Şimdi Ara

En iyi ve geleceği olan programlama dili hangisi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
2
Favori
29.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Özellikle .NET platformunda çalışan biri olaraktan C#, JavaScript diyorum. Visual Studio sayesinde .NET platformunda yazılım geliştirmek daha hızlı ve kolay. Ama öğrendim 1-2 senede bitti diye bir mantık yok olamaz da. Yazılım mühendisi olarak her gün C# ile uğraşmama rağmen devamlı yeni şeyler öğreniyorum. mahoni_38 isimli arkadaşın dediği gibi teknolojiye ayak uydurmak gerekiyor. Devamlı yeni şeyler çıkıyor. C# ile genelde geliştirdiğim programlarda LINQ kullandığım için konu hakkında epey fikrim olduğunu düşünüyorum ama gün geliyor bilmediğim bir yeni fonksiyon olduğunu fark ediyorum. Araştırmak, libraryleri karıştırmak şart.


    Bunun yanı sıra her sektör her firma aynı dili kullanacak diye bir şey yok. Bazı firmalar java ile yazılım geliştirirken bazıları c# ile geliştirebilir. Ama bir programlama dilini öğrendikten sonra diğerini de kavramak o kadar da zor değil. İlk öğrendiğim dil Javaydı, fakat sonrasında C ve C#'dan programlama hayatıma devam etmem gayet basit oldu. Sonuçta kod üzerinde yaptığın şey aynı, sadece çalışma prensipleri, ve fonksiyon isimleri farkları.

    Konuyu tamamen farklı bir yere getirerek RUBY öğrenmeni de tavsiye ederim. Şu an geliştirilen yazılım dillerinden farklı olarak çoğu işi daha kısa süreçte halledebiliyorsun. Ruby on Rails ile de web design yapılabiliyor. Şu anda ben de Ruby öğrenme aşamasındayım, gayet zevkli ve yazarken düşünmeni gerektiren dolayısıyla kod yazma konusunda kendini daha çok geliştirebileceğin bir dil olduğunu düşünüyorum.

    Özetlemek gerekirse, yanlış anlama ama gelecek hakkında soru sormak bana saçma gerekiyor. 5 yıl sonrası falan tahmin edilebilir ama daha ilerisinde ne olur kimse bilemez. Kimse burada Tanrıyı oynamıyor. Teknoloji çok hızlı gelişiyor. Şu ana kadar diğer arkadaşların dediği gibi zaman bir çok dili daha eskitemedi(c++) ama daha kullanışlı, daha hızlı yazılabilecek diller gelişti. İleride ne olur bilemem.




  • Gelecek Java'da dostum ;) http://www.btakademi.com/egitim/egitimler/?id=144&egitim=javascript_ile_istemci_tarafli_programlama ama tabi C ailesi ölmez vatan bölünmez derim :D
  • C# öğrenmek en mantıklısı ve en kolayı şu anda.
    Microsoft un Studio Net i mi Java mı diye sormak daha doğru.
    Java yerine Studio Net yazılımlarından birini öneririm ben
    Studio Net içinde çok popüler olan emektar Visual Basic in yeni sürümü olan VB NET i ve ona aslında çok benzeyen yep yeni bir dil olan C# ı ve yine eski emektar C++ ı içeriyor. C ++ ı bir yana bırakalım o daha başka bir şey. Geriye VB mi C# mı sorusu kalıyor. Vb eski bir dil ve sürekli yenileniyor. Ancak Microsoft bu en son paketinde C# ı VB e alternatif çıkarttı ve kendiside C#ı desteklemekte daha çok. Belliki VB için ölüm çanları çalmaya başladı. Şu an için VB bu yeni sürümleri ile neredeyse C# kadar iyi ve program yazmasıda daha kolay ama buna rağmen yolun başındaysan hiç risk alıpta VB ile başlamaya gerek yok. Birisi VB ci olacaksa o ben olurdum kesin ama ben bile C#a geçtim istemeye istemeye. Ama gözümde büyüdüğü kadarda zor ve sıkıcı çıkmadı C#. Lafı çok uzattım bana güven bu işe çok mesai harcadım ve ekmeğini yedim C# ile başlayın. C# bildiğinizi farz edersek zaten java yıda yarıdan fazla biliyor olacaksınız inanın. Ben bir süre VB Net ile devam edeyim dedim. Takıldığımda örnek kod bulmak bazen bir saatimi alıyordu C# de ise inanın en zor şeyi bulmak bile bir dakika google da. O kadar çok uğraşan varki ne ararsanız arayın bir dakikadan fazla sürmüyor sorunu çözmek. En güzel yanı bu C# ın. Nerdeyse F1 tuşuna basıp yardım almak kadar hızlı derdine google da çare bulmak.




  • Javascript ve Python
  • Java.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hazır olun geleceğin programlama dilini söylüyorum: ingilizce
  • C# değil o kesin, çünkü tekel ve Microsoft'a bağlı. Kimse Mono ile C# kullanıp her şey için uygulama geliştirebiliyorsun demesin, berbat durumda dezavantajları mevcut. (Geçenlerde Microsoft Xamarin'i aldı ama yine de Mono'nun değişeceğini sanmam.)

    Öte yandan üniversiteler, kurumlar hep Python'a geçiyor masaüstü yazılımda, web yazılım için PHP, ASP ASP.Net sıradan hale geldi, Ruby on Rails ise yükselişti, özel projeler artık RoR ile hazırlanacak gibi.

    Kısacası masaüstünde Phython webde Ruby on Rails geleceğin programlama dili.
  • Bi kere ana dil İngilizce şart, onu cebe koy.

    Gelecek internete kayıyor... bu kesin... masa üstü veriler bile internette saklanır hale geldi ve adınada CLOUD dediler...

    Bu konudada dünyanın en zengin hırsızı bil Gates aklıma geldi, internete yatırım yapmıyalım geleceği yok demişti...

    javascript, sınırlı alana erişimine izin veriliyorken, ihtiyaç üzerine kollarını daha fazla alana uzatmaya başladı...

    yeni başlıyor olsam javascripte hakim olmayı isterdim... zaten nesne tabanlı ve gördüğüm kadarı ile kullandığım tüm dillerden daha esnek bir sysntaxa sahip.

    Javascripti cebe koyardım...

    Konu olarakta, cloud içinde veri arama, toplama, ayrıştırma, saklama ve en önemlisi güvenlik konusuna girerdim...

    Bu konuda hız, yapabilirlik ve okunabilirlik açısından en iyi dil hangisi ise ona yönelirdim... büyük ihtimalle C dilidir...

    C, javascrip, sql... ve internet dünyası... tabi ben bunların hiçbirine hakim değilim...
    hoş hiç bir dile hakim değilim ama çok dil öğrenmek zorunda kaldım ve yeni öğrendiğim dillerle büyük paketler yazmak zorunda kaldıK...

    iş dünyasıda senin hedeflerine göre işlemiyor...

    Tabi hedefin çalışırken mutlu olmak ise. O zaman dil önemli değil konu seçeceksin.
    Sonra o konuda senin bulunacağın ülkede en çok hangi dil kullanılıyorsa onu araştıracaksın.

    Yada cast ajansına müracaat edip kanal D deki kısmetse olur programına katılıp haftada 10bin alabilirsin...
    günde 3 saat ordaki kızlarla muhabbet edip kendini sevdirmen yeterli. Sora programcı kiralar işini yaptırırsın.
    Yan gelir olarakta sokakta bi sürü senin için kendini yırtan hayranın olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi budamıBudha -- 27 Şubat 2016; 14:52:58 >




  • önemli olan algoritma mantığı yanı sıra gelecekte hangi dil olacak dersen kanaatimce 4 boyutlu hologram teknolojileri gelişeceğinden ve buna uygun arayüzler gerekeceğinden yeni çıkacak 5. 6. 7. seviye diller yapay zekalar kullanılacaktır. Programlama dilleri kalem fırça badana fırçası boya makinesi gibidir. Bu elemanlar birbirlerinin işlerini yapabilir ama badana fırçasının işini kalem le yapmak günler belki yıllar sürer ve kalemin yaptığı işi bazen badana fırçası ile yapamazsın diye söyleniyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Meniz

    quote:

    Orijinalden alıntı: oklid

    quote:

    Orijinalden alıntı: dogauzun

    En iyi dil yapacağın işe en uygun dildir.

    arkadaş çok doğru bir cevap vermiş. Önce ne iş yapmak istediğinize karar vermelisiniz. Fakat daha yolun en başındaysanız ve nereden başlamanız gerektiğine karar veremiyorsanız,http://www.biliste.com/en-iyi-programlama-dili/ burada birçok parametre değerlendirilerek en iyi programlama dilleri sıralanmış. Sizin için faydalı olacaktır.

     En iyi ve geleceği olan programlama dili hangisi ?

    Resmi gördükten sonra bir daha asla girilmeyecek siteler arasına ekledim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vflzfv

    önemli olan algoritma mantığı yanı sıra gelecekte hangi dil olacak dersen kanaatimce 4 boyutlu hologram teknolojileri gelişeceğinden ve buna uygun arayüzler gerekeceğinden yeni çıkacak 5. 6. 7. seviye diller yapay zekalar kullanılacaktır. Programlama dilleri kalem fırça badana fırçası boya makinesi gibidir. Bu elemanlar birbirlerinin işlerini yapabilir ama badana fırçasının işini kalem le yapmak günler belki yıllar sürer ve kalemin yaptığı işi bazen badana fırçası ile yapamazsın diye söyleniyor.

    Geleceğin ne getireceği bulanık. Son derece güzel anlatmışsın durumu. eğer bir programcı olarak devam edeceksen hangi dili biliyor olmandan çok programlamanın mantığını ve bir yazılımı üretirken ne tür bir akış kullanacağını bilmen gerekiyor. Nasıl bir program yazarken belirli bir algoritma çerçevesinde gidiyorsan bir yazılım ürünü oluşturuyorken de yine bunun algoritmasını kafanda oluşturmalısın ( analiz, tasarım, kodlama,test,entegrasyon,okunabilirlik, düzeltilebilirlik, güvenlik vs vs )

    Gençlere tavsiyem javascript, html5 ve css yapısını iyi öğrenmeleri ve bir şekilde işin mutfağına girip bir proje içinde az çok bulunmaları. Mutfağa girince görülecektir ki kodlama bu işin ufak bir bölümü.

    Piyasa nın istediğinin şu anda hala 10-20 yıl önceki sistemlerde uzmanlık olduğunu anladığında geleceği değil oturmuş eski sistemleri istemenin ne kadar mantıklı olduğunu anlaman zor olmayacak. ( para kazandıran paket programcılık sektörü için )

    Hayaller swift, gerçekler objective c.

    Hayaller go, gerçekler c ve türevleri. ( c ölmez e katılıyorum bu arada )

    Türkiye piyasası için .net dilleri tavsiyem. Türkiye de windows işletim sistemi kullanma oranı dünyanın her ülkesinden fazla olduğunu düşünürsek bu tavsiyem yazılım sektörü içinde iş bulmak isteyen gençlere yönelik.

    Eğer ki ben freelancer çalışacağım diyorsan tüm frameworkler dünyasının kapısı sana açık. Gençlere tavsiyem kısmından sonrası için yürü gitsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.t.y. -- 22 Mart 2016; 14:23:02 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: m.t.y.

    quote:

    Orijinalden alıntı: vflzfv

    önemli olan algoritma mantığı yanı sıra gelecekte hangi dil olacak dersen kanaatimce 4 boyutlu hologram teknolojileri gelişeceğinden ve buna uygun arayüzler gerekeceğinden yeni çıkacak 5. 6. 7. seviye diller yapay zekalar kullanılacaktır. Programlama dilleri kalem fırça badana fırçası boya makinesi gibidir. Bu elemanlar birbirlerinin işlerini yapabilir ama badana fırçasının işini kalem le yapmak günler belki yıllar sürer ve kalemin yaptığı işi bazen badana fırçası ile yapamazsın diye söyleniyor.

    Geleceğin ne getireceği bulanık. Son derece güzel anlatmışsın durumu. eğer bir programcı olarak devam edeceksen hangi dili biliyor olmandan çok programlamanın mantığını ve bir yazılımı üretirken ne tür bir akış kullanacağını bilmen gerekiyor. Nasıl bir program yazarken belirli bir algoritma çerçevesinde gidiyorsan bir yazılım ürünü oluşturuyorken de yine bunun algoritmasını kafanda oluşturmalısın ( analiz, tasarım, kodlama,test,entegrasyon,okunabilirlik, düzeltilebilirlik, güvenlik vs vs )

    Gençlere tavsiyem javascript, html5 ve css yapısını iyi öğrenmeleri ve bir şekilde işin mutfağına girip bir proje içinde az çok bulunmaları. Mutfağa girince görülecektir ki kodlama bu işin ufak bir bölümü.

    Piyasa nın istediğinin şu anda hala 10-20 yıl önceki sistemlerde uzmanlık olduğunu anladığında geleceği değil oturmuş eski sistemleri istemenin ne kadar mantıklı olduğunu anlaman zor olmayacak. ( para kazandıran paket programcılık sektörü için )

    Hayaller swift, gerçekler objective c.

    Hayaller go, gerçekler c ve türevleri. ( c ölmez e katılıyorum bu arada )

    Türkiye piyasası için .net dilleri tavsiyem. Türkiye de windows işletim sistemi kullanma oranı dünyanın her ülkesinden fazla olduğunu düşünürsek bu tavsiyem yazılım sektörü içinde iş bulmak isteyen gençlere yönelik.

    Eğer ki ben freelancer çalışacağım diyorsan tüm frameworkler dünyasının kapısı sana açık. Gençlere tavsiyem kısmından sonrası için yürü gitsin.

    Teşekkür ederim meraklı bir araştırmacı olarak tavsiyelerinizi dikkate alıcam. Arkadaşın 3 sene önce sorduğu soruyu şu aralar derinlemesine kurcalayınca bu sonuçlar çıkmıştı. Yazılım bilimi gün geçtikçe dallanıp budaklanıyor web ayrı otomasyon robotik sistemler ayrı bilişim sektörü ayrı dağlar gibi hepsinde iyi olmak imkansız hepsinden biraz bilmek zor amaç genel olarak yazılımdan para kazanmak ama para kazanmak başlı başına bir sanat oda ayrı mesele :))




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vflzfv

    quote:

    Orijinalden alıntı: m.t.y.

    quote:

    Orijinalden alıntı: vflzfv

    önemli olan algoritma mantığı yanı sıra gelecekte hangi dil olacak dersen kanaatimce 4 boyutlu hologram teknolojileri gelişeceğinden ve buna uygun arayüzler gerekeceğinden yeni çıkacak 5. 6. 7. seviye diller yapay zekalar kullanılacaktır. Programlama dilleri kalem fırça badana fırçası boya makinesi gibidir. Bu elemanlar birbirlerinin işlerini yapabilir ama badana fırçasının işini kalem le yapmak günler belki yıllar sürer ve kalemin yaptığı işi bazen badana fırçası ile yapamazsın diye söyleniyor.

    Geleceğin ne getireceği bulanık. Son derece güzel anlatmışsın durumu. eğer bir programcı olarak devam edeceksen hangi dili biliyor olmandan çok programlamanın mantığını ve bir yazılımı üretirken ne tür bir akış kullanacağını bilmen gerekiyor. Nasıl bir program yazarken belirli bir algoritma çerçevesinde gidiyorsan bir yazılım ürünü oluşturuyorken de yine bunun algoritmasını kafanda oluşturmalısın ( analiz, tasarım, kodlama,test,entegrasyon,okunabilirlik, düzeltilebilirlik, güvenlik vs vs )

    Gençlere tavsiyem javascript, html5 ve css yapısını iyi öğrenmeleri ve bir şekilde işin mutfağına girip bir proje içinde az çok bulunmaları. Mutfağa girince görülecektir ki kodlama bu işin ufak bir bölümü.

    Piyasa nın istediğinin şu anda hala 10-20 yıl önceki sistemlerde uzmanlık olduğunu anladığında geleceği değil oturmuş eski sistemleri istemenin ne kadar mantıklı olduğunu anlaman zor olmayacak. ( para kazandıran paket programcılık sektörü için )

    Hayaller swift, gerçekler objective c.

    Hayaller go, gerçekler c ve türevleri. ( c ölmez e katılıyorum bu arada )

    Türkiye piyasası için .net dilleri tavsiyem. Türkiye de windows işletim sistemi kullanma oranı dünyanın her ülkesinden fazla olduğunu düşünürsek bu tavsiyem yazılım sektörü içinde iş bulmak isteyen gençlere yönelik.

    Eğer ki ben freelancer çalışacağım diyorsan tüm frameworkler dünyasının kapısı sana açık. Gençlere tavsiyem kısmından sonrası için yürü gitsin.

    Teşekkür ederim meraklı bir araştırmacı olarak tavsiyelerinizi dikkate alıcam. Arkadaşın 3 sene önce sorduğu soruyu şu aralar derinlemesine kurcalayınca bu sonuçlar çıkmıştı. Yazılım bilimi gün geçtikçe dallanıp budaklanıyor web ayrı otomasyon robotik sistemler ayrı bilişim sektörü ayrı dağlar gibi hepsinde iyi olmak imkansız hepsinden biraz bilmek zor amaç genel olarak yazılımdan para kazanmak ama para kazanmak başlı başına bir sanat oda ayrı mesele :))

    Aynen.

    Önecelikle kişinin kendisine şu soruyu sorması lazım: " Ben ne yapmak istiyorum ? "

    Bunun cevabını verdikten sonra bilgiye ulaşmak günümüzde artık zor değil.




  • ACİLLLLL
    1) Programlama dillerinde etkinlik (verimlilik) ile güvenilirlik arasındaki ilişkiyi en az üç örnek
    vererek açıklayın. “X programlama dilinde Y özelliği verimliliği/hızı arttırır ama güvenilirliği
    azaltır çünkü...” gibi bir açıklama yapın.
    2) Uzunluğu belli olan bir stringi ters çeviren bir C fonksiyonunu Başvuru ile Çağırma (Call by
    Reference) kullanarak yazın. Yani stringin bir kopyası değil, orijinali doğrudan ters çevrilsin.
    3) Bizim icat ettiğimiz YSV adlı bir programlama dilinde yalnızca toplama, çıkarma, bölme için
    (+, -, /) işlemcileri ve mutlak() fonksiyonu (mutlak(x), x’in mutlak değerini verir) olsun. Bu
    programlama dilinde seçimli veya yinelemeli yapıların olmadığını (if, for, while gibi yapıların
    bulunmadığını) varsayarak bir max() fonksiyonu yazın. max(a,b) şeklinde çağrıldığında a ile b
    tamsayılarından büyük olanını döndürsün. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.




  • Şuan için go dili yükselişe geçti diyebiliriz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence native javascript oldukca basarili bu ara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boş yazıp yorulmayın gençler türkiyede c# boşuna kafa bulandırmayın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Parola_18

    boş yazıp yorulmayın gençler türkiyede c# boşuna kafa bulandırmayın

    özet geçmişsin, helal.
  • jouery
  • quote:

    Orijinalden alıntı: a.f.y.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Parola_18

    boş yazıp yorulmayın gençler türkiyede c# boşuna kafa bulandırmayın

    özet geçmişsin, helal.

    C# ile qualcomm snapdrogon 800 işlemci çipini programlayıp efs klasörünü basit bir şekilde değiştirmeye uyarlayıp kullanıcının box olmadan telefona istediği bir kimlik numarası namı diğer imei atmasını sağlayabilirmisiniz ? Şayet yaparsanız yarım milyon cepte bilin :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.