Şimdi Ara

En iyi ve geleceği olan programlama dili hangisi ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
2
Favori
29.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahoni_38

    Acık kaynak için en iyi dil assembly

    "Eğer assambly (lang) bilirsen, Tüm programlar senin için acık kaynak olur" - bir dost :)

    velasil acık kaynak kod için dil diye bir şey yok her dil ile open source desteklenebilir, kullanılabilir. Hatta popüler dillerdense daha az popüler dillerde daha cok sansın olur cunkü orada daha fazla üretilecek olana açlık vardır.

    Alıntıları Göster
    konuya biraz cahilim kusuruma bakmayın, herhangi bir dilde açık veya kapalı olarak kod yazmak mümkün mü diyorsunuz?



    en azından şu an kullandığımız dillerden Python ve c# için dilediğimiz gibi açık veya gizli olacak şekilde yazabilir miyiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Odysseus348 O kullanıcısına yanıt
    "Assembly bilirsen" diye başlıyor. Assembly bilirsen "harddiskindeki" (webteki değil) tüm programları disassembler ile assembly koduna cevirerek programın nasıl yazıldığını görebilirsin yani o durumda kaynak kodlarını bilmesen de açık kaynak olur demek istedi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Odysseus348

    konuya biraz cahilim kusuruma bakmayın, herhangi bir dilde açık veya kapalı olarak kod yazmak mümkün mü diyorsunuz?



    en azından şu an kullandığımız dillerden Python ve c# için dilediğimiz gibi açık veya gizli olacak şekilde yazabilir miyiz?

    Alıntıları Göster
    "open source" != kodun yazdığın gibi çalışması. (derlenmesi veya obfuscate edilmesi)
    Open source bir felsele. Köylerdeki imece üsulü üretim gibi. Yazdığın kodu kapatarak vermek ise bambaşka konu. Scripting dillerde bu pek mümkün değil lakin artık coğu ürün web based olduğu için sunucu sende olduğu sürece zaten kodlara erişemez. Eğer gerçekten böyle hassasiyetlerin varsa (bence bu kadar erken olmamalı) java gibi c# gibi derlenen dillere yönel. bunlar senin yazdığından baska bir dile dönüşürler. Pratikte bunların da kaynak kodlarını okumak mümkündür yani gizli bir algoritman varsa onu reverse-engineering ile alınması mümkün. Bence sen ne yapacağına karar ver. sonra ona uygun bir araç seç. SAnırım daha ne yapmak istediğin netleşmemiş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Odysseus348

    Açık kaynak kod için hangisi daha uygundur? Her dilde açık ve kapalı olarak yazmak mümkün mü?



    Açık kaynak kodlu olarak ve kapalı olarak farklı satacağım bir yazılım üzerinde çalışıyorum

    Alıntıları Göster
    Hocam şimdi kaynak kodlarını adama açarsanız (github gibi bir online versiyon kontrol sistemine yüklerseniz linkinide verirseniz) açık kaynak kodu oluyor. dolayısıyla açık kaynak kodlu olarak yazmak her dilde mümkün, bu kodu verip vermemenizle alakalı.

    kapalı kaynak kodunda ise web uygulaması varsa kodlar server'a konuluyor ama sonuçta bu da satacağınız kişinin server'ı olacaksa kodu sattığınız kişi kaynak kodlarına erişebilir. bunu yapan reverse engineering araçları var (decompiler diye geçer internetten araştırırsınız). yine aynı şekilde desktop uygulamalarını da o şekilde kodlarını görecek şekilde açabilirler.

    bu dediğim decompiler olayı hemen hemen her dilde var ama C# ve Java gibi makina koduna derlenmeyen dillerde direk sizin yazdığınız aynı koda erişim sağlayabiliyorlar.

    C ve C++ dillerinde yazılan programlar (desktop yazılabilir ama web uygulaması yazmak uzun sürer bu dillerle) makina koduna derlenir. dolayısıyla adam reverse engineering yapsa bile sizin yazdığınız aynı koda değişkenlere ulaşamaz ama aynı işi yapan başka bir C/C++ kodunu bu decompilerlar oluşturabiliyor, okunabilirliği düşük olabiliyor sadece.

    yani direk QT (C++) kullanarak yaptığınız desktop uygulaması winforms (C#) veya awt/swing (java) kullanarak yaptığınız desktop uygulamasından daha güvenli bu açıdan.

    yalnız C# ve Java ile yazılmış kodun decompiler yardımıyla açılmasını engelleyen sistemler de mevcut. Buna obfuscation işlemi deniyor. Yazdığınız kodu karmaşık hale getirip derliyor böylece kod açılsa bile insan tarafından anlaşılamaz, maintain edilemez veya kolay kolay değiştirilemez bir halde oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 5 Ocak 2019; 0:3:27 >




  • Combinatory Logic / CL tüm hesaplama , mantık, bilgi ve algoritmaların öncüsü olan soyut programlama dilidir, CL öğrenirseniz tüm zamanların (geçmiş şimdi gelecek) programlama dillerini öğrenmiş gibi olursunuz :)

    CL'nin en yaygın implementasyonu ML dilidir. ML for the working programmer isimli bir kitaba baktım; yazarı C, Java, vs için "makina diline yakın, düşük düzeyli" diller diyor :)
  • C# bilmeniz size her alanda yeterli olacaktır çünkü diğer programlama dilleri de C den geçmektedir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.