Şimdi Ara

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.410
Cevap
182
Favori
474.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Son 8-9 yıldır oldukça efektif kullandığım HP Photosmart C5180 yazıcım sonunda havlu attı. 20 yılı aşkın bir süredir HP yazıcı kullanan biri olarak HP nin yazdırma kalitesi hep kartuş maliyetine üstün geldi benim için. Son bir yıldır kartuş maliyetine yenilip muadil mürekkep kullanmaya başlayınca da sevgili yazıcım türlü türlü arızalar göstermeye başladı, internette yaptığım araştırmalar sonucunda birçoğunu geçmeyi başardım ama gelen son arıza artık bardağı taşıran damla oldu.

    Yeni bir yazıcı arayışındayken Epson L382 yi gördüm ve sadece paketten çıkan ekstra mürekkepler bile uzunca bir süre mürekkep derdim olmayacağını vaat ediyor. Okuduğum ve izlediğim incelemelerde negatif olarak yapılan yorumlar şöyle:

    1- Fotoğraf kağıtlarını alamama sorunu (L382)
    2- Fotoğraf baskılarında kırmızının tonunun solgun olması (Koyu turuncuya benzemesi) sorunu (L382)
    3- Fotoğraf baskılarında kenarlıksız yazamama sorunu (L382)
    4- Belli bir baskı sayısına ulaşıldığında Atık Mürekkep Pedinin değiştirilmesi gerekliliği, bununla karşılaşmamak için yazıcıya Atık Mürekkep Tankı takılsa bile yine belirli baskı sayısına ulaşınca yazıcının yazılımdan kilitlenmesi sorunu (Diğer Epson Mürekkepli Yazıcılarda)

    Yukarıda özetlediğim sorunlardan #3 aslında benim için bir sorun değil, #4 ile de belki yazıcıyı birkaç yıl kullandıktan sonra karşılaşacağım ama #1 ve #2 gerçekten de alma kararımı etkileyecek noktalar. Bunlarla ilgili deneyimi olan arkadaşlardan kendi yorumlarını rica ediyorum.

    Not: Bugün yine internette fiyatlara bakarken HP nin de mürekkep tanklı yazıcı çıkardığını gördüm HP Deskjet GT5810. Tabi bu HP nin ilk tanklı yazıcısı ve piyasada yeni olduğu için hakkında detaylı araştırma yorum v.b. yok. Bu nedenle yukarıdaki sorunlara gerçek Epson kullanıcısı arkadaşların yapacağı yorumlar satın alma kararımı ciddi olarak etkileyecek.

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...




  • Merhaba arkadaşlar, ben de bugün babam için bir tane Epson L382 aldım, bir çok yazıcıdan randıman almama durumum olduğu için bu ürün hoşuma gitti, zira daha önceleri çeşitli tecrübeler ile modifikasyona uğramış versiyonlarından pek randıman alamamıştım.

    Bu epsonun ise kendi fabrikasyon olarak bu şekilde üretmesi oldukça iyi olmuş, belki tek dezavantajım orjinal mürekkep yerine photoink olması olmuş olabilir ancak yedek 4 tane daha tüp olması bu açığı şahsım adına gözardı ettim.

    Tam bir fiyat performans ürünü olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bacaran

    Merhaba arkadaşlar, ben de bugün babam için bir tane Epson L382 aldım, bir çok yazıcıdan randıman almama durumum olduğu için bu ürün hoşuma gitti, zira daha önceleri çeşitli tecrübeler ile modifikasyona uğramış versiyonlarından pek randıman alamamıştım.

    Bu epsonun ise kendi fabrikasyon olarak bu şekilde üretmesi oldukça iyi olmuş, belki tek dezavantajım orjinal mürekkep yerine photoink olması olmuş olabilir ancak yedek 4 tane daha tüp olması bu açığı şahsım adına gözardı ettim.

    Tam bir fiyat performans ürünü olmuş.

    Hocam orjinal mürekkebi size zaten yer alıyor yerine ucuz muadil koyuyor. Bende I386 da orjinal mürekkep ve siyah yedeği çıktı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HP 5810 Tanklı yazıcıyı vatanda gördüm hoş görünüyor ama performansı nedir zamanla belli olur. Fiyat 500tl idi. Şahsen kendini ispatlamış Epson modelleri varken ben riske girmezdim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dragon Fighter kullanıcısına yanıt
    Biliyorum ama onun yerine yedek 4 tane daha veriyorlar tercih meselesi, baskı kalitesi açısından çok fark yok anladığım kadarıyla.
  • Dragon Fighter kullanıcısına yanıt
    Yıllarca HP kullanmış ve baskı kalitesinden memnun kalmış biri olduğum için L382 deki şu Kırmızı problemini okuyunca Acaba yine baskı kalitesi uğruna HP mi alsam diye düşündüm de ondan yazmıştım.

    Bu arada Epson'un yayınladığı L382 özellik listesinde "Kenarlıksız Baskı" var. Yazdıramayan nasıl yazdıramadı merak ettim şimdi.
  • bora_can B kullanıcısına yanıt
    Ben ağırlıklı olarak A4 çıktılar alıyorum, fotoğraf işleriyle pek uğraşmadığım için 1. ve 2. maddeler hakkında "Kafkaslı57" isimli arkadaştan daha doğru bilgi alabilirsin.

    L382' de kenarlıksız baskı var.

    Gelelim ped olayına. Ben L220 kullanıyorum. Yazıcı düzenli olarak kafa temizleme işlemi yaptığından atık mürekkep pedleri 23000 çıktıdayken doldu. Pedlerdeki atık mürekkebi boşaltıp pedleri yıkadım, kuruttum ve yerine koydum. Yazılımla da resetlemeyi yaptım. Korkacak bir şey yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 22 Haziran 2017; 17:14:1 >
  • GÜNCEL EPSON YAZICILARDA ATIK PED ÜNİTESİ

    Mürekkepli yazıcılarda atık mürekkebin biriktiği bir bölüm vardır. Bu bölüm zamanla dolar ve pedlerin değişmesi gerekir. Ya da ped değiştirmek yerine farklı çözüm yöntemleri geliştirilebilir. Öncelikle güncel Epson modellerinde pedlerin bulunduğu bölüme nasıl ulaşılacağını resimlerle gösterelim.
    (Fotoğraflardaki katkısından dolayı "nirvanha" arkadaşımıza teşekkür ediyorum.)

    EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜEPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜEPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ
    EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜEPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ

    Yazıcı size uyarı verdiğinde, resimlerde görüldüğü gibi atık ped ünitesini açarak pedlere ulaşmalısınız. Ben pedlerdeki mürekkebi boşalttıktan sonra pedleri yıkayıp kuruttum ve yerine tekrar koydum. Şimdilik sorun yok. Tabi bu arada yazılımla da reset işlemi yapmanız gerekiyor. Yazılım için aşağıdaki konuya bakabilirsiniz.
    https://forum.donanimhaber.com/epson-yazici-reset-programalri--60902266-9#126493368

    Sadece yazılımla resetlemeyi yapıp pedleri temizlemeden yazdırmaya devam ederseniz biriken mürekkep zamanla yazıcının içine ve altına akabilir. Bu yüzden pedleri mutlaka temizlemeli ya da değiştirmelisiniz. Yıkama ile daha ne kadar gider onu bilmiyorum. Ben pedlerin yerine daha ekonomik bir malzeme koyma düşüncesindeyim. Mesela orkid vs. Denemedim nasıl olur bilmiyorum. Sadece aklımdan geçti.

    Farklı çözüm olarak da şöyle bir alternatif var:

    Yukarıdaki son fotoğrafda işaretlenmiş olan hortum atık mürekkebin pedlere geldiği hortumdur. Bu hortum uzatılarak ve yazıcı kasasından delik açılarak atık mürekkep fotoğraflardaki gibi dışarıya alınabilir.

    EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜEPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ

    Bunları kendiniz de yapabilirsiniz, youtube'da videoları var.

    Atık mürekkep borusunu bağlamak için infüzyon seti denilen serumların ucuna bağlanan borular yada akvaryum için su devirdaim borusu kullanılabilir.

    NOT: Kafa temizleme işlemini yazıcı düzenli olarak yapıyor, siz de ihtiyaç duyarsanız ki özellikle yazıcıyı uzun süre kullanmazsanız kafa temizleme gerekir. Ancak bu işlemi ne kadar çok yaparsanız pedler de o kadar çabuk dolar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 22 Haziran 2017; 14:32:50 >




  • bora_can B kullanıcısına yanıt
    Ben L386 modeli kullanıyorum resim kağıtlarında hiç bir sorun yaşamadım desem yeridir
    Gayet güzel alıyor ve gayet güzel baskılar yapıyor
    Ben epson 10x15 cescasor inci mat olan 10x15 foto kağıtları kullanıyorum memnunum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam nerden alıyorsunuz link paylaşabilirsiniz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dragon Fighter kullanıcısına yanıt
    Gittiye yada n11 cescasor foto kağıdı yaz çıkıyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://cescesor.com/inci-fotograf-kagidi-300gr-50yp-10x15.html

    Burda çok hesaplı görünüyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dragon Fighter kullanıcısına yanıt
    Kendi sitesindende alabilşrsin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaslar,



    Ayda en fazla 50-100 sayfa cikti alacagim, genelde siyah beyaz olacak. Yari prof bir fotograf makinem var, belki arada fotografta yazdirabilirim. Tarayici ve wifi ozelligi de olsa iyi olur. Orjinal tankli yazicilar daha ekonomik oluyormus. En az sorunsuzu epson sanirim. Okudugum kadariyla haftada bir cikti almak gerekiyormus. Diyelim ki almayi unuttum ve murekkep borusu tikandi. Bu durumda sorunu biz cozebiliyor muyuz ? Bizi asan bir durumsa sayet, garanti kapsamina girer mi ? Son olarak, hangi modeli onerirsiniz ? Simdiden tesekkurler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-2 haftada ciddi bir tıkanma olmaz. Yazıcı özelliklerinde kafa temizleme var. Yazıcı yazılımından kolayca kafa temizleme yaptırabilirsiniz.

    Kablosuz, tarayıcılı model L386. Bütçeye göre üst modeller de var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafkaslı57 kullanıcısına yanıt
    @Kafkaslı57 Üstadım,

    L386 ile ilgili bilgi için çok teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bora_can -- 27 Haziran 2017; 22:5:43 >
  • murat3807 M kullanıcısına yanıt
    @murat3807 Üstadım,

    Açmış olduğunuz Konu ve gerek sizin gerekse katkıda bulunanların değerli paylaşımları yeni yazıcımı seçmemde çok yararlı oldu. Şimdi maliyet konusunu takip ediyorum ve uygun bir anı denk getirdiğimde yıllarca kullandığım HP markasından EPSON markasına geçiş yapacağım.

    Benden sonra yazıcı alacaklara faydası olması açısında da yazıcıyı aldığımda bazı testler yapıp incelemeyi burada sizlerele paylaşacağım.

    Herşey için çok teşekkürler...
  • Basta konu sahibi arkadasim ve diger yorum yazan uyelere sonsuz tesekkurlerimi sunuyorum. Elinize meginize saglik. Objektif ve saygi cercevsinde yazilan yararli bilgileri okurken zaman su gibi akip gecmis.

    Bende L386 cihazini almayi dusunuyordum. Sizin yazlariniza ek 3 yil garanti olayi beni ayrica cezbetti. Harddiskler dvdler usb bellekler doldu da doldu. Cocugun resimlerini basmak icin bir an once almaliyim. Tabi ki acele etmeden guzel bir indirim ile. Sevgi ve saygilarimla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bora_can B kullanıcısına yanıt
    Ne demek Bora kardeşim bilgi paylaşılırsa dahada faydalı olur

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazıcıyı çok kullanmadığım için elektrik fişini çekiyorum 10-15 günde bir çıktı alıyorum,bunun zararı olurmu çünkü ilk elektriğe taktığımda 5 dk kendine anca geliyor makine..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.