Şimdi Ara

Facebook Arakan Katliamı'nı destekleyen tüm kişi ve kuruluşların hesaplarını kapattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
2.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Facebook, Birleşmiş Milletler(BM)'in Arakan'daki katliamlar nedeniyle soykırım suçuyla yargılanmalarını talep ettiği üst düzey Myanmarlı askeri yetkililerin ve katliama destek veren tüm kişi ve kuruluşların hesaplarını kapattı.
     
    Konuyla ilgili aynı zamanda yazılı açıklama da yapan Facebook, Myanmar Genelkurmay Başkanı General Min Aung Hlaing'in kişisel hesabı ile Myanmar ordusunun resmi yayın organı Myawady Televizyonu’nun Facebook hesabının da aralarında bulunduğu 18 Facebook hesabını, 52 Facebook sayfasını ve 1 Instagram hesabını kapattığını duyurdu.Ordu hesapları dışında ArakanMüslümanlar hakkında nefret söylemi içeren ve yalan haberler yayımlayarak şiddet olaylarını teşvik ettiği belirlenen hesap ve sayfaların da kapatıldığı ifade edildi.
     
    Arakan’da yaşanan olayları "korkunç" olarak niteleyen Facebook, harekete geçmekte geç kaldıklarını, fakat içerik denetimi yapan personelin arttırılması ve daha etkin ihbar araçlarının kullanıma sunulmasıyla çok daha etkili bir çalışma yürüteceklerini belirtti.
     
    Facebook’un yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM)’in General Min ve hesapları kapatılan üst düzey komutanların Arakanlı Müslümanlara yönelik saldırılarına ve insan hakları ihlallerindeki rollerine dair ortaya koyduğu pek bulguya da dikkat çekildi. BM Uluslararası Bağımsız Myanmar Soruşturma Komisyonu’nun dün yayımladığı raporda bahsi geçen askerlerin içinde yakinen yer aldığı pek çok cinayet, alıkoyma, işkence, cinsel istismar vakası vardı.



  • Dostlar alışverişte görsün.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Elin gavuru bizden net tavır koydu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyyyyyyy feysbuk GÜZEL HAREKET !!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuzhaan -- 28 Ağustos 2018; 20:2:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pkk hesaplarına da aynı tavrı bekliyoruz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Facebooku neden savunuyorsunuz? BM bugün bir rapor hazırladı ve Facebooku Arakan Müslümanlarına karşı şiddet söylemlerinin yayılmasına müdahale etmediği için eleştirdi. ve sonrasında Facebbok hesapları kapattı.

  • Fakebook'un aklı yeni başına gelmiş.

    Mümkün olduğunca kullanmıyorum,her tarafından iki yüzlülük akıyor.
  • Sıkıysa İsrail hükümetinin Filistinlilere yönelik barbarlıklarını savunan hesapları da kapatsınlar. O zaman derim ki "aha işte bunlar samimi".
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.