Şimdi Ara

Ethereum çatallanması Ocak ayında gerçekleşecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Ethereum çekirdek geliştiricilerinin Kasım ayında başlatmayı planladığı ancak bir süre geciken çatallanma yakın zamanda başlıyor. Constantinople adındaki çatallanma için başlangıç bloğu belirlendi.


     


    Constantinople çatallanması nedir?


     


    Constantinople çatallanması platformu daha hızlı ve daha güçlü hale getirmek için başlatılan Metropolis güncellemesinin ikinci adımı. Constantinople çatallanması Ethereum ağında radikal bir değişim ön görüyor.


     


    Ayrıca Bkz.DSX borsası Türk lirasından sonra Türkçe dil desteğini de başlattı

    Bugüne kadar madencilik algoritması olarak kullanılan ve büyük enerji gerektiren donanım tabanlı Proof-of-Work iş ispatı modeli değişiyor. Bunun yerine Ethereum satın alarak cüzdanda tutmayı gerektiren ve daha az enerji tüketen proof-of-stake (PoS) algoritması getiriliyor. Bu algoritma ASIC cihazlarının ağa erişmesini de engelleyecek. PoS algoritmasının ön hazırlığının Constantinople çatallanması ile tamamlanması bekleniyor.


     


    Diğer taraftan çatallanma ile birlikte Ethereum madenciliğinde verilen blok başına 3 Eth ödülü de 2 Eth seviyesine inecek. Böylece ağdaki ölçeklendirme problemi önemli ölçüde ortadan kaldırılacak.


     


    Geliştiricilerin yaptığı toplantıya göre Ethereum çatallanması 7 milyon 80 bininci blokta başlayacak. Hali hazırda bu rakama 234,431 blok var. Ağda blok geçiş süresi 14.3 saniye olduğu için tahmini olarak 38 gün sonra ya da 14-16 Ocak 2019 tarihlerinde başlaması bekleniyor. Üzerinde fikir birliği olduğu için çatallanma sonucunda herhangi bir yeni para birimi üretilmeyecek. Ayrıca geliştiriciler bir sıkıntı görürse çatallanmayı yine erteleyebilir.


     



  • Bunlarda doyamadı tokatlanmaya, hala bir bizans, konstantinapol sevdası. Ne kuyruk acısıymış arkadaş. Ula tüm avrupa savaş halindeydi, sürekli topraklar değişiyordu kimse kalkıp böyle takıntı yapmıyor.

  • çatallara gelesice !

  • Bi çatallanamadı gitti, çatallanmayasıca

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ipli jeton

    Bi çatallanamadı gitti, çatallanmayasıca
    Ne olacak Hocam artacak mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.