Şimdi Ara

Elite: Dangerous (2015) [ANA KONU] (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.719
Cevap
38
Favori
74.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Platform açmışsınız fakat hiç bilgi vermemişsiniz,oyunda amaç ne biraz anlatabilir misiniz?
  • @Doctor Strange

    Star Citizen'dan baya farklı eğer sırf beklemek için alacaksan istediğin gibi çıkmayabilir. Elite'te aslında tam çıkmayacak. Gelecek yıl gezegenlere inme, gemiden çıkma gibi özellikler eklenince Star Citizen ile benzer yerlere gelirler. Biraz daha bekleyebilirsin almak için.

    @Fautzin

    Tam olarak MMO değil. Yani bir alanda yüzlerce kişi göremiyorsun. Ama MMO mantığı denebilir. Oynamak için online olmak gerekiyor. Başka insanları görebiliyorsunuz yada arkadaşlarınız ile oynayabilirsiniz. Herkesin yaptıkları evreni etkiliyor, ekonomi oyunculara göre değişiyor. Oynanış olarak EVE'den çok farklı. O kadar ekranlar ile boğuşmuyorsunuz. Ve bazı alanları o kadar detaylı değil.

    @TheLiqht

    Oyun amacı, yok. Galakside gez istediğini yap tarzı bir oyun denebilir. İster ticaret yap, ister savaş. Tabi para kazandıkça daha iyi gemi ve ekipman almayı amaç olarak görebilirsiniz. Birde ranking sistemi var. İlerledikçe seviye atlıyorsunuz. En sonuncusu Elite. Bunuda bir amaç olarak görebilir bazıları. Ama genel olarak amaç yok denebilir.

    Edit: Voyager 2'yi koymuşlar oyuna. Hoş bir detay olmuş.

     Elite: Dangerous (2015) [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archVillain -- 13 Aralık 2014; 3:36:30 >




  • Oyun ayın 16 sında publish ediliyor şimdi....

    Bugün 12 s yani daha tam sürüm yok.

    Sorun şudur.
    Ben bu oyunu o veya bu biçimde alacağım!
    Size şimdi Mercenery edition ı mı alayım?
    Yoksa 4 gün bekelyeyip Full sürüm mü alayım?

    Mercenery nin tam olarak full sürümden farkı ne oluyor?
    Bazı avantajları olduğu belli .. ben bu işi anlayamadım yaaa
    Nasıl fulle çeviriyoruz?

    Ayrıca kendi web sitesindeki "full" adı altında olan paket neyin nesi?
    Onu alana kutusunu mu gönderiyorlar.

    Birileri olayı anlatabilirse çok memnun olurum.

    Bu arada bende de Logitech freedom var :)
    Hotas gibi birşey almam gerek bu oyun için..

    quote:

    Orijinalden alıntı: archVillain

    Genel bir soru olmuş. Freelancer çok basit kalıyor artık. Bu yüzden kıyaslama yapmak ne kadar doğrudur bilemiyorum ama aklıma gelenleri yazayım

    -İt dalaşı çok farklı. Mouse kontrolü var ama Freelancer gibi değil. Ben joystick ile oynuyorum. Baya taktik içeriyor Freelancer'ın gör ateş et tarzı sistemine göre.

    -Elite'in en iyi özelliklerinden biri 1:1 Samanyolu'nu simule ediyor. Yani 400 milyar kadar yıldız sistemi mevcut. Mesafeler, gezegen boyutları herşey gerçek kurallara dayalı. Ve bilinen tüm yıldız sistemleri oyunda mevcut. Şuan betada 55 yıldız sistemi var. Güneş sisteminden 40ly uzaktayız yanlışım yoksa. Bu oynadığımız alan tamamen gerçek yıldız sistemlerinden oluşuyor. Elite'ten sonra Freelancer'ın küçük gezegenleri, kısa mesafeleri sanki uzayda değil arka bahçede oynuyormuşsunuz gibi geliyor.

    -Ticaretten bahsetmeye gerek yok. Her oyunda aynıdır mantık. Ucuza al pahalıya sat.

    -Elite kendi maceranı kendin yarat tarzı oyunlardan bu sebeple senaryosu yok. Quest alabiliyorsunuz ama rastgele bilgisayarın oluşturduğu questler bunlar.

    Yalnız şuan beta Star Citizen'a göre ilerde olmasına rağmen çok eksik. Ticaret, kelle avcılığı, kiralık asker olmak hepsi yarım yamalak oyunda. 2014 sonunda çıkacak o zaman tam olacak herşey. Bu yüzden çıkışını bekleyip karar vermeniz daha doğru olur bence.

    Biz güneşe 8 dakika uzaktayız :)
    Galaksi merkezine 27 bin küsür LY uzaktayız..

    Arkadaşlar bu oyun kaç Gb ??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badtrip -- 14 Aralık 2014; 15:30:28 >




  • badtrip kullanıcısına yanıt
    Kesin alacaksan Mercenary Edition alınmalı. Bazı kozmetik avantajları var (gemi boyası gibi) ama bunun dışında oyun başında ikinci bir gemi veriyor (Eagle). En büyük artısı bu Mercenary Edition'ın. Ön siparişle alından her sürüm Mercenary Edition. Üstüne para ekleyip kutuluda alabiliyorsunuz buda Elite: Dangerous Boxed diye geçiyor.

    Oyunun boyutu 3 gb şuan.

    Bu arada 40ly uzaklık betada oynadığımız alanla güneş sistemi arasındaki uzaklıktı. Dünya ile güneş arasındaki uzaklık değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: archVillain

    Kesin alacaksan Mercenary Edition alınmalı. Bazı kozmetik avantajları var (gemi boyası gibi) ama bunun dışında oyun başında ikinci bir gemi veriyor (Eagle). En büyük artısı bu Mercenary Edition'ın. Ön siparişle alından her sürüm Mercenary Edition. Üstüne para ekleyip kutuluda alabiliyorsunuz buda Elite: Dangerous Boxed diye geçiyor.

    Oyunun boyutu 3 gb şuan.

    Bu arada 40ly uzaklık betada oynadığımız alanla güneş sistemi arasındaki uzaklıktı. Dünya ile güneş arasındaki uzaklık değil.

    Dostum aldım oyunu :)

    Başta bir xinput.dll hatası verdi ki internette aradaım buldum.

    Ardından da elimdeki logitech freedom çalışmadı, custom deyince tüm ayarları manuel yapmak icab etti.

    Automatik configuratin dosyası diye bir şey var mıdır?
    Kumandamla az sağa sola çekmeme rağmen 90 dereceye yakın dönüyor ekran.. haliyle de basic training i bile tamamlayamıyorum :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badtrip -- 15 Aralık 2014; 1:38:26 >




  • badtrip kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.

    Ayarlarda belli başı kontrol cihazlarına göre config olması lazım. Freedom için yoksa başka bir Logitech cihazı için deneyebilirsin.

    Doğrusu böyle mi ayarlanıyordu hiç hatırlamıyorum. O kadar çok oyun var ki karıştırıyorum artık. Ama benim Logitech 3D pro'yu çok rahat çalıştırdığını hatırlıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: archVillain

    Hayırlı olsun.

    Ayarlarda belli başı kontrol cihazlarına göre config olması lazım. Freedom için yoksa başka bir Logitech cihazı için deneyebilirsin.

    Doğrusu böyle mi ayarlanıyordu hiç hatırlamıyorum. O kadar çok oyun var ki karıştırıyorum artık. Ama benim Logitech 3D pro'yu çok rahat çalıştırdığını hatırlıyorum.

    Sorun benden kaynaklıymış meğer..

    x-axis seçeceğime digital X seçmişim bu sebeple çok yukarı yada aşağı yapıyormuş.

    Advanced ve sidewinderı kolaylıkla geçebildim bu yolla!
    Bu oyun beni birkaç ay oyalar artık :)
  • Oyun çıktımı dostlar.
  • syesil kullanıcısına yanıt
    Çıktı 1-2 saat önce, zaten oynanıyordu iyi kötü, tam sürüme güncellediler sadece.
  • Akşam bakalım o zaman. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunu, çıkışından tam 1 gün önce aldım ve şu an indiriyorum.Beklenen an geldi! Bakalım neler göreceğiz.
  • Yaw yok bu bana göre bir oyun değil galiba çok karmaşık geldi. görev aldım nereye gideceğim bile belli değil. varış kısmındaki alana gidicem bakıyorum 40 tane aynı alan adında alan var. hızlı gitmek bir acayip gidiyorsun duramıyorsun adam gibi vs alışamadım kısacası.
  • Kontroller klavye ile biraz zor mu acaba? Gemiyi döndürcem diye şekilden şekle girdim.Elimde joystick yok ve alamam. Acı çektim resmen
  • Klavye ile biraz öyle geminin kontrolü mouse ile çok hassas oluyor. 3-4 saatlik pratikten sonra onada alışılıyor ama.
  • Şu oyun hakkında adam gibi bilgi alacağımız bir site mevcutmudur......



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeniada -- 22 Aralık 2014; 10:21:41 >
  • Oyuna küçük bir gemide başlıyorsunuz. Hiç bir amaç yok. 400 milyar yıldız sistemi var. Hangisine gitmek istiyorsunuz size kalmış. Sistem içinde sol menüden sistem menüsü açılıyor buradan o yıldız sistemi içindeki istasyonlara bakabilirsiniz. Bir istasyona uğrayınca gemi tamir etme, yeni gemi satın alma, görev alma gibi seçenekler var. Görevler kargo taşıma işlerinden, korsanlık tekliflerine, kelle avcılığına kadar çeşitli şekillerde gidiyor. Bunları alıp para kazanmaya başlayabilirsiniz.

    Yada ticaret yolu kurabilirsiniz kendinize. 2 istasyonda ucuza alıp pahalıya satabileceğiniz birşey bulursanız ticaret ile para kazanabilirsiniz.

    Yada gerekli ekipmanları alıp mining yapabilirsiniz. Buda astreoidlerin yanına gidip lazerle kesip toplamayla oluyor. Yalnız 1 ton yapabilmek için biraz emek istiyor. Sıkıcı bir iş biraz. Pek yapan yok gibi.

    Kendi başınıza korsanlık yapabilirsiniz. Yalnız sistemde polis gücü varsa (çoğu sistem gibi) sizi avlamaya başlarlar. Hem polis hemde kelle avcıları (kelle avcılığı yapan oyuncular dahil). Korsanlığı sistem içindeki Nav Beacon'larda yapabilir veya insanları/NPC'leri supercruise'dan çekmeye yarayan ekipman ile kendiniz yakalayıp öldürebilirsiniz. Karşıdakinin kargo kapısını açan bir ekipman var bununla kargolarını çalıp kara borsada satabiliyorsunuz.

    Sonra kelle avcılığı var. Nav beacon'larda gezip aranma seviyesi Wanted olan kişileri öldürebilirsiniz. Wanted seviyesini Galaksi çapında arayan bir ekipman var bunun sayesinde daha çok para alabiliyorsunuz. Yada özellikle belli başlı kişilerin peşine düşebilirsiniz. Bunları bulması zor oluyor biraz fakat çok iyi ödül veriyorlar. Kelle avcılığı şuan çok zevkli.

    Birde keşif olayı var. Buda zevkli. Sistemlerin çoğu keşfedilmemiş. Birkaç ekipmanla sistemi tarayıp gezegenlere ait bilgileri elde edebiliyorsunuz. Ardından bu bilgiyi istediğiniz kişilere satabilirsiniz. Bazıları çok değerli oluyor. Keşif yapanlar için fuel scoop öneririm ayrı bir ekipman, yıldızlardan yakıt toplamaya yarıyor. Dikkat edin yalnız gemi yıldız yanında doğal olarak çok ısınıyor hasar görebilirsiniz.

    Bunlar dışında çok yapacak birşey yok. Genelde görevler çeşitli oluyor. Hatta bazı görevlerde şirketler arası çatışmalara denk geliyorsunuz. Ama ben kendi işimi yapacağım diyorsanız biraz daha kısıtlı.

    Gemi kontrolleri atmosfer uçuşuna dayalı. Gemide güzel seviyede ayarlama yapmak mümkün, çatışma sırasında enerjiyi doğru yere vermek önemli. Kalkanlara, motora yada silahlara daha fazla güç verebiliyorsunuz. Sağ menüdende çeşitli çalışan sistemleri kapatıp hem ısıyı hemde enerjiyi düşürebilirsiniz. Her gemi ısı panelleri ile ısıyı dışarı veriyor buda radarda çıkmasına ve füzelere hedef olmasını sağlıyor. Silent Running modu var bu panelleri kapatan. Bu sayede bir süre radarda kaybolabiliyorsunuz. Özellikle astreoid tarlasında çok tatlı bir oynanış katıyor. Tabi ısı panellerinin kapanması demek ısı içeride toplanıyor anlamına geliyor. Bunun gibi çok detay var gemi kontrollerinde.

    Üstte yazdığım gibi farklı ekipmanlarda alabiliyorsunuz. Bir gemiyi çok farklı hale getirmek mümkün. Kargo alanını ekipman koymak için kullanabilirsiniz örneğin.

    Sistemler arası yolculuk hyperspace ile oluyor. Bir sistemi seçip anında gidebiliyorsunuz o sistemin en büyük yıldızına bırakıyor sizi. Hyperspace mesafesi taşınan kargo, motor gücü vs. gibi etkenler ile değişiyor.

    Tüm galaksiyi etkileyen olaylar var. Bir istasyonda sağda haberler sekmesinden son olayları takip edebiliyorsunuz. Şuan bir sistemde köle ayaklanması oluyor mesela. Oyuncular gidip yardım edebiliyorlar. Köleler için silah taşıyabilir yada onları taşıyan gemilere saldırıp kurtarabilirsiniz. Etkiye göre belki o sistemin başına köleler geçecek. Bunun dışında 3 ana faction var bunlarda kendi aralarında çatışıyorlar ara sıra.

    Şuan aklıma gelenler bunlar. Merak ettiğiniz birşey varsa yanıtlamaya çalışırım.




  • archVillain A kullanıcısına yanıt
    Açıklamalar için çok teşekkürler, ben de bunu merak ediyordum, ana hikaye yok mu falan diye ama oyunun biraz amaçsız olması, daha doğrusu amacı tamamen bize bırakmış olması hem iyi hem kötü.

    Ana hikaye olsa biraz daha sürükleyici olabilirdi bence, örn. Freespace bu konuda bir başyapıttı.

    Fakat diğer türlü de, oyunun online olup yapılan işlere göre evrenin şekillenmesi de gayet enteresan bi fikir. Yani serbestliği tamamen bize bırakmış, yok arkadaş ben kamyonculuk yapıp yük taşırım arada ufak tefek görev yaparım kimseye takılmam dersen öyle takıl, serserilik yap, bounty yap, ticaret yap, herşeyi bize bırakmış, bu da ilginç.

    Euro Truck Simulator uzay versiyonu gibi

    Şimdilik birkaç getir-götür görevleri yapıp ufak tefek para kazandım. En kısa zamanda kargoyu genişletip daha çok taşımaya çalışacağım.
    Sonra daha büyük gemiler... falan şeklinde gider herhalde. Oyunda keşfedecek şey çok. Her seferinde başka bişey fark edip "aa bu da var, hmm tamam sonra bakayım" diye devam ediyorum.

    Gemiye alınabilecek de gırla aksesuar vs. var.
    Güzel olmuş bence, bu derece bi serbestlik de oynatır herhalde diye düşünüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: archVillain

    Oyuna küçük bir gemide başlıyorsunuz. Hiç bir amaç yok. 400 milyar yıldız sistemi var. Hangisine gitmek istiyorsunuz size kalmış. Sistem içinde sol menüden sistem menüsü açılıyor buradan o yıldız sistemi içindeki istasyonlara bakabilirsiniz. Bir istasyona uğrayınca gemi tamir etme, yeni gemi satın alma, görev alma gibi seçenekler var. Görevler kargo taşıma işlerinden, korsanlık tekliflerine, kelle avcılığına kadar çeşitli şekillerde gidiyor. Bunları alıp para kazanmaya başlayabilirsiniz.

    Yada ticaret yolu kurabilirsiniz kendinize. 2 istasyonda ucuza alıp pahalıya satabileceğiniz birşey bulursanız ticaret ile para kazanabilirsiniz.

    Yada gerekli ekipmanları alıp mining yapabilirsiniz. Buda astreoidlerin yanına gidip lazerle kesip toplamayla oluyor. Yalnız 1 ton yapabilmek için biraz emek istiyor. Sıkıcı bir iş biraz. Pek yapan yok gibi.

    Kendi başınıza korsanlık yapabilirsiniz. Yalnız sistemde polis gücü varsa (çoğu sistem gibi) sizi avlamaya başlarlar. Hem polis hemde kelle avcıları (kelle avcılığı yapan oyuncular dahil). Korsanlığı sistem içindeki Nav Beacon'larda yapabilir veya insanları/NPC'leri supercruise'dan çekmeye yarayan ekipman ile kendiniz yakalayıp öldürebilirsiniz. Karşıdakinin kargo kapısını açan bir ekipman var bununla kargolarını çalıp kara borsada satabiliyorsunuz.

    Sonra kelle avcılığı var. Nav beacon'larda gezip aranma seviyesi Wanted olan kişileri öldürebilirsiniz. Wanted seviyesini Galaksi çapında arayan bir ekipman var bunun sayesinde daha çok para alabiliyorsunuz. Yada özellikle belli başlı kişilerin peşine düşebilirsiniz. Bunları bulması zor oluyor biraz fakat çok iyi ödül veriyorlar. Kelle avcılığı şuan çok zevkli.

    Birde keşif olayı var. Buda zevkli. Sistemlerin çoğu keşfedilmemiş. Birkaç ekipmanla sistemi tarayıp gezegenlere ait bilgileri elde edebiliyorsunuz. Ardından bu bilgiyi istediğiniz kişilere satabilirsiniz. Bazıları çok değerli oluyor. Keşif yapanlar için fuel scoop öneririm ayrı bir ekipman, yıldızlardan yakıt toplamaya yarıyor. Dikkat edin yalnız gemi yıldız yanında doğal olarak çok ısınıyor hasar görebilirsiniz.

    Bunlar dışında çok yapacak birşey yok. Genelde görevler çeşitli oluyor. Hatta bazı görevlerde şirketler arası çatışmalara denk geliyorsunuz. Ama ben kendi işimi yapacağım diyorsanız biraz daha kısıtlı.

    Gemi kontrolleri atmosfer uçuşuna dayalı. Gemide güzel seviyede ayarlama yapmak mümkün, çatışma sırasında enerjiyi doğru yere vermek önemli. Kalkanlara, motora yada silahlara daha fazla güç verebiliyorsunuz. Sağ menüdende çeşitli çalışan sistemleri kapatıp hem ısıyı hemde enerjiyi düşürebilirsiniz. Her gemi ısı panelleri ile ısıyı dışarı veriyor buda radarda çıkmasına ve füzelere hedef olmasını sağlıyor. Silent Running modu var bu panelleri kapatan. Bu sayede bir süre radarda kaybolabiliyorsunuz. Özellikle astreoid tarlasında çok tatlı bir oynanış katıyor. Tabi ısı panellerinin kapanması demek ısı içeride toplanıyor anlamına geliyor. Bunun gibi çok detay var gemi kontrollerinde.

    Üstte yazdığım gibi farklı ekipmanlarda alabiliyorsunuz. Bir gemiyi çok farklı hale getirmek mümkün. Kargo alanını ekipman koymak için kullanabilirsiniz örneğin.

    Sistemler arası yolculuk hyperspace ile oluyor. Bir sistemi seçip anında gidebiliyorsunuz o sistemin en büyük yıldızına bırakıyor sizi. Hyperspace mesafesi taşınan kargo, motor gücü vs. gibi etkenler ile değişiyor.

    Tüm galaksiyi etkileyen olaylar var. Bir istasyonda sağda haberler sekmesinden son olayları takip edebiliyorsunuz. Şuan bir sistemde köle ayaklanması oluyor mesela. Oyuncular gidip yardım edebiliyorlar. Köleler için silah taşıyabilir yada onları taşıyan gemilere saldırıp kurtarabilirsiniz. Etkiye göre belki o sistemin başına köleler geçecek. Bunun dışında 3 ana faction var bunlarda kendi aralarında çatışıyorlar ara sıra.

    Şuan aklıma gelenler bunlar. Merak ettiğiniz birşey varsa yanıtlamaya çalışırım.

    ,inceleme için teşekkürler ....Ek olarak şunları da açıklayabilirmisiniz?
    ticaret olayı ne kadar ayrıntılı.....reputation olayı var mı?




  • oyunu almayı düşünüyorum ancak sistem gereksinimlerinde dört çekirdekli işlemci istenmiş şu laptop ile oynayabilirmiyim low ve 1366x768 olması yeterli üstünde gözüm yok
    i3 380 M 2.53 ghz
    gt525m
    4gb ram

    140 tl sonuçta parayı veripte oynayamazsam ağlarım :/

    edit:dayanamadim aldim eve gidince yazarim fps durumunu

    edit2: ortalama 20-25 fps ile oynuyorum benim için normal yeterli hani :D bazı yerlerde atlama yaparken mesela 10-15 fpsye kadar düştüğü oluyo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsewiir -- 24 Aralık 2014; 17:40:55 >
  • sinan akkol çok övmüş. merak ettim ben de deneyecem bi ara
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.