Şimdi Ara

Evde El Bakımı Nasıl Yapılır? Masrafsız ve Kolay

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NOT: Yazının orjinalihttps://www.kaptanyaziyor.com/evde-el-bakimi-nasil-yapilir/ adresindedir.

    Bugün evde el bakımı nasıl olur, püf noktaları nelerdir, neleri yapmamız gerekir, neleri yapmamalıyız bunları konuşacağız. Malumunuz kadınlar ellerine fazla önem veriyor. Hele hele yaz aylarında ekstra fazla hassas olmanız gerekebiliyor. Peki ne yapabiliriz? Ayrıca şunu de belirteyim evde el bakımı yapmak, elleri yumuşacık yapmak için kozmetik ürünlerine ihtiyacınız yok. Tek ihtiyacınız olan şey nemlendirici krem. Diğerleri de her evde vardır zaten. Başlayalım canlarım.

    Evde El Bakımı Nasıl Yapılır?
    1) Her Şeyden Önce Temizlik
    Temizlik çok önemli. Niye mi? Dokunduğumuz her yer mikrop, bakteri, hastalık kaynıyor. Bu sebeple gün içerisinde elleri sık sık yıkamamız gerekir. Ama fazlası da elleri kuruttuğu için çatlatır. Ölçüyü iyi tutturmanız lazım. Uzmanların önerisi elleri gün içerisinde en az beş kez sabunla yıkamak. En az evde el bakımı kadar temizlik de önemli bir yer tutar. Önerdiğim şey ise;

    *Doğal Sabunlar (Zeytinyağlı olması ellerinizin kurumaması adına daha iyi olur)
    *Nemlendirici Kremler Evde El Bakımı

    2) Evde El Bakımının En Önemli Noktası: Nemlendirici Krem Desteği
    Ellerimizi nemlendirici kremlerle bakımlı tutmamız lazım. Yazın sıcakta, kışın soğukta ellerimiz hızlıca kuruduğu için ellerimizi nemli tutmamız çok önemli. Ayrıca size bir bilgi vereyim, nemlendirici kremler cildi nemlendirmiyormuş. (saçmalığa bak) Ellerimizin dışında ince bir tabaka oluşturarak nem kaybını önlüyormuş. Neyse, nemlendirici kremler güneşten koruyucu görevi de görüyor bu arada. Aklınızda bulunsun. Ama unutmayın uzun yıllar genç görünen, yumuşacık, capcanlı eller için nemlendirmek çok önemlidir. Nemlendirici kremler yaşlılık belirtilerinden kurtulmanızı sağladığı ve kırışıkları da kısmen önlediği için evde el bakımı serimizin mihenk taşı.

    Peki ellerimiz kurursa ne mi olur? Kuruyan elleriniz ilerleyen dönemlerde pullanacak ve bunun sonucunda deride dökülmeler olacaktır. Bu tarz sorunların devamında el bakımı iyi yapılmaması halinde mantar oluşumu da kaçınılmaz bir hal alacaktır.

    *Kalitelisinden Nemlendirici Bir Krem
    *Dışarıdayken çantanızda nemlendirici krem taşıyabilirsiniz.

    3) Kış Aylarında Elleri Dış Etkilerden Korumak
    Evde el bakımı yöntemlerinin yanı sıra ellerinizi korumanız da çok önemlidir. Bunun için pratik önlemler paylaşayım;

    *Mesela kış aylarında, buz gibi soğuk havada, sert rüzgarların olduğu sonbahar dönemlerinde ellerinizin kurumaması veya çatlamaması için eldiven kullanabilirsiniz.
    Düzenli nemlendirici kullanıyoruz malum. Ben bir adım daha ileriye taşıyıp; ellerimize güneşten koruyu krem sürebileceğimizi de söylüyorum. Ama sitenin diğer yazarımızın bununla ilgili yazısı var. Yazıya göre güneş kremleri D vitamini üretmemizi engelliyor ve bunun sonucunda çok ciddi hastalıklar ve sağlık açısından ciddi sıkıntılar oluşuyor. Karar sizin ama güneş ışığına da ihtiyacımız var abartmadan. Bahsi geçen yazı ise: D Vitamini Eksikliğinin Faturası – Vücut Ağrıları/ Depresyon / Niceleri
    Evde el bakımı hakkında değişik öneriler var elbette ama siz bilirsiniz. Araştırırsanız kolaylıkla bulabilirsiniz.

    4) Evde Manikür (Evde El Bakımı)
    Evde el bakımı olur da içinde manikür olmaz mı? 😀 Ben ayrı bir yazı yazacağım bununla ilgili ilerleyen günlerde. Şimdilik bununla idare edin. Yazıyı paylaşınca buraya linkini koyacağım merak etmeyin. Bakın bu videoda güzel anlatmış aslında.
    https://www.youtube.com/watch?v=nulfYTa8vN4

    5) “Evde El Bakımı”nın Tamamlayıcısı: Tırnak Bakımı
    Elleri halletik ama bakımlı tırnakları unuttuk mu sandınız? Bu ayrı bir yazının konusu...

    Evde El Bakımı Niçin Önemlidir?
    Canlarım düşünün bakalım. Yıllar sonra hangimiz istemeyiz ki pürüzsüz, yumuşacık, capcanlı ellere sahip olmayı? Erken yaşta ellerimizin yaşlı görünmesini istemeyiz. Ayrıca görünen yerlerin başlarında eller geliyor. Bu şu demek, yaşlanma belirtilerinin ilk başta çıktığı yerlerden birisi de ellerdir. Demek ki evde el bakımı çok önemli. Bakın internette benzer bir yazıda bulduğum bir paragrafa, çok güzel anlatmış:

    Evde El Bakımı Sonucu Mükemmel Ellere Sahip Olabilirsiniz
    “Genç ellere baktığımızda dolgun ve diri bir deri ve deri altı dikkatimizi çeker. Damarlar veya parmaklarımızı hareket ettiren kirişler işte bu kalın yağ ve kollajen tabakası içerisinde gizli oldukları için dışarıdan gözükmezler. Yıllar içerisinde bu yumuşak doku yastıkçığının azalması sonucu ellerimizin deri örtüsü altındaki damarlar daha belirgin hale gelir. Su tutma ve nemlenme yeteneği azalan ellerde deri kuru, kırışık ve daha sağlıksız bir görüntüye doğru geçiş yapar. Tüm bunlara güneş hasarı sonucu ortaya çıkan kahverengi lekelerin eklenmesi de elleri olduğundan bile daha yaşlı algılamamıza neden olur.”

    Tek kelimeyle mükemmel ötesi! Tabi evde el bakımı”nın yanı sıra bir de tırnak bakımı var ama o da ayrı bir yazının konusu. Öpüldünüz.

    NOT: Yazıhttps://www.kaptanyaziyor.com adresinden alıntıdır.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.