Şimdi Ara

En İyi Bulut Sunucu (Cloud Server) Seçimi İçin İpuçları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bulut sunucu (cloud server), fiziksel sunucular üzerinde çeşitli sanallaştırma araçları kullanarak oluşturulan sanal sunucu hizmetidir. Özellikle son dönemde dünyada ve ülkemizde en çok tercih edilen sunucu tipi olan bulut sunucular, sahip oldukları donanımsal özellikleri, kaynak kullanımlarındaki yüksek verimlilik ve ekonomik açıdan düşük maliyetli olması sebebiyle yeni başlayan ve geliştirme aşamasında olan projeler için tercih edilmektedir.

    Cloud server bireysel ve kurumsal tüm projelerde güvenle verilerinizi işleyebileceğiniz, gerektiğinde bulunduğunuz her yerden kolayca verilerinize erişebileceğiniz sunucu teknolojisidir. Bulut sunucular, tıpkı bir fiziksel sunucu gibi çalışarak, çok daha düşük maliyetlerle yüksek sunucu performansı sağlar.

    En İyi Bulut Sunucu (Cloud Server) Seçimi İçin İpuçları


    Bulut sunucu seçimi yaparken nelere dikkat edilmelidir?

    Kurumsal ya da bireysel projeleriniz için bulut sunucu seçimi yaparken, hem projenizin alt yapısına en ideal sisteme sahip sunucuyu seçerek en iyi performansı elde edebilir, hem de yüksek performanslı ve verimli donanımlara sahip sunucular ile en iyi fiyat/performansı elde edebilirsiniz.

    Güçlü Donanımlar ile Performans Sorunu Yaşamayın

    Bir sunucunun performansını belirleyen en temel özellik, sahip olduğu donanımlardır. Eski teknolojiye sahip donanımlar, performans açısından yetersiz olacağı gibi erişim kesintilerine ve hatta veri kayıplarına bile neden olabilmektedir. Bu nedenler bulut sunucu seçimi yaparken dikkate almanız gereken ilk kriter, sunucunun donanımları olmalıdır. Günümüz işlemci teknolojisinde en iyi performansı, Intel’in veri merkezleri için özel olarak ürettiği XEON işlemcilerdir. Bu nedenle satın almak istediğiniz sunucunun XEON işlemci mimarisine sahip olmasına dikkat edin. Performansı etkileyecek bir diğer donanımda disklerdir. Hızlı veri okuma ve yazma özelliğine sahip SSD diskler ile hem verilerinizi daha hızlı işleyebilir, hem de güvenle depolayabilirsiniz.

    En İyi Bulut Sunucu (Cloud Server) Seçimi İçin İpuçları


    Ücretsiz Kontrol Paneli ile Ekstra Maliyetler Ödemeyin

    Bulut sunucu satın alırken, kontrol paneli seçeneklerine göz atın. Sunucu kontrol panelinizin geniş yönetimsel özellikleri, sunucu yönetiminde tüm işlemleri yapabilmenizi sağlar. Bu nedenle bulut sunucu satın alırken hangi kontrol panellerinin aldığınız sunucu hizmetine sahil olduğuna dikkat ediniz.

    Bulut sunucu (cloud server) için hem esnek yönetim imkanı hemde uygun lisans fiyatları sunan Plesk Panel’i tercih edebilirsiniz. Cloud sunucu seçimi yaparken, Ücretsiz Plesk Panel sağlayan hizmetleri tercih edebilirsiniz. Bu şekilde aylık sunucu fiyatı kadar Plesk lisans ücreti ödemek zorunda kalmadan, proje maliyetlerinizi düşürebilirsiniz.

    Performans ve Veri Güvenliği İçin TIER III Veri Merkezi

    Web projelerinin başarıya ulaşması için sistem tarafında iki önemli kriter vardır. Bunlarda biri projenin sunucu performansı bir diğer ise verilerin güvenliğidir. Bulut sunucu satın almak istediğinizde, sunucu hizmetinin hangi veri merkezinde barındığına mutlaka bakmalısınız. Veri merkezleri; donanımları, network alt yapısı, enerji alt yapısı ve iklimlendirme özelliklerine göre farklı kalite sertifikalarına sahiptir.

    Cloud sunucu hizmetinizin kesintisiz ve yedekli enerji altyapısı, network omurgası, DDoS koruması ve son teknoloji iklimlendirme ve doğal felaketlere karşı koruma altında olmasını istiyorsanız TIER III Veri Merkezlerinde yer alan bulut sunucu servislerini tercih etmenizi tavsiye ederiz.

    Kaynak: Vargonen Blog



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vargonen Hosting -- 6 Kasım 2018; 12:51:20 >



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.