Şimdi Ara

esanjör delindi , cözüm sağlıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
19.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • demırdokum tayros kombim var , basıncı surekli yukselıyordu , su vanasını kapalı tutmak zorunda kalıyordum, esanjör delikmiş, servis yıllık bakımla 360 tl fiyat cıkardı, baska bır servis ustası da tamir edelim ama sıcak suyun akma hızı biraz düşer başka da sıkıntı olmaz dedi, bakımla brlıkte o da 250 dedi , kiracı oldugum ıcın olabıldıgınde ucuz halletmek istedim , tamır yolunu sectım su vanasının altındakı boruyu kesti basınc regulatoru dıye bir parca koydu bakımla bırlıkte 250 tl verdım ne kadar saglıklı bır cozum bu sızce ?? umarım daha buyuk sıkıntı yaratmaz sonucta esanjor hala delık ama basınc yuksrlmıyor artık sabıtlendi bi de cok fazla kazıklandım sanırım yarım saatte 250 tl ama buyuk sehırde yasayıp tanıdık es dost olmayınca boyle oluyor hala içime batıyor ben de baya ugrasıcak sanmıstım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kardeş bence servise ver 360 tl yi kafan rahat olsun.
  • artık cok gec tamir ettirdim ;) ben delık yeri kapatır sanmıstım ama alttan basıncı ayarladı sadece su an sabit duruyo ama ne kadar saglıklıdır bı işlem bi iki yılda baska sıkıntısı olur mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esanjör sorununu bu sekılde cozen yada bılen yok mu ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamen Türk usulü bir şey yapmış. Tamamen yanlış. Eğer evde olmadığın bir gün evini su basarsa hiç şaşirma ve vanayı kapat öyle git. Eğer basınç düşürücü görevini yapmaz veya arızalanırsa kombi iç basınci yine artacak ve basınç 3 barı gecersede kombi fazla suyu evin icine dogru tahliye edecektir. Tek cozum esanjor degisimidir. Kaynaklada delik kapanmaz .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: staphilococh

    esanjör sorununu bu sekılde cozen yada bılen yok mu ??

    en azından tahliye borusunu su giderine verebilirsin tekrar basınç yükselirse evi su basmasın.

    Benim eski demirdöküm kombide de eşanjör iski şebeke basıncından çatlamıştı ama suyu dışarı akıtıyordu basınç yükseldiğinde.
  • hadi ya ısrarla sordum bak bi iki yılda bi sıkıntı olur mu dıye , bi suru yaptım henuz sıkıntı cıkmadı dedı , ev sahibi de masrafı bolusmeyınce tamır ettırdım , yazın ev degıstırcem umarım bu kış sorun yaratmaz ya :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: staphilococh

    artık cok gec tamir ettirdim ;) ben delık yeri kapatır sanmıstım ama alttan basıncı ayarladı sadece su an sabit duruyo ama ne kadar saglıklıdır bı işlem bi iki yılda baska sıkıntısı olur mu

    Basınç regülatörü nü eşanjör delinmeden yaptırılması gerekirdi...
    Bu durumda eşanjördeki kaçak boyutuna bağlı olmak üzere yine sorun çıkar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar
    ya üzerinden yıllar geçmiş ama olurda bu yöntemle kombisini onarma yoluna giden arkadaşlar için yazıyorum. Arkadaşlar kombi altına konulan su basınç regülatörü kombiye giren suyun basıncını düşürecektir. Yani sızıntı aslında devam edicektir. Bu sızıntıda sağlık açısından faydalı değil. Musluktan açtığınız suya peteklerinizin içerisindeki su karışmaya devam edicektir. Kesinlikte tavsiye etmiyorum.
  • carric C kullanıcısına yanıt
    Biraz da ben hortlatayim 😊 Şimdi 2. El sağlam demirdökümun tek esanjorlu bir kombisini alacağım. Bu kombinin en büyük çıkaracağı problem esanjör delinmesi olacaktir.

    Ben şimdi kombi saglamken bu basınç regulatorunu baglasam en azından kombinin esanjorunun basınç nedeniyle delinmesini engellerim diye düşündüm. Fakat bu basınç regülatörü zamanla bozulursa ben bu durumu kombinin basınç gostergesindeki oynamalarindan mı anlayacağım ? O zaman basınç regulatorunu tekrar mı yenilemem gerekecek ?

    Evet şimdi fatihustanin videosunu da izledim. Tam da düşündüğüm gibi. Saglamken taktirmak gerek.
    https://youtu.be/kcYWjqG9ILY



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okoroglu -- 23 Ocak 2019; 0:41:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okoroglu kullanıcısına yanıt
    eşanjörde delinme diye tabir edilen şey aslında eşanjörün delinmesi değildir. eşanjör içinde modeline göre presli ek yerleri veya keskin dönüş yerleri vardır o ek yerinden zamanla kaçaklar oluyor veya keskin dönüş yerlerinde yırtılmalar oluyor, bunun en büyük sebebi koç vuruşu dediğimiz musluğun hızlı kapatılmasından kaynaklanır(sıvılar sıkıştırılamaz). ortalama 5 bar tesisat basıncı olan bi daireye manometre bağlandığında tesisatın uzunluğuna göre hızlı kapamalarda 8-10 bara çıkan milisaniye süresinde basınçlar oluşur basınç düşürücü tam da burda devreye girer basınç düşürücünün en büyük faydası koç vuruşunu engellemek. basınç düşürücüye manometre bağlı iken musluğu yavaşça kapatın 3 bar gösteriyorsa hızlı aç kapa yaptığınızda 6 bara kadar çıkar yani anlık olarak 3 barı ayarlayamayabiliyor bu da tesisatın uzunluğu/genleşme miktarıyla alakalı. ama hızlıda/yavaşta kapatsanız koç vuruşunu engeller. delindikten sonra manometre takanların çoğu sonradan eşanjörü değiştirmiştir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.