Şimdi Ara

ESKİDEN CANON SX150 EFSANESİ VARDI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar , eskiden canon sx150 diye bir efsane vardı. Uzun süre o makineyi kullandım sonra d90 a geçtim.
    Seneye Avrupaya okumaya gidiyorum, interrail ve kısa süreli geziler yapacağım. D90 ı taşımak , kullanmak oldukça zorlayıcı.
    Son 5 6 sene içerisinde sx150 tarzı ama daha kaliteli olan makineler var mı ? 2017 den önce çıkmış olması tercihimdir çünkü 2.el alacağım , 2.el bulması kolay olsun. Teşekkürler



  • Elinizde hala sağlam sx 150 is varsa kullanmaya devam edin, 1/2.3 boyutlu mercimekten az küçük sensörler küçük boyutları nedeniyle pek gelişime açık da değiller, 6-7 sene önceki kamera ile şimdiki arasında dokunmatik ekran, wifi vs. dışında fotoğraf başarımı olarak bir gelişme yaşanmadı, ikisi de iyi ışıkta iyi çekecek, kötü ışıkta ise her ikiside çuvallayacak. Hatta eski ccd sensörlü kompaklar ile 2018 model cmos sensörlü kompaktan daha iyi resim alırsan da hiç şaşırma derim.

    Bu sebepten ucuz fiyata nikon 1 serisi 1 inç sensörlü kompak değişebilir lensli makinelerden almak, jpeg kalitesi olarak sınıf atlattırır. 2. eli bir kompakt makine fiyatına bulunabiliyor, ama ben 12 x zoomdan sonra yine çok zoom lu kompak isterim diyorsan Panasonic fz ve tz lerden tarzına uygun olan birini seçin derim.

    Bu kameranın forum linki:
    https://forum.donanimhaber.com/canon-sx150-is-ana-konu-paylasim-genel-bilgi-diger--65769890-449#133810296

    Linkten bir şeyler bakınabilirsiniz:
    https://www.sahibinden.com/panasonic-kompakt-dijital-fotograf-makinesi?pagingSize=50&sorting=price_asc

    Bunu da yakın zamanda çektim, hala bir kompakt makine olarak çok iyi diyebilirim, yani o efsane devam ediyor, sadece eskiden değil günümüzde de.

    ESKİDEN CANON SX150 EFSANESİ VARDI
    Untitled by Kürşat ZORLUSOY, on Flickr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurs@tz -- 14 Temmuz 2018; 1:51:21 >




  • Hocam gerçekten çok başarılı bir çekim olmuş tebrik ediyorum..
    Elimde şuan ne yazıkki sx150 yok. Sizin öneriniz sx150 alıp geri kalan parayı cebime atmam mı olur yoksa bahsettiğiniz kameralara 3 4 kat fazladan para bayılayım mı ?

    @kurs@tz
  • Alierent kullanıcısına yanıt
    https://kiyas.la/tr/fotograf-makinesi/Canon-PowerShot-SX150-IS/TeknikOzellikler/2266

    Özelliklerini incelerseniz 200k ekranı günümüz şartlarında çok geri ve yetersiz kalıyor, tek numarası eski tip ccd sensör olması dolayısıyla renkler daha sıcak ve canlı, başka da bi numarası yok aslında.6-7 X optik zoomdan sonra ciddi kalite kaybı var. Ayrıca manuel netleme yaparken düşük çözünürlüklü, günümüz şartlarına göre daha az piksel ve zayıf renklere sahip ekranı yüzünden sıkıntıya düştüğüm çok oldu, hatta ekrandan netleme yaptığım objeye zoom yaparak ön izleme yaparken bile hata yapabiliyorsunuz, büyütmek bile yetmiyor bazen Ama makrosu bayağı iyi denilebilir.

    2018 senesinden yıllarca geriye gidin ilk çıkan akıllı telefonların ekranın bakın, sonra dönün şu an kullandığınız telefonun ekranına bakın, ne demek istediğimi anlayacaksınız.

    Size tavsiyem bütçeyi 250-300 lere çıkarıp daha güncel SX 2-4-6 serisi kompak almanız olur ,hem daha iyi ekrana, daha iyi is ye ve daha modern görüntü işlemcisine sahip olabilirsiniz.

    Size bu kamerayla bi yakın çekim, bir b/w bir de güneş doğuşu fotoğrafımı yolluyorum, bakın karar verin ille de sx150 istiyorsanız bendeki temiz aleti 120 tl ye verebilirim,

    ESKİDEN CANON SX150 EFSANESİ VARDI
    IMG_0316 by Kürşat ZORLUSOY, on Flickr

    ESKİDEN CANON SX150 EFSANESİ VARDI
    IMG_0009 by Kürşat ZORLUSOY, on Flickr

    ESKİDEN CANON SX150 EFSANESİ VARDI
    IMG_0203 by Kürşat ZORLUSOY, on Flickr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurs@tz -- 16 Temmuz 2018; 1:37:6 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.