çıkarmanız ve coil ömrünün 10 günü geçmesi için 1ohm tavsiye ederim, bu coillerde tüketim azalır pil ömrü uzar ama aroma ve duman azalır.


    -Bu cihazlarda tavsiye edilen salt likit oranı 50/50 dir.


    -Cihazları düşük kaynaktan şarj edin hızlı şarjlar bu cihazların pilinin hızlı bozulmasına sebep oluyor.


    -Deneme yanılma oranıyla elinizdeki salt likitleri karıştırırsanız sızdırma riski yükselir, aynı coil de farklı likitler denerseniz, hem coil in ömrü kısalır hem de tatlar birbirine karışarak sizi yanıltır.


    -Renkli ve çok şekerli litkitler coilleri daha hızlı bozar.


    -Cihazınızın bozulma, kaybolma gibi durumlara karşı sürekli bir yedek cihaz ya da kullan at bir cihaz bulundurun.


    -Tr de hangi marka likitler bulunuyor bilmiyorum ama benim favori markalarım, Zeus, Element, Twelve Monkey, Salt ve Nasty Juice bugüne kadar en az 50 farklı likit kullandım ama pek azını sevebildim.


    Sigara kötü bir şey mümkün olan en kısa zamanda bırakmayı deneyin, e sigaralar da normal sigaralar kadar olmasa da sağlığa zararlı mümkünse hiç kullanmayın.

    Önceki yazdığınıza hitaben e sigara size yardımcı olamaz demiştim ama durum öyle değil gibi görünüyor :)
    E sigara ateşli sigaraya göre öncelikle o pis koku yok. esigarada sadece isterseniz nikotin alırken ateşlide zifir katran ve bir sürü zararlı madde çekiyoruz ciğerimize.(reel de kullanım bilgisidir bilimsel değildir).Sizin durumunuza gelince;

    çok kafanızı karıştırmadan anlatmaya çalışayım.
    E gigara genel olarak 3 farklı kullanım şekli vardır ki bunlar kendi içinde 2 farklı mekanik parçalar kullanır buda kullanıcının isteğine göre değişir.

    Kolay ve diğerlerine göre daha maliyetli olandan başlayayım.

    1: DL dediğimiz ciğer çekimi.Bu türde buhar nargile gibi direkt ciğere çekilir.daha düşük nikotin oranı ile daha çok buhar verir.(nikotin oranı kullanıcıya kalmış bir durum istenirse hiç alınmaz) Bu sistemin 2 çeşidi hatta 3 çeşidi vardır bir tanesine hiç girmeyeceğim.

    1a:DL Hazır coilli sistem.E sigara sıvısını (bundan sonra likit olarak yazıp geçeceğim) ısıtıp buhar haline getiren bu coil hazırdır ve kullanıma göre 20 gün ila 40 gün arası ömrü vardır.coil anlamında en masraflı sistemdir ancak yeni başlayanlar için idealdir.makineye göre değişen ortalama 20-30 lira fiyatı vardır. 3 lü 5 li paketlerde satılır tekli de alnabilir.genelde yeni alınan makinelerin içinden 2 adet çıkar.

    2b: DL RTA sistem.En yaygın kullanılan. bu sistemde genelde mod(makine) ile atomizer(telin takıldığı ve likitin koyulduğu tank) ayrı satılır.Çalışma mantığı hazır coille aynı olup farkı coili kullanıcının kendisi hazırlamasıdır. Az maliyetlidir İster makara tel alınır kendin sararsın ister hazır sarılmış el alıp sadece cihaza takılır.bu sistemde pamuklama işi tecrübe ile daha iyi yapıldığı için yeni kullanıcılara önerilmez.

    2: MTL sistem bu sistemde az buhar ve sıkı sigara çekimi olur.DL sisteme göre daha az ohm olduğu için daha az pil harcar daha az likit tüketir.

    2a: MTL hazır coilli sistem: DL hazır coilli sistemle herşey aynıdır

    2b: MTL RTA sistem: DL RTA sistemle herşey aynıdır

    3: POD sistem: en pratik sistemdir. diğer sistemlere göre çok çok az buhar ve aroma alınır.Coile göre değişse de nerdeyse sıfır aroma verir.
    Makineler genelde çok ucuzdur içinde 2 tane kartuşu olan makine 100 lira civarında bulunabilir. kartuşları 3 lü 5 li paketlerde 100 lira civarında satılır.
    bu sistemde mtl gibi sıkı sigara içimi sıkı çekim olur ve diğer sismlerden yüksek nikotin alınır.ve salt likit kullanır.

    Ben DL hazır coil ile başladım 6 ay kadar devam ettim şimdi hem RTA DL hem pod sistem kullanıyorum.Günde 2 paket sigara kullanıyordum.
    Pod sistemi genelde kalabalık bir ortam olduğunda çevremdekiler buhardan rahatsız olmamaları için kullanıyorum.Taşıması rahat(çakmak kadar) pratik bir cihaz.

    Tavsiyeye gelince. hazır coilli dl sistem veya POD sistem.

    Makine tavsiyesi;
    DL hazır coilli smok xpriv( bu marka için çok sorunlu derler ben hiç sorun yaşamadım), smok allien, vaporesso revenger. bu cihazlar ağır ve büyüktür.

    pod sistem.smok novo 2 .juul bu makinenin kartuşlarını bulmak zor olabilir. (bir kaç gün önce forumda biri satıyordu )

    İmla hataları varsa varsa şimdiden özür dilerim.

    takıldığınız bir konu olursa cevaplamaya çalışırım.

    Haa unutmadan isternet sitelerinden sosyal medyalarda satılan ürünleri almamanızı tavsiye ederim.

    e sigaranın DH si diyebileceğimizhttp://esigaram.eu/index.php#esf-uretici-forum-tedarikcileri.195 sitesinden herhangi bir satıcıdan güvenle alışveriş yapabilirsiniz.
  • Hocam likitleri hangi siteden alabilirim ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Krethuss

    Hocam likitleri hangi siteden alabilirim ?

    Buharistan.us
    elektroniksigaravip.com.tr
    Temizbuhar.com

    Bunlardan guvenle alisveriz yapabilirsiniz. Eger turk yapimi olan efkar hastasi biriysenizde.

    Ebuhar35.com
    Xbuhar.com

    Efkar likitleri denemenizi tavsiye ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firatakdag -- 2 Ocak 2017; 23:57:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamplebox sitesini deneyen var mı acaba? Bir şansımı denesem mı diyorum ama gümrük sorunu yüzünden tereddüt ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lotr88

    zamplebox sitesini deneyen var mı acaba? Bir şansımı denesem mı diyorum ama gümrük sorunu yüzünden tereddüt ediyorum.

    Ulkemizde elektroniksigara satisi yasak oldugu icin bir cok yurt disi siparisi geri donuyor bilginiz olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lotr88 L kullanıcısına yanıt
    Riski var tabi sağlam satıcı ile aliexpresten şu şekikde çözenler var



    Elektronik Sigara - ANA KONU-
  • Jakkoba kullanıcısına yanıt
    :) çok iyi yontemmiş. O satıcıyı bulmak lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jakkoba

    Riski var tabi sağlam satıcı ile aliexpresten şu şekikde çözenler var



    Elektronik Sigara - ANA KONU-

    Guzel taktikmis gercekten

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar likit olayını mümkün olduğunca evde yapmaya çalışın.
    Sonuç itibariyle hepsi merdiven altı! ( Orjinal olanlara da zaten çok pahalı)
    Amaç sigaranın zararlarından kurtulmak iken daha büyük felaketler açmaya gerek yok.

    Pg + Vg + Nikotin + İsteğe göre aroma (Kaliteli ve e-likit için üretilenlerden)

    Bu kadar!

    Atomu parçalamıyoruz.
  • ozceli kullanıcısına yanıt
    bu aralar ben de kafayı evyapa taktım ama çok karışık gibi geliyor. nbase+aroma tamam da hangi oranlarda hangi aromayla karıştırmak lazim, demlenme sürecini ayarlayabilir miyim vs derken gözüm de korktu açıkçası. yine de bir ara mutlaka denemek iatiyorum bakalım.
  • Arkadaşlar bende yeni başlıycam

    Sigara kokusundan ve parasından bıktım artık

    400 lira limitim var

    Şöyle 3 ay gidecek kadar ıvırı zıvırı içinde olsun ki bir kere uğraşayım

    Nomalde günde 1 paket içerim

    Güvenilir siteden linkleriyle birlikte bi öneri

    Kafam sabahtan beri öyle karıştıki açıkcası bu kadar uğraşmak istemiyorum o yüzden tek seferde 3 ayı gözden çıkarayım

    Cevap veren arkadşlar şimdiden çok ama çok teşekkür ederim allah razı olsun
  • canobeg kullanıcısına yanıt
    Hocam almadan önce kesinlikle bol bol araştırın youtube da videolar izleyin.



    Buharmanya

    Onur Okur

    Buhar odası



    Gibi kanalları amaç tecrübe kazanmanız. Ayrıca google yazdığınızda çıkan siteler çok pahalıya satıyor. Facebooktaki elektronik sigara gruplara girip uygun fiyatlara bulabilirsiniz.. Tabi almadan ücret yollamadan önce alacağınız kişinin paylaşımlarını takip edin. Bulunduğunuz şehirden satıcı bulup elden de alabilirsiniz.



    Pico Set MEGA

    Pico Set

    eGo AIO

    Evic AIO

    vTwo Mini

    Ijust S




    Saydığım cihazlar başlangıç için uygun olan cihazlar. Google da aratın mesela herhangi bir sitede fiyatları daha yüksek. O yüzden iyice araştırın bilinçlenin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jakkoba -- 5 Ocak 2017; 11:19:20 >
  • Jakkoba kullanıcısına yanıt
    hocam bu arkadaşa ulaşma imkanım varmı acaba bende aliexpressden sipariş etmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
  • Arkadaşlar bugün yeni başlayacağım e sigara ya hayırlısıyla. İş yerime satıcı arkadaş gelecek öğleden sonra. Eleaf IStick Pico alacağım 230 TL + 30 TL kaliteli pil 260 TL ye gelecek. Aliexpress de çok daha ucuza gelebiliyor fakat gümrük riski kargo bekleme süresi falan olduğundan o işe girmek istemiyorum.

    Sizce makina ve fiyat olarak vdoğru seçimmidir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arph

    Arkadaşlar bugün yeni başlayacağım e sigara ya hayırlısıyla. İş yerime satıcı arkadaş gelecek öğleden sonra. Eleaf IStick Pico alacağım 230 TL + 30 TL kaliteli pil 260 TL ye gelecek. Aliexpress de çok daha ucuza gelebiliyor fakat gümrük riski kargo bekleme süresi falan olduğundan o işe girmek istemiyorum.

    Sizce makina ve fiyat olarak vdoğru seçimmidir?

    istick pico ben kullanmadım ama çok övülen bir cihaz. başlangıç için iyi bir seçim.fiyat hakkinds pek fikrim yok ama fena değil gibi.
  • canobeg kullanıcısına yanıt
    esigaram.us sitesini takip ederseniz uygun fiyata ürünler bulabilirsiniz. başlangıç için joyetech ego aio ya da eleaf istick pico olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lotr88


    quote:

    Orijinalden alıntı: Arph

    Arkadaşlar bugün yeni başlayacağım e sigara ya hayırlısıyla. İş yerime satıcı arkadaş gelecek öğleden sonra. Eleaf IStick Pico alacağım 230 TL + 30 TL kaliteli pil 260 TL ye gelecek. Aliexpress de çok daha ucuza gelebiliyor fakat gümrük riski kargo bekleme süresi falan olduğundan o işe girmek istemiyorum.

    Sizce makina ve fiyat olarak vdoğru seçimmidir?

    istick pico ben kullanmadım ama çok övülen bir cihaz. başlangıç için iyi bir seçim.fiyat hakkinds pek fikrim yok ama fena değil gibi.

    Aldım hocam yaklaşık 2 saattir kullanıyorum. Babas Likid 80/20 6 mg nikotin ile şuan için içim ile ilgili yorum yapacak kadar tecrübe edinemedim tabi ama tip olarak on numara duruyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arph


    quote:

    Orijinalden alıntı: lotr88


    quote:

    Orijinalden alıntı: Arph

    Arkadaşlar bugün yeni başlayacağım e sigara ya hayırlısıyla. İş yerime satıcı arkadaş gelecek öğleden sonra. Eleaf IStick Pico alacağım 230 TL + 30 TL kaliteli pil 260 TL ye gelecek. Aliexpress de çok daha ucuza gelebiliyor fakat gümrük riski kargo bekleme süresi falan olduğundan o işe girmek istemiyorum.

    Sizce makina ve fiyat olarak vdoğru seçimmidir?

    istick pico ben kullanmadım ama çok övülen bir cihaz. başlangıç için iyi bir seçim.fiyat hakkinds pek fikrim yok ama fena değil gibi.

    Aldım hocam yaklaşık 2 saattir kullanıyorum. Babas Likid 80/20 6 mg nikotin ile şuan için içim ile ilgili yorum yapacak kadar tecrübe edinemedim tabi ama tip olarak on numara duruyor

    hayırlı olsun hocam.yakinda alışırsınız. Ben esigaraya basladigimin üçüncü günü bırakmıştım sigarayı. şimdi normal sigara icemiyorum. esigara alışınca çok keyifli gerçekten.
  • Arph kullanıcısına yanıt
    Eleaf IStick Pico başlangıç için gayet kaliteli cihaz. Zamanla kendiniz için atomizer ve likit tercihleri yaparsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lotr88

    bu aralar ben de kafayı evyapa taktım ama çok karışık gibi geliyor. nbase+aroma tamam da hangi oranlarda hangi aromayla karıştırmak lazim, demlenme sürecini ayarlayabilir miyim vs derken gözüm de korktu açıkçası. yine de bir ara mutlaka denemek iatiyorum bakalım.

    Korkcak hiç birşey yok, Aldığınız aromaların üzerinde en az ve en fazla nekadar atılacakları yazıyor zaten isteğinize göre nbase alıp oralarını ayarlayıp karıştırıcaksanız sadece

    Yapıcam dediğiniz az haber verirseniz daha detaylı yardımcı olurum
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.