Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: HALO Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 13 Misafir - 14 Masaüstü
5 sn
1.571
Cevap
37
Favori
347.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melithium

    Özet geçebileceğimi sanmıyorum. O zaman bir özetten sonra başlıyorum.

    ÖZET: Hiçbir kuru mamanın kusursuz olduğunu göremedim. Yine de içlerinden en iyisi "en azından" ne eti kullandığını açıkça yazan Acana, Farmina N&D, Brit Care ve Matisse.
    Ancak kediler normalde çiğ beslenirler. İşte şimdi geliyorum o konuya...

    - Düşünmemiz gereken kedilerin doğal ortamlarında ne yiyebilecekleridir. Bunların başında fare gelir; ancak günümüzde evcilleştirdiğimiz kedilerimize fare bulmamız çok zordur. Dolayısıyla mama hazırlanırken farenin yapısına en uygun içerik elde edilmeli ve kedilerin insanlardan ve köpeklerden farklı oldukları unutulmamalıdır.

    - Kediler biz insanlar gibi çok çeşitli beslenmesi gereken hayvanlar değildir. Kuru mamaların hemen hepsinde gördüğümüz tahıllar tamamen gereksizdir; sadece eksik et oranının yerini doldurmak için kullanılırlar. Mısır veya pirinç de öyle. Çoğu ev kedisinin obez oluşunun nedeni ne yazık ki bu.

    - İnsan olarak çeşitli beslenmeyi severiz ve kedilerimize de "üzümlü, meyveli, narlı, portakallı" gibi güzel meyve ve sebzeler içeren kuru mamaları almak isteriz. Halbuki kedilerin ihtiyacı ettir ve bunların hiçbirine ihtiyaç duymazlar. Mamalarda bulunan tüm meyve ve sebzeler de tahıllar, mısır ve pirinç gibi gereksizdir ve ticari amaçlarla insanları ürüne çekmek için kullanılırlar.

    - Mamalarda sıkça rastlanan "et türevleri" ne oluyor peki? Etin neresi olduğu, hangi canlının eti olduğu belli değil. Kimyasal madde sürüsü de öyle.

    - "Yetişkin kediler için," "Yavru kediler için," ayrımı da aynı şekilde ticari amaçlıdır. Şirketler tek bir ürünü satışa çıkarmak yerine birden fazla seçenek sunarak müşterilerin ilgisini çekmeyi hedefler. Üstelik bu ayrımı yaptıklarında profesyonel gözüktükleri bile düşünebilir. Halbuki yavruluk döneminden itibaren doğru beslenen bir kedinin "yetişkin kediler için" hazırlanmış daha hafif mamaya ihtiyacı olmayacaktır çünkü kilo sorunu olmayacaktır... Dişlerini kullanmaya başladıktan sonra her kedi çiğ et yer.

    - Ticari amaçlarla ürün çeşitlendirmek için yapılan bir diğer uygulama ise cinslere özgü mamalardır ki bunun sadece ürün çeşitliliği sağlamak için yapıldığı ortada :)


    SONUÇ:
    Türkiye'de ÇİĞ KEDİ MAMASI satan hiç bir şirket yok çünkü kemiklerin parçalanması, tavuğun bıçakla parçalanması gibi işlemlerin ve dondurulmuş ürünün kargoyla gönderilmesnini zorluğu yüzünden.
    Ama ben her şeyi hallediyor, olması gereken mamayı yapıp satıyorum. Bağlantı eklersem kovalanmaktan korktuğum için eklemiyorum ama ararsanız bulursunuz belki bir yerlerde. Aslında reklam da sayılmazdı çünkü başka çiğ mama satan yok; en azından Türkiye'de
     En İyi Kedi Maması ?

    Bu nedir ya? Siz dalga mı geçiyorsunuz ciddi misiniz. Bu ne cehalet?
    Elinde bilgisayar, foruma üye olup mesaj gönderecek internet bağlantısına sahip bir insan olup en azından araştırmadan burada saçma sapan nasıl konuşuyorsunuz aklım sırrım ermedi. Yazılanlar baştan aşağı fiyasko!

    1.Kedilerin ve köpeklerin bitkisel kaynaklı bazı besinlere de ihtiyacı vardır!
    2.Kedi ve köpeklerde yaşa göre besinsel ihtiyaçlar farklıdır, ne ticareti!
    3.Bitkisel protein, hayvansal proteinin yerini tutmaz!
    4.Kedilerin ve köpeklerin sadece çiğ et ile beslenmesi sağlıksız bir vaziyettir!

    Klavyeyi eline alan başlıyor yazmağa kardeşim bu ne böyle!
  • Kimsenin mesleği hakkında olumsuz bir şey yazmak istemem ama suç sizin değil; çoğu veteriner kedilerle köpeklerin ihtiyaçlarını karıştırıyor. Çoğu veteriner bazı bilindik markalarla tanıştırılıyor ve bazı aşamalarda sponsorlanıyor veya farkında olmadan onların öğretileriyle yetişiyorlar ve bu böyle sürüp gidiyor. Dolayısıyla suç sizin değil.

    Ancak beni cehaletle suçlamadan önce keşke kendi mesleğiniz hakkında apar topar emin olduğunuzu sanarak konuşmasaydınız. "Ben mi yanlış biliyorum acaba?" diye bir düşünüp araştırsaydınız. Bu bir erdemdir.

    1. Köpeklerin besin kaynaklı proteine ihtiyacı vardır. Kedilerin yoktur.

    2. Kuru mamayla beslenen kedilerin yaşa göre farklı ihtiyacı olacaktır çünkü yavru kedi yetişkin olduğunda zavallıcığın sağlık sorunlarıyla uğraşması gerekecektir.

    3. KEDİ için hayvansal protein bitkisel proteinin yerini tutamaz. Kedi bitki yemez. Midesini rahatlatmak ve zevk için ot yiyebilir arada, onu da dışkıyla veya kusarak çıkarır, proteini için yemez. Bitkisel proteinleri işleyecek enzimlerden de yoksunlardır zira.

    4. Köpeklerin sadece çiğ et ile beslenmesi sağlıksız bir vaziyettir. Kedilerin proteinini bitkilerle vermeye çalışmak boşunadır.

    Sizin için kaynaklar paylaşayım. Ben hepsini okudum. Siz de okuyun dilerseniz.

    Cat Nutrional Needs Different Than Dogs

    Pet Nutrition

    Pet Health - Pet Nutrition

    Walham Center for Pet Nutrition - Cat and Dog Nutrition (pdf)

    Cat Nutrition

    Dogs and Cats are Different and so are Their Nutritional Needs (Bu eğlenceli bir site)

    Sadece çiğ et ile beslenen tamamen sağlıklı, atletik ve bir yavru kadar enerjik olan bu kedi tam 16 yaşında:




     En İyi Kedi Maması ?
  • netten hangi sitelerden mama alabilirim ?
  • petburada.com , adresemama.com ve juenpet.com güvenilirdir. petburada bu aralar bozdu; ürün bulunmuyor doğru dürüst. petburada ve adresemama'da 50 tl üzerine kargo ücretsiz, juenpette hep ücretli ama juenpet çok daha iyi iş yapıyor; kargo daha hızlı geliyor ve müşteriyle iletişimleri süper.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barisdragon

    Pire için ense damlasından başka çözüm yok. Dışarı çıkmıyorsa ilk geldiğinde yapsanız yeter sürekli gerek yok. Mama olarak royal canin ve proplan en iyileri. O kadar veremem derseniz cat chow.

    Pire olayını çözdüm ve sürekli dışardalar ev zefiranlı suyla her gün rutin temizliginde zaten ve baya önüne geçtik zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hill's ve orijen en iyiler petsitem.com adresinde hediye çekide vardı
  • Ben kedime Proplan veriyorum. Yaş mama olarakta Whiskas Ton balıklı sığır etli ve tavuk etli alıp hergün birinde olmak üzere veriyorum.
  • Juenpet ve Hepsiburada mamaları çok çabuk getiriyor. Birkaç defa mama siparişi verdim. Juenpet 3 günde, Hepsiburada ertesi gün getirdi. Juenpet ilk siparişe sample da koyuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda ben de birşeyler söylemek isterim

    Ben kedilerime kilosu 18 liraya gelen royal canin fit32 yada proplan balıklı mamadan alıyorum.

    Onun haricinde ayda bir farklılık olsun diye az biraz whiskas ve michoyu da kenara koyuyorum. Gerçi uzun zamandır whiskas almıyorum.

    Aldığım pahalı mamalardan biraz daha ucuz oldukları için bunları da hayattan bıkmasınlar diye yapıyorum. Bana göre micho sokak kedilerine verilebilecek seviyede ve

    günü çok iyi kurtaracak bir mama. Whiskas leş gibi kokuyor ve acaip iç yakan bir yapısı var.

    Kedilerime ciğer, 100%100 dana dediğimiz salamlardan veriyorum, kimi zaman et ve tavuk da veriyorum.

    Şahsen kedilerime paso kuru mama dayayamıyorum onlarınki de can, şu royal canin kitten var 400 gram 16 lira olan mama, kampanyaya girip de 800 gr verildiği taktirde ondan da poşet poşet yedekliyorum.

    Kuru mama haricinde Royal Canin poşet mama, Whiskas poşet ve konserveler, Monge (nadiren) gibi üreticilerin çeşit çeşit yaş mamalarından veriyorum.

    Kedileri iyi beslediğimi düşünüyorum hatta bazen ben de yiyip içip gezsem de başkaları bana böyle baksa diye iç geçirmiyor değilim.

    Sanabelle tavsiye etmiyorum, o kuru mamanın içinde böyle kemik parçası mı desem tırnak parçalarımı desem yedikten sonra acaip parçacıklar dile damağa geliyor. Ben bu mamayı çok rezil buldum ona göre.

    Sokak kedilerine kemikli birşeyler veresim gelmiyor, hem kemikler sokakta yerlerde geziyor hem de burda stv'nin sokağında bir kedi boğazını tıkayan bir kemik yüzünden gitti.

    kedilerinizin suyunu hiçbir zaman eksik etmeyin arkadaşlar.

    Bu arada şu bahsettiğiniz premium markaları nasıl alacağımızı yazsaydınız da konunun bir anlamı olsaydı.

    Orijen nerden buluruz mesela?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 21 Ocak 2014; 1:48:56 >
  • the right hand of evil kullanıcısına yanıt
    hepsiburada'dan bir bok alınmaz. Alacaksanız da işiniz acil olmasın yoksa dımdızlak ortada kalırsınız. Bir kargoyu 2 haftada tamamlayamadıklarını hatırlarım, oyuncaklar toplar geldi kumlar geldi ama mama sevkiyatı yarıda kaldı.
    rezil rüsva bir alışveriş olmuştu 2 saat zor iptal ettirdim siparişi.

    Benim kitabımda mimli yerler
    canpet ve hepsiburada, böyle rezil bir alışveriş olamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 21 Ocak 2014; 1:44:16 >
  • Konuya bayadır cevap vermiyorum fakat ne yalan söyleyeyim kedilere mama pek vermiyorum zaten sokakta karinlari tok geliyor en komik bir örnek geçenlerde büyük kedim koskoca kertenkele yiyordu ben doğal yaşamlarını sürdürmelerini istiyorum ve gayet iyi gidiyor.

    Şunu anladımki dünyalarca para verip mama almaya gerek yok sanki diğeri cok organik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    hepsiburada'dan bir bok alınmaz. Alacaksanız da işiniz acil olmasın yoksa dımdızlak ortada kalırsınız. Bir kargoyu 2 haftada tamamlayamadıklarını hatırlarım, oyuncaklar toplar geldi kumlar geldi ama mama sevkiyatı yarıda kaldı.
    rezil rüsva bir alışveriş olmuştu 2 saat zor iptal ettirdim siparişi.

    Benim kitabımda mimli yerler
    canpet ve hepsiburada, böyle rezil bir alışveriş olamaz.

    Hocam o değişebiliyor. Benim eve çabuk getirirken, aynı site bir başkasının evine geç getirebiliyor ya da tam tersi. Hep juenpet'ten sipariş veririm, sitede kısa süreli bakım vardı herhalde ben de başka siteden vermek durumunda kaldım. Süper hızlı gönderi diyordu. Ben ertesi güne getiremez diyordum ama hafta sonu olmasına rağmen gerçekten getirdiler. Bu arada aldığım mama sokak kedileri içindi. Mahallemizdeki kedileri de düşünme lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -OD-

    Konuya bayadır cevap vermiyorum fakat ne yalan söyleyeyim kedilere mama pek vermiyorum zaten sokakta karinlari tok geliyor en komik bir örnek geçenlerde büyük kedim koskoca kertenkele yiyordu ben doğal yaşamlarını sürdürmelerini istiyorum ve gayet iyi gidiyor.

    Şunu anladımki dünyalarca para verip mama almaya gerek yok sanki diğeri cok organik.



    Hocam evden çıkarmadan karınlarını doyurun mutlaka. Allah korusun çöpten mikrop kaparlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the right hand of evil


    quote:

    Orijinalden alıntı: -OD-

    Konuya bayadır cevap vermiyorum fakat ne yalan söyleyeyim kedilere mama pek vermiyorum zaten sokakta karinlari tok geliyor en komik bir örnek geçenlerde büyük kedim koskoca kertenkele yiyordu ben doğal yaşamlarını sürdürmelerini istiyorum ve gayet iyi gidiyor.

    Şunu anladımki dünyalarca para verip mama almaya gerek yok sanki diğeri cok organik.



    Hocam evden çıkarmadan karınlarını doyurun mutlaka. Allah korusun çöpten mikrop kaparlar.

    Yok mama veriyorum ama dışardayken illaki yiyorlar ona birşey yapamam maalesef avcılık falan yapsınlar kediler sonuçta tükürükleri antiseptik fare tavuk yemedikten sonra birşey olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halog

    quote:

    Orijinalden alıntı: melithium

    Özet geçebileceğimi sanmıyorum. O zaman bir özetten sonra başlıyorum.

    ÖZET: Hiçbir kuru mamanın kusursuz olduğunu göremedim. Yine de içlerinden en iyisi "en azından" ne eti kullandığını açıkça yazan Acana, Farmina N&D, Brit Care ve Matisse.
    Ancak kediler normalde çiğ beslenirler. İşte şimdi geliyorum o konuya...

    - Düşünmemiz gereken kedilerin doğal ortamlarında ne yiyebilecekleridir. Bunların başında fare gelir; ancak günümüzde evcilleştirdiğimiz kedilerimize fare bulmamız çok zordur. Dolayısıyla mama hazırlanırken farenin yapısına en uygun içerik elde edilmeli ve kedilerin insanlardan ve köpeklerden farklı oldukları unutulmamalıdır.

    - Kediler biz insanlar gibi çok çeşitli beslenmesi gereken hayvanlar değildir. Kuru mamaların hemen hepsinde gördüğümüz tahıllar tamamen gereksizdir; sadece eksik et oranının yerini doldurmak için kullanılırlar. Mısır veya pirinç de öyle. Çoğu ev kedisinin obez oluşunun nedeni ne yazık ki bu.

    - İnsan olarak çeşitli beslenmeyi severiz ve kedilerimize de "üzümlü, meyveli, narlı, portakallı" gibi güzel meyve ve sebzeler içeren kuru mamaları almak isteriz. Halbuki kedilerin ihtiyacı ettir ve bunların hiçbirine ihtiyaç duymazlar. Mamalarda bulunan tüm meyve ve sebzeler de tahıllar, mısır ve pirinç gibi gereksizdir ve ticari amaçlarla insanları ürüne çekmek için kullanılırlar.

    - Mamalarda sıkça rastlanan "et türevleri" ne oluyor peki? Etin neresi olduğu, hangi canlının eti olduğu belli değil. Kimyasal madde sürüsü de öyle.

    - "Yetişkin kediler için," "Yavru kediler için," ayrımı da aynı şekilde ticari amaçlıdır. Şirketler tek bir ürünü satışa çıkarmak yerine birden fazla seçenek sunarak müşterilerin ilgisini çekmeyi hedefler. Üstelik bu ayrımı yaptıklarında profesyonel gözüktükleri bile düşünebilir. Halbuki yavruluk döneminden itibaren doğru beslenen bir kedinin "yetişkin kediler için" hazırlanmış daha hafif mamaya ihtiyacı olmayacaktır çünkü kilo sorunu olmayacaktır... Dişlerini kullanmaya başladıktan sonra her kedi çiğ et yer.

    - Ticari amaçlarla ürün çeşitlendirmek için yapılan bir diğer uygulama ise cinslere özgü mamalardır ki bunun sadece ürün çeşitliliği sağlamak için yapıldığı ortada :)


    SONUÇ:
    Türkiye'de ÇİĞ KEDİ MAMASI satan hiç bir şirket yok çünkü kemiklerin parçalanması, tavuğun bıçakla parçalanması gibi işlemlerin ve dondurulmuş ürünün kargoyla gönderilmesnini zorluğu yüzünden.
    Ama ben her şeyi hallediyor, olması gereken mamayı yapıp satıyorum. Bağlantı eklersem kovalanmaktan korktuğum için eklemiyorum ama ararsanız bulursunuz belki bir yerlerde. Aslında reklam da sayılmazdı çünkü başka çiğ mama satan yok; en azından Türkiye'de
     En İyi Kedi Maması ?

    Bu nedir ya? Siz dalga mı geçiyorsunuz ciddi misiniz. Bu ne cehalet?
    Elinde bilgisayar, foruma üye olup mesaj gönderecek internet bağlantısına sahip bir insan olup en azından araştırmadan burada saçma sapan nasıl konuşuyorsunuz aklım sırrım ermedi. Yazılanlar baştan aşağı fiyasko!

    1.Kedilerin ve köpeklerin bitkisel kaynaklı bazı besinlere de ihtiyacı vardır!
    2.Kedi ve köpeklerde yaşa göre besinsel ihtiyaçlar farklıdır, ne ticareti!
    3.Bitkisel protein, hayvansal proteinin yerini tutmaz!
    4.Kedilerin ve köpeklerin sadece çiğ et ile beslenmesi sağlıksız bir vaziyettir!

    Klavyeyi eline alan başlıyor yazmağa kardeşim bu ne böyle!

    Kedinin tahılgillere ihtiyacı yoktur bitkileri kendilerini tedavi etmek için kullanılırlar.

    Benim kadar kedim pırasa bile yerken diğeri yemiyor ona ihtiyacı var ise yer ben 1 yıldır kedi bakmıyorum 6 yıllık tecrübe konuşuyor.

    Kusura bakmayın ama kedi mamaları ticari anlamda değilse bende neyim bırakın kedi bu insan değil

    Yok birde kedilerin yemeklerini pisirelim o kadarda değil yani ota ihtiyacı olan kedi çıkar yer hergün sebzeyle beslenmezler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eşim veteriner.O yazdığınız mamaların çoğu sadece aromadan ibaret olduğu için kullanmıyoruz.ACANA,ORIJEN kullanıyoruz ancak onlarda biraz pahalı.Royal hills ya da proplan alacağınıza profine yada brit kullanabilirsiniz.Emin olun farkları yok denecek kadar az.Ayrıca mama kalitelerini araştıracaksanızwww.dogfood****or.com sitesini inceleyin derim.Burada mamalar ciddi araştırmalar sonrası yıldızlar ile derecelendiriliyor.Biz bu aralar brit kullanıyoruz.fiyatı da çok uygun.

    http://www.n11.com/brit-care-kittenyavru-tavukprinc-hypoallergenic-2kg-kuru-mama-P18775902
  • -OD- kullanıcısına yanıt
    Tekrar belirtiyorum. Hayvanların öyle yada böyle bitkisel kaynaklı besinlere ihtiyacı vardır.

    Tek yönlü herhangi bir besinle beslenme hiçbir canlı için doğru değildir. Günlük karbonhidrat, protein, yağ, vitamin, mineral belli oranlarda almalıdır.

    Mamalar tabiki ticari bir üründür fakat siz hergün dengeli ve yeterli beslenmeyi sağlayamazsınız.

    Şimdi yemek pişirme görüşü trajikomik. Neden mi? Çünkü etin içinde parazit, bakteri, virüs olma ihtimali Türkiye koşullarında yüksektir. Sterilizasyonu pişirmek haricinde evde sizin sağlamanız çok zor. Daha sonrasında durduk yere hayvan infeksiyon geçirdiğinde, oluk oluk parazit döktüğünde iş işten geçmiş olacaktır. Bu riskler olmasa çiğ et pek tabidir ki hayvan için en faydalı, en doğrusudur.

    Aman yanlış anlaşılmasın. İyi mama yemeyen hayvan ölmez, pek tabi hayatını uzun yıllar devam ettirir. Ama işin önemli kısmı sağlıklı bir yaşam geçirir mi? İlerde sistemik hastalıklar ortaya çıkar mı? Bu riskleri azaltmak için mama önermekteyim. Çünkü sorumluluğunu aldığınız hayvanın rahatsızlığı pek tabi sizi üzecektir. Bu bilinçle yaklaşıldığı taktirde bahsettiklerim mantıklı bulunacaktır.

    İsteyen kişi hayvanına istediği gibi bakıp besleyebilir. Sorumluluk kendisine aittir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halog

    Tekrar belirtiyorum. Hayvanların öyle yada böyle bitkisel kaynaklı besinlere ihtiyacı vardır.

    Tek yönlü herhangi bir besinle beslenme hiçbir canlı için doğru değildir. Günlük karbonhidrat, protein, yağ, vitamin, mineral belli oranlarda almalıdır.

    Mamalar tabiki ticari bir üründür fakat siz hergün dengeli ve yeterli beslenmeyi sağlayamazsınız.

    Şimdi yemek pişirme görüşü trajikomik. Neden mi? Çünkü etin içinde parazit, bakteri, virüs olma ihtimali Türkiye koşullarında yüksektir. Sterilizasyonu pişirmek haricinde evde sizin sağlamanız çok zor. Daha sonrasında durduk yere hayvan infeksiyon geçirdiğinde, oluk oluk parazit döktüğünde iş işten geçmiş olacaktır. Bu riskler olmasa çiğ et pek tabidir ki hayvan için en faydalı, en doğrusudur.

    Aman yanlış anlaşılmasın. İyi mama yemeyen hayvan ölmez, pek tabi hayatını uzun yıllar devam ettirir. Ama işin önemli kısmı sağlıklı bir yaşam geçirir mi? İlerde sistemik hastalıklar ortaya çıkar mı? Bu riskleri azaltmak için mama önermekteyim. Çünkü sorumluluğunu aldığınız hayvanın rahatsızlığı pek tabi sizi üzecektir. Bu bilinçle yaklaşıldığı taktirde bahsettiklerim mantıklı bulunacaktır.

    İsteyen kişi hayvanına istediği gibi bakıp besleyebilir. Sorumluluk kendisine aittir.

    Bu benim görüşürüm kedilere biz sebze pişirip vermiyoruz sadece ot ya bildiğin kendilerini tedavi etmek için kullanılırlar benim 4 kedim var bu zamana kadar 1 tanesi parazit döktü onuda halllettim doğduğu zamandan beri döküyordu bunlar hayvan e o zansn sokaktaki hayvanlar 2 senede ölüyor bu sacma ihtiyacı var ise i iihtiyacni sokakta halleder bende dünya kadar para dökmenin manasını anlamıyorum benim kedim 6 yıllık ve hiç bir sağlık problemi yok ama sokaktan eve girmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -OD-


    quote:

    Orijinalden alıntı: halog

    Tekrar belirtiyorum. Hayvanların öyle yada böyle bitkisel kaynaklı besinlere ihtiyacı vardır.

    Tek yönlü herhangi bir besinle beslenme hiçbir canlı için doğru değildir. Günlük karbonhidrat, protein, yağ, vitamin, mineral belli oranlarda almalıdır.

    Mamalar tabiki ticari bir üründür fakat siz hergün dengeli ve yeterli beslenmeyi sağlayamazsınız.

    Şimdi yemek pişirme görüşü trajikomik. Neden mi? Çünkü etin içinde parazit, bakteri, virüs olma ihtimali Türkiye koşullarında yüksektir. Sterilizasyonu pişirmek haricinde evde sizin sağlamanız çok zor. Daha sonrasında durduk yere hayvan infeksiyon geçirdiğinde, oluk oluk parazit döktüğünde iş işten geçmiş olacaktır. Bu riskler olmasa çiğ et pek tabidir ki hayvan için en faydalı, en doğrusudur.

    Aman yanlış anlaşılmasın. İyi mama yemeyen hayvan ölmez, pek tabi hayatını uzun yıllar devam ettirir. Ama işin önemli kısmı sağlıklı bir yaşam geçirir mi? İlerde sistemik hastalıklar ortaya çıkar mı? Bu riskleri azaltmak için mama önermekteyim. Çünkü sorumluluğunu aldığınız hayvanın rahatsızlığı pek tabi sizi üzecektir. Bu bilinçle yaklaşıldığı taktirde bahsettiklerim mantıklı bulunacaktır.

    İsteyen kişi hayvanına istediği gibi bakıp besleyebilir. Sorumluluk kendisine aittir.

    Bu benim görüşürüm kedilere biz sebze pişirip vermiyoruz sadece ot ya bildiğin kendilerini tedavi etmek için kullanılırlar benim 4 kedim var bu zamana kadar 1 tanesi parazit döktü onuda halllettim doğduğu zamandan beri döküyordu bunlar hayvan e o zansn sokaktaki hayvanlar 2 senede ölüyor bu sacma ihtiyacı var ise i iihtiyacni sokakta halleder bende dünya kadar para dökmenin manasını anlamıyorum benim kedim 6 yıllık ve hiç bir sağlık problemi yok ama sokaktan eve girmiyor.

    Konuyu başka tarafa çektiniz ama onla ilgili de görüşlerimi belirteyim.

    Sokakta hayvanlar her ihtiyaçlarını halledemez. Doğal ortam mı var ki sokakta? Hayvancıklar çöpten ne çıkarsa (ki genellikle kimse bozuk olmayan atıl durumda olmayan bir şeyi çöpe atmaz) onu yiyorlar ve tabiki 2senede ölürler. Ha benimde sokakta destek olduğum mama verdiğim hayvanlar var. Ama bu iş biraz hayvan refahına giriyor.

    Demek istediğim şu ki iyi mama verdiğim hayvanlarım maşallah panter gibi. Parlak tüylü, az tüy döken enerjik sağlıklı hayvanlar. Dışkıları bile kötü kokmuyor. İnan bunlar fazlasıyla fark ediyor. Aşılarını parazitlerini de yapıyorum. Mutlu mesut yaşıyoruz. Hemde ben bu hayvanlara bugün ne versem diye düşünmeden.

    Tekrar belirteyim ki kötü mama, ev artığı yiyen hayvan ölmez pek tabi yaşar ama nasıl yaşar ona bişi diyemem. Ve tekrar belirtiyorum kişinin vicdanına kalmıştır. Ben tekirime proplan kısırlaştırılmış ve yavru siyamıma da royal canin kitten veriyorum ve çok memnunum. Tavsiye de ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halog

    quote:

    Orijinalden alıntı: -OD-


    quote:

    Orijinalden alıntı: halog

    Tekrar belirtiyorum. Hayvanların öyle yada böyle bitkisel kaynaklı besinlere ihtiyacı vardır.

    Tek yönlü herhangi bir besinle beslenme hiçbir canlı için doğru değildir. Günlük karbonhidrat, protein, yağ, vitamin, mineral belli oranlarda almalıdır.

    Mamalar tabiki ticari bir üründür fakat siz hergün dengeli ve yeterli beslenmeyi sağlayamazsınız.

    Şimdi yemek pişirme görüşü trajikomik. Neden mi? Çünkü etin içinde parazit, bakteri, virüs olma ihtimali Türkiye koşullarında yüksektir. Sterilizasyonu pişirmek haricinde evde sizin sağlamanız çok zor. Daha sonrasında durduk yere hayvan infeksiyon geçirdiğinde, oluk oluk parazit döktüğünde iş işten geçmiş olacaktır. Bu riskler olmasa çiğ et pek tabidir ki hayvan için en faydalı, en doğrusudur.

    Aman yanlış anlaşılmasın. İyi mama yemeyen hayvan ölmez, pek tabi hayatını uzun yıllar devam ettirir. Ama işin önemli kısmı sağlıklı bir yaşam geçirir mi? İlerde sistemik hastalıklar ortaya çıkar mı? Bu riskleri azaltmak için mama önermekteyim. Çünkü sorumluluğunu aldığınız hayvanın rahatsızlığı pek tabi sizi üzecektir. Bu bilinçle yaklaşıldığı taktirde bahsettiklerim mantıklı bulunacaktır.

    İsteyen kişi hayvanına istediği gibi bakıp besleyebilir. Sorumluluk kendisine aittir.

    Bu benim görüşürüm kedilere biz sebze pişirip vermiyoruz sadece ot ya bildiğin kendilerini tedavi etmek için kullanılırlar benim 4 kedim var bu zamana kadar 1 tanesi parazit döktü onuda halllettim doğduğu zamandan beri döküyordu bunlar hayvan e o zansn sokaktaki hayvanlar 2 senede ölüyor bu sacma ihtiyacı var ise i iihtiyacni sokakta halleder bende dünya kadar para dökmenin manasını anlamıyorum benim kedim 6 yıllık ve hiç bir sağlık problemi yok ama sokaktan eve girmiyor.

    Konuyu başka tarafa çektiniz ama onla ilgili de görüşlerimi belirteyim.

    Sokakta hayvanlar her ihtiyaçlarını halledemez. Doğal ortam mı var ki sokakta? Hayvancıklar çöpten ne çıkarsa (ki genellikle kimse bozuk olmayan atıl durumda olmayan bir şeyi çöpe atmaz) onu yiyorlar ve tabiki 2senede ölürler. Ha benimde sokakta destek olduğum mama verdiğim hayvanlar var. Ama bu iş biraz hayvan refahına giriyor.

    Demek istediğim şu ki iyi mama verdiğim hayvanlarım maşallah panter gibi. Parlak tüylü, az tüy döken enerjik sağlıklı hayvanlar. Dışkıları bile kötü kokmuyor. İnan bunlar fazlasıyla fark ediyor. Aşılarını parazitlerini de yapıyorum. Mutlu mesut yaşıyoruz. Hemde ben bu hayvanlara bugün ne versem diye düşünmeden.

    Tekrar belirteyim ki kötü mama, ev artığı yiyen hayvan ölmez pek tabi yaşar ama nasıl yaşar ona bişi diyemem. Ve tekrar belirtiyorum kişinin vicdanına kalmıştır. Ben tekirime proplan kısırlaştırılmış ve yavru siyamıma da royal canin kitten veriyorum ve çok memnunum. Tavsiye de ederim.

    Sen hayvana en iyi mamayi versende bitkilerden alacağı yararlı mineral ve vitaminleri alamazlar kediler etçildir ama bitkiye hastalandiklari zaman koşarlar bu doğanın en güzel olayı bizlerde öyle değilmiyiz sebzelere bitkilere ihtiyacimiz olmazsa yemeyiz içmeyiz sokaktaki yasayan hayvanlar böcek ve fare yiyerek yaşamını sürdürür 20 sene önce yaşayan kediler mamayla beslenmiyordu bunu belirteyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.