Şimdi Ara

Fallout 76 [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
18
Favori
22.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Steam sayfası:
    https://store.steampowered.com/app/1151340/

    Fallout 76 [ANA KONU]


    Bethesda Game Studios bundan tam üç yıl önce, şimdi yaptığı gibi ilginç bir hamleyle sosyal medyaya damga vurmuştu. Fallout’un ikonik hale gelen “Please Stand By” ekranını tüm sosyal medya kanallarından paylaşan firma, bir gün sonrasında Fallout 4 duyurusunu yapmıştı. Şimdi, yine aynı şekilde her yeri aynı ekranla doldurdular. Uzun süredir merakla beklenen soru cevap buldu ve firmanın yeni oyunu Fallout 76 resmen duyuruldu! (SDN)

    İnceleme puanları
    *TheSixthAxis – 3/10
    * Push Square – 3/10
    * CGMagazine – 3/10
    * Metro GameCentral – 3/10
    * The Guardian – 2/5
    * USgamer– 2/5
    * GameSpot – 4/10
    * Stevivor – 4/10
    * Attack of the Fanboy – 2.5/5
    * GamesRadar+ – 2.5/5
    * Twinfinite – 2.5/5
    * IGN – 5/10
    * RPG Site – 5/10
    * Forbes – 5/10
    * Dark Station – 3/5
    * PlayStationLifeStyle – 6/10
    * PC Gamer – 6/10
    * Game Informer – 6/10
    * Xbox Achievements – 65/100
    * PlayStation Universe – 7/10
    * Trusted Reviews – 3.5/5

    Oyunla ilgili madde madde bilgiler:
    Çıkış tarihi 14 Kasım.
    Tamamen online bir oyun olacak.
    Gerçek oyuncular dışında insan (npc) bulunmayacak, görevler robotlar veya not kağıtları ile verilebilir.
    Gerçekçiliği sağlamak için harite büyük olacak ve bir haritada 24-32 kişi oynayacak.
    Gruplaşmaları önlemek için aynı takıma giren sınırlı sayıda kişiyi rastgele bir server'a atacak. Rust'taki gibi 5+5 çok kişili gruplar bu sayede önlenecek.
    Oyun Full Price çıkacak. 266 TL olarak çıkış yapabilir.
    Mikro ödemeler sadece kozmetiklerde olacak, oynanışı etkilemeyecek.
    Oyuncular birbirini öldürebilecek ancak Seviye değil sadece üzerinde mevcut eşyalar kaybedilecek.
    Fallout 4 benzeri Base Building bulunacak, Rust gibi başka oyuncuların evi yıkılabilecek.
    Fallout 76 Batı Virginia'da geçecek. Haritası Fallout 4 haritasının 4 katı büyüklüğünde olacak. Haritada 6 farklı bölge bulunacak.
    Vault 76, 500 kişilik Nükleer savaştan 20 yıl sonra yeryüzüne adım atan ilk vault.
    Oyun 2102 yılında geçecek.
    Nükleer füze kodları bulunduğunda istenilen koordinata atılabilecek.
    V.A.T.S bulunacak ancak zaman yavaşlamayacak, gerçek zamanlı bir deneyim söz konusu olacak.
    Oyuna güncelleme desteği yıllarca sürecek.
    Mod desteği çıkışta gelmeyecek sonradan oyuna eklenecek.


    OYUNUN HARİTASI:

    Fallout 76 [ANA KONU]


    GÖRÜNTÜLER:

    Fallout 76 [ANA KONU] Fallout 76 [ANA KONU] Fallout 76 [ANA KONU] Fallout 76 [ANA KONU]

    VİDEOLAR:



    Microsoft Tanıtım Videosu:



    Bethesda Fallout 76 Sunumunu Aşağıdan İzleyebilirsiniz.



    İlgililere Oyunu Anlatan Belgesel:

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • https://store.donanimhaber.com/7c/e9/3a/7ce93a1341572a9b465509f937492409.png

    Fallout 76 çevirisi için ilk adımı atıyoruz. :) Resmi çeviriyi kabul etmeleri için irtibata geçiyoruz birazdan, olursa mükemmel olur, olmazsa oyun çıktıktan sonra varımızla yoğumuzla saldıracağız

    Edit:Tarafımızca yapılan Fallout 76 çeviri teklifi az önce reddedilmiştir. Oyun online olacağı için de resmi olmayan bir yama yapma şansımız ne yazık ki yoktur.
    Oyuna para verip burada ağlayan arkadaşlar, bir dahaki sefere internetten biraz inceleme okuyun, sonra yatırın kıymetli paranızı oyunlara. Adam para verdim, o yüzden oynuyorum sadece diyor, sanki kafana silah dayadıkta verdirdik oyuna para.

    Oyunda Human NPC olmadığı ve oyunun tarzının üç aşağı beş yukarı böyle olacağı oyun çıkmadan önce de belliydi, sana hitap etmiyorsa vermeyecektin o parayı.

    Ayrıca bir tarafta oyunu büyük bir zevkle oynayan tayfa var (Serverlar hala dopdolu, oyunun reddit sayfası da fazlaca aktif), bir tarafta oyunu 5 dakika bile oynamamış, ama bizden çok oynamış gibi burada saçma sapan konuşan tayfa var. Allah akıl fikir versin size.
    Dün gece betasına katılmış biri olarak bu oyunun olduğunu söyleyebilirim.

    öncelikle pvp olayına çok güzel bir yaklaşım sergilemiş bethesda. oyunda aldım elime sazımı kafasında önüne geleni indirme olayı yok. birine saldırdığınızda karşıdaki kişi size karşılık vermediği sürece aşırı düşük hasar veriyorsunuz ve karşıdakini öldürmeniz neredeyse imkansız oluyor. karşıdaki kişi karşılık verdiğinde bu hasar limiti kalkıyor ve gerçek kapışma o zaman başlıyor. eğer rakiple aranızda level farkı çoksa yine leveli yüksek olan kişiye hasar limiti uygulanıyor biraz da olsun dengelemek için durumu. 50 level olup haritada gezen 6-7 level yeni yetmeleri avlama olayı yok yani. sonuç olarak karşıdaki oyuncuyu öldürdüğünüzde bu oyuncu sadece elindeki junk item'ları kaybediyor, yani oyuncuları öldürmenin tek olayı ellerindeki tonla junk itemi hacılayıp craft işini daha da hızlandırmak.

    pvp'ye devam edecek olursak, oyunda hunters/hunted diye bir radyo var. bu radyoyu dinlemeye başladığınızda size oyun içersinde bu radyoyu dinleyen başka birisi hedef olarak gösteriliyor, ve başka oyunculara da siz hedef olarak gösterilebiliyorsunuz. bu tarz bir av/avcı mini oyunu bulunmakta ve oldukça eğlenceli.

    pvp konusunu sonlandıracak olursakta, eski entry'lerde dönen "battle royale fallout mu olur amk", "etrafta zıplaya zıplaya ateş eden veletler olacak" tarzı yorumların hepsi çöpe gitmiş oluyor, çünkü oyun sizin diğer oyuncularla pvp değil yardımlaşarak pve yapmanızı istiyor. ha pvp de az önce anlattığım gibi iki tarafında rızası olduğu sürece yapılabiliyor, bence çok ama çok güzel bir olay bu role playing açısından.

    oyunda hiçbir bethesda fallout oyununda olmadığı kadar canavar ve robot çeşidi var. scorched'lar ayrı bir renk katmış durumda oyuna, zira bu arkadaşlar ghoul'ların silah kullanan versiyonları gibi, ve önlerine gelene saldırma gibi bir özellikleri var (super mutant'lar dahil). bir kasabaya girdiğinizde kapışan super mutant'lar, scorched'lar ve mr. handy'ler görmeniz mümkün.

    oyunda mermi ve silah gelişimi yavaş ilerliyor. başlar başlamaz fallout 4'teki gibi çılgın silahlara erişemiyorsunuz hemen. genelde pipe tipinde silahlar eşlik ediyor size level 6-7 civarına kadar. beta'da lazer silahı craftlayıp veya bulup kullanan sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor, ona göre hesap edin.

    aynı şekilde, power armor bulmak (daha doğrusu toplamak) ve geliştirmekte oldukça zor ve şansa bağlı. power armorlar (bazen bazı parçaları eksik şekilde) genelde saat başı şekilde belirli yerlerde spawn oluyorlar. işin kötüsü bu power armorları koruyan hayvani sayıda canavar bulunuyor. redditte birisi power armora ulaşmasının yarım saat sürdüğünü anlatıyordu düzinelerce scorched'la uğraşmaktan.

    oyunda inventory limitinin yanında stash limitinizde var. yani kuracağınız kamp'a koyabileceğiniz eşya sayısı sınırlı. önüme geleni lootlayıp stash'a yığayım olayı yok fallout 4'te olduğu gibi.

    kurduğunuz kamp'ı paketleyip logout/login olduğunuzda aynı şekilde başka bir yere kurabiliyorsunuz.

    oyun multiplayer olduğu için pip-boy açtığınızda zaman durmuyor artık. aynı şekilde vats'ta zaman durdurmuyor. bunun yerine auto-aim görevi görüyor, aslında güzel de çalışıyor, ben beğendim yeni vats'ı. ek bir special skill'i ile kafa/kol/bacaklara da nişan alabiliyorsunuz vats ile.

    oyunda blueprint sistemi bulunmakta. craft edilebilen yüksek kalitedeki eşyalar için öncelikle blueprint bulmanız veya vendorlardan satın almanız lazım (laser silahı, yüksek kalite zırh vb.).

    oyunda npc olmasa da, bulunan ana görev ve yan görevler tatmin edici diyebilirim. ölen kişilerin, yıkılan faction'ların başına neler geldiği hakkında oluyor çoğu, yani geçmişte insanlar orada yaşarken neler olup bittiğine dönük quest'ler.

    bir yerlerde gezelerken başka bir oyuncuya denk gelip takım kurmak eğlenceli oluyor, genelde saatlerce zevkli bir şekilde takılıyorsunuz karşılaştığınız kişiyle.

    fallout 3 ve nv'de olan eşya tamir etme / eskime olayı geri gelmiş durumda.

    special sistemi biraz daha karakter build'i yaratmaya uygun hale gelmiş. fallout 4'teki gibi ver allah ver perk puanı dağıtamıyorsunuz, alabileceğiniz skill'ler sınırlı ve birbirlerine bağlı.

    aklıma gelenler bunlar şimdilik, yıl sonuna kadar götürür bu oyun beni diye düşünmekteyim.

    bu aradahttps://www.kinguin.net/category/53974/fallout-76-closed-beta-pc-bethesda-cd-key/ linkinden 7 lira gibi komik bir fiyata beta keyi alabilirsiniz. son betalar bu pazar günü gece 10-4 arası olacak.
    Bethesda Fallout 4'te yaşattığı hayalkırıklığının ardından umarım Obsidian'a dönüş yapar, yoksa Fallout atmosferinden uzak ve piyasaya yönelik yeni bir fiyaskoyla karşılaşırız çok büyük bir ihtimalle. Hele online felan dedikoduları dönüyor, düşünmek bile istemiyorum. Bir de şu oyun motorunu bir değiştirin artık yahu, Fallout 4 mü oynadık yoksa yıllar önce yayınlanmış Skyrim'e Fallout Mod mu kurulup oynandı hiç fark yoktu hani.
    Konu sahibinin oyunla bir ilgisi yok (Kendisi oyunu satın bile almamış durumda), bari ben aktarayım oyunla ilgili gelişmeleri:
    https://bethesda.net/en/article/6Gmr5HkkEgOY2k8qyey4M8/fallout-76-inside-the-vault-december-19-2018

    Ocak ayında milletle rahat rahat kapışabileceğimiz bir PvP modu gelecekmiş, böylece oyundaki karşımızdaki kişiye bağlı olan PvP sıkıntısı da giderilmiş olacak. Ayrıca Fallout 4'ten süre gelen Lever Action Rifle için de bir bugfix gelecek. (Bu bug Fallout 4'te modlar ile bile doğru düzgün düzeltilemiyordu, onu belirtmiş olayım)

    Son olarak dün yine bir patch yayınlandı oyun için, Explosive silahlarla canavarlara saldırıldığında canlarının geri dolması sorunu nihayet çözülmüş.
    Oyunun bu kadar fazla gömülmesini anlayamadım. Harita güzel, mekanlar ilgi çekici. Görevleri pek beğendiğimi söyleyemem, yine de fena değil. Ben Fallout oyunlarını oyun içinde binalarda, metrolarda keşif yapmayı, bunu yaparken gerildiğim için seviyorum. Ağır adımlarla ses çıkarmamaya çalışarak yaratıkların dikkatini çekmemeye çalışmak, seni fark ettiklerinde gerim gerim gerilerek öldürmeye çalışmak oyunda çok zevkli. Özellikle into the fire görevindeki mekanı çok beğendim. Şuanda 14. seviyedeyim ve oyun benim için iyi bir şekilde ilerliyor. Dediğim gibi görevler öyle pek aman aman değil, yine de idare ediyor işte. :)
  • https://store.donanimhaber.com/7c/e9/3a/7ce93a1341572a9b465509f937492409.png

    Fallout 76 çevirisi için ilk adımı atıyoruz. :) Resmi çeviriyi kabul etmeleri için irtibata geçiyoruz birazdan, olursa mükemmel olur, olmazsa oyun çıktıktan sonra varımızla yoğumuzla saldıracağız

    Edit:Tarafımızca yapılan Fallout 76 çeviri teklifi az önce reddedilmiştir. Oyun online olacağı için de resmi olmayan bir yama yapma şansımız ne yazık ki yoktur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarkis.Kısaohanyan -- 18 Haziran 2018; 1:43:19 >
  • Sarkis.Kısaohanyan kullanıcısına yanıt
    Şu kocaman chat resmininin önizlemesini kaldırıp yerine linkini bıraktım. Böyle bir resim bırakmanız uygun değildi. Çalışmanızda başarılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XanthiN

    Şu kocaman chat resmininin önizlemesini kaldırıp yerine linkini bıraktım. Böyle bir resim bırakmanız uygun değildi. Çalışmanızda başarılar.
    Tamamdır, teşekkürler
  • Sarkis.Kısaohanyan kullanıcısına yanıt
    Valla süper olur da inşallah battle royale falan yapmazlar oyunu

    Andromeda'yı unutmayın bi de lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi bakalım. Online olursa ben dış dünya ile iletişimimi keserim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu @matolimehmet 'a devredilmiştir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matolimehmet

    Valla süper olur da inşallah battle royale falan yapmazlar oyunu

    Andromeda'yı unutmayın bi de lütfen
    Bu oyun daha çok yeni tanıtıldı. Oyunun çıkmasına muhtemelen 1 yıl vardır. Yapım aşamasında dillerin işlenmesine ise tahmini 10-11 ay vardır. Andromeda eğer düşündüğümden 2 kat uzun çıkmazsa sorunsuz halledilir, o kadar uzun çıkarsa da Codex'leri sona bırakır parça parça yayınlarız
  • Bethesda Fallout 4'te yaşattığı hayalkırıklığının ardından umarım Obsidian'a dönüş yapar, yoksa Fallout atmosferinden uzak ve piyasaya yönelik yeni bir fiyaskoyla karşılaşırız çok büyük bir ihtimalle. Hele online felan dedikoduları dönüyor, düşünmek bile istemiyorum. Bir de şu oyun motorunu bir değiştirin artık yahu, Fallout 4 mü oynadık yoksa yıllar önce yayınlanmış Skyrim'e Fallout Mod mu kurulup oynandı hiç fark yoktu hani.
  • hadi bakalım hayırlısı
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Obsidiandan yeni oyun beklemeyin. Gelmeyecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Serinin çok sıkı bir hayranı değilim, ancak oyunlarını oynamış biriyim. Fallout 4 belki çok iyi bir "Fallout" oyunu değildi ancak kötü bir RPG oyunu değildi bence. Hatta Sims vari sığınak yapma mekanikleri oyuna iyi yedirilmişti.
    Sonuçta Fallout 3 ve New Vegas'ı da beğenmeyen Fallout 1-2 hayranları var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matolimehmet -- 30 Mayıs 2018; 22:30:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • matolimehmet kullanıcısına yanıt
    Aksine 4, RPG konusunda serinin belki de en kötüsüydü. Oyuncuya 3-4 tane fraksiyon sunup bak birini kabul edersen şunu, ötekine üye olursan diğer şu grubu temizleyeceksin diye zorlayan bir yapısı vardı (halbuki hemen hepsinde saygı duyduğumuz yan karakterler olmasına rağmen) RPG konusunda belki de dünyanın en iyileri arasında bulunan klasik Fallout serisindeki (1 ve 2) serbestlik ve neredeyse sınırsız kombinasyon imkanına 3D versiyonları maalesef hiçbir zaman yaklaşamadılar. Aslında 3'ü felan geçsinler Remaster işlemine girişeceklerse 1 ve 2'ye yoğunluk versinler. Bu muhteşem oyunlardan habersiz öylesine büyük bir kitle var ki.
  • Remaster konusunda çok haklısınız bence de 1 ve 2 remaster yapılmalı. Ancak güncel RPG'ler arasında başarılı bulduğum bir oyun Fallout 4 açıkçası. Serinin diğer oyunlarına göre değil, aynı yılllarda çıkan diğer RPG'lere göre yapıyorum bu yorumu.
    @Father Torque



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matolimehmet -- 31 Mayıs 2018; 0:8:58 >
  • Takip.
  • Sarkis.Kısaohanyan kullanıcısına yanıt
    Resmi çeviri için ilk adımı atmanız bizler için sevindirici haber oldu. Bethesda'dan güzel haberler bekliyoruz.
  • Bu oyun için üye oldum. İnşallah online MMO tarzı bir oyunla değil de Dying Light veya State of Decay tarzı coop destekli bir hikaye oyunuyla karşılaşırız.

    Post apokaliptik dünyada coop hayatta kalma oyunu süper olur. Rust, Dayz gibi online olmamalı ama bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "A new report suggests that Bethesda's freshly unveiled Fallout 76 is an online survival RPG, heavily inspired by the likes of DayZ and Rust."
    eurogamer

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kayser

    "A new report suggests that Bethesda's freshly unveiled Fallout 76 is an online survival RPG, heavily inspired by the likes of DayZ and Rust."
    eurogamer

    Valla hevesim kaçtı. İnşallah ellerine yüzlerine bulaştırıp Fallout serisini heba etmezler.

    Ama single veya coop modu bulunacağını umut ediyorum hala...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sarkis.Kısaohanyan kullanıcısına yanıt
    Bethesda'nın ayları ekim-kasım. Muhtemelen 5 ay sonra görürüz oyunu.

    Belki de çevrilecek metni bile olmayan, DayZ'e benzeyen bir oyundur...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.