Şimdi Ara

Ev içi (beton üstü) merdiven. Ahşap,fayans,granit,halı kaplama,kilim döşeme?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
16.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Tripleks evimizin merdivenlerini müteahhit betondan kabasını yaptı. Kendimiz üstünün kaplamasını yaptıracağız ama kararsız kaldık. Şöyle ki;
    Ağaç kaplamalar: zamanla çökme yapıyor, veya üzerine birşey düşünce veya topuklu ayakkabı ile yürününce eziilip delik delik duruyor deniliyor,
    Fayans veya granit: merdivenlerde soğuk olur. Merdiven boşluğunda ısıtma olmadığından bir de yer de taş olunca buz gibi olur mu acaba diye düşünüyoruz.
    Betonun üstüne direk halı kaplatsak: temizliği süpürüp silmesi zor olur mu ki diye düşünüyoruz.
    Fayans üstünü kilim kaplatmak: acaba düzgün montaj yaparlar mı? Diye düşünüyoruz..

    Siz ne dersiniz? Hangi tür merdivenler daha kullanışlı olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhabalar,

    Ahşap kaplı merdivenler gerçekten hem şık duruyor hemde mekana farklı hava katıyor. Mesela duvarlarınız açık renk ise koyu renk ahşap basamaklar çok güzel durur.Hatta basamakların uç kısımlarına gizli aydınlatma da yapılarak farklı bir hava yakalanabilir. Ezilme konusunu bilmiyorum, ahşabın kalitesine göre değişiyordur diye düşünüyorum.Tabi bunun yanında ahşap doğal taşlara göre daha hassastır (ince toplu ayakkabı ile ufak ezilme gösterebilir) ve bakım ister.

    Doğal Taşlar (Granit-Mermer), yada seramik türevleri tabi ki soğuk olacaktır. Çıplak ayakla gezmedikce sorun olmaz. Kaygan bir malzeme olmamasına dikkat ediniz. Şuan ki çalıştığım süper lüks projede de çelik merdiven üstünü doğal taşla kaplıyoruz.

    Halı kalite algısını düşürecektir ve toz tutacaktır.
  • Evin bodruma inen kısmını kapatıp aşağı kısmı fayans, üst kata çıkan tarafında ahşap yapsak diye bir düşüncemiz de var. Kapı ile ayrılacağından arada bütünlük olmasına gerek kalmaz diye düşündük. Bodrum kata elimizde kalan yer döşemelerimizden artan ahşap desenli vitrifiyeli fayansları kullanabiliriz.

    Nasıl duracağını görmek için kendimiz merdivene yerleştirdik, çok da güzel durdu. Komple böyle mi yapsak diye düşünmüyor da değiliz ama çıplak ayak çocuklar basıp üşütürse diye de endişeliyiz. Evlerin diğer tarafları yerden ısıtma, merdiven soğuk.



    Ev içi (beton üstü) merdiven. Ahşap,fayans,granit,halı kaplama,kilim döşeme?

    Ev içi (beton üstü) merdiven. Ahşap,fayans,granit,halı kaplama,kilim döşeme?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de Allah korusun, düşme va durumunda ahşap daha yumşak bir zemin olur sanki fayansa veya taşa göre. Avantaj ve dez avantajlarına göre değerlendirme yapmaya çalışıp karsr vermek istiyoruz artık. Güvenlik bakımından hangisi daha kaygan olur acaba? Fayanslarımız kaymayan zemin fayansı bu arada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serhend88 kullanıcısına yanıt
    Hangi tür ağaç kaplamalarda çökme daha az yaşanır? Siz ne tavsiye edersiniz? genel olarak kullanım açısından hangi tür merdivenler iyidir?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • instructor12345 kullanıcısına yanıt
    Ahşap Basamak Yüzü Çeşitleri olarak yabancı bir makalede aşağıdaki tipleri buldum faydalı olabilir. Anladığım ahşabın sertliği ve burkulmaya karşı dayanıklılığı büyük önem taşıyor. Aşağıdaki her sınıfta yukarıdan aşağıya dayanıklılık artmaktadır.

    Ekonomik Sınıf

    1-Kavak
    2-Kayın Ağacı
    3-Dişbudak Ağacı
    4-Kızıl Meşe


    Orta Sınıf

    1-Akmeşe
    2-Akçaağaç
    3-Kiraz
    4-Ceviz

    Lüks Sınıf

    1-Maun Ağacı
    2-Huş Ağacı

    Ahşap uygulamaların yüzeyleri elle pürüzlendirilir kaymaya karşı fayda sağlar.Bu tür uygulamalar evinizin değerini artıracaktır.

    Bunun dışında porselen (seramik türüdür) ile ahşap desenli olan taşlarla da kaplaya bilirsiniz. Hem prüzülü kaymaz yüzeyiniz olur hemde ahşap görünümü ile kaliteli hava yakalarsınız.

    Bodrumdaysanız seramik kaplama konusunda işçiliğimiz gayet iyidir. Web sitemiz aşağıdaki gibidir;

    https://www.tfkmimarlik.com/

    Umarım faydalı olabilmişimdir. İyi Günler.
  • Serhend88 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Bodrum’a uzağız. Web sayfanızdaki uygulamalar örnek olması açısından faydalı olacaktır. Sağolunz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • instructor12345 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, siz sağolun. Uygulama sonrası fotoğraf paylaşabilirseniz sevinirim.
  • bizim evde de benzer durum vardı



    en şık ahşap duruyor ama hem inip çıkarken takır-tukur ses, hemde çocukların ayağı kayma riski var



    bizde halı yaptırdık, temizliği filan sıkıntı olmuyor, sıcak, sessiz , kaymaz...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ses yönünden halı daha iyi bence.
    Ahşabın sizin dediğiniz gibi olacağını zannetmiyorum. Parkenin çeşitleri var. "Masif" parke dedikleri parkenin sizin dediğiniz gibi olacağını zannetmiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, durum güncellemesi yapayım.
    Merdivenleri en üstte resimde görüldüğü gibi fayans kaplattık. köşe birleşim yerine metal çita takıldı. kahverengi ahşap renginde fayans kullandık. oldukça şık duruyor. yüzeyi pütürlü olduğundan agaca nazaran kayma daha az olur diye umuyoruz. evin içine yerleşmedik henüz, şimdilik normal kullanıma geçilmedi ama ahşap yaptıran çoğu kişinin merdivenlerinde şimdiden problem çıkmaya başlamış, ve inşaat olduğundan üstünde koruma koydukları halde çizilmeler, çökmeler yaşanıyor. bakalım soğuk olması bakımından sorun olacak mı.. nasip olurda kullanmaya başlarsak onunla ilgili de bilgilendirme ve son hal resimleri paylaşırım inşallah.
  • Hayırlı olsun güle güle oturun ilerde baktınız soğuk oldu üstüne halı yaptırırsınız yapıştırma işinizi çözer merdivenler zorlanmanın yoğun olduğu noktalardır o nedenle pek fayans tavsiye etmem ama yapılmış işe bir şey demek artık çok geç.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • instructor12345 kullanıcısına yanıt
    yazlık evlerde daha rahat sanki seramik, kışın belki soğuk olabilir.ileride Halı kaplatmak isterseniz tavsiyemwww.reformhali.com olur. hem salon halısı he merdiven için biz çok yardımcı olmuşlardı aklınızda olsun. güle güle kullanın bu arada.
  • Hocam sizinle aynı durumu yaşıyorum şu anda, siz ne yaptınız deneyimlerinizi paylaşır mısınız?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.