Şimdi Ara

FACEBOOK.COM*QD WWW.FB.ME NEDİR? (ÇOK ACİL) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
74
Cevap
1
Favori
55.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cem1907

    son günlerde başına gelen varmı enpara kartımdan haberim olmadan para çekilmiş 70,27 tl

    Alıntıları Göster
    Mehraba
    Aynı olay benim başıma geldi 02/09/2016 tarihinde gece 04:57 dewww.fb.me adı altında facebook dan 730 usd çekmişler . Facebook sitelerinde hiçbir zaman ne oyun oynar nede alışveriş yaparım kart bilgilerini çalıp yapılmış . Bankayı arayıp kartı iptal edip harcama irtiraz formu doldurup gönderdim. Şuan bekliyorum.
    Formu okuyorumda yıllardır bu şkilde para çekiyorlar facebook bu konuyla ilgili neden güvenliği sağlamıyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dream_za -- 6 Eylül 2016; 0:24:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dream_za

    Mehraba
    Aynı olay benim başıma geldi 02/09/2016 tarihinde gece 04:57 dewww.fb.me adı altında facebook dan 730 usd çekmişler . Facebook sitelerinde hiçbir zaman ne oyun oynar nede alışveriş yaparım kart bilgilerini çalıp yapılmış . Bankayı arayıp kartı iptal edip harcama irtiraz formu doldurup gönderdim. Şuan bekliyorum.
    Formu okuyorumda yıllardır bu şkilde para çekiyorlar facebook bu konuyla ilgili neden güvenliği sağlamıyor ?

    Alıntıları Göster
    bugün başıma geldi. garanti bankası online işlemlerden itirazda bulundum cevap bekliyorum.
  • Bugün başıma geldi. Sıkıntılı bir süreç olmaz umarım. Dilekçeyi faxladım. Bu facebook iyicene azıttı.
  • selamlar, benimde basima geldi 4 islemde toplam 3500TL cekim yapmislar, bakalim islemlere basladim. Umarim iade olur.
  • Benimde başıma geldi. Teyit için tarafınıza ulaşılamadığı için kartınız kullanıma kapatıldı diye mesaj aldım. Bankayı aradım facebok üzerinden 2 tane 920 tl çekilmiş. Bir de yurt dışı harcaması olmuş banka izin vermemiş. Bende kapattırıp itirazda bulunacağım. Umarım bir sorun olmaz.
  • zek kullanıcısına yanıt
    merhabalar günaydın
  • Selamlar, Akbank icin konusyorum islemler provizyondaylen kavga dogus iptal ettirin. Bana ekstraya yansilaman islem yapmayacaklarini soylemislerdi, durum boyle degilmis. Suan benim minimum 45 gun beklemem gerekiyormus sonuc icin benzer durumla karsilasanlar bankaya zorla iptal ettirsinler.
  • zek selamlar aynı durum benim başıma geldi.450 tlwww.fb.me/adsRL adlı siteden yapılmış.banka provizyondayken işlemi iptal etmiyo.resmen tartıştım kesinlikle iptal etmiyolar.
    provizyondan çıkıca şikayet dilekçesini faxlayın işlem incelenip size dönüş yapılır paranızda iade edilir dediler bankadan.
  • banka akbank
  • Sabah provizyondan çıkmış hemen itiraz faxını çektim.emniyetin siber suçlar bürosuna şikayet başvuru mu da yaptım.beklemedeyim.inşallah param banka tarafından iade edilir.
  • 30.11.2016 da aynı olay benim de başıma geldiwww.fb.me/adsRL den 650tl+1usd çekim yapılmış. ilk önce 1usd ile denenmiş çekim yapılınca diğer kısımı çekmişler. Akbank bekleyen işlemlerdeyken kesinlikle iptal etmiyor. İtiraz dilekçesi doldurdum yolladım. Beklemedeyim bakalım ne olacak. Anladığım 30.11.2016 da var baya yaşayan.
  • mrb. benimde başıma geldi. 28.11.2016 tarihinde 3 adet işlem yapılmış facebk ads , facebk payment tan.( 920tl , 3.45 tl ve 12.99tl ) 2 tanesi iptal edilmiş zaten, ama bir tanesi provizyondaydi. 920 tl olan facebk ads. kart kapatıldı. yeni kart gonderildi. harcama itirazi yaptım. provizyonda oldugundan islem yapmadılar. 2-3 gun içinde donem içi işlemlere yansıyınca tekrar itiraz ettim. bugun (03.12.2016) iade yapılmıs. akbank buarada. akbank için diyorum. harcama itirazi formunu (pdf) doldurup mail olarak attım.
  • selamlar, durum ortaya cikti nihayet. saldiri olmus ve tum kart bilgilerimiz calinmis, isbankasi, garanti ve akbank benim duydugum. haberde belirtilen tarihler yalan, cok daha eski bir saldiri ama malum sebeplerden duyurmuyorlar.

    http://www.businessht.com.tr/piyasalar/haber/1336981-akbanktan-siber-saldiri-aciklamasi
  • Bilginiz dışında işlem yapıldığında, yani SMS vs. alarak durumu fark ettiğinizde, ilk yapacağınız işlem bankayı arayıp bilgilendirmek, müşteri temsilcisine sanal kart ve bağlı bulunduğu kredi kartını iptal ettirmek olsun. Müşteri temsilcisi durumu o an fark etmeyebilir (Ya da kurulu sömürü düzeninde öyle algılamanızı sağlayabilir.), bana dediği gibi "Gün içerisinde hesabınızdan yapılan bir işlem görünmemektedir." diyebilir. Fakat siz ısrar ile kredi kartınızı ve sanal kartınızı hemen iptal ettiriniz. Yeni bir kart göndermesini isteyiniz.
    Daha sonra müşteri temsilcisine yapılan işlemi hesap özetine yansıtmamaya çalışınız. Bunun için yarın da olsa işlemin yapılıp, yapılmadığını sürekli takip ediniz. Benim durumda hesap özeti yakın olduğundan hemen hesap özetine işlenmişti. Eğer işlenmişse online işlem merkezinden işleme itiraz dilekçesi doldurunuz. Zaten sizin yapmadığınız anlaşılacak ve paranız iade edilecektir.
    Yeni kart ve sanal kart alınca, işlem merkezinden kredi kartı ve sanal kartı internet üzeinden alışverişe kapatınız. Sadece alışveriş yapacağınız zaman aktif hale getiriniz. Limitiniz olmasa da bir güvenlik açığından faydalanıp işlem yapıyorlar ya da bankalar ile anlaşmalı iş yapıyorlar.

    Daha fazlası için burayı da okuyunuz.http://osmanduman.com/kredi-karti-dolandiriciligi-ve-yapilmasi-gerekenler/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 7 Mart 2017; 1:23:56 >
  • an itibari ile benim başıma gelen olay.
    tam 3 tane sms gelmiş telefona. sonu xxxx olan kartınızla FACEBK ADS isyerinde 278 USD işlem gerçekleştirdiniz. size ait değilse 08502220400'u arayıp 0 ı tuşlayabilirsiniz.

    allahtan kartın limiti 6000 şerefsizler iliğine kadar sömürmüşler 3 parti çekmişler.


    ben de ivedilikle bankayı arayıp müşteri hizmetlerine işlemin bana ait olmadığını söyledim.
    müşteri hizmetlerindeki kadın o kadar profesyonel ki.
    acele işlerle ilgili bir departman olduğu için hızlı bir şekilde kendini tanıtıp hemne konuya girmenizi sağlıyor. ben de haberim olmadan yapılan işlem deyince.
    yine pratik bir şekilde bir kaç güvenlik sorusu sorarak evvela kredi kartımı iptal etti. ve bana ynei bir kredi kartı göndereceklerini söyledi.
    eski kredi kartı bilgilerimin kopyalanmış olabileceini söyledi. provizyonda bekleyen bu işlemler için iptal harcama itirazı oluşturdu.
    provizyonda beklemek demek önonayda beklemek anlamına geliyormuş
    hal böyle olunca ben ön onaydayken harcama iptali talebinde bulununca mantık olarak iptal edilebilmesi gerekiyor.

    nedense içim çok rahat. sanki para geri gelecekmiş gibi düşünüyorum. sonuçları ve aşamaları buraya gelip de benim gibi magdur olan merak eden vatandaşlar faydalansın diye bilahare paylaşacağım.


    şimdi gelelim benim düşüncelerime;
    1- alışveriş yaptığım internet sitesi kredi kartı bilgilerimi alıp da başkasıyla paylaşmış olabilir
    2- bilgisayarımda keylogger denilen yazılan klavye karakterlerini kaydedip arka planda başkasına gönderen casus yazılım olabilir.
    3- siz siz olun asla ve asla interentten sanal kart oluşturmadan alış veriş yapmayın.
  • evet 1 gün sonra gelişmeleri yazayım dedim. eski kredi kartım kapatıldıktan sonra bugun yeni kredi kartı tanımladıklarını gördüm internet bankacılığı sisteminde. eski borclarım ( beni dolandırdıkları haberim olmadan çekilen tutarlar da dahil yeni kredi kartına yansımıştı. fakat sabah baktığımda yapılan dolandırıcılık ödemelerinin provizyonda bekleyne işlemlerde olduğunu gördüm.)

    aradan saatler geçti gece 01 itibari ile tekrar girdim baktım. bu defa provizyondan kalkmış ve ekstreme yansımış. olduğunu görünce çok üzüldüm. para artık karşı tarafa gitmiş yani.

    neyse müşteri hizmetlerini aradım sordum.
    söylediğine göre zaten provizyonda iken de paraniz karşı tarafa gitmişti diyor. hesabınızdan para düşmüştü diyor. sadece karşı banka gelen parayı onaylamadığı için provizyonda gözüküyormuş.

    anlayacağınız arkadaşlar provizyonda beklemesi demek bankamızın parayı gönderdiğini ve karşı tarafın ön onayında olduğu anlamına geliyor.

    ben sanıyordum ki banka ben harcama itirazı oluşturduğumda provizyonda bekliyorsa işlem; eğer iptal ederse param geri gelecek maalesef böyle değilmiş.
    buradan şunu anlıyoruz eğer kredi kartınızın üzerindeki bilgiler ve arkasındaki bilgiler başkasının eline geçerse adam o kartı çok rahat bi şekilde sömürebilir.
    anında paranızı harcayabilir.

    fakat müşteri hizmetlerinin söylediği cevap şuydu: diyor ki siz harcama itirazı oluşturduğunuzda bankanız karşı bankadan ilgili tutarı geri iade istiyor. karşı banka da şirketten bu hizmeti dolandırılan kişinin alıp almadığına yönelik bir belge istiyor. bu süreçte paranın gittiği şirket bankasına bunu kanıtlayamayınca o paraya bloke koyuyor ve parayı dolandırılan kişinin bankasına geri gönderiyor.


    sözde işleyiş böyle.
    bakalım paramız geri gelecek mi?

    eğer para geri gelmezse buradan kredi kartı kullanmanın çok tehlikeli olduğu kanısına varabiliriz; çünkü sadece kredi kartınızın üzerindeki rakamları (şifreyi bilmeden) birisi görerek ya da kopyalarak paranızı bu kadar kolay alabiliyorsa ve geri gelmiyorsa kredi kartlarını o halde uzun vadede kullanmanın bi anlamı yok demektir; çünkü bugun başınıza geldiyse yarın da hatta sonraki yarınlarda da defalarca gelmeyeceğini kimse garanti edemez. o halde her an boşalabilecek bir sistemin ürününü kullanmanın da anlamı olmaz. tabi bu bir teori. para böyle haybeye gitmiyorsa güzel.

    tabi şimdilik bekliyorum detayları burada paylaşacağım. bakalım para kaç günde gelecek. para gelmezse bir daha da kredi kartı asla kullanmam.
  • arkadaşlar dün itibari ile paramı geri almış bulunuyorum.
    banka; Sadece müşteri hizmetlerini arayarak oluşturdugum harcama itirazı ile inceleme başlattı ve yaklaşık 5 gün sonunda cep telefonuma ve mail adresime msj geldi. paramı geri iade almada sadece bir telefon açarak yapmış olduğum başvuru ile beni mahkeme ıvır zıvır işleri ile uğraşmaktan kurtaran bankama da ( halkbank) teşekkür ediyoru. her neyse sonra msj geldi. harcama itirazınız olumlu değerlendirilmiştir diye.. param iade olundu çok şükür. kredi kartımın açıklamasında pozitif ihtilaf yazıyordu.
    neyse ki banka bu tip durumlarda araştırma yapıp eğer şifresiz işlem yapılmışsa ve kişinin haberi yoksa parayı kanunlar gereği geri ödüyormuş.

    Bu yazımı okuyanlardan; eğer olur da şifresiz işlem yapılarak kendilerinin haberi olmadan kredi kartlarından alışveriş yapılarak magdur olan vatandaşlarımız varsa korkmasınlar. bilsinler ki devletimiz, kanunlar ve bankamız bizlerin yanında.

    Banka kartları ve kredi kartları kanununun dördüncü bölümünde;

    Kart Hamillerinin Yükümlülükleri

    Kart kullanımına ilişkin yükümlülükler

    Bu Kanunun 20 nci maddesi uyarınca harcama belgesi düzenlenmeksizin çeşitli iletişim araçları yoluyla veya sipariş formu vasıtasıyla yapılan mal ve hizmet alımlarındaki hukuka aykırı kullanımlardan kaynaklanan zararlardan kart hamili sorumlu tutulamaz.

    denilmektedir ve bununla ilgili bir çok emsal karar var. emsal kararlarda "bankaların birer güven ve itimat kurumları olduklarından" kural olarak hafif kusurlarından da sorumlu olacaklarına yönelik kararlar var. zaten bankalar da bu durumu bildiği için kanunları uygulayarak müsterilerini magdur etmiyor sağolsunlar. eğer magdur olursanız kanunlar arkanızda bilesiniz istedim. ilgili emsal kararları ve kanun maddelerini kullanarak paranızı geri alabilirsiniz ki emin olun bunlara gerek kalmayacak paranızı banka geri iade edecektir. ( tabi eğer sizin haberiniz olmadan yapılmışsa; ama bir şekilde ilgili dolandırıcılara cep telefonunuza gelen msj ı şifreyi vermişseniz bu durumda sorumlu siz oluyorsunuz.
    yazımı okuyorsanız muhtemelen bu durum başınıza gelmiş demektir. çok geçmiş olsun aşağıda Yargıtay 19. Hukuk Dairesinin emsal kararın hüküm kısmını paylaşıyorum. internette aratarak bulabilirsiniz.


    ..Bankalar birer güven ve itimat kurumları olduklarından kural olarak hafif kusurlarından da sorumludurlar. Davacının kişisel bilgilerini koruyamadığı, bu konudaki özen yükümlülüğünü ihmal ettiği sabit olmadığı sürece davacı müşteri, internet bankacılığı yoluyla 3. kişiler tarafından sahte şifre oluşturularak yapılan harcamalardan sorumlu tutulamaz. Mahkemece bu yönler gözetilerek bir karar verilmesi gerekirken davacı müşterinin de kusurlu bulunmasında isabet görülmemiştir.


    sonuç:
    kredi kartınızdan haberiniz olmadan çekim yapıldıysa

    1- derhal müşteri hizmetlerini arayıp kayıp çalıntı birimine bağlanın ve kredi kartınızı kapattırıp, bu harcamaya itiraz ettiğinizi harcama itirazı oluşturmak istediğinizi söyleyin.
    2- banka şüpheli işlemi degerlendirmeye alacak ve sonucu bekleyin.
    sonucu beklerken üzülmeyin lütfen haberiniz olmadan yapılmışsa paranız geri iade edilecektir. eğer internet üzerinden alışveriş yapmışsanız bilgisayarınıza güzel bir antivirüs programı yükleyin. tarama yaptıktan sonra virüslerin ve keyloggerların ( klavye girdilerini kaydeden kötü amaçlı yazılımlar) ın silinmesini sağladıktan sonra verilerinizi yedekleyip bilgsiyarınıza format atın.
    3- bankanın size göndereceği yeni kredi kartını internet üzerinden alışverişe kapatarak bu krat üzerinden sanal kart oluşturun ve bundan sonraki harcamalarınızı temiz güvenilir antivirüs programı güncel ve sağlam olan pclerden yapın.
    4- kevin midnick in aldatma sanatı adlı kitabını okuyun burada dolandırıcıların ne tip taktikler yaptıklarını anlatıyormuş. kitaptan öğrendiklerimizle bundan sonraki hayatımızda dolandırılmadan yaşamaya çalışalım.
    5- çok geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr_driver -- 23 Ekim 2018; 16:27:22 >
  • Yil olmus 2019 ayni seyler devam ediyor.
  • Biraz önce mesaj geldi kuveytturkten Degerli musterimiz, 5188********9401 nolu kartinizin kullanilabilir limiti yetersiz oldugu icin isleminiz gerceklestirilemedi. Bilgi icin 444 0 123 B002 şeklinde hemen mobil uygulamadan baktim 5 TL provizyona düşmüş muş.hiz aradım hemen 1500 tl çekim denenmis dedi şükür ki limit yetersiz gelmiş mail order açık olduğundan kaynaklıymis bilginiz olsun 3d kullanıyorum normalde ama kim ne diye çekiyor anlamadim benim Facebook ile işim yok arada girip çıkarım o kadar uygulama bile yüklü değil kart bilgilerim kime geçti ki acaba
  • Bu tatsız olay az önce benim de başıma geldi. Demek bu olay halen devam ediyor

    İnternette konuyu araştırayım derken DH forumunda başlık açıldığını fark ettim. Aşağıdaki mesajı Whatsapp gruplarimla da paylaştım.

    ÖNEMLİ DUYURU

    Sanırım kredi kart bilgilerimiz çalınmış. Çevremde benden başka 2 kişinin daha kredi kartından Amerika üzerinden para çekilmiş.
    Eğer mobil internet bankacılığı kullanıyorsanız kart harcama bildirimlerini açık konumda bekletin. Her harcamanızda cebinize bildirim gelsin.
    Eğer bilginiz haricinde harcama yapılmışsa hemen bankayı arayıp şüpheli işlem bildirimi yapın.
    Görevli kişi hemen kartınızı iptal ediyor ve yeni kartınızı 1 hafta içinde gönderecektir.
    Şüpheli işlem bildiriminden 1 gün sonra banka çağrı merkezini arayıp harcama itirazında bulunmanız gerekiyormuş (niye bugün başvuramıyoruz anlamış değilim?
    Yüklediğim resimde kartımdan bilgim haricinde harcama yapılmış.
    Anladığım kadarıyla Facebook reklam harcaması gibi görünüyor.
    Özellikle küçük miktarda harcama yapıyorlar ki kart sahibi tarafından fark edilmesin diye.
    Her neyse herkes uyanık olsun.

     FACEBOOK.COM*QD WWW.FB.ME NEDİR? (ÇOK ACİL)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.