Şimdi Ara

Facebook ''selfie ile doğrulama'' dönemimi başlatıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Yüz tanıma teknolojisine dayalı güvenlik adımları yavaş yavaş yaygınlık kazanırken sosyal medyada da bu yeni teknolojiye yönelik çalışmalar görüyoruz. Sosyal medya devi Facebook eylül ayının sonunda yaptığı açıklama ile hesap kurtarma yöntemi olarak yüz tanıma teknolojisini test ettiğini duyurmuştu. Geçtiğimiz günlerde ise bazı Facebook kullanıcıları, hesaplarına giriş yapmaya çalıştıklarında ilginç bir uyarıyla karşılaştı. Facebook, kullanıcıların kimliğini doğrulamak ve onların bot olmadığından emin olmak için kullanıcılardan, selfie çekmesini istedi.


     

    Selfie ile Hesaba Giriş Yapılabiliyor 

    Bir Facebook sözcüsü, kullanıcıların bu ilginç uyarıya olan şikayetlerinin ardından açıklama yaparak selfie ile doğrulama yöntemini kullanmaya başladıklarını açıkladı. Sözcünün açıklamasına göre Facebook, şüpheli bir hareket gördüğünde kullanıcının kimliğini doğrulamasını istiyor. Kimlik doğrulaması için de kullanıcıdan ''yüzünün açık bir şekilde görüneceği'' bir selfie çekmesini ve sisteme yüklemesini isteyebilir. Yüklenen fotoğrafın ardından sistem selfie'nin kullanıcıya ait olduğundan emin olursa kullanıcının Facebook'a giriş yapmasına izin veriyor. Ayrıca fotoğrafların sadece kontrol amaçlı kullanıldıktan sonra kalıcı olarak silindiği belirtiliyor.


     

    Henüz test aşamasında olan bu güvenlik adımı ne zaman tüm kullanıcılar için bir zorunluluk haline gelecek bilinmiyor ancak Facebook'un kullandığı yüz tanıma sisteminden şikayetçi olanlar da var. Bazı kullanıcılar, selfie çekip yüklediklerini ancak Facebook'un fotoğrafın geçersiz olduğunu söylediğini dile getiriyor. Fotoğrafları Facebook tarafından kabul edilmeyen kişiler Facebook hesaplarına ulaşamadıklarını da belirtiyor. Görünen o ki sistem henüz yüz tanıma noktasında yeterli hıza ve doğruluğa ulaşabilmiş değil.





  • Dümdüz bir fotoğraf yeterli mi olacakmış yani, ilginç.

  • Hakkımızda topladığı veriler yetmemiş sürekli selfie çektirip her an fotoğrafımızı da almanın adına selfie ile doğrulama demişler. Güzel taktik Mark..

  • Berbat patlak bir sistem. Şu an bile düzgün çalışmıyor peki kullanıcılar kilo alırsa, yaşlanırsa, saç sakal imaj değiştirirse nasıl tanıyacak???

  • 24 saat gecti fotoğraf istedi gonderdim hala inceleniyor diyor .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.