Şimdi Ara

En güvenilir kan şekeri ölçen cihaz markası hangisidir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
118
Cevap
7
Favori
225.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • accu chek çok iyidi ama stripler bitti , one call plus accu check e göre doğru sonuçlar vermiyor , devletin karşıladığı en güvenilir marka hangisi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    accu chek çok iyidi ama stripler bitti , one call plus accu check e göre doğru sonuçlar vermiyor , devletin karşıladığı en güvenilir marka hangisi

    İMDC diye biliyorum ben, one call plus denedim pek hoşuma gitmedi, şu an conturtc vve lifecheck var ben de lifecheck idare eder ama contur tc baya güzeldi ama stirpleri bitti, devlet hepsini ödemiyor maalesef.
  • Ben Evde ve işyerinde Accu Check Performa Nano kullanıyorum. Kanı hızlı alıyor. En önemlisi iğnesi iyi acıtmıyor. Optium Exceed'in iğnesi elimi zonklatıyor o yüzden Performa Nanoyu iğnesi yüzünden öneririm.
  • çoğu kişi accu chek performa nano önermiş ben de ona yöneleyim madem.diğer markalardan alacaktım ama cesaret edemiyor insan.sonuçta sağlık.
  • bugün plusmed sipariş ettim bakalım o nasıl çıkacak
  • Size hangi ürünü almanız gerektiğini değil ama hangi ürünü almamanız gerektiğini söyleyebilirim :

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Uzakdoğu'dan ithal edilen şeker ölçüm cihazlarında (glukometre) yapılan denetimlerde 9 markanın "standartlara uygunsuz" bulunduğunu açıkladı. Şeker hastaları için hayati önem sahip glukometrelerden bazılarının referans degerleri hatalı gösterdiği ortaya çıktı. MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, glukometrelerin kontrollerini soru önergesiyle Meclis gündemine getirdi. Akdağ'ın verdiği cevap ise daha önce Uzakdoğu malı stentlerde olduğu gibi glukometrelerde de sorun yaşandığını gösterdi. Eczanelerde, tıbbi ürünler satan işyerlerinde rahatlıkla vatandaşa satılan cihazları, 2011 yılında incelemeye aldıklarını belirten Akdağ, testlerin ise Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yapıldığını söyledi. 1 Mart 2011, 1 Mart 2012 tarihleri arasında eczanelerden 632 bin 741 glukometre cihazı satışı yapıldığını belirten Akdağ, daha tüm ürünleri denetleyemediklerini, denetimden geçirilen ürün çeşidinin 71 olduğunu ifade etti. 9 markayı "uygunsuz" diye niteleyen Akdağ, "Bunlar, Acura 1018, Acura 2018, Truebalance, Gmate, Labonackheck Gluppy, Evereasvoice, Prestige IQ, Gluco Sure Plus, Entrust adlı ürünlerdir" dedi.




  • roche accu check ve one call plus kullanmıştım , accu check ten memnundum fakat strip fiyatları çok pahalı idi yukarıda yazdığım üzere plusmedi 5 - 6 aydır kullanıyorum ve en çok memnun kaldığım cihaz diyebilirim
  • Merhaba arkadaşlar;

    Bazı Büyük firmaların (Bayer, Roche v.s) halihazırda Türkiye'deki ürünleri, ISO 15197:2003 standardına uygundur.

    Şeker ölçüm cihazları ile ilgili çıkan en son standard ISO 15197:2013 standardıdır ve üreticilerin mayıs 2016'ya kadar bu standarda uygunluğu belgelemeleri istenir. 2013 te çıkan standarda göre 100 mg/dl üzeri kan değerlerinde lab ölçümlerine kıyasla artı/eksi % 15 doğruluk payı gerektirir (2003 standardında bu oran % 20'dir). 100 mg/dl altında ise artı eksi 15 mg/dl hata payı gerektirir. (örneğin 70 mg/dl lab sonucunda : 55 mg/dl ile 85 mg/dl arasındaki gösterim doğru kabul edilir. 150 mg/dl lab sonucunda ise 127.5 mg/dl ile 172.5 mg/dl arasındaki değerler doğru kabul edilir)

    Roche accu check active (gc modeli) kitapçığında 2003'e uygundur der.Sitesinde ise tüm ürünlerim 2013 standardına uygundur der.Dolayısı ile Roche'un en yeni modellerini alıp kullanabilirsiniz. Beni arayan teknik ekip ise accu check active gc modelini överek kitapçığında yazmasa bile 2013 standardına uygun olduğundan bansetti.

    Bayer contour plus kitapçığında da 2003 standardına uygundur yazıyor.Sitesinde ise contour next serisinin 2013 standardına uygunluğundan bahsediyor.Teknik ekibi telefonla aradım onlar ise piyasadaki tüm contour plusların kitapçıkta yazmasa da 2013 standardına uygun olduğunu belirttiler.

    Diğer firmalar konusunda ise bilgim yok.




  • hebilgin H kullanıcısına yanıt
    ACCU CHEK ölçüm cihazı fiyatı sormak için her zamanki eczaneme gittim fakat çok uçuk rakam söylediler... Neden, alıveriş sitelerindeki fiyatlarla aralarında bu kadar uçurum var? Birileri beni bu konuda aydınlatırsa sevinirim.
  • optium xceed kullanıyorum. devlet bir ara çubuklara fark almıyordu. şimdi 50 lik 3 kutu yazdırdım ama eczane kutu başına 35 tl fark isteyince bir kutu uç aldım. makine alma hakkım var ama fark istemeyen çubuğa sahip marka nedir acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafakoc1953

    optium xceed kullanıyorum. devlet bir ara çubuklara fark almıyordu. şimdi 50 lik 3 kutu yazdırdım ama eczane kutu başına 35 tl fark isteyince bir kutu uç aldım. makine alma hakkım var ama fark istemeyen çubuğa sahip marka nedir acaba?

    Mustafa Bey
    Sgk'nın ödediği fark ödemeyeceğiniz ve rahatlıkla kullanabileceğiniz eczanelerde bulunabilecek Önerebileceğim stripler şunlar:
    EB sensor:Uzak durun
    Fast test:Uygundur
    On call plus:Uygundur
    Ime dc:Uygundur
    Fora:Uygundur
    Life Chek:Uygundur
    Gluco Dr.:Uygundur
    Eğer eczane size fark almadan One Touch select,Accu Chek performa nano verirse yukarıdakilerin hepsini unutun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seljuks42 -- 15 Aralık 2015; 22:24:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım öncelikle bilgilendirme için teşekkür ederim. Ben de şu an kullandığım life chek var fena değil. Birde ekstradan accu check var amma bir kutu stribe 18 tl fark ödüyorsun. Yani devlet tamamını karşılamıyor. Aslınd karşılasa en güzeli bu ama maalesef işte...
  • bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Eczacı makina için 5 tl fark var dedi ama onu da almadı ime-dc makina aldım.
  • arkadaşlar peki bu cihazları ve ölçüm çubukları almak için rapor çıkarıyor muyuz. nasıl bir yol izlenmeli bilgi verirseniz sevinirim.
  • Devletin kini ücretsiz istiyorsan Evet, rapor lazım uzman doktordan dahiliceyi yada endokrin. Paralı olsun diyorsan eczaneden istediğini alabilirsin.
  • Eski mesajlardan birinde bir arkadaş çalıştığı firmanın ürününü satmak için diğer tüm markaları kötülemiş ancak gelin görün ki bugün devletin 17,28 lirasını karşıladığı stribi hastaya 60 liraya satmaya kalktıkları için Türkiye den silindiler. Başka bir arkadaş da Eb Sensör markasından uzak durun demiş, son 2 yılın Türkiye strip pazarında en çok satılan üründür. Ben size sadece şunu önerebilirim, olması gereken koşullarda ölçüm yaptığınızda ve doğru oranda kan verdiğinizde sağlık bakanlığının ödeme yaptığı tüm cihazlar doğru ölçer. kullandığınız makinelerin özelliklerinden birkaçını okumanız veya eczacınızdan bilgi istemeniz yararınıza olacaktır. Elindeki ürünü satmak için diğerlerini kötüleyen binlerce eczacı var, size tavsiyem alacağınız markayı kendiniz belirleyip aldıktan sonra eczacınızdan ürün hakkında kullanım bilgisi isteyin.

    Ardarda ölçümlerde farklılıklar olduğundan bahseden kişilere de bunun her cihazda olabileceğini söylemeliyim, ancak açlık şekerinizde bunun olma ihtimali daha azdır. İşin teknik detaylarına inip kafa patlatmayacağım ancak stripleri oda sıcaklığında saklamaya, kutuların kapaklarını sadece stribi çıkarırken açık tutmaya, bir kutu bitmeden diğerine başlamamaya, kutunun üzerinde yazan miad dışında ilk açtığınız günden itibaren 3 ay içerisinde tüketmeniz gerekliliğine, ölçüm yapmadan önce mümkünse ellerinizi sabunla yıkayıp, temizleyip kuruladıktan sonra ölçüm yapmaya, ilk çıkan kanı alkolsüz hafif nemli ve kağıt olmayan veya kalıntı bırakmayan temiz bir bezle sildikten sonra ikinci kan ile ölçüm yapmaya dikkat edin. Bazen cihazınız düşük pil uyarısı verdiğinde ekranda her cihazda farklı olabilen hata kodları ve yazılarda silikleşme olabilir, makinem bozuldu diye panik olmayın, pilini değiştirin. Devlet size 2 yılda 1 sefere mahsus cihaz bedeli olarak 21,60 TL ödeme yapıyor, hiçbir şeker ölçüm cihazını 2 yıldan fazla kullanmayın. Alacağınız cihaz pahalı olabilir, 1 sefere mahsus aradaki farkı ödeyip cihazı aldıktan sonra, kullandığınız striplerin fiyat farkı çıkarıp çıkarmamasına göre devam edebilirsiniz.

    Cihazların güvenilirliği ile ilgili de şunu söylemeliyim, ülkemizde ve diğer birçok ülkede bir cihazın pazara girebilmesi için kendilerinden istenen ISO, FDA gibi kalite belgelerinin yanısıra Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanmış, laboratuar cihazına kıyasla maksimum %15 sapma yapma şartını yerine getirmesi gerekiyor. Yani birkaç hastanın kullanım hatası veya başka nedenlerle bir ürüne kötü damgası yapıştırmak çok ucuz bir durum. Bilgi her zaman ahkâmın önüne geçer.

    Son olarak Türkiye pazarına 2009 yılında giren FORA G20 diye bir cihaz var. Bu cihazın üretici firması Iphone lara indirilen IDiamond uygulaması ile cihaza gerek olmadan telefon üzerinden ölçüm imkanı sağlayan bir strip üretmiş. Tabii ki Türkiye pazarında yok ama bir dönem fuarlarda marka bilinci açısından tanıtımı yapılmıştı. Şu aralar fiyat farkı çıkaran bir ürün olsa da, sahip olduğu özelliklere göre diğer ürünlerle kıyasladığımda fiyat/performans açısından en sorunsuz cihaz diyebilirim.




  • yaskaman kullanıcısına yanıt
    Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim , bende annem şeker hastası olduğu için kullanıyorum ve birkaçtane makine elimden geçti bunlardan accu check go ve plusmed birbirine en yakın sonuçları veren cihazlardı , on call plus diye bir marka kullandım evlerden ırak :) , plus med ile peş peşe ve hatta farklı plus med cihazlar ile yaptığım ölçümdlerde fark 10 scalayı geçmiyor buda bende güven oluşturuyor , ilk cihazımı eczacım yardımı ile sanırım 1,5 sene önce aldım orda kendimde test ettim aslında eczacı önce bana kullanılmış cihazı vermek istedi sonra aa seninki şurdaymış deyip yenisini getirdi ,bu şekilde kendimde iki cihazıda test ettim ve çok aşırdım ikiside 91 olarak ölçtü , dünde yazdırma hakkımı kullanarak aynı cihazdan aldım , dün annemin kan şekerini ölçtüm ilk önce eski cihazım ile ölçtüm ve 106 ölçtü sonra yeni cihaz ile ölçtüm oda 103 sonuç çıkardı bana göre bu baya tutarlı geldi ( bu arada kod parçası var ikisindede 154 numaralı kod ve bu koda uyumlu strip kullandım )




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim , bende annem şeker hastası olduğu için kullanıyorum ve birkaçtane makine elimden geçti bunlardan accu check go ve plusmed birbirine en yakın sonuçları veren cihazlardı , on call plus diye bir marka kullandım evlerden ırak :) , plus med ile peş peşe ve hatta farklı plus med cihazlar ile yaptığım ölçümdlerde fark 10 scalayı geçmiyor buda bende güven oluşturuyor , ilk cihazımı eczacım yardımı ile sanırım 1,5 sene önce aldım orda kendimde test ettim aslında eczacı önce bana kullanılmış cihazı vermek istedi sonra aa seninki şurdaymış deyip yenisini getirdi ,bu şekilde kendimde iki cihazıda test ettim ve çok aşırdım ikiside 91 olarak ölçtü , dünde yazdırma hakkımı kullanarak aynı cihazdan aldım , dün annemin kan şekerini ölçtüm ilk önce eski cihazım ile ölçtüm ve 106 ölçtü sonra yeni cihaz ile ölçtüm oda 103 sonuç çıkardı bana göre bu baya tutarlı geldi ( bu arada kod parçası var ikisindede 154 numaralı kod ve bu koda uyumlu strip kullandım )

    one call plus markasından geçen yıl bir partide büyük bir sorun çıkmış ve pazarda büyük pay kaybetmişti. ancak söylediğim gibi sağlık bakanlığının izin verdiği her marka belli standartlara sahiptir. bahsettiğiniz farklar birçok makina arasında gerçekleşebilmektedir. bunların temel nedenlerinden biri, ölçüm için istenen kan miktarı. bazı cihazla 0,5 mL'ye kadar düşük oranlarda kan isterken, bazıları 2,5 mL kan isteyebilir. Bu nedenle başta accu check kullanan bir hasta örneğin 0,7 mL gibi az bir kan oranıyla doğru sonuçlar almaya alışınca, one call plus'a da aynı oranda kan verip ölçüm yapınca farklı sonuçlar çıkabiliyor. ayrıca üstte bahsettiğim standartlardan biri de laboratuar cihazına göre maksimum %15 sapma ile ölçüm gerekliliği konusunda da makinaların kalibrasyon farklarından kaynaklanan ölçüm değerlerinin farklı çıkması mümknüdür. yani eğer accu check cihazı %8 sapma oranı ile ölçüyor, one call ise %12 oranında sapma yapıyorsa bu aradaki %4'lük oran 30-40 mg/dl gibi farklılıklara neden olabilir. ancak bu farklılıklar yüzdesel olduğu için açlık şekeri gibi düşük değerlerde daha düşüktür. Değer arttıkça yüzdesel oranın karşılığı olan rakamsal fark da sizin bileceğiniz gibi artar. Zaten piyasada pahalı satılan ürünlerin bu fiyatlarda olma nedenleri de aslında bu tip teknik detaylardan kaynaklanmaktadır. Kimisi kodsuz cihaz satar, kimisi altın kaplama uç ile iletkenliği arttırdığını iddia eder, kimisi parmak ucu dışında alternatif bölge testi imkanı sağlar, kimisi SSI(Her açıdan kan emebilme) özelliği sunar. Tüm bu ar-ge temelli özellikler, ürünün menşei olan ülkenin verdiği kalite algısı ve üretim teknolojileri ürünler arasında fiyat farklarına neden olur. Bu yüzden hiçbir strip kendi markasından başka cihazda çalışmaz.
    Son olarak bu sektörden ekmek yiyen biri olarak dilerim ki, şeker hastalığı gibi aslında bilim adamları için çözümü basit ama rant uğruna bazı tedavilerin yapılmadığını düşündüğüm bu illete umarım en kısa sürede kalıcı bir tedavi bulunur ve insanların ömürleri sağlıklı ve uzun geçer.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yaskaman

    quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim , bende annem şeker hastası olduğu için kullanıyorum ve birkaçtane makine elimden geçti bunlardan accu check go ve plusmed birbirine en yakın sonuçları veren cihazlardı , on call plus diye bir marka kullandım evlerden ırak :) , plus med ile peş peşe ve hatta farklı plus med cihazlar ile yaptığım ölçümdlerde fark 10 scalayı geçmiyor buda bende güven oluşturuyor , ilk cihazımı eczacım yardımı ile sanırım 1,5 sene önce aldım orda kendimde test ettim aslında eczacı önce bana kullanılmış cihazı vermek istedi sonra aa seninki şurdaymış deyip yenisini getirdi ,bu şekilde kendimde iki cihazıda test ettim ve çok aşırdım ikiside 91 olarak ölçtü , dünde yazdırma hakkımı kullanarak aynı cihazdan aldım , dün annemin kan şekerini ölçtüm ilk önce eski cihazım ile ölçtüm ve 106 ölçtü sonra yeni cihaz ile ölçtüm oda 103 sonuç çıkardı bana göre bu baya tutarlı geldi ( bu arada kod parçası var ikisindede 154 numaralı kod ve bu koda uyumlu strip kullandım )

    one call plus markasından geçen yıl bir partide büyük bir sorun çıkmış ve pazarda büyük pay kaybetmişti. ancak söylediğim gibi sağlık bakanlığının izin verdiği her marka belli standartlara sahiptir. bahsettiğiniz farklar birçok makina arasında gerçekleşebilmektedir. bunların temel nedenlerinden biri, ölçüm için istenen kan miktarı. bazı cihazla 0,5 mL'ye kadar düşük oranlarda kan isterken, bazıları 2,5 mL kan isteyebilir. Bu nedenle başta accu check kullanan bir hasta örneğin 0,7 mL gibi az bir kan oranıyla doğru sonuçlar almaya alışınca, one call plus'a da aynı oranda kan verip ölçüm yapınca farklı sonuçlar çıkabiliyor. ayrıca üstte bahsettiğim standartlardan biri de laboratuar cihazına göre maksimum %15 sapma ile ölçüm gerekliliği konusunda da makinaların kalibrasyon farklarından kaynaklanan ölçüm değerlerinin farklı çıkması mümknüdür. yani eğer accu check cihazı %8 sapma oranı ile ölçüyor, one call ise %12 oranında sapma yapıyorsa bu aradaki %4'lük oran 30-40 mg/dl gibi farklılıklara neden olabilir. ancak bu farklılıklar yüzdesel olduğu için açlık şekeri gibi düşük değerlerde daha düşüktür. Değer arttıkça yüzdesel oranın karşılığı olan rakamsal fark da sizin bileceğiniz gibi artar. Zaten piyasada pahalı satılan ürünlerin bu fiyatlarda olma nedenleri de aslında bu tip teknik detaylardan kaynaklanmaktadır. Kimisi kodsuz cihaz satar, kimisi altın kaplama uç ile iletkenliği arttırdığını iddia eder, kimisi parmak ucu dışında alternatif bölge testi imkanı sağlar, kimisi SSI(Her açıdan kan emebilme) özelliği sunar. Tüm bu ar-ge temelli özellikler, ürünün menşei olan ülkenin verdiği kalite algısı ve üretim teknolojileri ürünler arasında fiyat farklarına neden olur. Bu yüzden hiçbir strip kendi markasından başka cihazda çalışmaz.
    Son olarak bu sektörden ekmek yiyen biri olarak dilerim ki, şeker hastalığı gibi aslında bilim adamları için çözümü basit ama rant uğruna bazı tedavilerin yapılmadığını düşündüğüm bu illete umarım en kısa sürede kalıcı bir tedavi bulunur ve insanların ömürleri sağlıklı ve uzun geçer.

    İnşallah kardeşim,bu arada şundan bahsetmeyi unuttum plusmed striplerde çok hoşuma gitti neresinden tutayım derdi yok tutma yeri var ve yan yerleştiriyorsunuz ,birde araştırmıştım kan almadan lazer ile ölçüm yapabilen bie cihaz üzerinde çalışılıyordu ama ne zaman çıkar ALLAH bilir,belkide ileride akıllı telefonlar bile lazer ile ölçüm yapabilecektir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.