Şimdi Ara

Facebook görüntü sıkıştırma teknolojisini açık kaynaklı yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Bir fotoğrafı Facebook, Instagram veya WhatsApp gibi platformlara yüklediğinizde sıkıştırma işleminden geçer. Bunun sebebini ise akıllı telefonlarımızla çektiğimiz fotoğrafların internet ortamına göre yüksek boyutta olması ve kullanıcıların yüklerken hem zaman kaybetmemesi hem de depolama alanlarının çabuk tükenmemesi olarak açıklayabiliriz.

     


    iOS ve Android uygulamalarına entegre edilebiliyor


    Facebook birçok platformunda kullandığı bu görüntü sıkıştırma teknolojisini açık kaynaklı yapacağını açıkladı. Bu da üçüncü taraf uygulama geliştiricilerin bundan yararlanabileceği ve dilerlerse kendi uygulamalarında kullanabilecekleri anlamına geliyor. Spectrum olarak adlandırılan bu teknoloji iOS ve Android platformunda geliştirilen uygulamalara entegre edilebiliyor.


    Bu noktada farklı görüntü sıkıştırma çözümlerinin olduğunu da düşünebiliriz. Ancak hem ücretsiz olması hem de Facebook tarafından geliştirilmiş olması bu teknolojiyi cazip kılan faktörler olabilir. Eğer konu sizin de ilginizi çektiyse kaynak kısmındaki linke tıklayarak Spectrum'un web sayfasına gidebilirsiniz.

      







  • Paylaşmak güzeldir..

  • Sıkıştırılan her fotoğrafıda kendi arşivine alsın dimi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • http://www.infognition.com/ScreenPressor/ yeni nesil bir codek geliştirmiş

    google çeviri ; En popüler video kodekleri DivX, H.264, VC-1 veya Theora gibi kayıplıdır. İstenilen sıkıştırma oranını elde etmek için önemsiz olduğunu düşündükleri bilgileri geri alınamaz şekilde elden çıkarırlar. Filmler ve video klipler için kabul edilebilir kalite sağlayan, kayıplı kodekler, senaryolarda daha kötü performans gösterir. Kayıpsız kodlayıcılar, ZIP dosyaları gibi, tüm orijinal bilgileri bozulmadan tutar. İşte gerçek bir örnek (sıkıştırılmış dosyaların boyutuna dikkat edin):

  • serdok S kullanıcısına yanıt
    Bilmediğiniz şeyler hakkında niye yorum yapıyorsunuz? Açık kaynak kodlu bir projede dosyaları nasıl kendi arşivine atsın kardeşim? Yani şu sitedeki saçma yorumlar gına getirdi artık.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.