Şimdi Ara

EVGA GeForce GTX 1080 Tİ FTW 3 11 GB - Kullanıcı İncelemesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
8
Favori
23.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle çok güzel kart, hayırlı olsun ama şu 4K olayında hep merak ettiğim bir konu var. Yani kafam basmıyor gerçekten anlamakta zorlanıyorum, forum "BİLGE"leri aşağıda sorduğumu bana izah edebilir mi?

    Neyse gelelim soruya, 4K çözünürlükte kullanıp 50-60 FPSlere kadar düştüğünüz oyunlardan nasıl zevk alıyorsunuz?

    4K görüntüsü güzel ona lafım yok da 27" bir minotörde 1080p kullanıyorum ve bununla 4K 27" bir monitörü kıyasladığımda 1080p hiç de yabana atılır değil. Ekran boyutu 35"-40" ve üzerine çıksa 4K konusunda gıkımı çıkarmam ama 24"-27" ekranlarda bu 4K sevdası nedir yahu? Bir de mevcut ekran kartları 4K çözünürlükte her oyunda ultra detaylarla 120 FPS üzerine çıkabilse yine anlayacacağım ama MSAA bile açmaya gelmiyor 4K için ki şuan ulaşılabilir (TR şartlarına göre pek değil) 1080 ti bile 4K'da tabiri caizse "yırtınırken" benim kafam bu 4K sevdasına hiç basmıyor...

    Oyunda hızla ilerleyen bir objeyi takip etmeye çalışırken 120 fps altındaki o bulanıklık hele ki 60fpski hali size nasıl iğrenç gelmiyor, nasıl bütün tadınızı kaçırmıyor? FPS oyunlarında aniden fare ile sağ sol yaptığınızda etraftaki o kopuk görüntü hissi, o bulanıklık nasıl iğrenç gelmiyor size?

    Şuan Vega'yı beklerken ezik büzük bir ekran kartım da olsa Quantum Dot teknolojili sVA panel 144HZ monitörümle 120 FPS üzeri ultra detaylarla çok akıcı ve keyifli bir oyun deneyimine sahibim ki bu ezik ekran kartı bile 1080p 27" monitörümde fazlasıyla keyif veriyor.

    Şimdi elimizdeki teknik imkanlar böyleyken bu 4K sevdası nedir "BİLGE" kardeşler, biri bunu bana açıklayabilir mi? Benim kafam basmıyor bu işe...




  • Baktım bu sorudan konu olur dedim ve açtım konuyu;

    https://forum.donanimhaber.com/4k-oyun-deneyimi-bilge-dh-li-sorusu--128135824
  • Hocam birkaç sorum olacak. Müsait zamanda cevaplayabilirsen sevinirim. Biraz sohbet havasında meraktan sorduğum sorular.

    - Fan güncelleme periyodu neden 5000ms? Ben 1000ms'ye çekiyorum genelde bunu. Özel bir sebebi var mı yoksa öyle geldiği gibi bıraktın mı?
    - nVidia Control Panel ayarları olarak ne kullandın? Tüm ayarlar performansı maksimize edecek şekilde mi ayarlı?
    - Kartın pik performans verdiği nokta ile overclock limiti yakın mı? Pascal başlığındaki soruma yazdığın cevaba paralel bir soru bu.
    - Gigabyte GTX1080 Xtreme Gaming Rev.1 karttan bu karta geçmeye değer mi? Overclocklu halde 130.6FPS Heaven ve 4750 puan Superposition var. İşlemci 6600K (günlük 4.5GHz) ve monitör 4K
    - nVidia LED Visualizer programı ile PXOC kullanmadan LED ayarı yapılabiliyor olması lazım. Bir dene hocam istersen (Bu soru olmadı farkındayım )




  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Sormak istediklerinizi elimden geldiğince yanıtlamak isterim.

    -Fan güncelleme periyodu için daha önceki kartımda birkaç denemeler yapmıştım fakat soğutma performansında ek bir kazanım oluşmadığı için bu kartımda default hangi ayarda geldiyse o şekilde bıraktım.Eğer 1000 ms in denemesini yapmamı istiyorsanız gerekli düzenlemeleri yapıp paylaşabilirim.

    -Nvidia Denetim Masası ayarlarım tüm oyunlar için aşağıdaki gibidir ;

    EVGA GeForce GTX 1080 Tİ FTW 3 11 GB - Kullanıcı İncelemesiEVGA GeForce GTX 1080 Tİ FTW 3 11 GB - Kullanıcı İncelemesi


    Global ayarlardan sadece Fast Sync ve tazeleme hızını değiştirdim diğerlerini default seçeneklerde bıraktım.Herhangi bir performans yada kalite optimizasyonu için sürücü üzerinden bir değişiklik yapmadım.

    -Kartın gpu ve bellek saat hızları uygulamaya ve oyunlara göre farklılık gösterebiliyor.Bazısında 2100 e gpu hızına çıkabiliyorum bazısında ise daha aşağı hızlarda kullanıyorum.Aynı durum bellek hızları içinde geçerli yani kartın limitini karttan çok uygulama ve oyunlar belirliyor.Muhtemelen ortam sıcaklıklarının bir süre sonra düşmesiyle kart için bir aralık değeri yerine limit değeri belirleyebilirim.

    -Daha önce kullandığım kart Gtx 1080 di ve sonrasında kartı satıp bir süre onboard gpu ile sistemi kullandım.Açıkcası yeni kart almayacaktım fakat onboard gpu ilede daha fazla idare edemedim.Fiyatlara baktığım dönemde piyasaya çıkalı epey süre geçmiş 1080 ler 3K bandını aşmaya başladığını görünce bu fiyatlara 1080 Tİ almanın daha yararlı olacağını düşünüp satın aldım.1080 den 1080 Tİ ya geçen bir kullanıcıyım ve bu geçişin kazancını sentetik testler yerine oyunlar üzerinden değerlendirmek isterim.
    Bildiğiniz üzere gpular arasında Nvidia'nın belirttiği fark %35 di ve bu fark kimi kullanıcıya göre daha az kimisine göre bu orandan daha fazla.Benim aynı sistemde yaptığım oyun testlerinde overclocklu bir 1080 ile Tİ arasında minumum %30 maksimum %40 fark oluşuyor.Bu farklar oyuna göre değişsede %30 un altına düşmüyor.4K monitör kullanıyorsanız bu durumda geçiş yapmaya değecektir fakat bu geçişin maddi boyutuda önemli eğer mevcut kartınız üzerine kayda değer bir ödeme ekleyip Tİ a geçiş yapacaksanız bilmenizi isterim ki Tİ lar çok değer kaybeden kartlardan birisidir.Sonradan bu değer kaybını tolere edeceksiniz geçin derim ama toleresi özellikle bir sonraki serinin x70 modeli sonrası epey zor olacaktır.

    -Nvidia Led Visualizer artık sürücüden çıkarıldı ve sürücü ile birlikte kurulmuyor.Ayrı olarak indirip kurmak gerekir fakat Evga Precision XOC üzerinden Ledleri kontrol edebildiğim için ek bir yazılıma ihtiyaç duymadım.Visualizer ile sadece sınırlı bir kontrolünüz var ve bazı efektleri(Rainbow) kullanamıyorsunuz yani yine Evga'nın yazılımı gerekiyor.

    Teşekkürler.




  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    Hocam cevapların için ellerine sağlık.

    Fan konusunda özel bir durum var mı diye merak etmiştim ama yokmuş. nVidia Control Panel ayarları bu şekilde ise kart gerçekten çok iyi performans veriyor demek. 1080Ti alacak olursam muhtemelen ABD'ye giden bir arkadaşıma aldıracağım ve ya %90 da FTW3 alacağım. O nedenle vereceğim fark tahminen 400TL-500TL falan olur bu kartın üzerine. Bir sonraki serinin geliş tarihi de henüz net değil. 2018 içerisinde gelecek 20 serisi ve büyük ihtimalle de 10 serisinin refresh hali olacak. Maxwell'den Pascal'a geçiş gibi olmayacak diye düşünüyorum ben.
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

    Bahsettiğiniz tutarda bir farkla Ti alacaksanız oldukça karlı bir geçiş olacaktır.Yeni seri hakkında dediğiniz gibi şu an için sızıntı dahi mevcut değil bu nedenle söylenebilecekler oldukça sınırlı,Tİ ise şimdiden hayırlı olsun.
  • Bende aynı kartı dün amazon.com dan sipariş verdim.Bu kart için 2k 144hz bir monitör almayı düşünüyorum fakat karar veremedim, dizi film de izliyorum ips panellerin görüş açıları güzel fakat ışık sızması olsun ölü piksel olsun çok sorun okudum.Sizce ips alıp şansımı denemelimiyim yoksa tn alıp daha garanti bir yolmu izlemeliyim.Son olarakta önerebileceğiniz marka veya model varmıdır?
  • goomsday G kullanıcısına yanıt
    İps alacaksanız viewsonic xg2703 tn alacaksanız dell s2716dg en mantıklı çözümler. Bizde bu ara 2k 144hz gsyncli monitör alacaz bayadır araştırıyoruz. Tercihimizi yine hafif ısık sızmaları olmasına rağmen ips panelden yana kullanacağız muhtemelen.

    Edit : ekleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnytkyz -- 6 Ağustos 2017; 12:49:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende ips düşünüom.Zaten ips de ışık sızması kaçınılmaz fakat en az oranlı, ölü piksel olmayan bir model bulsam hemen alıcam.Bu arada tavsiye için teşekkür ederim.
  • goomsday G kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Bizde en son Asus p279q ile xg2703 aradındaydık nihayi kararı viewsoniten yana verecez gibi gözüküyor hem fiyatı 1000 lira daha uygun hemde yabancı incelemelerde asustan çok beğenildiği yerler var. Technopat ın da incelemesi var onu da izleyebilirsiniz fikir açısından.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hellblade: Senua's Sacrifice 4K En yüksek grafik ayarlarındaki performans videosu eklenmiştir.



  • Digital Reaction kullanıcısına yanıt
    Düşüncenize saygı duyuyorum fakat soğutma konusunda geride kalan bir kart olduğu düşünmüyorum.Bu kanıya nerden vardınız bilemiyorum fakat yük altında +300 w güç tüketen bir gpudan bahsediyoruz ve overclock edip üzerine default fanda tek fan çalıştırarak kimse bu kartı kullanmaz.Üstelik custom fan dediğiniz devirlerde tek fark tek fan yerine üç fanın çalışması yoksa devirlerde default profile göre fazla bir artış yapılmıyor.İnceleme yapan tüm sitelerde hava soğutmalı bir karta oc yaparken fan hızlarını manuel olarak ayarlıyorlar hatta bazıları %100 yaparak test ediyor.Custom fan devri Evga'nın kendi hazır profili,tek fan yerine üç fanı açıyor ve devirleri bir miktar yükseltiyor fakat bu devirler çok yüksek değerlerde gezinmiyor.



    İncelemenin amacı kartın performans değerlerini göstermek ve bunu ilgilenenlerle paylaşmaktır.Hayatımı irdelemenizle incelemenin hiç bir ilgisi yoktur.Ayrıca hayatım boyunca sadece hava soğutmalı kart kullandığımı ve incelediğimide nerden çıkardınız ?Bununla ilgili bir kanıtınız varsa buyrun paylaşın.Şu an ne yaptığımı bilemeyeceğiniz gibi şimdiye kadar hangi kartı kullandığımı ve hangisini incelediğimide bilemezsiniz.Siz sanıyor musunuz ki tek kullandığım kartlar bunlar ,hangi kartı kullandığımı bilemeyeceğinizden dolayı eleştirmenizde tartışmanızda bu bağlamda yersiz,olumlu eleştiriye her zaman açığım ama buraya gelipte "Hayatı boyunca hava soğutma dışında soğutma methodu incelemeyen birisi..." diye bir cümle kuruyorsanız bende bunu tartışmam çünkü bilmediğiniz konular hakkında insanların hayatları tartışılmaz.Bu nedenle inceleme dışına çıkmadan ve insanların bilmediğiniz hayatları hakkında iddaalarda bulunmadan varsa katılmadığınız bir nokta paylaşın diğer türlü konu bütünlüğü dışına çıkılmamasını rica ediyorum.İyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 12 Ağustos 2017; 15:23:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Digital Reaction

    Çok güzel bir inceleme olmuş elinize sağlık fakat soğutma konusunda geride kalan bir kart tercih etmişsiniz güle güle kullanın.
    Edit: Bu arada O sıcaklık değerleri çok belli ediyor kendini custom fan..Hayatı boyunca hava soğutma dışında soğutma methodu incelemeyen birisininde konusunu en fazla eleştiririm..Tartışmam..İyi forumlar.

    murat hocam katılıyorum bende bu kartı yarım saat test ettim fena degildi peki şunu merak ettim hangi kartı tercih etmeliydi.
  • Amazon.de'de Zotac AMP Extreme Core Edition 752 Euro Prime özel 3000 liraya denk geliyor. Amazon.Com'da FTW3 modeli 3.250 küsür liraya denk geliyor acaba aradaki farka değer mi FTW3. Evganın uluslararası garantisi aklımı çeliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Terminator T-800

    Düşüncenize saygı duyuyorum fakat soğutma konusunda geride kalan bir kart olduğu düşünmüyorum.Bu kanıya nerden vardınız bilemiyorum fakat yük altında +300 w güç tüketen bir gpudan bahsediyoruz ve overclock edip üzerine default fanda tek fan çalıştırarak kimse bu kartı kullanmaz.Üstelik custom fan dediğiniz devirlerde tek fark tek fan yerine üç fanın çalışması yoksa devirlerde default profile göre fazla bir artış yapılmıyor.İnceleme yapan tüm sitelerde hava soğutmalı bir karta oc yaparken fan hızlarını manuel olarak ayarlıyorlar hatta bazıları %100 yaparak test ediyor.Custom fan devri Evga'nın kendi hazır profili,tek fan yerine üç fanı açıyor ve devirleri bir miktar yükseltiyor fakat bu devirler çok yüksek değerlerde gezinmiyor.



    İncelemenin amacı kartın performans değerlerini göstermek ve bunu ilgilenenlerle paylaşmaktır.Hayatımı irdelemenizle incelemenin hiç bir ilgisi yoktur.Ayrıca hayatım boyunca sadece hava soğutmalı kart kullandığımı ve incelediğimide nerden çıkardınız ?Bununla ilgili bir kanıtınız varsa buyrun paylaşın.Şu an ne yaptığımı bilemeyeceğiniz gibi şimdiye kadar hangi kartı kullandığımı ve hangisini incelediğimide bilemezsiniz.Siz sanıyor musunuz ki tek kullandığım kartlar bunlar ,hangi kartı kullandığımı bilemeyeceğinizden dolayı eleştirmenizde tartışmanızda bu bağlamda yersiz,olumlu eleştiriye her zaman açığım ama buraya gelipte "Hayatı boyunca hava soğutma dışında soğutma methodu incelemeyen birisi..." diye bir cümle kuruyorsanız bende bunu tartışmam çünkü bilmediğiniz konular hakkında insanların hayatları tartışılmaz.Bu nedenle inceleme dışına çıkmadan ve insanların bilmediğiniz hayatları hakkında iddaalarda bulunmadan varsa katılmadığınız bir nokta paylaşın diğer türlü konu bütünlüğü dışına çıkılmamasını rica ediyorum.İyi forumlar.

    Biraz geç gördüm bunu,review sitelerinde fani %100 aliyorlar demişsin Mesela Kyle, Jayz ve aklima gelen Steven, bunun sebebi GP102 nin her tam emin olmamaa beraber 4 veya 6C de bir throttling yapip kendini kismasindan, bunu minimize etmek icin yaparlar.Yani En extreme durumda en fazla cikabilecegi hiz gibi.



    Karsilastirma yapalim beraber

    Ben Witcher 3 3440x1440 Extreme Graphics Mod + LOD modunda bu yaz sicaginda 66C aldim 2040RPM de (burasi onemli) sizdede varsa denermisiniz( cozunurlugu custom ayarlarsiniz)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Terminator T-800

    Düşüncenize saygı duyuyorum fakat soğutma konusunda geride kalan bir kart olduğu düşünmüyorum.Bu kanıya nerden vardınız bilemiyorum fakat yük altında +300 w güç tüketen bir gpudan bahsediyoruz ve overclock edip üzerine default fanda tek fan çalıştırarak kimse bu kartı kullanmaz.Üstelik custom fan dediğiniz devirlerde tek fark tek fan yerine üç fanın çalışması yoksa devirlerde default profile göre fazla bir artış yapılmıyor.İnceleme yapan tüm sitelerde hava soğutmalı bir karta oc yaparken fan hızlarını manuel olarak ayarlıyorlar hatta bazıları %100 yaparak test ediyor.Custom fan devri Evga'nın kendi hazır profili,tek fan yerine üç fanı açıyor ve devirleri bir miktar yükseltiyor fakat bu devirler çok yüksek değerlerde gezinmiyor.



    İncelemenin amacı kartın performans değerlerini göstermek ve bunu ilgilenenlerle paylaşmaktır.Hayatımı irdelemenizle incelemenin hiç bir ilgisi yoktur.Ayrıca hayatım boyunca sadece hava soğutmalı kart kullandığımı ve incelediğimide nerden çıkardınız ?Bununla ilgili bir kanıtınız varsa buyrun paylaşın.Şu an ne yaptığımı bilemeyeceğiniz gibi şimdiye kadar hangi kartı kullandığımı ve hangisini incelediğimide bilemezsiniz.Siz sanıyor musunuz ki tek kullandığım kartlar bunlar ,hangi kartı kullandığımı bilemeyeceğinizden dolayı eleştirmenizde tartışmanızda bu bağlamda yersiz,olumlu eleştiriye her zaman açığım ama buraya gelipte "Hayatı boyunca hava soğutma dışında soğutma methodu incelemeyen birisi..." diye bir cümle kuruyorsanız bende bunu tartışmam çünkü bilmediğiniz konular hakkında insanların hayatları tartışılmaz.Bu nedenle inceleme dışına çıkmadan ve insanların bilmediğiniz hayatları hakkında iddaalarda bulunmadan varsa katılmadığınız bir nokta paylaşın diğer türlü konu bütünlüğü dışına çıkılmamasını rica ediyorum.İyi forumlar.

    Forumda aktif birisiniz ve ekran kartı bölümünde yapılan incelemeleriniz genelde hava soğutma modelleri olduğu için bende size o şekilde yaklaştım. Gerçi forumda sıvı bloğu ile gelen kartı bile hava ile inceleyen editörler olduktan sonra forumdan pek bir umudum yok.Değinmek istediğim konuyu zaten siz anlamışsınız ve açıklamışsınız;kartı alıp kasasına takan adamın göreceği değer 65-70 derece arasıdır.Değinmek istediğimse buydu zaten.




  • Mafia III Sign Of The Times 4K En yüksek grafik ayarlarındaki oynanış videosu eklenmiştir.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 27 Ağustos 2017; 22:22:15 >
  • Sniper Elite 4 4K DX12 En yüksek grafik ayarlarındaki video eklenmiştir.



  • Hocam bf1 videosu directx 12 amiens haritasında cekermisiniz. Ti in dx12 de bf1 de performansını merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boss06 kullanıcısına yanıt
    Multiplayer oynanış videosu bf1 için eklemeyeceğim hocam çünkü multiplayeri yüksek çözünürlük ve yüksek ayarlarda oynamıyorum.Yüksek çözünürlük ve ultra ayarlar nedeniyle isabet değerleri ve isabet hassasiyeti ,efekt fazlalılığı nedeniylede düşman görünürlüğü olumsuz yönde etkileniyor.Oyunda biliyorsunuz çoğu kişi sniper olup gözden uzak oynadığı için tespitide zor oluyor.Üzerinede grafikleri ultraya alınca tespiti dahada zorlaşıyor.Bu nedenle multiplayer oyunların genelini yüksek çözünürlük ve ultra ayarlarda oynamadığımdan videosunuda paylaşmamın pek bir faydası olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.