Şimdi Ara

Eski bilgisayar problemleri -_-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle bilgisayarımın eski olduğunu biliyorum ama dolar 6 lira. Zaten yüksek grafik gerektiren oyunları oynamak gibi bir amacım yok geçici olarak işimi görsün diye uğraşıyorum. Oynamaya çalıştığım oyunlar csgo, rocket league, battlerite, hearthstone gibi oyunlar. Aşağıdaki sıkıntıları düzeltmeye çalışıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

    1- Neredeyse oynadığım her oyunda normalde 70-100 arası fps alırken bir saniyeliğine fps'im 1 oluyor sonra düzeliyor. Büyük ihtimalle 2 gb ramim olduğu için bu sıkıntı ile karşılaşıyorum ama işlemciden de kaynaklanıyor olabilir mi bilmiyorum sorayım dedim. İşlemci kullanımı %100 olduğu için böyle oluyor olabilir mi?

    2- Eski harddiskim çok yavaş olduğu için yeniledim ama bu eski harddiski yeni harddiskin yanında kullanırsam o harddisketi bir uygulamayı kullanmadığım sürece performans düşüşü yaşar mıyım ve 3. sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

    3- Ne zaman olduğunu tam anlayamasam da genellikle discordda konuşurken ve yeni bir klasör, oyun vs. açarken bilgisayar bir anda donup kalıyor ve mavi ekran veriyor (dpc watchdog violation). Sadece oyun açıkken uzun süre oynamama rağmen bu hata ile karşılaşmadım ama bu hatanın discorddan dolayı değil de benim ramimin yetersiz olduğundan kaynaklandığını düşünüyorum çünkü birden fazla program açtığımda oluyor ancak emin değilim çünkü bilgisayar donup kaldığı için ram kullanımının % kaç olduğunu göremiyorum. Mavi ekran hatasının çözümünü bulamadım.

    4- Bilgisayarı 4 gb rame yükseltmek istiyorum (çünkü anakart en fazla 4 gb destekliyor) ama bazı yerlerde gördüğüme göre işlemcinin desteklememe gibi bir durumu varmış, emin olmadan almak istemiyorum (anakartımın desteklediği maksimum ram hızı kaç onu da bulamadım). Bilgisayar özelliklerini yazacağım, hangi ram türünü destekler ve 4 gb ram windows 10 kullanmamı ve yukarıda yazdığım oyunları oynarken aynı zamanda discordu kullandığımda bilgisayarımın ölmemesini sağlar mı? Windows 10 kullanmadan önce bu kadar donma yaşamıyorudum sanki ama windows 7 yüklemek istemiyorum (gereksiz hizmetleri kapattım ve performans arttıracak bütün windows ayarlarını yaptığımı düşünüyorum). Eğer bu işlemciden kaynaklanan birşey ise overclock yapacağım zaten daha uzun süre kullanmam 8-9 senelik bilgisayar (Yeni temizledim ve termal macunu yeniledim).

    Canavarın Özellikleri

    Anakart: Asus M2N68-AM SE2
    İşlemci: DualCore AMD Athlon II X2 245, 2900 MHz (14.5 x 200)
    Ram: 2 GB DDR2
    Eski bilgisayar problemleri -_-
    Ekran kartı: NVIDIA GeForce 9600 GT (çok zorlasam işlemciyi değil de bunu yükseltebilirim ama gerek yok gibi)

    Gerek olursa diğer özellikleri yazarım.

    Not: Bunları yazarken bilgisayar 20 saniyeliğine durdu ve düzeldi. Kalbim de 20 saniye durmuş olabilir.

    Son olarak, "O özellikler ne öyle sen yeni bilgisayar al para vermeye değmez ram alsan ne olacak xD" diyorsanız şu anki haliyle csgo da 70, rocket league'de 90 fps alabiliyorum. Tek sıkıntım takılmalar ve aynı anda discordu kullanmanın işkence olması. Yani bu sıkıntıları çözsem işimi görecek. Ayrıca internetimde sıkıntı yok.

    :/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyberCyrax -- 17 Eylül 2018; 4:41:12 >







  • anakart çift kanal ram destekliyor. takılı ramla aynı frekans ve cl de ram alabilirsin.

    ama mavi ekran hataları pek iyiye işaret değil. böyle durumlarda genelde anakart arızasına işaret eder. maddi durumun müsaitse bu makinayı sepetleyip düşük bütçeli düzgün pc toplanabilir.
  • start_system kullanıcısına yanıt
    İşte ben de ramimin frekansının kaç olduğunu çözemedim ben şimdi gidip 800 mhz ddr2 ram alırsam bir sıkıntı çıkar mı?

    Bu arada mavi ekran hatalarına sinirlenip windows 7 yükledim şu an hiçbir sıkıntı yok sadece yeni ram almam gerekiyor sanırım. İşlemcime overclock yaptım oyunlarda daha çok fps alıyorum tek sıkıntı ram gibi duruyor ve şu an yeni pc alacak durumda değilim.
  • CyberCyrax kullanıcısına yanıt
    speccy ile frekans ve cl ye bakarak doğru ramı bulabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.