Şimdi Ara

Facebook ve Red ortaklığında Manifold sanal gerçeklik kamerası duyuruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Geçen yıldan bu yana sanal gerçeklik alanında sinema kalitesinde profesyonel içerikler üretebilmek adına ortaklık yapan Facebook ve Red ilk ürünlerini duyurdu. Yıl başında ilk bilgileri verilen Manifold sanal gerçeklik kamerası resmiyet kazandı.


     


    Manifold VR özellikleri ve fiyatı


     


    Manifold VR kamera modeli küre şeklinde bir yapıya sahip. Üzerinde 16 adet Red Helium 8K görüntü sensörü yer alıyor. Sensörlere ise 180° Schneider 8 mm/F4.0 lensler destek veriyor. Tüm kameralar aynı anda 8K 60 fps video kaydı yapabiliyor ve derinlik bilgisi toplayabiliyor.


     


    Ayrıca Bkz.Google kripto para reklamlarına kısmen izin veriyor

    Sektörün en iyisi diyebileceğimiz bu kamera dizilimi sayesinde izleyiciler yüksek kalitede sanal gerçeklik içeriklerini her yönden deneyimleyebilecekler. Kameranın 6DoF teknolojisi de mevcut. Özellikle Oculus Quest gibi uyumlu gözlüklerle kullanıcılar içeriklerin içerisinde adeta kaybolacak.


     


    Çekim yapıldıktan sonra ise görüntülerin işlemesini Adobe, Foundry ve OTOY tarafından sağlanan araçlarla yapıyorsunuz. Bu araçlar üçüncü taraf yazılımların entegrasyonuna da izin veriyor.


     


    Güç ve veri aktarımını tek bir kablo üzerinden ve 100 metreye kadar yapabiliyorsunuz. Kameraların dizilimi ise bir web arayüzü üzerinden kontrol ediliyor. 5 adet çıkış bağlantısı ise harici ekran, işleme cihazları veya depolama cihazlarına görüntü aktarıyor.


     


    Manifold VR kamera modeli için henüz bir çıkış tarihi ve fiyatı açıklanmadı. Bununla birlikte 50 bin doların üzerine çok rahat çıkabileceği tahminleri yapılıyor.


     







  • Bize 80 yıl uzak bir teknoloji o yüzden bizi ilgilendirmiyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.