Şimdi Ara

F30 Serisi 3.20 ED F20 Serisi 1.16i Araçlar SU BİRİKİNTİLERİNE DİKKAT !!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
10
Favori
32.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, aracımda şu son 1 haftadır çok enteresan bir problem keşfettim, bizim araçlarımızın hava emiş kanalları altta sis farının çevresinde yani yere çok yakın bir yerde.

    Su birikintilerinden ortalamanın biraz üstü hızla geçildiği taktirde hava kanallarından araç su çekmeye çalışıyor. ( geçen gün uludağa çıkarken aynı sorunla karşılaştım yavaş gitmeme rağmen yerler su ve kar karışımı ) Ve bu esnada araç kasılıyor ve inanılmaz derecede kasada bir vibrasyon başlıyor.

    Benim aracımda bu sorunu yaşadım 2-3 defa ama şanslıyım motor yemedim, bu şekilde şanslı olmayan 2 arkadaşımın araçlarının motorlarına su çektiği için bozularak yeni motor ile değiştirildi.

    Serviste sorun benim araçtamı anlamak için aynı model farklı araçla teste çıktık ve aynı sorun ondada oldu, servis bu konuda yapılabilecek birşey olmadığını ve su birikintilerinden dikkatli geçmemiz gerektiğini söyledi.

    Takdir edersiniz ki, uzun yollarda nerelerde su birikintisi olup olmadığını kestirmek zor. Bana verilen cevap çok saçma geldi ben yağmurlu havalarda korkarakmı dolaşacağım.

    Ben bunun bu kadar hassas olması gerektiğini düşünmüyorum. Konuyla alakalı olarak borusana mail gönderdim ve tatmin edici bir cevap alamazsam almanyaya mail göndermeyi düşünüyorum.

    EDİT : Bir arkadaş aynı sorunu yaşıyormuş videosunu paylaştı (http://youtu.be/h4pGGi6gIl0 )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UndeaD -- 14 Ocak 2015; 1:24:12 >







  • Arkadaşlar merhaba BMW 116d araç kullanıyorum, konuyu baştan sona okudum, okumamın sebebi ise aynı sorunları acı bir şekilde benim de tecrübe etmiş olmam,

    DÜnkü yoğun yağmurda Ankara Kızılay'da meclisin önüne çıkan yolda (İsmet İnönü Bulvarından Atatürk Bulvarına çıkan virajda) yolda su birikintisi oluşmuş, önümdeki bütün araçlar geçip gitti aynı yerden ben geçerken araç stop etti, tekrar çalıştırdım hareket etmek için gaza dokununca araç yine stop etti, bu birkaç sefer daha bu şekilde devam etti, en son denememde yavaş yavaş gaza dokunarak aracı hareket ettirmeyi başardım, devri biraz yükseltince araç sallanıp stop edecek gibi olup rolanti devrine geri düştü, en son arabayı müsait bir yere aldım egzosa vs su girdiyse çıkması için rolantide bir süre beklettim, ardından gaza dokunup arabayı biraz devirlendirmek istediğimde araç sanki gaza basmıyormuşum gibi rolanti devrine geri dönüyor, sallanıyor stop edecek gibi oluyordu, tüm bunlar olurken bir yandan da egzostan beyaz duman çıkıyordu, ben rolantide aracı bir süre daha çalıştırıp devri kademeli olarak artırmaya başladım önce 1000 sonra 2000 derken 4000 devire kadar çıktım aracın herhangi bir sorun olmadan 4000 devir çevirdiğini aracı görünce rolantide birkaç dakika daha çalıştırıp kontağı kapattım.

    Arabanın en son sorunsuz çalıştığını görünce içim rahatlamıştı fakat yine de ne olur ne olmaz diyerek BMW acil yardım hattını aradım durumu anlattım, böyle durumlarda araç stop ettikten sonra tekrar çalıştırılmaması gerektiğini söylediler keşke hiç çalıştırmasaydınız diyip aracımı kontrol için çekiciyle servise çektirmemi istediler.

    Kaskodan çekici talep ettim, normalde Balgat'a çektirecektim şimdi ne olur ne olmaz araçta bir hasar varsa kaskodan yapılır diye Balgat'ın kaskoyla anlaşması olmadığını görünce Birlik'e çektirdim.

    Bugün servisten haber geldi; hava filtresinin içine su aldığını ve motora giden havayı ölçen hava akışmetre cihazının arızalandığını bu ikisinin değişmesi gerektiğini söylediler ve 3400 TL civarı bir fiyat verdiler.

    Hava filtresine nasıl su geldiğini, araçla içinden geçtiğim suyun bu kadar yüksek olmadığını söyledim, aracın hava filtresine gelen havayı aldığı yerin daha aşağıda olduğunu söylediler.

    Hava filtresinin değişimini gerektirecek kadar ıslatan suyun nasıl oldu da motora girmediğini sordum kontrol ettik motorda bir arıza görünmüyor dediler.

    Serviste aracıma bakan ustayı yakaladım, motora su girip girmediğini sordum, aracın herhangi bir motor arızası vermediğini, test sürüşü yaptığını bir sorun farketmediğini söyledi, egzostan çıkan beyaz dumanı soruncada motora giren suyu egsozdan atmış dedi,

    Sonuç olarak anladığım kadarıyla aracımın motoruna bir miktar su girmiş fakat motora zarar verecek ölçüde olmadığından bu su beyaz duman şeklinde egzostan tahliye edilmiş,

    İşlemlerin ücreti ufak bir miktar olsaydı kaskoyu deldirmeyip cepten verecektim fakat, fiyat yüksek olunca kaskodan dosya açtırdım şu anda geri dönüş bekliyorum servisten ve sigorta şirketinden.

    Arkadaşlar sonuç olarak ben şunu anladım bu araçların hava filtresine hava gelen yerin hizası muadil diğer araçlardan daha aşağıda olduğundan böyle problemler yaşanıyor, bu BMW'nin bir üretim hatasıdır, dün oradan bütün araçlar geçip gitti bir tek ben kaldım, bugün öğrendimki aynı yerde aynı saatlerde bir 320d motoruna su almış o araç da serviste beklemekteydi, motor kitlenmiş çok masrafı var dediler,

    Aracımı çok seviyordum fakat bu sorun beni araçtan çok soğuttu, arabayı değiştirene kadar mecbur kalmadıkça yağmurlu havada dışarı çıkmam, bir daha da SUV harici BMW araç almam.

    Sevgiler.
  • Sadece f30 da değil ki bu e90 lar da da vardı. Benim.bi arkadaş sudan biraz hızlı geçince motor su çekmiş motoru indirmişler perde çıkmış araba
    Araç da yeniydi daha 320d cabrio

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim eski aracım 184ps lik 3.20D di yaklaşık 60.000 km kullandım yağmur kar çamur demeden ama böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Şuanki hava emiş kanalı e90 a göre dahada aşağıda kaldığı için karşılaşmamış olabilirim. Konu ciddi bir sorun bence. Bizim arkadaşların arabaları perte çıkmadı, motor değişti kasko karşıladı doğal afet nedeniyle fakat araçlarında şuan yüksek bir hasar kaydı çıkıyor.
  • UndeaD kullanıcısına yanıt
    Benim aracımda da olmamıştı hiç 177 lik ama bir arkadaş daha var onun da 520d de olmuştu e60 kasa o da su birikintisine hızlı girmiş ama aman aman değil motor birden duruyor zaten bir daha da çalışmıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar dikkat ettim bugün bursa-izmit yolculuğumda 30-40km hızla bile o sorunu tekrar yaşamadım özellikle yukarı eğimli yollarda daha sık yaşanıyor.
  • http://youtu.be/h4pGGi6gIl0

    Sanırım Bendeki problem de aynısı :((

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011 lci 184hp e90 larda hava emişi kaput hizasında, böbreklerin üst kısmında. Su çektirebilmek içim kaput seviyesinden yüksek suya girmek lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furky86

    http://youtu.be/h4pGGi6gIl0

    Sanırım Bendeki problem de aynısı :((

    Sorun aynen bu inanilmaz can sıkıcı bir durum siz servise gittinizmi yada bilgi aldinizmi bu konuyla alakali, mailime cevap geldiginde bu konuy la yazacagim.

    Kimle paylassam tasarim hatasi oldugunu dusunuyor. Bakalim ne cevap verecekler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende en fazla lastiğin yarısına gelecek kadar suya girdim bi kaç kere. suya girdiğimde 1-2 kere "çiiiiiiiiiiiiiiik" gibi tiz bi ses geliyor. kayış sürtme sesi gibi geldi. birde araçta hafiften performans eksikliği hissediyorum ne kadar doğru hissetiğim bilmiyorum. araç f20 118i 2013
  • Arkadaş bende kendi kendime bu ses ne acaba diyorum, inanılmaz bir titreme, sanki aracın şaftı yerinden kaymışda, döndükçe arabanın altından itibaren her yeri titriyor gibi...
    bende şanslıyım demekki, 4-5 kere başıma geldi 15-20 sn.de kesiliyor ama ilk olduğunda aklım çıkmıştı arabaya bişey oldu diye, sağa çekecek yer bulana kadarda geçmişti zaten...
  • UndeaD kullanıcısına yanıt
    Bildiğiniz gibi motor hava girişinde tüm pislikleri vs. engellemek için hava filtresi olur. Su girdiğinde de bu filtrenin suyun girişini engellemesi bu yüzden de ıslanması lazım. Kontrol edildi mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redkid778

    Bildiğiniz gibi motor hava girişinde tüm pislikleri vs. engellemek için hava filtresi olur. Su girdiğinde de bu filtrenin suyun girişini engellemesi bu yüzden de ıslanması lazım. Kontrol edildi mi?

    Servise gitmisken yag bakiminida yaptirdim haba filtresini temizlemek icin (30.000km de hava filtresi degisecekmis ) cikartmislar herhangi bir olumsizluj islaklik gorememisler,surekli hava akisi oldugu icin nemlensede hava kurutuyordur diye dusunuyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UndeaD -- 3 Ocak 2015; 16:02:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamponun ordan filtreye hava taşıyan borunun bağlantısını hava filtre kutusundan ayırın ve öyle deneyin.Yani filtre direk motor bölmesinden hava çeksin.Aynı şeyi yapmaya devam ederse sorun başka yerdedir.
  • Arkadaslar borusandan haber geldi, sorunun basit 1-2 degisiklikle giderilebilecegi yonunde bilgi aldim. Ne yapacaksiniz dedim telefonda kalkip alttaki girisi iptal edecekseniz onu kabul etmem dedim. Suan dosyanizi aciyorum 1-2 gun icerisinde ne yapacagimiz hakkinda size bilgi verip servise cagiracagiz dediler.

    Sorun mantikli bir sekilde cozume giderse yapilacak degisiklikleri yazacagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UndeaD

    Arkadaslar borusandan haber geldi, sorunun basit 1-2 degisiklikle giderilebilecegi yonunde bilgi aldim. Ne yapacaksiniz dedim telefonda kalkip alttaki girisi iptal edecekseniz onu kabul etmem dedim. Suan dosyanizi aciyorum 1-2 gun icerisinde ne yapacagimiz hakkinda size bilgi verip servise cagiracagiz dediler.

    Sorun mantikli bir sekilde cozume giderse yapilacak degisiklikleri yazacagim.

    Hocam adınızı, aracınızı ve hangi bayiden hizmet aldığınızı mesaj yoluyla bana iletebilir misiniz acaba? Ben yarın sabah Balgat Borusan'a aracımı teslim edeceğim, Şu arkadaşım da bu bayiinizden böyle bir geri dönüş almış dersem belki Bağlantı kurup hızlandırırlar bizim sorunun çözümünü...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorunu ben de yaşadım.Bir de f30 lar sanırım fazla yatırmaya gelmiyo,Askerlik dolayısıyla aracını 5 ay yatıran arkadaşımın aracından her gün bi ses geliyo

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakalim borusandan halen bilgi gelmedi ne olacak acaba :) 1-2 arkadasimiz servise goturuyor araclarini bakalim onlara ne cevap verecekler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar.
    Ayni problem benim aracimda da olustu. Yukaridaki videoyu izledim. Ayni problem olduguna eminim.
    Ekim 2014 basinda aldigim aracta problemi hemen aldigimin ertesi gunu farkettim. Islak zeminlerde ve bilhassa yokus yukari suruslerde daha belirgindi.
    Kocaeli Oztorun Oto ya goturdum ve atolye sefi ustayla birlikte test surusune ciktik. Problemi o da teyid etti ve ilk kez boyle bir problemle karsilastigini soyledi.
    5-6 kez test surusunden sonra problemin eksoz borusunun eksoz cevresindeki izolasyona temasi sonucu olustugunu soylediler.
    eksoz borusunun temas ettigi yerde gercekten de temas bulgusu olacak sekilde metalde parlama ve belli belirsiz temas bulgusu vardi.
    eksoz borusunu birkac milimetre kadar asagi alacak sekilde yeniden monte ettiler. problem ara sira devam etmekte ancak belirgin olarak azaldi diyebilirim.
    Bu problemden BMW iletisim merkezini de haberdar ettim.
    Ben bir dizayn problemi oldugunu dusunuyorum. Size verilecek yanitlari da merak ediyorum.
    Sevgiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2014 Haziran çıkışlı 3.16 M Paket aracımda da aynı videodaki sorun var . Şu ana borusan istinyede inceliyorlar aracı .
  • Aracim suan teknik otoda bilgi gelince paylasacagim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.