Şimdi Ara

Eti Alüminyum'dan savunma sanayinde çığır açacak buluş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • aklıma ülkemizin güzide havalimanlarından birinde yaşanan bir olay geldi.
    Kullanılan yabancı yazılımda bir hata ortaya çıktığı için uçuş programları altüst oluyor ve hemen yazılımcı firmadan çözüm isteniyor. İlgili firmadan gelen cevap şu "ilgili arkadaş tatilde"...

    Eminim, milletin ....na koyacaz politikasını şiar edinmiş Cengiz holdinge hükümetin emanet ettiği(!) Eti Alüminyumdan gelen bu haberde tonla abartı vardır. Ama olsun be hacı... yaprak kımıldıyor ya.... insanın içi yine kıpır kıpır ediyor.

  • bluedevil866 B kullanıcısına yanıt
    Dostum verdiğin örnekler konuyla uyuşmuyor. Glock'tan örnek veriyorsunuz, daha düşük kalitede satılacak silah için ayrı bir marka üretiyor falan diyorsunuz, Eyvallah mantıklı tarafları var. Ancak bu haberdeki olayla bağdaştırılması saçma oluyor. Çünkü silah üretimi zaten dünyada yıllardır yapılıyor, ülkemizde glock bu bahsettiğiniz gibi bir hamle yapmasa bile bizim, bahsettiğiniz kategorideki silahları üretebilmemiz gayet mümkün, ortada gizli bir teknoloji yok yani. Ama haberde bahsedilen ürün diğer ülkelerle paylaşılmaması gereken stratejik bir ürün, bahsettiğiniz silahlar gibi bilinen bir teknoloji değil. Adamlar silah için sizin bahsettiğiniz taktiği uygulayabilirler, ama bu konuda yapmazlar, bu teknolojiyi bizimle paylaşmaları hiçbir şekilde işlerine gelmez. Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir.

    Ayrıca ülkemizin sizin bahsettiğiniz sistemle, silah, uçak parçaları vb. üretmesi bizim için gayet yararlı. Çünkü 0'dan arge yapmaya kalkarsak, uzun süredir kullanılan teknolojileri bile baştan tekrar tekrar keşfetmekle zaman kaybederiz ve bu durumda bizim diğer ülkelere hiçbir şekilde yetişme şansımız olmaz. Ancak bu haberdeki gibi yeni olarak tabir edilebilecek teknolojilerde arge yapmamız gerekiyor. Bunun dışında bu konularda gelişmek için yapabileceğimiz bir başka olay taklitçilik, tersine mühendislik, yani Çin'in yaptığı gibi hırsızlık. Herşeyin çakmasını ürete ürete geliştirip bir yerlere gelmeye çalışabiliriz, ancak bu durumda da uzun süre çakma damgası üstümüzden kalkmaz ve hırsızlık yapmış oluruz. Ancak örnek olarak yazdığınız olaydaki gibi durumlarda bizler tecrübe kazanıyoruz ve parça parça ilerleyerek kendimizi üretim konusunda geliştirebiliyoruz. Örneğin ülkemiz yıllardır F-16 parçaları üretiyor, böyle şeyler ürete ürete zaman içinde gelişerek şuan devam eden Milli Muharip Uçak projesi gibi projelerin zeminini hazırladık. Bu şekilde ilerlememiz bence gayet mantıklı ve güzel. Çalmak kadar hızlı değil, ancak hırsızlık yapmak bize göre değil. Tekerleği yeniden bulmak için zaman kaybetmenin de bir mantığı yok, yani sıfırdan arge'ye de gerek yok. Böyle taşeronluk yapa yapa öğrenip, firmalarla bilgi alışverişinde bulunarak gelişmek bu ülke için en ideali bence. Bu son yazdıklarım genel olarak ülkemizde yapılması gerekenlerle alakalıydı. Haberde bahsi geçen konu özel bir teknoloji gerektiriyor ve bu teknolojiyi sizin ve benim bahsettiğim şekillerde hiçbir ülke bize öğretmez.
  • bir firma satılacağı zaman hakkında olumlu haberler yayılmaya başlıyor.piyasasının biraz üstüne gitsin diye. eti alüminyum hakkında yıllardır bişey duyduk mu? hayır.bu satırları yazarken satılacaklar listesinde çaykur ile beraber eti maden'in de olduğu haberini hatırladım.

  • Türk milletinin .... koyacağız diyen mehmet cengiz değil mi bu yaa ? Her özelleştirmenin ihalenin altından bunlar çıkıyor

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.