Şimdi Ara

Facebook, Netflix ve Spotify’a verdiği kişisel mesajları okuma iznini izah etmeye çalıştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    Facebook’un Netflix ve Spotify gibi şirketlere kişisel bilgilere ulaşma izni verdiği haberlerinin ardından, sosyal medya platformu bir mesaj yayınladı. Söz konusu şirketler, Facebook’un bahse konu izniyle ilgili ne bilgi sahibi olduklarını ne de bu izni kullandıklarını beyan etmişlerdi. Ancak Facebook’un yayınladığı mesaj, kişisel bilgilere ulaşma izninin neden gerekli olduğunun izahatı ve şirketleri de yalanlar nitelikte. Facebook’un yayınladığı mesaj ise şöyle;

    Spotify uygulamasından bir Facebook arkadaşınıza mesaj yazmak istediğinizde, Spotify’a ‘yazma izni’ vermemiz gerekiyordu. Mesajları Spotify üzerinden okumak istediğinizde ise Spotify’a ‘okuma izni’ vermemiz gerekiyordu. ‘Silme izni’ ise bir mesajı Spotify üzerinden sildiğinizde bu mesajın Facebook’dan da silindiği anlamına geliyordu. Hiçbir üçüncü parti, kişisel mesajlarınızı okumadı ya da sizin adınıza başkasına mesaj göndermedi”

    Facebook’un ifadesinde deneysel olarak adlandırılan söz konusu izin yetkisi ancak çok özel şartlarda kullanılabiliyor. Facebook’un ürün ortaklığı bölüm başkan yardımcısı Ime Archibong, kurulan ortaklıklarda üçüncü partinin ne tür veriye ulaşıp ulaşamayacağı konusuna çok kapsamlı ve detaylı müzakereler sonucunda karar verildiğini ifade etti.

    Gitgide güven kaybediyor 

    Facebook, verilere erişim izinlerinin 3 yıldır kapalı olduğunu ifade ediyor. Ancak yapılan ilk açıklamalardaki belirsizlik,  kontrol mekanizmasının işletilip işletilmediği ile kullanıcıların bu izinlerin verilmesini kabul edip etmediği hususları firmanın tam da ihtiyacı olduğu anda daha çok güven kaybetmesine ve suçsuz olduğuna dair inançların tükenmesine neden oluyor.








  • Hala facebook kullanıyor mu insanlar? Kişisel verilerinin alınması çoğunluğun umrunda değil. Kişisel bilgilerinizi verin her gün 10ü beğeni atacağız deseler. Millet kendi eliyle verir zaten. Facebook yıllardır anlamını yitirdi bende. Yok olmaya mahkum.

  • alfamega A kullanıcısına yanıt
    Telegrama geçiş hareketini başlatmanın zamanı geldi hocam. Hazır Telegram Türkçe'de olmuşken

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güvenilir bulduğum bir uygulama isterseniz bir göz atın whatsapptan daha güvenilir olduğu kesin zaten Wickr Me - Private Messenger, Wickr, LLChttps://itunes.apple.com/tr/app/wickr-me-private-messenger/id528962154?l=tr&mt=8

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YaptikBirHataKomiserBey

    Hala facebook kullanıyor mu insanlar? Kişisel verilerinin alınması çoğunluğun umrunda değil. Kişisel bilgilerinizi verin her gün 10ü beğeni atacağız deseler. Millet kendi eliyle verir zaten. Facebook yıllardır anlamını yitirdi bende. Yok olmaya mahkum.
    Facebook, Netflix ve Spotify’a verdiği kişisel mesajları okuma iznini izah etmeye çalıştı

    Türkiye'de her 100 kişiden 53'ü diyebiliriz. Tabi "kullanmak"tan kastın ne olduğuna göre değişir ama insanların hesapları var ve farklı amaçlar doğrultusunda kullanıyorlar. Benim için daha çok bir portal işlevi görüyor; bu haberi görüp gelmem gibi.




  • 53ün 26sı stalk yapıyordur hocam :) gizli ya da gizsiz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.