Şimdi Ara

Fallout: New Vegas (2010) [ANA KONU] (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.518
Cevap
18
Favori
229.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thereisno_spoon

    Açıklama için teşekkürlşer ama ben yine de Obsidian'ın Bioware ve Bethesda ile yarışabileceğini sanmıyorum. Özellikle Bioware şu aralar verimliliğinin zirvesinde. Mass Effect çıkmak üzere,Dragon Age ortalığı sallıyor ve SWTOR için herkes beklemede ayrıca Jade Empire'ın yenisinin çıkacağı söylentileri vardı bir ara.
    Bu arada Oblivion ve Fallout3'ü oynadıysan bilirsin,iki oyunda kapalı alanlarda başlar ve bu alanlardan ilk çıktığında çok etkileyici manzaralar bizi karşılar. Fallout evreninin o yıkıntı,harabe atmosferini o sahneden daha iyi ne anlatabilir bilmiyorum. Bazen insanın sadece durup izleyesi geliyor ki bence o zaman bir RPG oyunu amacına ulaşmış olur(evet bence grafikler önemli. güzel grafikler olmazsa o dünyanın içine girmek zorlaşabiliyor,bazıları "grafikler ryo oyunlarında önemsizdir!!" diye çıkabilir diye açıklayayım dedim).



    Emin ol, Obsidian'da Bioware ve Bethesda kadar parasal kaynak olsa iki firmadan da daha iyi oyun çıkarır. Ancak büyük bir yayıncı firmanın kanatları altına girmediğin ve bağımsız takıldığın sürece kıt kanaat uğraşmaya mevcutsun. NWN2 her halükarda NWN1'den daha iyi bir oyundur. Yani bir gerileme değildir. Oynanış, senaryo, dialog, görevler, karakterler, grafik her anlamda. Bunu zaten oyunun internette çıkmış bütün incelemelerinde görebilirsin. Hatta bununla da yetinmemiş ortaya iki tane de güzel eklenti paketi çıkartmışlardır.

    İzometrik kamera açılarını neden çok seviyoruz, onu da anlatayım. Birden çok kişiyi yönettiğin oyunlarda, özellikle üst zorluk seviyelerinde başarıya giden yol oyunu durdurup karakterlerine tek tek taktik vermektir. Bunun da en iyi yolu savaş alanını rahat görebilmekten geçer. O yüzden nasıl strateji oyunlarının en iyi (hatta genelde tek) kamera açısı izometrik ise derin stratejik taktikler gereken RPGlerde de en iyi kamera açısı budur.

    Anladığım kadarıyla RPG oynamaya NWN1 ve sonrasında başlamışsın. Dolayısıyla sana TPS ve FPS kameraları ile oynanan RPGler normal, izometrik açılar ise tuhaf geliyor. Doğrudur, çünkü uzun süre izometrik kamera açısı firmalarca kullanılmamıştır RPGlerde, yeni yeni tekrar popülerleşmeye başladı.




  • Tartışmalar başlamış yine.

    Ben Fallout : New Vegas dan bir Screen bekliyorum en azından.Oyun duyurulduktan sonra hiçbir şey çıkmadı hala oyun ile ilgili.Fallout 3 ün üzerine bir şeyler ekleyebilirlerse Müthiş olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fallout 3

    Tartışmalar başlamış yine.

    Ben Fallout : New Vegas dan bir Screen bekliyorum en azından.Oyun duyurulduktan sonra hiçbir şey çıkmadı hala oyun ile ilgili.Fallout 3 ün üzerine bir şeyler ekleyebilirlerse Müthiş olacak.

    Fallout 3 oynerken en çok eksikliğini hissettiğim şey bir araç oldu.At eşşek de olur illa uçan araba olmasına gerek yok wasteland yollarında artık tabanvayla devam etmeyelim diyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thereisno_spoon

    Bana mıydı bu laf tam olarak anlayamadım Eğer banaysa İngilizcem "sağlam"dır şüpheniz olmasın.


    tırnak işaretlerini anlayamadım ? sen ne olarak algıladın bilmiyorum ama ben "iyi" demek istedim

    yorum sana değil herkese.

    ingilizcen iyiyse(sağlam) ne mutlu sana! şüphede yok ayrıca.









  • Oyunda FO2 deki gibi "Gambling" skillerimiz olacakmış




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkn_01 -- 9 Aralık 2009; 9:33:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: thausael


    quote:

    Orijinalden alıntı: CyLess

    ya tamam biz de sevdik oynadık başından kalkmadık da hala fallout 1 2 konuşuluyor baldurs gateler icewind daleler artık kapandı o oyunların dönemi bunu kabul edin artık. o degil 2 mesaj okuyan fallout 1 2 diye ahkam kesmeye kalkmıyor mı çıldırıyorum. biraz değişime ayak uydurun arkadaşlar. sene 2009. hala pikselleri sayılan grafiklerle oyun oynayacak kaç kişi kaldı dünyada.

    tamam o oyunlar kadar güzel yapım olmayabilir. fakat en azından oyunculara zevk veren bir oyun fallout 3. elder scrollsla bile karıştırmışlar fallout3ü. oynanışı ne kadar çok birbirine benzese de karşılaştırma yapmak dogru degil.

    *ayrıca ben adım gibi eminim ki burada fallout3ü yerden yere vurup (akılları sıra) fallout 1 2 oynamadan (!) burada ahkam kesen vatandaşların çoğu fallout 3ü oynamaya çalışıyordur.

    NOT:* yıldızlı cümle herkes için değildir. eger söylediğim kritere uymuyorsanız umursamayın :)

    ha bu arada sinirden new vegas hakkında yorum yapamadım. umarım fallout 3ün üzerine koyarak yaparlar yapımı. üzerine koymaktan kastım hikaye derinligi yan görevlerin coklugu ve explore etmeye değecek bir harita. yapılacak şeyler (özellikle silah yapımı dart gun gibisinden) ve insanlarla ilişkilerimiz de artık derinleşsin. konuşmalar detaylansın biraz daha

    mesela ben bi bayanken erkekleri baştan çıkartıp onları soyup sonra silah zoruyla gaspetmek istiyorum


    fallout 3'ün en büyük şanssızlığı adının fallout olmasıydı sanırım. o 'eski dinozor' varlıklardan birisi olarak ben, düğünlerde içinden canavar çıkan ağabeylerimiz gibi sağa sola mermi sıkmak istemiyorum. ağzıma çalmışlar VATS sistemini bir parmak bal olarak demişler ki "al evladım yaptık işte."
    fallout dediğin insanlığın Supermutantlara karşı olan savaşı değildir. Benzeri yapıldığında, firma adına '3' takısı koymamış da 'Tactics' ekini uygun görmüş.
    ilk cümlemi bu noktada geliştirmek istiyorum 'fallout 3'ün en büyük şanssızlığı adının fallout olmasıydı sanırım ya da sonunda 3 takısı olması.' yoksa oyun gayet başarılı. sürükleyici değil ancak başarılı.
    ortalama bir fallout sever dinozor neler ister;
    -eloğlunun open world dediği, bizim (ve sanırım bu sıralar çalışan oyun yapımcılarının) 'alacaksın eline silahı (ateşli-ateşsiz farketmez) haritanın değişik yerlerinde dayayacaksın milletin gözüne gözüne' olarak anladığımız sistemi. Ancak silahı falan aradan çıkaracaksınız, en azından çıkarma şansı vereceksiniz ki (diplomacy) adı fallout olsun.
    -bol bol kara mizah. fallout 3'ün en büyük eksiğidir ne yazıkki. beni tek gülümseten olay enclave çıkışında dostumuz supermutantın elinde gatling laser ile millete lazeri dayamasıydı.
    -şöyle gönlünce konuşan karakterler. bathesda, oblivion'daki 'az konuşun öz konuşun ulen npcler' mantığını burada da sürdürmüş. hayır, ulan mecbur musunuz seslendirme yapmaya. tamam atmosfere etkisi büyük, ben de çok seviyorum ama iki satır konuşup da beni asosyal dünyama terkeden npcleri de istemiyorum be kardeşim. sadece fallout 3 olarak eleştirmiyorum bunu, genel olarak oyunlar bu hale geldi. "gel babacığım otur da iki sohbet edelim, birer kahve içelim" diye beni çağıran npc, daha kahvem bitmeden satır sonuna inmiş oluyor.
    -biraz daha taktiksel oynanış. taktiksel derken izometrik prespektifden bahsetmiyorum. oyunun perspektifi ne olursa olsun biraz kafamızı kullanalım. VATS'ın T'si taktik ama taktiksel bir kısmını da göremedik. yine de hiç yoktan iyi tabi yoksa oyun iyiden iyiye fps olacaktı.
    -rpg. yahu bu insanlar sanıyorlar mı ki rpg dediğin item toplamak stat dağıtmaktır. değil efendim değil! rpg kendini senaryoda, diyaloglarda gösterir, en azından bilgisayar rpg'sinde bu işler böyledir. oyuncu dünyanın içine çekilip onun bir parçası haline gelir. onun verdiği kararlar ile dünya şekillenir. bir yandan da kendini tek kişilik ordu gibi hissetmemelidir oyuncu, onun dışında da dünya şekillenmeye devam eder (çoğu zaman triggerlar ile). bu his oyunda ne yazıkki hiç ama hiç yoktu. bunun en büyük sebebi yukarda bahsettiğim yüzeysel diyaloglardı. işte senin kurduğun "mesela ben bi bayanken erkekleri baştan çıkartıp onları soyup sonra silah zoruyla gaspetmek istiyorum" cümledir rpg ve tamam kabul ediyorum bunu bilgisayarda yapmak kolay değil.




    dediklerine katılıyorum sonuna kadar ki zaten fallout 3e eksiksiz mükemmel 10/10 bir oyun demedim fakat kötü bir oyun değil kesinlikle. oturup başında vakit geçirebilecegin bir oyun. biraz yavan biraz eski tadı tuzu yok ama yenilik açısından bir çok insanı karşısına alacagını bile bile girdi bu işe bethesda. bunu göze almak her babayigidin harcı degildir bu arada şu tespitin gönlümü fethetti :) 'fallout 3'ün en büyük şanssızlığı adının fallout olmasıydı sanırım ya da sonunda 3 takısı olması.' kesinlikle de öyle bazı psikopatlar var aramızda onları alıntı yapmadım arkadaşlar sizin için fallout 2 grafiklerinde bir oyun diliyorum vegas için. 22inç ekranlarda 4 çekirdekli işlemcilerle 2 gb ramlerle yan yana pencere modu olarak 10 tane fallout vegas açıp farklı karakterlerle oynarsınız inşalllllllaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    şaka bi yana vegas herhalde diablole birlikte en çok heyecanla beklenen oyun olcak sanırım




  • ben beğenmedim oblivionu da hiç beğenmemiştim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gokyabgu


    quote:

    Orjinalden alıntı: Last_Patryn

    İnşallah insan modellemelerine daha fazla önem verirler


    Ben de birbirinin aynı suratlar görmekten sıkıldım oyunda. Toplasan 10 tane model çıkmaz, sanki herkes birbiriyle akraba. Bir de vücut modellemeleri var ki herkes için tek tip. Maşallah ister 20 yaşında olsun ister 70 bütün kadınların vücutları fit. Neyse ki, suratlar Oblivion'daki kadar çirkin değildi, yüzlerine bakılabiliyordu. Bu konuda en süper oyun Witcher'dı. Karakter modellemelerine çok uğraştıkları belliydi. Bu konuda Obsidian'dan da iyi şeyler bekliyorum. Kotor 2'deki ilginç karakter modellemelerinden New Vegas'ta da yaparlarsa oyuna renk katılır bence.


    bak buna hiç dikkat etmemiştim ben




  • En azından bunu bekliyorduk iyi oldu.Sabırsızlanmaya başladık New Vegas için.
  • Bu oyundan çok umutluyum. Eski Fallout 1-2 havasının yarısını bize yaşatsa yeter de artar.
  • Sonunda ilk video geldi. Pek bir şey anlatmasa da ve Fallout 3 teaser video çakması olsa da oyun ile ilgili görsel birşeyler görmek güzel. Yakında ekran görüntülerini ve ön incelemeleri de düşer inşallah. Fallout 2'den sonra New California Republic bayrağını tekrar görmek güzel. F3'te doğu taraflarını ziyaret ettikten sonra, tekrar batıya dönmek güzel olacak. Harbi Fallout yapımcılarından yeni Fallout. Fallout krizim tuttu yine.
  • Bethesda'nın Fallout ismi için olan anlaşması ne kadarlıktı?
    Yani kaç oyun veya kaç yıl.
    Ya da sözün özü ne zaman kurtulacağız?

    Bu arada oyunu adı Fallout olduğu için, biraz da olsa eski tadlar yaşamak için oynayan dinozor hemcinslerim
    http://www.fallout3nexus.com/downloads/top/alltime.php
    adresinden indirecekleri sağlam birkaç modla oyuna biraz Fallout havası verebilirler.
    "Return to Shady Sands" ı deneyin derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nømad -- 5 Şubat 2010; 11:26:08 >




  • Bethesda seriyi bıraksa ne olacak ? Fallout 2 tarzına tekrar döneceklerini sanıyorsan çok yanılıyorsun.

    Adamlar bitmiş bir seriyi canlandırmış.Hala mutlu olamıyorlar hala bethesdaya nasıl çatsam diye yer arıyorlar.

    Gerginlik yaratmak istemiyorum ama 15 yıl öncesine takılıp yaşamak saçma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 5 Şubat 2010; 18:55:25 >
  • Ben yaşım küçük olduğu için ilk oyunları oynayamadım. Şimdi de oynamaya çalıştım ama yeni nesil bir çocuk olduğumdan mıdır nedir?Yapamadım, oynayamadım sıkılıp kapattım o yüzden o oyunları bilmem ama ben Fallout 3 ü beğenmiştim o umutsuzluk ve çaresizlik psikolojisini yaşattı bana açıkçası New Vegas ı da heyecanla bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fallout 3

    Bethesda seriyi bıraksa ne olacak ? Fallout 2 tarzına tekrar döneceklerini sanıyorsan çok yanılıyorsun.

    Adamlar bitmiş bir seriyi canlandırmış.Hala mutlu olamıyorlar hala bethesdaya nasıl çatsam diye yer arıyorlar.

    Gerginlik yaratmak istemiyorum ama 15 yıl öncesine takılıp yaşamak saçma.


    Eğer oyunun adı Fallout 3 değil de, XYZ 3 olsaydı birçok kişi için sorun olmazdı. Ama Fallout ismi kullanılıyorsa biraz da bu ismin üzerinden reklam yapılıyordur. Bu ismin üzerinden reklam yapılacaksa da önceki serilerin oyunculuğa kattığı şeyleri göz ardı etmemek gerekiyor. Oyuna görsellik katıp içerik ve mantık olarak boşaltılıyor. Bunun sebebi oyunu basitleştirerek çok daha fazla kişiye hitap etmesini sağlamaktır (bknz. Morrowind'den sonra çıkan Oblivion). Yani türün ve oyunun sevenlerinden buna benzer şikayetler duymayı normal karşılamak gerekiyor.




  • çok sağlam geliyor sabırsızlanıyorum
  • traili izledim abi ağlıcam ya bu kadar duygulanamazdım yani

    sene olmuş 2010 adam hala war never changes diyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IcePath -- 5 Şubat 2010; 22:28:15 >
  • Bathesda'dan gelse de olurdu bu oyun bence. Fallout 3 harikaydı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IcePath

    traili izledim abi ağlıcam ya bu kadar duygulanamazdım yani

    sene olmuş 2010 adam hala war never changes diyor






  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.