Şimdi Ara

EV YAPIMI BİRA (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
20
Favori
52.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jasonn123

    konu efsaneymis ben ipa bira cok seviyorum alip aslinda evde yapmak muthis fikir.ama tam aradigim ipa tadini nasil bulucam acaba
    Öncelikle başlangıç seti alıp yapmayı ve ev birasının tadını öğrenmiş olursun.
    Sonrasında aldığın firmamın forumunda üye olup yardım alarak deneyerek damak tadını geliştirerek aradığın tada yakın tatlar bulabilirsin.
  • ucuz ve kullanışlı bir yogunluk ölçer tavsiyeniz varmı ?
  • arizeus kullanıcısına yanıt
    Bu kitlerin küçük kovalısı yok mu? 46 şişe çok fazla. Hem şişelemesi dert hem de 46 tane sıfır şişe çok maliyetli olur. Kullanılmış şişe almak istemiyorum
  • Beyaz Kartal kullanıcısına yanıt
    Daha ufak kova ve daha az yapilan kitler var.

    Ilgili sitelerden bilgi alabilirsiniz.

    Butik bira evde bira gibi sitelerden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temmuz başında 10 gün Almanya'da kaldım ve bir sürü farklı marka bira içme şansım oldu. Hepsi birbirinden güzel ve kaliteli idi biralarin. Ayrıca ucuzdu..normalde yaz mevsimi hariç fazla bira tüketen biri değildim ama oradaki lezzetli ve bizim ülkemize göre gayet ucuz biralardan sonra evde bira yapmayı düşünüyorum. Benim sorum şu; örneğin Köln şehrine ait kõlch adlı bir bira var. Bu biranın tadında maya vs bulabilir miyim? Yada farklı marka biralarin mayalarindan??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dsgtan D kullanıcısına yanıt
    hocam butikbira ya bakın forumu var orada benzer tatları yakalayan üyeler var araştırarak bulabilirsiniz
  • muratalagoz kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.Sıfırdan başlayacağım,o yüzden her türlü doğru ve güzel bilgiye, tecrübeye ihtiyacım olacak. Dediğiniz siteye abone olacağım eminim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 lt lik schweppes pet e deneme amacli kurdum..kapagi acarken guzel tısladi..bardakta gazlanma hic yok gibi çok az var ..bir daha 1 lt lik pet e kurmam..



    Normal bira şişelerinde ve coopers plastik şişelerde gazlanma super..

    2.kit i export kurdum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Face gurubunda uyelikten ciktim..surekli olur olmaz paylasimlar bıktırdı :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arizeus kullanıcısına yanıt
    Bİ boy küçüğünü buldum ama zaten almakta pek mantıklı değil galiba çünkü mayalar hep büyük olana göre. En iyisibüyükten almak
  • Ben bu butik.biraforum kadar ''despotça'' yönetilen başka bir site daha görmedim. Teknopat bunun yanında inanın bana hiç bir şey, en azından o adamların kuralları belirgin. Yani şunu desem atılsam anlarım ''pahalı kitlerin mayaları oldukça iyi boşuna maya satın almayın'' şimdi doğru ya da yanlış bu bir görüş ve bu görüşünü beyan etmen onlara para kaybettirebileceği için atılabilirsin. Adam der ki ''neyin doğru neyin yanlış olduğunun önemi yok biz ticaret yapıyoruz, para kaybetmek istemiyoruz'' eyvallah. Ya da çıkar der ki ''başka siteleri ya da onların mallarını ucuz da olsa övme! ucuz deme'' yine eyvallah. ''Sert veya senli benli uslûp burada kabuL görmez'' ona da eyvallah. Foruma girmeye çalıştım dün aha o da ne uslûp sebebiyle atılmışım. E-Mailime de attığım,atılan mesajlar falan geliyor açtım baktım en son ne yazmışım diye(çok mesajım yok 8-9 civarı çok sıradan mesajlar) bırak uslûbu yazım kuralları,noktalama işaretlerinde de hiçbir sıkıntı yok. Yaşım 34 bu zamana kadar uslûbumun herhangi bir site için uygunsuz olmasını geç kimseyle tartışma bile yaşamadım ki bu mizaçta bir insan değilim. Aslında foruma yazmaya karar vermeden önce sahibin adının Taylan olduğunu resminden gördüğüm kadarıyla esmer de olduğunu görünce bilenler bilir aklıma ekşisözlük'teki malum başlık geldi bir de banlanma yorumlarını okudum ama ben banlanmam diye düşündüm çünkü öyle arada bir girip basit basit mesajlar yazmaktan başka bir amacım yoktu.


    Neyse sadede gelelim. Bu despotluk hayra alâmet değil arkadaşlar. İnsanların kişiliklerinin,ruhsal durumlarının(!) ticaret hayatlarına,müşterileriyle olan ilişkilerine de yansıyacağını sakın unutmayın. Bu sitenin müşterisi olarak şimdiye kadar 1000 TL civarındaki alışverişlerimde hiçbir sıkıntı yaşamadım fakat şunu da belirtmeliyim ki işler hep yolunda gitti. Bana ayıplı ürün yollandığında,iade etmek istediğimde ya da başka yasal haklarımı kullanmak istediğimde gönül rahatlığıyla sorun yaşamam diyemiyorum artık. O yüzden diğer sitelerle fiyat olarak çok büyük fark olmadıkça buradan alışveriş yapmayı düşünmüyorum.




  • ilk denememi yaptım, bir kaç şişe tükettim, fena sayılmaz. kapalı şişenin içinde ufak parçacıklar var, şişeyi hareket ettirince yüzeyden dibe batıyorlar. normal midir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugurr999 kullanıcısına yanıt
    Forumdaki nick neydi sizin?
    Bende benzer durumu yaşadım.
  • arizeus kullanıcısına yanıt
    Tam hatırlayamadım mail yazarak giriyordum. Adım yazıyordu diye hatırlıyorum. Craftbiratr var forum oldukça canlı duruyor, bir kaç güne oraya yazmaya başlayacağım size de tavsiye ederim.
  • ugurr999 kullanıcısına yanıt
    Bir bakayım dediğiniz foruma.
  • Elinde fazladan sıfır veya az kullanılmış başlangıç kiti olan varsa almak isterim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimde kutusunda açılmamış, faturalı, garantili hazır bira kiti var, uygun fiyata satmayı düşünüyorum.
    Şu an 300 TL. den fazla vermeniz gerekmekte bu set için, 200 TL. ye verebilirim.


    1) Master Pint Pale Ale Bira Kiti LİNK
    2) Butik Soğutma Çantası LİNK
    3) BB-04 Akvaryum Termometresi LİNK
    4) Bira Yapım Seti (Full Set) LİNK

    SATILDI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fofer -- 15 Şubat 2019; 20:57:0 >




  • ugurr999 kullanıcısına yanıt
    Ben de benzer durumu yaşadım. Adamlar sizi sadece ticari bir mal olarak görüyor.
    Kargo şikayetiyle ilgili yazımı forumda yazdım diye burada kargo sipariş konusu konuşulmaz diye banlamışlar. E bire angus zaten kargo başlığı vardı ve ben de onun altına yazdım.
    Psikolojilerinin iyi olduğunu düşünmüyorum. Mesaiye başlamadan önce bir kasa içip bu moda mı giriyorlar acaba. engelleyebildikleri yerlerden engelleyorlar ama burada ekşisözlükte cevap verecek g.t yok malesef onlarda
  • Konu cok boşlanmış
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bu hobiye bende başladım, 2 gün önce başlangıç kitiyle kurulum yaptım biraz sıcaklık sorunu yaşadım ilk kurulumda sıcaklık 25-26 lardaydı gaz çıkışı 4-5 saat sonra başladı şimdi 22-23 lere indirebildim sıcaklığı gaz çıkışı hala devam etmekte. Ha bide tek başıma olmamdan dolayı şerbeti çok iyi çalkalayamadım. sanıyorum ilk deneyimim pekte güzel olmayacak. en azından tecrübe oldu benim için. gelecek sefer Export Pilsner kitini kurmayı düşünüyorum. Maya ve malt özü olarak ne seçmem gerekiyor bilmiyorum önerileriniz bekliyorum. Tşkler.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.