Şimdi Ara

En iyi ve geleceği olan programlama dili hangisi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
2
Favori
29.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar geleceğin en çok kullanılan veya gelecekte işe yarayacak programlama dili hangisi, programlama biraz donanımlara da hükmede bilecek bir programlama olursa çok iyi olur. Kendim Bilgisayar vb . bölüm mezunu değilim ama öyle hem vakit geçirme hem bilgi amaçlı uğraşıyorum. Daha önceden html ve web tasarımı işi ile uğraştım olayı çözünce bıraktım. Şimdi androidle uğraşıyorum biraz. Sizce hangi dil işe yarar.



  • sanöğretim.com sitesinde visual studio da C# ile asp.net programlama eğitim dvd si var onu satın al alanlar gayet memnun. ve bir C dillerini öğren C,C++,C# ve zirvesi olan Java yı benim tavsiyem bunlar.
  • c# ,java ,c++ geleceği olan ve en çok özgür olabileceğin diller bnce bunlar...
  • c# dışında hepsi olabilir, geleceğin dili diyosan javascript
  • geleceğin dili henüz yaratılmadı. gelecekte yaratılacak.. o yuzden bu günün dilini oğren , gelecek gelince gelecekteki en iyi dili de öğrenirsin.
  • Java ile ilgili biraz araştırma yaparsan platform bağımsız olduğu için tavsiye edildiğini görürsün.
  • en iyi dil en iyi bildiğin dildir. Ama benim için sadece bir araç hangisinden daha çok kazanırsam en iyi benim için o dur :)
  • "Geçmişte kalmıs bir dil yokken geleceğin dilini sormak garip. yıllar c++ bile eskitemedi hatta assembly yi bile :D
    su ii bu ii demek zor. .net framework teknolojisine hakım olduğum halde 1 yılda abi bunlar napio napmıs bu ney bu işe yarıyor diyen noktaya geldim. Linq öğrendik oh maşallah dedik entity framework cıktı hım hım demeye Enterprise Library Önem kazandı. Teknolojiyi takip etmek bile zorken bu kadar herşey hızlı bübüyorken gelceğin diline şimdiden yardırmak saçma.

    Mesele bi şey öğren onla proje geliştir yeter.
    Ortağım Java uzmanı ben .net . TEmelde hem fikir olduğumuz şey Visual studio nun sayesinde .net ile geçrekten daha hızlı ürün çıkarıldığı idi. Benim için önemli olan işimi ne kadar kolaylaştırdığı sonuçta hobi için yapmıyorum içim bu ve yazilmida onu geliştirmek için harcanan süre = Maliyet.

    Ben mobil takılcam diyorsan object C java. Ben gömülü sistem takilcam diyorsan yine c/c++ ben web takılcam özellikle hazır kodları düzenleyerek yürücem dersen php. bi dil bileyim web de windows da mobilde (kısmen) calıssın diyorsan c# (java derdim de java ile windows app gerçekten zor herşeyi elle yapmak gerekiyor gibi sürükle bıkak bile düzgün bi şekilde yok.)
    "

    bunları yazdım sonra "Daha önceden html ve web tasarımı işi ile uğraştım olayı çözünce bıraktım. " okuyumca silesim geldi CTRL Z kurtardı. 2 üni eskittim bilişimde MCP MCTS MCPD WEB ünvanlarını aldım. ben hala web dünyasını çözdüm bitirdim yetiştim diyemedim Size maşşah çözmüşünüz. Jquery si ajaxı MVC si Web socketi Node.JS i falan aşmısınız hocam. Sizi Assembly keser ötesi yok. Donanima Hükmetcekseniz C (C ler diyelim c++ object c s.) ve assembly den baska seçeneğiniz yok.

    @Muratsal noktayı koymus. Öğrenmenin önündeki en büyük engel "ben biliyorum"dur.

    Teknolojiler Artik dilin ötesinde frameworklar halinde yürüyor. JS den bi cacık olmazken Jquery onu sahlandırdı hatta Node.JS onu Server Side a taşıdı ise artik konu hangi dil değil hangi frameworktur.

    9 Dil öğretilmiş / öğrenmiş biri olarak (aslında yıllar sonra anladım sadece syntax öğrenmişim) Tavsiyem Kafani hangisi diye yorma seç birini yürü daldan dala atlamak başarı getirmez. Başarıyı uzmanlık/uzmanlaşma getiriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 25 Şubat 2013; 21:32:57 >
  • Yine aynı konu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caut

    c# dışında hepsi olabilir, geleceğin dili diyosan javascript

    neden c# dışında? amacım tartışma yaratmak değil fikrinizi almak. Hatta isterseniz pm atın ki forum alev almasın yine.
  • Pascal
  • ingilizce çok önemli olacak gelecekte.fransızcada onun kadar onemli
  • gelecekte derken ingilizce geçmişte şimdi ve gelecekte zaten önemli :))
  • tabii ki java ama benim için c#:)
  • makina dili öğren geç :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: patronos

    Arkadaşlar geleceğin en çok kullanılan veya gelecekte işe yarayacak programlama dili hangisi, programlama biraz donanımlara da hükmede bilecek bir programlama olursa çok iyi olur. Kendim Bilgisayar vb . bölüm mezunu değilim ama öyle hem vakit geçirme hem bilgi amaçlı uğraşıyorum. Daha önceden html ve web tasarımı işi ile uğraştım olayı çözünce bıraktım. Şimdi androidle uğraşıyorum biraz. Sizce hangi dil işe yarar.

    C/C++

    Ne rezil olur ne vezir Ama ölmez bence 50yıllık geçmişi var
  • Assenbly
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caut

    c# dışında hepsi olabilir, geleceğin dili diyosan javascript

    c# dilinin ne kötülüğünü gördün???
  • c++. buna tam olarak hakim olursan (tabi nesneye dayalı programlama mantığını da iyi oturtman lazım) çok kullanılan diğer dilleri öğrenmen bir haftayı bulmaz.
  • Bu işle uğraşmaya başladığım günden beri sorulan ve tam olarak bir cevap bulamamış bir soru bu. İşin aslı herkes bildiği dilleri söylüyor. Bana sorarsan dil bilmekten daha önemli şeyler ver. Ben birçok dili biliyorum. 1 ay içinde çok keskin bir şekilde Java konusunda bazı planlarım olacak. Bana sorarsan dil değil önemli olan, önemli olan algoritma, Know How ve platform seçmek önemli. Dil ayırt etme olayı çok bana göre birşey değil. Hiç bilmediğim dille yazılmış projeler içine birden girip öğrenip devam ediyorum. Önemli olan yapıyı anlamak, veri saklama biçimlerini çözmek. C temelli herhangi diller arasında geçişlerin sadece bazı syntax değişikleri açısından zorlar seni. Asıl zorlandığın kısım syntax'i ve yazım mantığı tamamen farklı olan diller olur. Örneğin Centura gibi. Bana sorulursa Centura tam olarak bir dil bile sayılmaz. Neyse sonuç olarak demek istediğim şey. Dil ayırt etme olayı bana göre değil. Ben çalışan platforma bakarım. Platformun zorunlu koştuğu veya ihtiyacı olan şeyleri öğrenirim. Kalanı teferruattır zaten.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.