Şimdi Ara

EU4 | Desteğe ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler genel rehberleri inceledim ama oynadıkça sıkıntı çıkıyor ben bu konuyu oyunda karşılaştıkça farkına vardığım sorunları çözmek için açtım, yardımcı olursanız sevinirim.

    İlk sorularım denizcilikle ilgili
    1)20 gemilik ordum vardı (Osmanlıyım) ve memlüklerden yüzde 10 güçlü gözüküyordu donanmam. Komutan da atadım. Buna rağmen her donanmalarımızın karşılaşmasında adamlar beni yendi, anlam veremedim.
    2)donanmamı adamın sahil kenarındaki şehirlerine yolluyorum limanı ablukaya filan almıyor.
    Adam benim 6 limanımı aldı
    Nasıl yapıcam bunu ?

    3) bir ittifakımı yanımda savaşa çekmek için ilişkimi çok fazla arttırdım diyelim. Daha sonra savaş cezası yemeden bununla ittifakı bozup savaş açmak ne kadar sürer neler yapmam gerekir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • 1) 20 gemilik donanman var ama donanmanda hangi gemiler var bunlara dikkat et. Carrack, Galley vs. muharip gemiler mi yoksa cog gibi transport gemileri mi? Bu önemli. O yüzde 10 hatırladığım kadarıyla denizci sayısı+donanmandaki gemi sayısını ifade ediyor. Yoksa kara ordusunda da sıralamaya bakarsan Ming hep birincidir ama teknik anlamda Osmanın ordusuyla kapıştıklarında dümdüz olurlar çünkü teknik açıdan Ming Osmanın gerisindedir. Yani atıyorum Mingin askeri teknoloji seviyesi 10, Osmanınki 15 ise sayıca daha az olsa bile Osman öper geçer.
    2) Bu sorunu anlamadım normalde otomatik alması lazım ablukaya. Donanmayı seç çıkan ekranda abluka özelliği falan varsa onu aç kapatmışsındır belki yanlışlıkla.

    3) Onun süresini tam olarak hatırlamıyorum. Biraz zaman alıyor diyeyim ancak şuna dikkat et. Eğer o müttefik olduğun devletle aranda hanedan evliliği varsa o sıkıntı. Savaş açamıyorsun o evlilik bitmeden diye hatırlıyorum ya da açsan bile breaking trucedan stability düşüyor. Yalnız şöyle bir taktik var. Bazen müttefik olduğun devletle bile savaşa girebiliyorsun. Mesela Candar'a kafa atacaksın. Candar Kırımla müttefik. Sen de Kırımla müttefiksin. Sen Candara kafa attığında Kırım ikinizden birini seçip savaşa dahil olmak durumunda kaldığında Candarı seçerse otomatik seninle savaşa giriyor yani dolaylı yoldan da olsa müttefiğin sana düşman olabiliyor. Böyle bir fırsat varsa müttefiğinin müttefiğine savaş açmak suretiyle değerlendirebilirsin. Ben de bayadır oynamıyorum hatırladığım kadarıyla yazdım.
  • MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam 👌

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar 9k kara birimim var. 9 tane taşıyıcı gemim de var. Ama kara birimlerimi denizaşırı bi toprağa (kendime ait) göndermeye çalıştığımda gemiye binip gitmiyor
    Ne yapmalıyım ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Raistlin_Majere_

    Arkadaşlar 9k kara birimim var. 9 tane taşıyıcı gemim de var. Ama kara birimlerimi denizaşırı bi toprağa (kendime ait) göndermeye çalıştığımda gemiye binip gitmiyor
    Ne yapmalıyım ?
    Eğer yakınlarda bir düşman veya askeri erişiminin olmadığı bir ülkenin kalesi varsa o engelleyebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler 👌

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.