Şimdi Ara

Ev Yapımı PASTIRMA Tarifi (Deneyin) (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
80
Favori
57.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ZaXesoX Z kullanıcısına yanıt
    Hücresel su tuzun aldığı. Önemli kısım onu yok etmek. Amaç bu. Sonra tuzdan arındırmak için yıkamanda sorun yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Extralarge

    quote:

    Orijinalden alıntı: OzgurUlupinar

    Arkadaşlar 2-2.5 kg et icin tam olarak ne kadar hangi malzemeler gerekiyor birde nasıl bir et gerekiyor ? Tecrübeli arkadaşlar bilgi verirseniz sevinirim.Eğer yazarsanız mutlaka alntı vs yapınki farkedeyim.Bol bol pastırma yapıp tüketmek istiyorum :p

    Kardeş dana aananın antrikot ve kontrfile kısmından yapacaksın. Resmi aşağıda.

     Ev Yapımı PASTIRMA Tarifi (Deneyin)

    Etin altını, üstüne kaya tuzunu (sofra tuzu olmasın) her tarafını kapatacak kadar dökeceksin. Tuzu bol bol kullan. Öyle bir ete göre tuz ölçüsü yok. Zaten konunun başında yazdım nasıl yapacağınızı. Takıldığınızda yardımcı olurum.

    Arkadaşım ilk açıklamanda sofra tuzu da olur demişsin. Bu alıntıda kaya tuzu diyorsun. Yoksa ben mi yanlış anladım.

    İlk fırsatta deneyeceğim.
  • FİRUKO kullanıcısına yanıt
    Hocam sofra tuzu pahalı, her ikisiylede oluyor ama tavsiyem 5-10 Kg' lık paketlerdeki tuzlardan. Zaten 10 Kg' ı sanırım 3-4 TL birşey.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extralarge -- 25 Şubat 2015; 20:57:02 >
  • hocam öncelikle tarifin ve emeğin için teşekkürler süper olmuş

    bir kaç sorum olucak
    mutlaka antrıkotu butun olarak mı kullanmamız gerekıyor yanı bıraz daha ufak bırseylerle yapsak yarım kılosu yada resımde gorulen etın yarısıyla falan ?

    ve tuzlama ıslemını denız tuzuyla yapsak olur mu ? (bıraz tuzlu olur ama )

    forumdakılerı yazısmaların hepsını okuyamadım ama sanırım fumeleme ıle alakalı arastırma yapıyorsunuz onunla alakalı bır yazıda hazırlayacakmısınız ?

    Şimdiden teşekkürler.
  • okayvural O kullanıcısına yanıt
    Bütün olmasına gerek yok, parçadanda yapabilirsiniz. Ama ufak parça olursa zaten et ilk halinden su kaybı neticesinde bayağı hacim kaybedeceğinden kesimi ve şekli ve çemenlemesi güzel olmaz. Deniz tuzuyla deneme yapmadım ama tuz tuzdur, sorun çıkacağını sanmıyorum. Tuzlu olur kısmına gelince zaten tuzlamadan sonra 1-2 gün soğuk suda yatırarak (bol bol su değişimi yaparak) civarındada fazla tuzunu arındırma işlemi yapıyoruz.

    Fümeleme işine gelince yabancı sitelerden ve forumlardan DIY fırın araştırması yapıyorum. Malum ülkemizde pek bilinen bir yöntem değil.
  • Bu tarz yiyeceklerin neredeyse tamamını evde üretmeye başladım.
    Sucuk, peynir çeşitleri, dondurma.
    Yakında sosis ve pastırma denemeyi düşünüyorum.
    İnternette normal olarak çok çeşitli yöntemler var. Artık kendimce bir yöntem de ben geliştireceğim artık :)
    Bir de bi mesajınızda smoker yapacağınızdan bahsetmişsiniz. Yaptınız mı acaba? Sosis için ben de basit bir şeyler düşünüyorum da.
  • jedi_master kullanıcısına yanıt
    Pastırmayı kesinlikle deneyin hocam, pişman olmayacaksınız. Kendi yaptığınızın tadı bir farklı oluyor. Evde sucuk ve peynir denemedim açıkçası. Ama peynir için bir araştırma yapmıştım. Tariflerinizi paylaşmak isterseniz yazabilirsiniz. Aşağıdaki kaynak kitap güzele benziyor. Siz ne tarz peynir yaptınız ?

    http://artizanpeynirci.blogspot.com.tr/p/artizan-sarkuteri-kitabm.html

    Düğün hazırlıklarından Fümeleme işine çok konsantre olamadım, ama DIY Füme fırınını allah nasip ederse mutlaka yapacağım. Yapınca burada bilgi ve deneyimlerimi paylaşırım.
  • Extralarge kullanıcısına yanıt
    Paylaştığınız blog Gürkan Yeniçeri'ye ait ve bence bu konuda belki de tek Türkçe site. Ben bu blogdan çok şey öğrendim.
    Kitabı almadım ama blogda zaten bir çok peynir çeşidinin tarifini paylaşılmış. Son derece de anlaşılır şekilde anlatımı var.
    Hatta burada sadece tarifler değil, özellikle peynir yapımı ile ilgili bir çok yerde bulamayacağınız mükemmel bilgiler de var.
    Ben daha önceleri okulda ders için aldığım Süt Ürünleri Teknolojisi kitabını kullanıyordum.
    Burada daha çok endüstriyel üretime yönelik tarifler olsa da gene de oranları kullanarak az miktarda üretime uygulayabiliyordum.
    Ama bu kitapla sadece normal beyaz peynir yapabildim. Diğer peynirler için kültür bulamadığım için istediğim sonucu alamadım.
    Daha sonra sizin linkini verdiğiniz blog'u keşfettim. Buradan peynirle ilgili bir çok genel bilgi edindim.
    En son geçen hafta blog'daki tarife göre kaşar yaptım. Daha önce 3-4 kez denememe rağmen olumlu sonuç alamadığım kaşarı sonunda evde yapabildim. (40lt civarı sütü ziyan ettik ama olsun )
    Dün tadına baktık dışarıdan alınan kaşarlardan bir farkı yok. Aslında ufak bir hata yaptım ama inş bir sonraki üretimde daha güzel bir kaşar yapacağımı düşünüyorum.
    Gerçi sofralık olarak kaşar sevdiğim bir peynir değil ama gene de telemesi haşlanan peynirleri üretmek için bir başlangıç oldu. İnş daha farklı peynirleri de deneyeceğim.

    Yani peynir için kendi tarifim yok, verdiğiniz linki kullanıyorum :) Sucuk içinse bir çok tarif mevcut. Ben gene öğrenciyken okulda yaptığımız tarife yakın bulduğum ve damak tadıma uyan bir tarifi kullandım.
    Aynı zamanda piyasada "sucuk" adı altında satılan, fakat gerçekte "ısıl işlem görmüş sucuk benzeri ürün" olan ürünü yapmadım. Gerçek fermente sucuk yaptım. Son derece de lezzetli oldu.

    Dondurma için de, gene okulda aldığım "Dondurma Teknolojisi" adında bir kitap kullanıyorum. Çok çeşitli dondurmalar yaptım, son derece de güzel oluyor.
    Ama basit de olsa bir dondurma makinası şart. Ben Tefal'in Dondurmacım adlı makinasını kullanıyorum.

    Yapmak istediğiniz bir şey varsa elimden geldiğince kendi tariflerimi, yöntemlerimi paylaşmaktan memnun olurum.

    Füme fırınını ben de yapmayı düşünüyorum. Ama işte evin içini dumana boğmaktan çekiniyorum. Dışarıda yapsak o zaman da etrafa kokacak. Bakalım bir yolunu bulmaya çalışacağım.

    Bu arada düğününüz de hayırlı olsun, Allah mesut etsin şimdiden :)
  • jedi_master kullanıcısına yanıt
    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Fümelemede birkaç çeşit var, soğuk fümeleme yöntemide var. Aşağıda basit bir füme fırını tarifi var. Youtubede bir çok farklı yöntemle yapılan fırınlar var.

  • doğal olduğu, renginden belli, harikasınız dener miyim bilmem ama teşekkür ederim.
  • Extralarge kullanıcısına yanıt
    hocam eline koluna emeğine sağlık sizden bir ricam var tuzlama ve ilk başta suyunu akıtma işlemlerinin fotolarınıda çekebilirmisiniz ? birde güzel fotograflar ve dikkatimi çeken bir şey var. en son fotodada belli oluyor orta kısmı etin biraz daha kırmızı kenarları siyah aynı ton olmaması bir sorun teşkil etmiyor değilmi ? bu arada satarsanız az bişey denemek için almak isterim :D
  • jullyet J kullanıcısına yanıt
    Selam,

    Ben pastırmayı genellikle kurban bayramında yaptığımdan şuan için tuzlama işlemini fotoğraf olarak paylaşamıyorum :) Etin renginin o şekilde olmasının sebebi tuzun etin dışını daha fazla yaktığı ve çemenleme işleminden sonra dışarıda kurutmada dış kısmın daha kuru iç kısmın daha kırmızı kalmasından kaynaklanıyor. Bir sorun teşkil etmiyor. Zaten eti çok kalın yapmadıktan sonra ve iyice kurutmaya bıraktıktan sonra iç rengi dahada koyulaşıyor.

    Yapımı zor değil, ilk yapanlar için biraz tereddütler olabilir ama işlem bitip tadını aldıktan sonra yapması çok kolay. Keşke elimde yapılmış olsada size ücretsiz ikram için göndersem ama mağlesef dediğim gibi kurbandan kurbana yapıyorum :)
  • Merhaba arkadaşlar, Benim büyük oğlumun geçen sene çölyak hastası olduğunu öğrendik. Pastırmayı çok severdi ama yapımında içerikte un bulunduğundan tüketemiyor. Biz un olarak buğday,arpa,yulaf,çavdar unu kullanamıyoruz. Mısır unu kullanabiliriz. Kendimiz gluten içermeyen pastırma nasıl üretiriz. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Malzemelerin hepsinin gluten içermediğinden emin olmamız gerek. Buy otu yani çemen otu tozunda un bulunmadığından emin olmalıyız. Teşekkür ederim şimdiden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam, ben hazır çemen tozu kullanıyorum ama glüten içerip içermediğini mağlesef bilmiyorum.
  • İçeriğinde bulunmasa bile tozun çekildiği değirmende daha önce un çekildiyse yine kullanamıyoruz. Çemen otunu bulsam kendim bir şekilde toz haline getirebilirim.Dün oğlumun 1 sene sonundaki tahlil sonuçları çıktı. Değerleri neredeyse sıfırlanmış. Bir seferlik kaçak bir senelik emeğimizi sıfırlayabileceğinden böyle titiz davranmalıyız. Allah düşmanımın başına böyle hastalık vermesin, gerçekten çok zor bir rahatsızlık. Ömür boyu diyet tek tedavisi. Çok teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam öncelikle çok geçmiş olsun, Allah şifa versin.
    Çemen otu bildiğim kadarıyla kurutulan tohumların ezilmesiyle elde ediliyor. Gluten içerip içermediği konusunda bilgim yok. Ama bir aktara söylerseniz, size çemen otu tohumu temin edebilir diye tahmin ediyorum. Böylece kendiniz tohumları gönül rahatlığı ile toz haline getirebilirsiniz.
    Arpa yada buğday unu yerine mısır unu da kullanılabilir diye tahmin ediyorum. Denemek lazım.
    Siz çemen tozunu halledin, geri kalan kısım bir şekilde hallolur diye tahmin ediyorum.
  • Teşekkür ederim. Çemen i tohum olarak ben bulamadım. Aktarlarda da un şeklinde var ve adı un olunca bunun içinde buğday unu da karışık mı dediğimizde cevap alamıyoruz. Herneyse, sonuçta sanıyorum bu iş bizi aşar o yüzden teşekkür ederim. Salam sucuk sosisle idare edeceğiz artık. Eskiden ramazanda pastırma keyfi vardı artık yok. Sağlık olsun da o da olmasın ne yapalım. Kendinize iyi bakın. Hayırlı ramazanlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasipse yakında yeni fotolar koyacağım Tuzlama işlemi bitti, çemenleme işlemine geçeceğim.
  • Bende denicem bunu😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çemenleme işlemide bitti, kuruması için astım bekliyorum
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.