Şimdi Ara

Farzedin ki yarın 1 dollar = 1 tl (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
1
Favori
9.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu ülke radikal kararlar almadan ne yazık ki, artık ekonomisini düzeltemez. Peki bu nasıl olur devlet babamız sözde yerli üreticilere telefon konusunda bildiğim kadarıyla yatırım teşvik bir de vergiden muaf gibi yaptırımı söz konusu üreticiler kıytırık telefonları ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyor. Vestel gerçekten yerli malı mı diye bir konu açmıştım forumda biz daha bu ülkede led ampülü bile biz üretemiyoruz. Evimde herşey vestel led ampül memnunum fakat çinde üretilmiş peki burada ne amaçlanmış olmalı çinde üretip ucuza kaçmak mı yoksa biz birşey bilmiyoruz onlar yapsın biz burada damgamızı basar yerli malı der geçerizi amaçlamışlar. Yazıklar olsun bu ülke güçlü Türkiye dedi gelişmiş ülke Türkiye dedi fakat çalıp çırpmak dışında hiçbir alanda gelişmedi. Taksiye biniyorsun müşteri nasıl öperim peşinde manava gidiyorsun bozuk tartıyla adam kazıklıyor minibüse biniyoruz para üstü eksik geliyor 5 kuruş 10 kuruş ne kadar öpsem kardır diyor. Müslüman bir ülkeyiz aman şöyleyiz böyleyiz diyoruz ama en çok pislik yine bizde kendimize bir dönüp bakmıyoruz




  • 1 lira 6 dolar oldugunda zengin ve üretken bir milletizdir aksi ortada

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dolarin nasil 1tl oldugunu öylesine kabul ediyorsun fakat bundan sonrasini gerçeklikle yaklaşiyorsun . Ya tamamen gerçekçi ol ya da tamamen varsayim. Eğer ayni maaşlar ile ayni 1dolar 1 tl olsaydi zaten bunu dengeleyecek bir ihracatimiz olmasi lazimdi sorun olmazdi mantiken. Örneğin arab emirlikleri petrol dişinda bişey üretiyorlar mi ? Herşeyleri de ithal.
    Neyse ne baş koydum yoluma yürürüm yok hatam yok şakam al bi de burdan yak .
  • 1 Dolar 1 TL olursa değişecek şeyler var evet ama TL yerine Dolar veya Euro kullanırsak işte o zaman çok şey değişir. Yıllar boyu hükümetlerimiz bunu bildiği için Avrupa Birliği'ne girmek istedi haklı olarak. Şu da var sen bir şey üretip yurtdışına satmazsan bir şey değişmez.

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0985F6AB6

    Dolar 1 tl olduğunda evet dediğin olacak ama vizyonunuz dar olduğu için şunu düşünemiyorsunuz. Mesela A kişisi fabrika açacak şuan 550 Milyon Tl'ye kuracağı fabrikayı 100 Milyon Tl'ye kuracak. Hammadesini dışarıdan alması gereken işletmeler 5.5 kat ucuza alacak piyasaya ucuz mal sürebilecek. Yetmedi derseniz. Doğalgazından, elektriğine, ulaşımına kadar her şey ucuzlayacak. Evine giren soğandan tut diş temizleme ipine kadar her şey ucuzlayacak ve enflasyon düşecek. Enflasyon düşünce vatandaşın emeğinin değeri artacak.

    Siz hala iphone alacaklar ne gerek var deyin. Üreten toplum olman için doların düşük olması lazım yoksa işte geçtim yeni istihdam imkanını eskisini kaybedersin iflas üstüne iflas gelir. Ayrıca ülkedeki esas sorun doların 5.5 olması değil. Doların düzensiz durumu. Kimse şu ortamda cebindeki parasıyla yatırım yapmaz.
    Hesabınız baştan yanlış. Fabrika açacak dediğiniz anda olay bitti zaten. Dolar 1 lira olsa adam fabrika açmaz. İşçi çalıştırmakta uğraşmaz. Dışardan yabancı mal satıp tr de satmaya bakar. Tam tersi fabrika açma olayı durur. İnsanlar yerliye değil yabancı mala hücum eder. Dolar yuksekken yabancıya hala rağbet varken dolar ucuzlayinca tam tersi ithalat daha çok artar. Üretim durur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Puantum

    İnanma .d Bende giant tcr var the best cycle has I ever ride .dd

    Alıntıları Göster
    Hayalim bi yol bisikleti ama simdilik maddi durum ona el vermiyor. Gelecekte belki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iamburak kullanıcısına yanıt
    güzel yazmışsın hocam okuması da zevkliydi hakkaten ama imkansız. sanayinin geleceği parlaksa iyi para edeceği öngörülüyorsa elektriğine suyuna felen sürekli zam gelir birsürü vergi borcu çıkartırlar birşekilde kayyum atarlar bahane bulup ele geçirirler sonra iyi fiyata yandaşa satılır yandaş da daha da iyi fiyata yurtdışına satar. en iyisi yabancı ortaklı yapmak bu ülkeden kimse ele geçiremez bu sayede.
  • Simdi :) bence bisi degismez tek degisen sey vergiler olur o fiyati sabit tutarlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Diyorsun ki luks olmayan temel giderlere gida kiyafet ulasim vs hepsi icin daha cok kole gibi calismak mi daha iyidir ?!


    Turkiye de Dolar in 1 seviyesinde olmasi gerekirdi AKP oncesinde oldugu gibi ...

    Turkiye de ithal temel hammedelerde bagimliligi cok az olmasi gerekirdi ...


    Medeniyetler tarimin gelismis nehir kenarlarinda olmustur yani ciftcilikte... Meyve sebze ve kucuk buyuk bas hayvan yetiriciligi ile ... Turkiye eskiden kendi kendisine yeten bir ulke iken kisa sureli ithal edilen hersey olmus yillaridr ithal edilen yerlisi va onlari da pahalilastirmis giderleri ile mazot alamayan ciftci, tohumu ithal olan ama tek mahsulluk GDO lu tohumlarin kullanimi ile topraklarin kirlenmesi ve baska ne ekilse onlarinda GDO bulasmis topraklarca kirlenmisligi, saman ithal edilmesi, coban hayvanlari gudecek ithal edilmesi ... Araci kurumlarin gereginde asiri fazla olmasi devlet vergi almasindna sebep buna ses cikarmamasi ama tarladan alina urun son kullanici tuketiciye gelince 10-20 kat artmasi ! Ciftcilerden bedavaya olucu mantigi ile toplayan aracilar ! ....

    Devlet uretime esasli uzun vadeli destegi olmamasi ...

    Devletin enerji basta olmak uzere diger gelismis ulkelerdeki gibi 25-50-100 yillik enerji planlarini kurup temellerini atip icraate baslamamis olmasi ...


    Daha cok sey var ...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoNickMan

    Hayalim bi yol bisikleti ama simdilik maddi durum ona el vermiyor. Gelecekte belki.

    Alıntıları Göster
    Umarım yakın zamanda fiyatlar uçmadan alırsınız. Ayrıca ikinci el almaya çalışın tabi temizini bulursanız. Benim giant tcrın sıfırı 1250 dolar yani 6500 tl falan . Ikinci elde 2500-3000 arası rahat bulunabiliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farz edemeyecek kadar fakir artık ruhumuz :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-CE44A8738

    Burdakilerin çoğu hemen ekran kartı alır.
    Burası aslen bir donanım sitesi ye ne olacağıdı.
  • Arkadaşlar lütfen konuyu okumadan yorum atmayın. Bazılarının sadece başlığa göre yorum attığı çok belli oluyor. İçerik var birde. Ama yorumların çoğu mantıklı ve tutarlı. Eskisi gibi hır gür yapan boş yorumcular kalmamış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-CE44A8738

    Burdakilerin çoğu hemen ekran kartı alır.
    ellerinden öperim haha .
    türkiyenin durumunu özetlemişsin bravo.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: profecco

    1 Dolar 1 TL olursa değişecek şeyler var evet ama TL yerine Dolar veya Euro kullanırsak işte o zaman çok şey değişir. Yıllar boyu hükümetlerimiz bunu bildiği için Avrupa Birliği'ne girmek istedi haklı olarak. Şu da var sen bir şey üretip yurtdışına satmazsan bir şey değişmez.
    Sen şuanda avrupaya girsen ki girme ihtimalin zayıf ikinci bir yunanistandan farkın kalmaz ha senin maliyetin borcun yunandan daha fazladır yani piyasayı çökertirsin abnin kamburu olursun.Zaten bunu bildikleri içinde almaları zor ha başka sebepleride çok malum ama her yönü ile negatifiz biz abye.AB bizden kazanım elde etmez.Çoğunlukla zarar eder.
  • Bir sabah uyandığında dolar 1 tl değil 12 tl olacak. Sen onu düşün ve önlem al.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 570X
    RM1000i
    Z390 Maximus
    9900K
    4x16G Ram
    1TBX2 Raid NVme SSD
    RTX 2080Tix2 NVlink
    Custom Loop

    Falan filan.


    edit: ASIL GERÇEK MEVZUYA GELİRSEK, YANİ "Para tekrar yurtdışına gidecek." MEVZUSUNA:

    Eğer ki senin ülkende 1$=1TL ise sen zaten gelişmiş ve bir takım işleri yoluna koymuş bir ülke olmuşsundur.

    Ve dışarı bağımlılığın günümüz türkiyesi kadar yüksek değildir.

    Yani senaryo kurarken de az aklınızı kullanın da mantıklı şeyler çıksın ortaya be kardeşim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 14 Kasım 2018; 20:49:8 >
  • Dakath kullanıcısına yanıt
    Kar ettiğini sanıyor :) Sen 100 dolarlık ürünü dolar 2 tl iken de 100 dolara alıyorsun 1 milyon olsada 100 dolara alacaksın senin için değişen bir şey yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Endyk34

    Kar ettiğini sanıyor :) Sen 100 dolarlık ürünü dolar 2 tl iken de 100 dolara alıyorsun 1 milyon olsada 100 dolara alacaksın senin için değişen bir şey yok
    Kâr ettiğimi sanmıyorum zaten akıllı bıdık. Halk fakirleşiyor fakat ben standartlarımı aynı çizgide sürdürmeye devam ediyorum, dolayısıyla zenginleşiyorum buraya göre.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.