Şimdi Ara

Ergenekon ve Balyoz Kumpasları Şehitleri, Yandaş Basın Yazmaz Bunları (Kuddisi Okkır, Ali Tatar) (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
7
Favori
26.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
128 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bu hiftide firim iyi fitici yipti hi. İhi Bi tini dihi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kendinibilen kullanıcısına yanıt
    Hmm yazık engelli galiba, çok şey yapmayın, günahtır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kendinibilen

    Albay Ayhan ÇARKIN,
    Selim Utku Gümrükçü,
    Fatih Kutbay
    Ayışığı, Balyoz belgeleri
    Donanmada çıkan belgeler ve bunların kabulü.

    Birde Allah'ın şu hikmetine bak, bu davada yargılananların hemen hemen hepsi Rusya tafartarı, Emekli olduktan sonra Vatan partisine katılıyor, Ülkenin Nato'dan çıkıp, Rusya, Çin ve İran'dan oluşan bir yapıda yer almasını söylüyor.

    Hürriyet gazetesiyse, Ergenekon davasında tutuksuz sanığı Coşkun Çalık'ın, yazar Orhan Pamuk, Demokratik Toplum Partisi (DTP) lideri Ahmet Türk ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e yönelik suikast planlarına ilişkin telefon görüşmelerinin şaka olduğunu ileri sürdüğü açıklamasını okuyucularına duyurdu.

    Haksız yere tutuklamalar yapılmış mıdır, evet yaoılmıştır.
    Mağdurlar olmuş mudur, evet olmuştur. Bunlar konuşulsun ancak ülkede böyle bir örgüt yok demek ülkeyi tanımamak demek.

    Hem yıllarca derin devletten bahsedilecek, sonra ülkede böyle bir örgüt yok denilecek.

    En fazla bu insanların bu örgütle bağlantısı olmayabilir denilebilir.
    Ülkenin Nato'dan çıkıp, Rusya, Çin ve İran'dan oluşan bir yapıda yer almasını söyleyen biri daha vardı. neydi adı. bi partinin genel başkanı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: screws_conv

    Ülkenin Nato'dan çıkıp, Rusya, Çin ve İran'dan oluşan bir yapıda yer almasını söyleyen biri daha vardı. neydi adı. bi partinin genel başkanı...

    Alıntıları Göster
    Ha işte gelin bunu konuşalım. Bak ne güzel düşününce fikirler çıkıyor.

    Adı yüce lider, halife, kurtarıcı uzun adam.
    Demek ki birileri uzun birinin öyle bir yerinden tutmuş ki, Natodan çıkıp Rusya'ya yanaşalım demeye başlamış. Öyle bir yerinden tutmuş ki tüm parti liderlerine laf söylerken "sıra sana da gelecek", "yargı siyasetin köpeğidir", "ordudaki tasfiye listelerini biz hazırladık", diyen Perinçeğe tek bir laf söylemiyor.

    Soru şu uzun adam ülkeyi yönetirken uzun adamı kim yönetiyor.

    Ergenekon diye bir örgüt yok, bunların yaptığını sakın söylemeyin.



    Alıntı: Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Abdullah Öcalan’ın sorgulayan komutan emekli Albay Hasan Atilla Uğur Aydın, emekli Tümamiral Soner Polat, emekli Tümamiral Ali Semih Çetin, Eski Jandarma İstihbarat Daire, emekli Albay Aziz Ergen Başkanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz; Balyoz davasından geçen hafta beraat eden emekli Hava Korgeneral Ayhan Taş Konyalı, emekli Hava Tümgeneral Beyazıt Karataş, emekli Tümamiral Ali Semih Çetin Vatan Partisi’nden aday oldu.

    quote:

    Türkiye'nin "Şangay Beşlisi"ne katılması tartışmaları sürerken eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, bir Aydınlık gazetesi yazarı ve iki eski general ile Şangay Üniversitesi'nin davetlisi olarak Çin'e gitti. İstanbul'a dönüşünde konuşan Başbuğ, "Çin, 'PYD konusunda Türkiye Cumhuriyeti’nin bizlere daha somut belge, delil, elindeki bilgileri aktarması halinde bu konuyu daha iyi anlama ve değerlendirme şansımız olacak’ şeklinde bizlere ifade ettiler" dedi.


    quote:

    Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, "Türkiye'nin bölgesel güç olmasına büyük güçler izin vermez, hayalci olmamak lazım" dedi ve Suriye konusunda İran ve Rusya ile birlikte hareket etmeyi önerdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinibilen -- 7 Aralık 2018; 10:5:45 >
  • oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    %70 Neo-ottomancılar %30 Ergenekoncular diyebilirim hocam, Ergenekon hala var ama ifşa edildiği için artık asıl etkin olan Neo-ottomancılar.
  • Concordato kullanıcısına yanıt
    Bir fabrikada 1000 işçi var emirleri uyguluyor, 10 kişi de yönetici, bir kişide işçilerin çavuşu.

    işçilerin çavuşu yolsuzluk yapıyor, silah kaçakçılığı yapıyor bir sürü suça bulaşıyor. Bunu fark eden yöneticilerden biri buna her istediğini yaptırıyor. Diğer 1000 işçi de çavuşun her dediğini yapıyor.

    Şimdi bu yöneticilerden biri ergenekon olunca sayıca az ama etkili iş çıkarıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kendinibilen kullanıcısına yanıt
    Size sadece şunu diyeyim MİT'in çok çok büyük kısmı neocuların elinde, iktidar zaten malumunuz sadece yargıda ve TSK'da biraz denge var o yüzden yönetici olanlar şimdilik bunlar maalesef.
  • Concordato kullanıcısına yanıt
    Okadar sade değil. Neo Osmanlıcı dediğiniz kitle sadece bakanlıklarda aktif. Onun dışındaki yapı özellikle mit persli, Ulusalcı ve Kemalist (Atatürkçü değil) tayfanın ağırlığı fazla. Yagıda Ulusalcı tayfa etkili.

    Ayrıca Ergenekon olayını kendini cemaat olarak atlandıran yapının hükümetle iş birliğine girip Kemalist subayları ordudan tasfiye etmesi şeklinde yorumlamak Avusturya-Macaristan veliahdının öldürmesi ile Dünya Savaşının çıktığına inanmakla aynıdır.

    Ülkemizde resmen Nato-Avrasya savaşı yaşanıyor. Ve bu savaş daha yeni başladı. Yarın ilginç şeylere gebe.

    Avrasyacılık
    Öncelikle şunu belirtmek lazım ki, Avrasyacılık (Evraziistvo), dünya fikir tarihine Rus düşünürlerin kattığı bir kavram. Dahası, Rus düşünce dünyasının mahsulü olan Avrasyacılık, Bolşevik teröründen Avrupa’ya kaçan genç Rus muhacirler arasında 1920’li yıllarda ortaya çıkan bir fikir hareketinin ismi. Çoğunluğu akademisyen olan Avrasyacı düşünürler, söz konusu dönemde özgün bir mekan tasavvuru, bir tarih felsefesi, sosyo-ekonomik sistem görüşü geliştirdiler.
    Türkiye ve Avrasya Kavramı
    Türkiye’de 1991’den sonra ulusalcı sol kesimlerden milliyetçilere kadar çok çeşitli gruplar tarafından Avrasya kavramı kullanılmaya başlandı. Fakat bu gruplar Avrasya kavramını merkeze alarak herhangi yeni bir fikriyat, coğrafya tasavvuru, tarih felsefesi, sosyo-ekonomik sistem görüşü geliştiremediler; aksine bunu kendilerinin eskiden beri mensup oldukları düşünce sistemine sadece monte etmeye çalıştılar. Mesela, yeni dönemde bir Turancı-milliyetçi için Avrasya, bir “Türk Birliği” olarak algılanırken, bir sosyalist-ulusalcı için de burası sosyalist devrimlerin yapılacağı bir alana dönüştü. Birbirinden farklı düşünsel parametrelere sahip mevzubahis grupları, bazıları “Avrasyacı” olarak isimlendiriyor.

    Ergenekon, Dugin, Perinçek
    Yalnız daha önce Rusya’da yeni-Avrasyacılık fikir yelpazesinin temsilcilerinden birisi olan ve ismi yukarıda zikredilen Dugin’in Ergenekoncuların fikir babası olduğuna dair haberlerin de medyaya yansıdığını hatırlatmak lazım. Kremlin çevrelerine yakınlığıyla bilinen jeopolitikçi düşünür Dugin, Ergenekon davası sanığı İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile son altı yıldır yakın bir teşrik-i mesai içinde bulundu. Ayrıca söz konusu davadaki bazı sanıklarla da (muhtemelen Perinçek vasıtasıyla) tanıştığını belirtti. Perinçek’in gözaltına alınmasından sonra Dugin, birçok defa Ergenekon sanıklarının lehinde açıklamalar yaptı. Ona göre, söz konusu sanıklar örneğinde Türkiye’de Rusya yanlısı bir grup tasfiye ediliyordu. Hele Dugin’in açıklamasına bakılırsa, Türk ordusu içinde Rusya’ya dönüşü başlatan kişi, Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük’tü.

    Gerek yukarıdaki haberlerin gerekse bu açıklamanın pek ciddiye alınır bir tarafının olmadığı açık!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinibilen -- 7 Aralık 2018; 21:24:47 >
  • "DARISI BU DAVALARIN SAVCISIYIM DİYENLERE!"

    Ergenekon ve Balyoz Kumpasları Şehitleri, Yandaş Basın Yazmaz Bunları (Kuddisi Okkır, Ali Tatar)


    https://odatv.com/ergenekon-savcisina-fetoden-hapis-07121817.html

    quote:

    Ergenekon savcısına FETÖ'den hapis
    2-3 dakika

    FETÖ'nün "Ergenekon", "Balyoz" ve "Poyrazköy" kumpas davalarının savcılarından Ercan Şafak'ın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, Şafak hakkında FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca "Anayasayı ihlal", "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından beraatına karar verdi.

    İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Ercan Şafak katıldı. Savunmasında Bylock kullanmadığının tespit edildiğini ve YARSAV'dan başka dernek üyeliğinin bulunmadığını söyledi. Sanık Şafak, "Kaçmayıp kendimin teslim olduğumun tespiti mevcuttur. 14 senedir aynı telefonu kullanıyorum. Sosyal medya hesabım yoktur ve herhangi suç içerikli paylaşımım olmamıştır. Görevden alınmamış olsaydım menfur olay 15 Temmuz ile ilgili de görevimi yerine getirecektim, soruşturma yapacaktım. Hiç bir yapının içinde bulunmadım" dedi. Şafak son sözünde ise “Ben suç işlemedim beraatımı ve tahliyemi istiyorum. Vicdanınıza sığınıyorum" dedi.

    Mahkeme heyeti, sanık Ercan Şafak hakkında FETÖ üye olmak suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verdi. Heyet Şafak hakkında "Anayasayı ihlal", "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından ise beraat kararı verdi.

    İDDİANAMEDEN

    15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen ve tutuklanarak cezaevine gönderilen eski "Ergenekon", "Balyoz" ve "Poyrazköy" kumpas davalarının savcılarından Ercan Şafak hakkında hazırlanan iddianamede, "Anayasayı ihlal", "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan da 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyordu.
  • Merkur M kullanıcısına yanıt
    Ne güzel ya bul bi suçlu kurtul. Ülkeyi yönetenlerin hiç suçu yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu davalar sadece ülkenin damarlarına girmek için
    girdi mi evet.

    dün hükümet tarafından vatan haini ilan edilenler bugün pardon denilerek serbest bırakılıyor.
  • Merak ediyorum 3 5 yıl sonra fetö yokmuş denir mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    Denir neden mi?
    Tüm davalarda yukarı da örneği de var, terör örgütü üyeliğine karar verilenler " "Anayasayı ihlal", "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından beraatına karar veriliyor."

    Peki bu yapı neden terör örgütü ilan edildi. "Anayasayı ihlal", "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs".
    Özellikle AHİM'de ve Birleşmiş Milletler'de tartışılan bir konu da Silahlı Terör Örgütünden bahsedebilmek için örgütün ve üyelerinin illegal bir şekilde silahlanması gerekiyor. Askerin orduya ait bir silahla darbeye kalkışmış olmasını anacak bunun dışında örgütte herhangi bir silahlı yapının olmaması "Silahlı Terör Örgütü" tanımını sıkıntıya sokuyor.

    İşin içinde iş, 3-5 yıl sonra Fetö yokmuş denileceği gibi binlerce aileleri ile milyonu bulan kişiye cebimizden tazminat ödemek zorunda kalada biliriz.

    Bir yanlışı düzeltirken, başka bir yanlış yapılıyor.

    Gerek Ergenekon, Gerek Fetö ve buna benzer davalarda evrensel Hukuk ve demokrasinin işletilmesi, insana saygı çok mu zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinibilen -- 9 Aralık 2018; 12:2:23 >
  • Siz unuttunuz mu? Ben unutmadım!

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.